Jump to content

Stavros

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stavros

  1. Σορρυ για την ανασταση του τοπικ. και συγγνωμη αν παραβιαζω καποιον κανονα περι διαφημισης. Αλλα θα ηταν αδικια οχι τοσο προς τον μαστορα ως προς τους απεπλισμενους κατοχους παλαιων. εχω ενα πασσατ 1600 του 97 και οντως το ανεστησε Σχολαστικος , με τα γνησια ανταλακτικα, σε σημειο που ποναει το πορτοφολι μερικες φορες αλλα δεν φταιει αυτος . Δεν θα σας πω ολη την ιστορια . Θα σας πω μονο οτι εχει "αυτι" και ειχα πραγματικα οδηγηθει σε απογνωση να προσπαθω να πεισω αλλους μαστορες οτι "να .. αυτο το γκουπ ενοοω " και να σου λενε "μα αυτο ειναι φυσιολογικο οταν πεφτεις σε λακουβα γιατι ειναι παλιο το αμαξι" και οταν το οδηγησε ο Μακης ειπε ενα "Ωχ . Αστο μου" . Αφιερωσε μια ολοκληρη μερα να βαζει βγαζει ψαλιδια να βρει ποιος διαολος ηταν. οταν το πηρα το αμαξι περπαταγε στις λακουβες σαν γατουλης Ολη ιστορια μου υπαρχει σε αλλο ποστ καθως εξελισσοταν και πριν παω στον Μακη. για οποιον αμφισβητει (και καλα κανει) και ξαφνικα σταματαω να ποσταρω τι αλλαζω και τι θα αλλαξω. γιατι ξαφνικα φτιαχνει το αμαξι μου.. Το ξαφνικα ειναι η επισκεψη στον Μακη την οποια εκανα εχοντας διαβασει αυτο ακριβως το τοπικ.
  2. Απο την δικη μου εμπειρια χρησης και συντηρησης αμαξιων νομιζω οτι ο μοναδικός λογος να καιει στα 1000 χλμ μετρησιμη ποσοστητα λαδι ενα απλο συγχρονο επιβατηγο αμαξι ειναι παντα μια ατελεια ή βλαβη η ένα ενα εγκληματικα ακαταλληλο λαδι η καποιος πολυ απορσεκτος μηχανικος που εβαλε περισσοτερο λαδι Τις περισσοτερες φορες ειναι μια λαθος μετρηση ? κρυα λαδια που εχουν συμπυκνωθει οταν τα μετρησες? μηπως δεν περιμενες να κατασταλαξουν τα λαδια μετα που το εσβησες και τιποτα που να πρεπει να ανησυχεις. Τις υπολοιπες φορες.. οταν ομως μετρησεις σωστα και σταο 1000χλμ βλεπεις καμμενο λαδι. ειναι ατελεια εως βλαβη και συνηθως κοστοβόρα που αργει να εμφανιστει Ειχα αρκετες επαφες με το θεμα επειδη εχω και παλιλα αμαξια αλλα θυμαμαι ενα ροβερ 1,6 gti ενος φιλου .. τον ειχαν πεισει απο νεο το αμαξι οτι επρεπε να ειναι ετσι.. "γιατι ειναι gti" κυκλοφορουσε με το μονολιτρο στα ταξιδια μας. θεος συγχωρεστο στα 120Κ εχασε συμπιεση και ηθελε ανοιγμα...
