Jump to content

Puck

Members
  • Posts

    1,603
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Puck

  1. Νεοκλη ειχαμε κανενα περιστατικο τετοιο???Κ πως τις ελεγχουμε τις αντλιες νερου???Ξερεις αν εχει βγει κατι πιο ενισχυμενο απο την VW οπως ειχαν βγαλει μεταλλικες στα 1.8???

    Here you go

    http://forums.fourtitude.com/zerothread?id=4832770

  2. ευχαριστω πολυ! αυριο θα κανω την αλλαγη. για τα μπουζι καπου διαβασα οτι ειναι 2 νουμερα πιο ψυχρα απο τα μαμα. γιατι το κανουμε αυτο; ξεχασα να πω οτι ειμαι stage1. δεν ξερω αν παιζει ρολο.

    Τα πιο ψυχρά μπουζί σε ένα performance μοτερ , θεωρούνται must μιας και μειώνουν τις πιθανότητες προανάφλεξης. Η οποία προανάφλεξη δημιουργείται από μπουζί που δουλεύουν πολύ πιο πάνω από την αναμενόμενη θερμοκρασία του κατασκευαστή. Έτσι αντί να εκτελούν σωστά την δουλεία τους και να καθαρίζουν τις ακίδες από την καύση, γίνονται εστία προάναφλεξης όντας πιο ζεστά από την σωστή λειτούργια τους.

    ¶ρα, το να πίνεται το αίμα σε ένα τέτοιο μοτέρ με τα μαμά μπουζί δεν είναι και τόσο καλό.

    Το μείων στα ψυχρά μπουζί είναι οτι δεν μπορούν να αποβάλουν την "κάπνα" από τις ακίδες τους, με συμβατική οδήγηση μέσα στην κίνηση της πόλης .

    Η εμπειρία έχει δείξει οτι 2 είναι τα μπουζί της αγοράς που κάνουν σε αυτό το μοτέρ: 1) Bosch F5DP0R 2) NGK BKR7EIX . To πρώτο είναι του RS2 και όχι του RS4 και είναι 1βαθμό πιο ψυχρό και το 2ερο είναι η αντίστοιχη πρόταση της ngk με 1 βαθμό πιο ψυχρό και αυτό.

  3. χτες βραδυ κεραστηκε τσαγακι 2 φορες απο φαναρι Golf VI Gti DSG

    γενικα δεν ανοιγω με vw το θεωρω ...καπως........αλλα ο τυπος μου ειχε

    σπασει τα νευρα......μου ειχε κολησει προφυλακτηρα στους 10 ποντους

    και με πηγαινε ετσι συνεχεια...εγω χωρις να ανοιγω απλα πηγαινα σβελτα

    εκανα τις σφηνες μου σχετικα χαλαρα στην καβαλας...αυτος εκει απο πισω! !

    και ενω μπορουσε να αλλαξει λωριδα να φυγει....αν βιαζοταν...δεν! ηθελε να βγαλει

    το αχτι του σε ενα αμαξι 20 και βαλε ετων....(Golf II VR6 εχω)

    οποτε μας πιανει ενα φαναρι και μου ερχετε διπλα......αναβει πρασινο

    ξεκιναμε...με 1τες του κανω ενα φτερο κουμπονουμε 2τερες και ξεκιναω

    να του ανοιγω και αλλο....καπου στα 80 κμ εκοψε αυτος....στο επομενο φαναρι ξανα τα ιδια

    μονο οτι ανοιξαμε εως τα 120-130 και του ειχα κανει καπου στα 1.5 αμαξι ...οπου και εκοψε

    μετα εκανε την κοτα! του περασε ο τσαμπουκας! αντε με τον βλακα που την ειδε γ@μαω και δερνω

    με το 6αρι...δεν τον χαλασε καθολου ! (δεν θελω να προσβαλω το 6αρι απλα μου την

    εδωσε στα νευρα η συμπεριφορα του οδηγου του)

    dead.gifupyours.gifnew_spam.gifnew_killpc.gifnew_killpc.gifthumbsdown.gif

  4. Βγαινει μονο το ASR.Αν το xds ειναι συνδεδεμενο με το ASR τοτε ναι απενεργοποιειται κ αυτο....ΠΑντως για το στριψιμο που λεω εννοω παντα με βγαλμενα τα ηλεκτρονικα αλλιως το ESP επεμβαινει συνεχεια....

    GB σε διαφορικό τώρα... new_iloveyou.gif

  5. Εκεί που είναι μόνο οπτικό ελεγχο δεν μπορεις να κάνεις. Σηκωμα το αμαξι καιείναι πάνω από το δεξί ημιαξόνιο (συνοδηγού)

    Αν φοράει εισαγωγή με λίγο ζόρι την βλέπει και από πάνω. Καλύτερα όμως να πίασει τα σωληνάκια να δεί.

