Jump to content

ankarage

Members
  • Posts

    117
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ankarage

  1. Δεν χρειάζεται να μπερδεύεσαι,βαζεις ενα full synthetic 5w30 και είσαι εντάξει.Αν σου καιει λάδι σε επόμενη αλλαγή δοκιμάζεις και το full synthetic 10w40 .Αυτά πληρούν και πολύ παραπάνω τις προδιαγραφές σου.Αν θέλεις και μόνος σου να το επιβεβαιώσεις ,βάλε στο google oil selector και απο τα site των εταιριών θα προταθούν τ' ανωτέρω.
  2. Ειναι κανονικό..Μετα το πρώτο άνοιγμα του θερμοστάτη στους 87,5 βαθμούς η βελόνα μένει καρφωμένη στους 90 βαθ. περίπου ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει μεχρις τους 102 που παίρνει η πρώτη σκάλα του βεντιλατέρ. Αυτό γίνεται για να μην μπερδευεται ο οδηγός και ψάχνει. Ανησυχούμε αν ο δείκτης ανεβοκατεβαίνει,όπως πχ άν χα΄λάσει ο θερμοστάτης
  3. Οπως σου έγραψα όταν εγκαταστήσεις το original software τότε το καλώδιο αχρηστεύεται. Αν διαβάσεις τις οδηγίες που συνοδεύουν το καλώδιο και περιέχονται στο cd λενε ακριβώς πως γίνεται η εγκατάσταση και μετά η χρήση,Αυτό ακριβώς να εφαρμόσεις. Χωρίς δω τι κάνεις και πως το κάνεις δεν μπορώ να βοηθήσω.Αν έκανες όσα σου είπα και πάλι τα ίδια ,το μόνο που μπορεί να βοηθήσει ειναι η δοκιμή απο κάποιον που έχει καλώδιο που ήδη λειτουργεί.
  4. Το καλώδιο λειτουργεί με το δικό του πρόγραμμα που το συνοδεύει στο cd.(εκτός αν ειναι original) Υπάρχει σοβαρή περίπτωση τώρα που ετρεξες το original προγραμμα να αχρηστεύθηκε. Κάνε μια ακομη προσπάθεια με το δικό του πρόγραμμα αφου απενεργοποιήσεις και το antivirus. Πρώτα απ" όλα κάνε καλή απεγκατάσταση του προγράμματος που έχεις τώρα.
  5. Παρόλα τα λίγα χιλιόμετρα, εμένα μου φαίνεται σαν φαγωμένο ή κατεστραμένο τακάκι που ακουμπάει το σιδερό του στη δισκόπλακα. Δεν σηματοδοτεί το τακάκι γιατί έχει φάει και το καλωδιάκι. Βγάλε τον τροχό και κάνε έλεγχο Θα σου φάει το δίσκο αν δεν τόχει ήδη κάνει..Ειναι ένας έλεγχος που πρέπει να γίνει άμεσα. Ειναι σίδερο με σίδερο.Βγάλε τον τροχό να δεις μήπως είναι και κάτι άλλο που τρίβεται. Τα πετραδάκια κλπ δεν στέκουν.Ενα πετραδάκι με το πάτημα θα γίνει σκόνη.
  6. Ειναι ιδιοκατασκευή του συνεργείου (βοηθητικο εργαλειο) που το ξέχασαν. Σιγα μην το ανεγνώριζαν για δικό τους.