  3. Νεοτερη εξελιξη και μαλλον λυση...απο νεο μαστορα που μαλιστα βρηκα απο εδω. Στο πορτ μπαγκαζ του ειχα βαλει ολη τη γκαρνταρομπα ανταλλακτικων που ειχα αλλαξει εναμιση χρονο για να εχει να κανει δοκιμες. ψαλιδια μαμας ζανφορ ακρπομπαρα βασεις μηχανης κιτρινα μπιλσταιν..σινεμπλοκ γεφυρας κινητηρα Ο χτυπος-θορυβος αποδειχθηκε οτι ηταν αλλος απο τον αρχικο απλο θορυβο ο χτυπος φερεται να ηταν τα νεα αμορτισερ sachs που δεν ταιριαζαν με τα ελατηρια και λειτουργουσαν στην ισορροπια σχεδον στην εντελως ανοικτη θεση. εξου και χτυπαγαν-τελικιαζαν στη λακουβα οταν επρεπε να ανοιξουν αλλα λειτουργουσαν κανονικα στα εξογκωματα δρομου Οντως οταν στοιχιζες τα sachs με τα κιτρινα μπιλσταιν εβλεπες τα μπιλσταιν να ειναι 5 εκατοστα πιο μακρυα. Δεν ξερω γιατι .. ισως πανε με δικα τους ελατηρια;? ξαναβαλε επανω τα κιτρινα μπιλσταιν (ετσι και αλλιως ειχε οδηγια απο μενα να τα βαλει γιατι με τα sachs μπρος και billstein πισω το αμαξι ειχε μια γελοια περιεργη συμπεριφορα... σαν.. κουνιστη αδελφη με το συμπαθειο) ο αρχικος τωρα απλος θορυβος φερεται να ηταν επιπλεον κατω πισω φθαρμενο ψαλιδι meyle στην σφαιρικη αρθρωση1mish xronoy..!! κατα τυχη το αντιστοιχο της μαμας του δεν ειχε φθαρει και το εβαλε επανω και γλυτωσα το 200αρι Συμπερασμα 1.- εχω 3 στα 8 ψαλιδια εναμιση χρονου χαλασμενα μευλε .. αναμενω και τα αλλα Συμπερασμα 2 - μου δωσαν αμορτισερ που δεν ταιριαζαν με τα ελατηρια ή με το αμαξι μου. συμπερασμα 3 δεν πεταμε ποτε παλιο ανταλλακτικο τελος να ναι καλα ο μαστορας(Μακης Μπούτρης) που ειχε υπομονη και ελυνε και το εδενε δοκιμαζε απο το πρωι. (Του ειχα και μια βαριά στο πορτ μπαγκαζ. σαν τελευταια λυση.. και γυριζοντας απο την δουλεια τον βρηκα ετοιμο να την χρησιμοποιησει... αλλά ευτυχως στην βολτα δεν ακουστηκε κιχ.. το αμαξι ειναι σαν καινουργιο. Παιδες να στε καλα για την υποστηριξη και τις ιδεες.. Μακρυα απο σας τετοιος συνδυασμος βλαβης τρελλαινει ανθρωπο. μου εχει μεινει το συνδρομο του παβλοφ.. πεφτει στην λακουβα και νομιζω οτι ειναι εκει ο χτυπος! αλλα δεν ειναι
  4. H δυνατότερη μουσική επιδιορθώνει τους ήχους. αυτο εχει ξεπερασει την μουσική. εχω γαργαλητό στην πατουσα πανω στα πεταλια. Κάτι μουλωχτό παίζει. Επισης παρατηρησα χτες οτι τα ζανφορ της μευλε εχουν λαστιχακια σινεμπλοκ και τρυπα ενω της μαμας του ειχαν αρθρωση σφαιρικη θα τα παρω και θα βαλω ξανα ολα τα παλιά μαμοψαλιδια μονο και μονο για να δω.