    Πάντως εδώ και 4 χρόνια να σπάει μόνη της ν75 δεν έχω δεί.

  6. To 6αρι Golf νομιζω ακομα δεν εχει φτασει εκει.Ακομα και σε θεμα ασφαλειας εχουν διαφορετικη κατασκευη προφυλακτηρων, ασχετα αν φαινονται ιδια.

    Το λεω εκ πειρας μιας και εχω ζησει στην εκει οχθη για αρκετα χρονια.

    Ακομα και το Corrado που ειχα παρει απο εκει ειχε διαφορες (προς το καλυτερο) σε σχεση με το αντιστοιχο ευρωπαικο, και ειχε κατασκευαστει και στην Γερμανια.

    Απο το 1990 υπαρχει εργοστασιο στο Μεξικο που κατασκευαζει τα Γκολφ για την αμερικανικη αγορα

    και μαλιστα τα Jetta τα οποια ακομα και στην Ευρωπη εισαγονται απο εκει.

    Δεν ειμαι σιγουρος μονο για τα πετρελαιοκινητα.

    Το 6αρι το γκόλφ υπάρχει πλεόν στην αμερική, και σε GTI.

    Το θέμα όμως με το εργοστάσιο δεν ισχύει, η Vw έχει εργοστάσιο όντως στο Μεξικό, αλλά κατασκευάζει συγκεκριμένα μοντέλα και όχι Golf/Gti/Tiguan/Jetta V τα οποία κατασκευάζονται στο Wolfsburg. Εξού και όταν βλέπουμε φωτογραφία από καινούργιο αυτοκίνητο (π.χ στο βόρτεξ) είναι με άσπρο πλαστικό γύρω γύρω, αυτό το πλαστικό υπάρχει μόνο στα αυτοκίνητα που στέλνονται με καράβι από την Γερμανία ώστε να προστατευτεί το αμάξωμα από τα αλάτια της θάλασσας.

    Το εργοστάσιο του Μεξικού σταμάτησε την παραγωγή το 1998 για τα Jetta/Golf Και ανέλαβε το εργοστάσιο της Βραζιλίας μέχρι το 2006 και μετά τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται στο wolfsburg.

  7. δεν αντιλεγω σε αυτα που λες Νεοκλη απλα για να γινει αποδεκτο ενα προιον στην αμερικη εχει πιο "δυσκολο" ποιοτικο ελεγχο (δλδ μακαρι το golfaki Μου να ηταν εισαγωγη απο εκει ενα rabbit ας πουμε :p)

    Δεν θα το έλεγα.Ο ποιοτικός έλεγχος(TQM)γίνεται στην χώρα κατασκευής του εκάστοτε προϊόντος. Το μοναδικό πράγμα που μπορεί να γίνει είναι κάποιες προτιμήσεις ανάλογα με την χώρα και αυτό πολύ δύσκολο, μιάς και για να επιτευχθεί θα πρέπει να μιλάμε για διαφορετική γραμμή παραγωγής+έξοδα+εκπαίδευση για κάθε διαφορετική χώρα.

    Τα γκολφάκια που πωλούντε στην αμερική είναι κατασκευής γερμανίας , απλά με άλλα στάνταρ. Τα στάνταρ τους όμως μιλώντας για καυσαέρια είναι κατώτερα από τα Euro 5/6/7 που έχουμε εμείς εδώ, και έτσι δεν υπάρχει τοσο μεγαλυτερο κόστος μιας και το euro5 υπερκαλύπτει και τις νόρμες της California. Αν παρατηρήσεις δεν υπάρχει κανένας άλλος έλεγχος για το προϊον που θα διατεθεί στην αμερική.Αν ήταν έτσι, τα προβλήματα (στα TFSi) με ποτηράκια, pcv και σκάστρες δεν θα ήταν διεθνή αλλά μεμονομένα στην χώρα με τον μικρότερο ποιοτικό έλεγχο...

  8. Αν όντως φτιάχνονται στην Αμερική...

    Γιατι το branding και το naming και το Made in XXXX σε ένα προϊόν γίνεται έστω και αν κολλήσεις ένα πλακετάκι επάνω του.

    Νομίζεις οτι μία LV ή Gucci τσάντα φτίαχνεται στην Ιταλία από Ιταλούς? Απλά ράβουν ένα κουμπί επάνω και την βαφτίζουν Made in Italy.

    Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να χαθεί η πραγματική προέλευση του εκάστοτε προϊόντος. Και το γεγονός οτι

    Α)υπάρχουν φθηνότερα εργατικά εκεί

    Β)Όλο και περισσότερες αντιγραφές προϊόντων βγαίνουν στην αγορά του αυτοκινήτου δείχνει οτι οι περισσότεροι κατασκευαστές στέλνουν εκεί την παραγωγή τους.