  7. Εγραψα την αποψή μου,που ουσιαστικά είναι ό,τι συνιστούν οι κατασκευαστές, οι εταιρίες και τα βιβλία, ¨Ολα τα υπόλοιπα τα θεωρώ εκτιμήσεις που δεν πρέπει να υιοθετηθούν γιατί βασικά δεν είναι σωστά και μπορούν να αποβούν βλαπτικά.Ό καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει αλλά είναι λάθος να προτρέπει τους υπόλοιπους να εφαρμόσουν κάτι που δεν είναι πιστοποιημένο θεωρητικά και πρακτικά. Νμίζω ότι δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο εκτός απο το παρακάτω. ''Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε'' Luigi Pirandello
  8. Nομίζω ότι δεν είναι σωστό ό,τι θεωρούμε σωστό κατα τη γνώμη μας ,να το παρουσιάζουμε και ως οδηγία για τους άλλους. Τα λάδια προτείνονται (οι προδιαγραφές όχι η μάρκα)απο την κατασκευάστρα εταιρία πχ VW 504 00/ 507 00.Κάθε λάδι με αυτές ή ανώτερες προδιαγραφές είναι κατάλληλο."Εγώ παω χαλαρά με χαμηλές στροφές άρα βάζω κάποια φτηνά ημισυνθετικά" είναι λανθασμένη και επικίνδυνη. Τα χιλιόμετρα πάλι προτεινονται απο τον κατασκευαστή και συνήθως είναι 15000χλμ ή κάθε χρόνο ,όποιο έλθει πρώτο.Βέβαια αν κάνουνε αλλαγή σε μικρότερο διάστημα δεν κάνουμε κακό προφανώς απλά ίσως υπερβάλλουμε.Αν βέβαια το αυτοκίνητο έχει πρόγραμμα, το διάστημα αλλαγής μικραίνει. Προφανώς στο Β πόλο ή στη Σαχάρα δεν χρησιμοποιούμε με το ίδιο ιξώδες.Η δοκιμή με τα δάκτυλα δεν είναι σωστή.(τουλάχιστον) Συμπέρασμα σε αυτοκίνητα απείραχτα χρησιμοποιούμε λάδι προδιαγραφών που προτείνει ο κατασκευαστής και όποια μάρκα επιθυμούμε. Αλλαγή επίσης κάνουμε στα χιλιόμετρα ή στο χρόνο(ό,τι έλθει πρώτο)που προτείνει ο κατασκευαστής .Βεβαίως ένα αυτοκίνητο που καίει ελάχιστο λάδι ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του και δίκαια θέλει να το κρατήσει αν δεν του παρουσιάζει προβλήματα. ¨Ολα τα αυτοκίνητα καίνε λίγο (κανονικά)έως πολύ (αδικαιολόγητο).Το κάψιμο εκτός ορίων πχ 1λιτρο ανα 2000χλμεκτός των εξόδων καταλήγει σε μεγάλη και κοστοβόρα επισκευή.Το θέμα δεν είναι ποσο θα κρατήσει κάποιος το αυτοκίνητο αλλά να μην ενοχλείται με 'χοντρές" βλάβες απο το αυτοκίνητο τουλάχιστον για κάποια χρόνια πχ 5χρόνια.Τι να το κάνω εγώ αν έχω ένα επώνυμο αυτοκίνητο αλλά τρέχω στα συνεργεία?
  9. Σήμερα βρήκα καιρό και έψαξα λίγο .Πράγματι υπάρχει βαλβίδα εισαγωγής 03C 906 283 με δύο σωληνάκια κουμπωμένη στη πλαστική εισαγωγή όπως σωστά ανέφεραν ο sodimitris ο electric doctor καιι ο nikdev στο post που ανέφερα. Eπειδή δεν έχω επιπτώσεις στο αυτοκίνητο δεν θα επιχειρήσω καθαρισμούς πεταλούδαε και κλαπέτων αλλά πρώτα αλλαγή της ανωτέρω ναλβίδας και του sensor G71 με κωδικό 03C 907 386 B.Όμως δεν βρίσκώ τη G71.Mπορεί κάποιος να μου πεί τη θέση της?(φωτογραφία?) Αυτοκίνητο golf 5 Tsi 140Hp Kiνητηρας ΒΜΥ
  10. Tα intake flaps (κλαπέτα εισαγωγής) Ευχαριστώ για την απάντηση. Η ερώτηση έγινε επειδή σε άλλες σχετικές αναρτήσεις αναφέρουν για μία βαλβίδα (που εμένα οπτικά μου θυμίζει την Ν75)και γράφουν ότι ανοιγοκλείνει τα flaps. Σχετ http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/57168-σφάλμα-vag-com-p2015-flap-position-sensor-μετά-απο-επισκευή/#comment-541471
  11. Εκτός απο το intake pressure sensor G71 που στην ουσια είναι ένα ποτενσιόμετρο,υπάρχει και βαλβίδα που ελέγχει τα κλαπέτα? Ξέρει κανένας την ακριβή ονομασία ,κωδικό ή και καμμιά φωτογραφία? Αυτοκίνητο golf 5 Tsi 140Hp Kiνητηρας ΒΜΥ
  12. ¨Οταν κάνω search για ένα θέμα,μου βγάζει κανονικά την πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αλλα΄όταν πατήσω άλλη σελιδα ή επόμενη τα αποτελέσματα χάνονται. Τι συμβαίνει?