  5. σε τζογο παιζει να ειναι και καλιτερο απο οτι ηταν καινουργιο . Πηγα με τιγκα τα λαστιχα αερα στο κτεο στο τζογομετρο τιποτα δεν δειχνει να παιζει. κρεμαγιερα την τραβολογησαμε κρεμαστηκαμε απο τα ακορμπαρα τα σηκωσαμε με γρυλλακι .. μηδεν. κανενας μηχανικος δεν μπορει να αναπαραγει τον θορυβο οτι και να του κανει. οχι φιλε μου δεν ειναι φυσιολογικος .Πρωτα απο ολα ειναι πλεον χτυπος και θορυβος. να σας το πω παραστατικα ξανα. μπορει να πεσει με 60 σε υπονομο στρογυλη λακουβα 3-4 εκατοστα και να μην ακουσεις οτι επεσες σε λακουβα (τωρα με τα μαλακα sachs) και μπορει να περασεις σε μισο εκατστο βαθος οριζοντιο χαντακι με 10 και να νομισεις οτι η μηχανη ηταν στον αερα και επεσε πανω στο σασι σου. σορρυ παιδια εχω λαντα του 80 με διαλυμενα σινεμπλοκ.. και δεν κανει ετσι. ΔΕΝ ειναι φυσιολογικο Μετά τα ψαλιδια ζανφορ μευλε και τα αμορτισερ μπιλσταιν που αλαχτηκαν μαζι με την ευθυγραμιση .. αρχισε ελαφρυς σαν υπονοια οτι οντως προερχοταν απο τα κιτρινα σκληρα μπιλσταιν. στο καπακι αλλαξα και τα λαστιχακια της αντιστρεπτικης. σιγα σιγα σε περιοδο ενος χρονου αρχισε να δυναμωνει. ολοιοι μηχανικοι λεγαν οτι ειναι το κιτρινο μπιλσταιν και τα πηρα και αλλαξα μπροστα και εβαλα τα sachs μαλακά. σημερα σου σπαει τα νευρα. στην εθνικη τελειο στην επαρχια τελειο μην περασεις απο υπονοια οριζοντου χαντακιου με κατω απο 40 χιλιομετρα ! μερικες φορες κανει γκουπ απο λακουβακι που δεν ξεχωρισε το ματι μου! θα παω να δω στο διαγραμμα στο κομπιουτερ της καρεντα αν εχουν σινεμπλοκ εκει οι μηχανικοι λενε οτι δεν εχει Είναι ακριβως ο θορυβος μπαρας που εχει λασκαρει και χτυπαει στο σασι ακουγεται ομως πιο χαμηλα απο οτι θα περιμενα. και η μπαρα δειχνει θηρίο οπως και να την τραβολογησεις. Θα βαλω στα υποψιν να αποσυνδεσω τους τροχους και να την τροβολογησουμε μονη της μπας και.
  6. αμα εχετε και κανεναν γκουρου στους θορυβους στο μπροστινο πασσατ μηχανικο ριξτε μου καμμι απροταση.. ειμαι στους 5 μηχανικους να μην θελουν να το βλεπουν.
  7. Μετα απο μια μικρη αναπαυλα να ξεκουραστει το πορτοφολι... συνεχισαμε. ΣΗμερα αλλαξα ΚΑΙ τις βασεις των αμορτισερ. Το σεναριο οτι ειχαν πεσει οι προηγουμενες και χτυπιωντουσαν μεσα στον θαλαμο που γινονται σαντουιτσ ήταν ενα πολλα υποσχομενο σεναριο... Τιποτα ομως. Ακριβως το ιδιο. εντελως ασχεοτ με την βλαβη .. δεν αλλαξε καθολου η κατασταση. ευτυχως πηρα απ εξω του εμποριου με 16 ευρω και τις δυο... και οχι 40 την μια απο τους αγαπημενους μας Εταίρους. Επομενη σταση .. ξανανοιγμα η αντιστρεπτικη. δειχνει συμπαγης και ακρως στοιβαρή.. αλλα πλεον.. δεν εχει μεινει κατι αλλο ευκολο Βασικα θα την λυσω εντελως θα την βγαλω εντελως θα την αφησω σπιτι. και θα κανω μια βολτα το τετραγωνο στις αγαπημενες του λακουβες. ενταξει το μονο που με κραταει να μην το σπασω ειναι οτι ενα ενα τα ανταλακτικα που του βαζω εχει γινει αθορυβο οπως οταν ηταν καινουργιο... εχουν εξαφανιστει και τριξιματα στην καμπινα πλεον.. και εχει μεινει μονον αυτο το αναθεματισμενο χτυπημα σφυριου.