    -Αν το εργοστάσιο είναι μισθωμένο και δεσμευμένο με ποινικές ρήτρες τότε κατα ένα μεγάλο ποσοστό το προϊον θα παραμείνει μέσα στο εργοστάσιο.

    -Αν είναι όμως ένα εργοστάσιο που παράγει ποσότητες και για άλλους , τότε είναι πολύ εύκολο να αντιγραφεί το προϊον και να διατεθεί σε εξευστελιστικές τιμές από 3ους.

    Π.χ : Το μαγκαφλάρι της forge που κάνει θόρυβο , Το twin-cooler της Forge πάλι , Ένα συγκεκριμένο μοντέλο από τα φρένα AP-Racing , Ebay Downpipes και Catbacks... Αν τα βάλεις δίπλα δίπλα και σου πούνε πιο είναι το αυθεντικό , μάλλον δεν θα το καταλάβεις.

    Τώρα στην περίπτωση της Apr δεν μπορώ να ξέρω αν όντως έχουν την δυνατότητα να κάνουν in-house παραγωγή. To πιο πιθανό κατα την γνώμη μου είναι η παραγωγή να γίνεται στο Μεξικό και η Σχεδίαση να έχει γίνει στην Αμερική.(π.χ Iphone). Έτσι και αλλιώς , αν το ΤQM έχει γίνει σωστά , εμάς σαν καταναλωτές δεν μας ενδιαφέρει και ας έχει κατασκευαστεί και στο Νεπάλ. :)

  9. H Milltek στις τελευταίες παρτίδες , έχει αναβαθμήσει σημαντικά την ποιότητα..

    Έτυχε να δω milltek "φρέσκια" τον Οκτωβριο και όλα τα προβλήματα φαινόντουσαν να έχουν διορθωθεί, π.χ το πλακάκι του D/P ήταν ραμμένο εμπρός και πίσω και το σπιράλ μεγάλο όσο το μαμά...Ακόμα η βάση ήταν διαφορετική και τα καζάνια πιο πλακέ και μαζεμένα σε σχέση με αυτην που είχα στο γκόλφ μου..

    Εκτός αυτου , υπήρχε και αναμονή κοντά στον μήνα για να σταλεί το κομμάτι, λόγο αναθεώρησης της παραγωγής.. Οπότε μάλλον τα περισσότερα προβλήματα λύθηκαν.

  10. Αυτό στην ουσία τη είναι ??

    Είναι ο OEM ο κόκορας απλά η κοπίλια μεταφέρεται λίγα χιλιοστά πιο κάτω, αναλυτικά το δείχνει και η φώτο. Εγώ αγόρασα ένα καινούργιο για να πειραματιστώ, στην μελέτη πήγαμε τέλεια αλλά στην ολοκλήρωση έσπασα καταλάθος το μέταλλο στην προσπάθεια μου να ανοίξω τρύπα. Αγόρασα ξανά ένα ακόμα και αυτή την φόρα το πήγα στο μηχανουργείο. Εε εντάξει άμα δεν χαλάσεις δεν μαθαίνεις, πάντα ο πρώτος την πατάει.

    Το αποτέλεσμα όμως είναι ονειρικό και σε κάποια μεγάλη συνάντηση το αυτοκίνητο θα είναι εκεί για να το δοκιμάσουν όλοι όσοι αμφιβάλουν για τις δυνατότητες της πατέντας.

    Πρέπει να ρυθμίσεις και τις ντίζες για 100% απόδοση μιας και άλλαξες την θέση του συρματόσχοινου...Υπάρχουν και άλλοι τρόποι και οικονομικοί που βελτιώνουν κατά 100% ακόμα την Αίσθηση και το κούμπωμα εκτός από την διαδρομή που βελτιώνει το SS

    Που θα μπορούσαμε να πάμε να μας κάνουν την πατέντα;

    Κανένα λινκ από ebay;

    Σε μηχανουργείο θα μπορέσει να γίνει...Τρυπάει πιο κάτω και σου βάζει κολαούζο ανοίγει βόλτα και βιδώνει ο πείρος επάνω..

  11. Μπερδεψαμε τα μπουτια μας .... Αναφερεστε για το ιδιο περιστατικο που ειχε γινει πριν 3 μηνες .... Ο puck λεει οτι υπαρχει πιο προσφατο ....

    Ρε μην μπερδεύεστε, ο κάφρος geoBAN αποκάλυψε τις πληροφορίες τις φρέσκιες...

    Τα άλλα του Ηλία , είναι άλλα... music.gif

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.