Jump to content

markos_gk

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by markos_gk

  1. Παιδες καλησπερα και απο μενα. Με καποιες λιγες γνωσεις που εχω θα ελεγα πως η συσωρευση των εγλωβισμενων ατμων στον καταλυτη και γενικα το δικτυο της εξατμισης ειναι ενα φαινομενο το οποιο συνανταμε οταν εχουμε "Στοιχιομετρικη καυση" που θα πει πως εχουμε καλη ποιοτητα καυσης. Το καυσιμο εχει την ταση οταν καιγεται σωστα μεσα στον κυλινδρο να ατμοποιειται και να βγαινει απο την εξατμιση σε μορφη ατμου. Αν αυτος τωρα εγκλωβιστει μολις κρυωσει η εξατμιση θα υγροποιηθει και το πρωι(cold start) θα βλεπουμε νερο να βγαινει απο την εξατμιση. Ειναι ενα φαινομενο το οποιο οταν ειναι παρωδικο και αφου ζεσταθει καλα το αυτοκινητο σταματησει, οχι απλα δεν διατρεχει κανενας λογος ανησυχιας αλλα ειναι και ενδειξη καλης καυσης του μειγματος. Και για τους λιγο πιο προχωρημενους δειχνει οτι κατα την λειτουργια του ο κινητηρας βρισκεται σχεδον στην τιμη "λ=1"(εξου και ο αισθητηρασ λ) ο οποιος ιδανικα θα πρεπει να δειχνει την τιμη αυτη.
  2. Καλησπερα Γιαννη και λοιποι φιλοι του forum. Εχω ενα Stock Golf V GT 2006 με τα 170(μαλλον... δε ειμαι και πολυ σιγουρος γι αυτο).Προ ολογων ημερων αντιμετωπισα ακριβως το ιδιο προβλημα. Το αυτοκινητο οταν ερχοταν σε θερμοκρασια λειτουργιας (~86°C θερμοκρασια νερου απο το klima) μολις αγγιζε τις 3.500rpm το αυτοκινητο δουλευε σαν ατμοσφαιρικο. Αντιθετα οταν ηταν λιγο πιο κρυο λειτουργουσε κανονικα.Τελικα αφου επισκευτηκα μια αντιπροσωπεια με express service χωρις αναμονες κλπ ο φιλος μηχανικος διαπιστωσε πως τα ενδεχομενα ηταν 2 η Ν75 η σκαστρα. Τελικα αφου ξεκινησαμε με τη σκαστρα και την αλλαξαμε μιας και ηταν η εργοστασιακη και δεν ειχε αλλαχτει ποτε αλλαξαμε και την Ν75(και αυτη επισης δεν ειχε αλλαχτει ποτε). Το αυτοκινητο συνηλθε αμεσως και εχω την αισθηση οτι λειτουργει λιγο καλυτερα. Ελπιζω να βοηθησα κι εγω λιγο στην ευρεση των συμπτωματων της περιβοητης βαλβιδας. Καλο βραδυ.
  3. Παιδες ευχαριστω για τις πληροφοριες!Οταν την εγκαταστησω θα συειλω αποτελεσματα!
  4. Φίλε μου το κάνω για τη δική μου και μόνο προσωπική ευχαρίστηση.Τις ίδιες ακριβώς κριτικές λάμβανα και οταν το ίδιο ακριβώς πράγμα το εκανα στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου.Παρόλαυτά πέρα απο ένα μικρό, ανεπαίσθητο θα έλεγα, lag που μπορεί να προκλήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να εχω διανύσει 196.000km ΣΠΑΣΜΕΝΑ... χωρίς να έχω αλλάξει τουρμπίνα ενώ άλλοι με ακριβώς ίδια αυτοκίνητα με ίδια προγράμματα με ίδιες ρυθμίσεις απλα χωρίς σκαστρα βρίσκονταν στην δυσάρεστη θέση να τις αλλάζουν κάθε 60.000-80.000km.Επιπροσθέτως όοοολοι αυτοι βρίσκονταν κατα έναν περίεργο τρόπο πίσω μου όποτε αυτό κρίθηκε απαραίτητο. Προτιμώ λοιπόν να επιμηκύνω τη διάρκεια ζωής διαφόρων μηχανικών μερών του αυτοκινήτου μου εάν αυτό δε μου κοστίζει μια περοιουσία και ας χάνω και 10 15 άλογα.Τουλάχιστον θα το ακούω και θα μ΄αρεσει περισσότερο. Κάποιος που θα μπορούσε να βοηθησει στην εγκατάσταση υπάρχει???
  5. Καλημερα! Καταρχην ειμαι νεος ιδιοκτητης ενος Golf gt. Καθως με ενδιαφερει κι εμενα το θεμα της σκαστρας και εχω στην κατοχη μου μια ανοιχτου τυπου ssqv, θα ηθελα τα φωτα σας και τη βοηθεια σας οσον αφορα την εγκατασταση της αλλα και αν χρειαζεται να γινει καποια αλλη ενεργεια οσον αφορα την εργοστασιακη σκαστρα η οποια εχει και τη φισα. Γινεται εγκατασταση universal σκαστρας χωρις να εχουμε ανοιχτο λαμπακι κινητηρα?δεν εχω προβει σε καποια ενεργεια ακομα απλα τωρα το ψαχνω και α ηθελα τη βοηθεια σας. Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.