  8. σημερα αλλαξα τον πανω και πισω βραχιονα και αριστερα και δεξια. ηταν απραδεκτα κομμενος για ενος χρονου ψαλιδια. το κοψιμο ηταν εκει που στηριζεται πανω στην βαση του αμορτισερ και οχι στο μπαλακι.. 100% λαθος τοποθετηση απο τον πρωτο μηχανικο. (μολις τελειωσω με το αμαξι θα παω να ριξω ενα καντηλι) ΠΡΟΣΟΧΗ οι αναρτησεις πρεπει παντα να σφιγγονται στην κανονικη τους θεση με το αμαξι ξεφορτωτο. αρκει να σας πω οτι σε αυτο το σημειο δεν ειχαν κοψιματα τα σινεμπλοκ της μανας του απο το 1997 σωστος. δεν υπαρχει τελικα ρουλεμαν στο B5 πασσατ. κοιτα ... και αυτα που λες τα εβαλα καινουργια.. και μαλιστα εγω με πολυ στοργη αγαπη και προδερμ , σπρεη σιλικονηςγια να γλυστρανε σφυξιμο ακριβως στην ροπη με το δυναμοκλειδο.. αλλα πλεον αφου βρηκα ανταλλακτικα ενος χρονου σχισμενα ... θα ξαναψαχτει ολο το αμαξι παλι. σκεφτομαι να αποσυνδεσω την αντιστρεπτικη εντελως να κανω μια βολτα στο τετραγωνο να δω τι παιζει. αληθεια γνωριζει κανενας αν στα ψαλιδια αλλαζει το πισω σινεμπλοκ.. αυτο που δενει πανω στο αμαξωμα .. παιζει τιποτα να μπαινουν πρεσσαριστα τα λαστιχα να γλυτωσουμε κανενα φραγκο;
  9. Aλλη μια μερα στο συνεργειο.. πηγαιναμε για βασεις αμορτισερ. βρισκουμε το πανω πισω ψαλιδι και στις δυο μεριες με ξεκολημενο το λαστιχο το ενα και κομμενο λαστιχο στην αλλη .. Μηδεν τζογος στο μεταξυ με οτι λοσταρι και να το ζοριζες. Λαθος συναρμολογηση δεν σφιχτηκε στο σωστο υψος ή σκαρτο υλικο . Ηταν ενος χρονου ψαλιδια πακετο μεηλε μπαινουν πρωτα στην λιστα. συνεχιζουμε παρακατω στο μπλοκ αμορτισερ ανοιγουμε οι βασεις φαινονται ενταξει , αλλαζω τα 2 ψαλιδια και το ξανακλεινουμε να δουμε αν ηταν τα ψαλιδια. δεν ηταν τα ψαλιδια .. ειναι ιδιο σαν να μην αλλαξαμε τιποτα. ειναι δαιμονισμένο. αμα δειτε φωτογραφιες με παπα να το αγιαζει εγω θα ειμαι.
  10. μεθαυριο θα ξερουμε.. αντε μπας και φυγει και αυτος ο θορυβος κυλησης... που ξυνει τα αυτια ..
  11. την βδομαδα που ερχεται θα τις βαλω ακομα και αν φαινονται καλες. ειναι 16 ετων και ολες οι λακουβες περνανε απο εκει. θα σας πω τι εγινε.
  12. αν ποτε σου ξανατυχει δοκιμασε να ξανακατσεις χωρις δεμενο το χειροφρενο ή φρενα και δες αν δεν κανει θορυβο. νομιζω εχεις και εσυ την ιδια γεωμετρια στην ανάρτηση οταν βαζεις βαρος τεινει να στριψει λιγες μοιρες την ροδα.
  13. Βρε Γιαννη πλεον δεν ειναι θορυβος . Ειναι κραδασμος που νιωθει το ποδι σου. μπορει να πεσει σε χαντακι και να μην καταλαβεις τιποτα.. και μπορει να μπουσουλησεις πανω απο μια μικρη λακουβιτσα και να νιωσεις κραδασμο. να δεχτω οτι εχει ανοιξει το σασι? να το δεχτω αλλα πρεπει να το δω με τα ματια μου πρωτα. Απο εκει και περα για να ειναι αθορυβο οταν το αγορασα .. ειχε 30+ λαστιχακια και λαστιχενιες βασεις. καποια μου εχει ξεφυγει. ναι μαλλον εχεις δικιο φιλε μου. μπηκε το κιτρινο μπιλσταιν σε ελαστικες βασεις του 1997 θα τα βαλω πρωτα στην λιστα . λες μονο τα λαστιχα που παταει το ελατηριο ή και τιποτα ακομα τσουμπλεκια εκει πανω?
  14. Οπως καταλαβαίνετε ειμαι νέος εδω, και απελπισμένος πλεον. Αν και εχω καλη σχεση με τα μηχανικα ο ιδιο , με νικησε , εμενα 2 μαστορες στην χαλκιδα και 4 στην αθηνα. Ειναι ενα πασσατ 1997 το πλαισιο του Α4 2010 Το αμαξι αρχικα ειχε αναπτυξει τον τυπικο θοριβο απο φθαρμενα σινεμπλοκ στα ψαλιδια. -Τα βλεπω ολα ραγισμενα και λεω θα του αγορασω το σετακι της μευλε -και δωρακι γιατι ηταν καλο αμαξι καινουργια κιτρινα αμορτισερ billstein γιατι ταξιδευει παντα φορτωμενο και πλεει σαν βαρκα. Τι το ηθελα;! Βγαινει απο το συνεργειο στα πρωτα 10 μετρα τεραστιος θορυβος κυλησης.. Ενταξει .. ειναι πιο σκληρα τα αμορτισερ λεω.. θα ζησω. Κατα τα αλλα τελειο σε ευθειες στροφες... Αρχιζει μεσα στον χρονο να εμφανιζει μπροστα ενα θορυβο οταν κυλας με μικρη ταχυτητα πανω απο μικρες ελαχιστες λακοκυβες.. Ενα χτυπημα αμεσως μετα το χτυπημα της λακουβας. Αρχιζουμε.. -Νέες βασεις μηχανης.. ωραια γλυκανε η μηχανη αλλα ο θορυβος εκει -Οχι ειναι τα κιτρινα αμορτισερ σκληρα και ειναι φυσιολογικο Τσαντιζομαι παιρνω sachs μπροστα μαλακα αμορτισερ μπας και φυγει ο θορυβος κυλησης... κοιτανε και οι μηχανικοι τις βασεις των ελατηριων ολα δειχνουν οκ.. τα βαζουμε.. και ο θορυβος κυλισης εκει και ο χτυπος ! - το υπουπλαισιο ειναι... 4 βιδες καινουργιες και σφιξιμο με τον σφιχτη.. ο θορυβος εκει -χτυπανε οι δαγκανες γιατι εχει κενο απο 17 χρονων δισκους?... νεοι δισκοι τακακια ο θορυβος εκει. Ειναι η υδραυλικη μπαρα ? τιγκα οι βιδες.. βιδωμενες.. στο κτεο να το τραβολογανε σε εχτρα προγραμμα και να μην εχει χιλιοστο τζογο πουθενα και να γελανε οι ανθρωποι λεγοντας μου οτι το αμαξι ειναι αφθαρτο. κι ομως Ειναι ενας βαρυς θορβος πολλων κιλων οχι εντελως μεταλλικος μπορει και με αποσταση 2 δεκατων δευτερολεπτου απο την λακουβα και πλεον δινει κραδασμο στα πεταλια και το σασι.. σχεδον σου γαργαλαει την πατουσα πλεον. Μηχανολογικα αν το δεις στα τυφλα το θεμα μενει να αλλαχθουν -οι τριες περιφεριακες λαστιχενιες βασεις μηχανης και κιβωτιου -οι λαστιχενιες βασεις ελατηριων -οι σιδερενιες πανω βασεις των ελατηριων -τα 4 συνεμπλοκ υποπλαισιου -οι 4 μπροστινες κοντες βιδες υποπλαισιου. - το αμαξι ολοκληρο Επειδη οπως καταλαβαινετε εχω φθαρει περισσοτερο απο το αμαξι.. ειναι ευπροσδεκτο καθε σχολιο. -εχει κανενας σας θεραπευσει θορυβο αλλάζοντας κατι απο αυτα που δεν εχω αλλαξει? -κανεναν πεφωτισμένο μηχανικο συνεργειο για το θέμα στην αθηνα? αντε παιδες.. καλα να ειστε και ποτε να μην σας τυχει.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.