  13. Κάνε έλεγχο ελλείψεως freon στο a/c. Κατα πάσα πιθανότητα έχεις διαρροή ή έλλειψη απο τα χρόνια . Μου είχε τύχει ακριβώς το ίδιο σε άλλο αυτοκίνητο. Η έλλειψη freon δημιουργεί ΄'πρόσθετη" προσπάθεια του a/c οπότε στο ρελαντί πέφτουν οι στροφές. ΄Κάνε έλεγχο.
  14. Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Forum ,βλέπω στις πρόσφατες δημοσιεύσεις να υπάρχουν γενικά απαντήσεις με μόνο κριτήριο τη χρονολογική σειρά .¨Ετσι βλέπουμε πχ πεντε απαντήσεις του ιδίου post. Νομίζω ότι καλύτερο είναι να υπάρχουν μόνο οι τελυταίες απαντήσεις από πέντε ή περισσότερα posts. Δηλαδή την τελευταία απάντηαη από κάθε ένα από σύνολο πχ πέντε posts.Έτσι θα μπορούμε να παρακολουθούμε εύκολα την εξέλιξη των posts.
  15. Eιναι προφανές ότι ο καθένας αποφσίζει για τον εαυτό του.Πριν αποφασίσει όμως θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι ο συνδυασμός ζώνης -αερόσακου προσφέρει στις περισσότερες περιπτώσεις(στατιστικά) καλύτερη ασφάλεια . Χωρίς ζώνη προστατευόμαστε λιγώτερο (στατιστικά) και έχουμε παρεπόμενο κίνδυνο από το σκάσιμο των αερόσακων χωρίς δέσιμο. Δεν πρέπει να μα ς διαφεύγει ότι η αποδεδειγμένη μη χρήση της ζώνης, ,σε περίπτωση ατυχήματος ,επιφέρει και νομικές εμπλοκές , η δε ύπαρξη σκέτης πόρπης για το συνεπιβάτη ή τον οδηγό έχει την έννοια της αποδεδειγμέμης και ενσυνείδητης αποφυγής της χρήσεως ζώνης και δεν υφίσταται η περίπτωση αμέλειας..Αν κάποιος αποφασίσει όχι ζώνη (κακώς κατά τη γνώμη μου), καλύτερα να καταργήσει το alarm ζώνης με VCDS παρα με σκέτη πόρπη.
  16. Αυτό που σας έχει διαφύγει είναι η λειτουργία των αερόσακων.Η τοποθέτηση της πόρπης σκέτης ξεγελάει τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μεν, όμως το άνοιγμα των αερόσακων χωρίς ζώνη μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον οδηγό ή τον επιβάτη δε.
  17. Πριν αγοράσεις δοκίμασε αλλάζοντας το compatibility.Πας στο πρόγραμμα που θέλεις να εγκαταστήσεις,Δεξιό πληκτρο properties,compatibility,windows 7 ,run as administrator,apply ,ok Μετά τρέχεις το πρόγραμμα και το εγκαθιστάς κανονικά. Νομίζω θα κάνεις δουλειά.Δεν υπάρχει λόγος ν'αγοράσεις.Αν θέλεις όπωσδήποτε νέο καλώδιο βάλε στο Google VCDS 15.7 China και θα βρείς πολλά.Στα specs γράφουν αν λειτουργούν στα win 10.
  18. Προστασία θερμοκρασίας ψύξη και βράσιμο έχεις και με το παραπάνω. Εγώ όμως στη θέση σου για να μην έχω μακροπρόθεσμα προβλήματα απο ηλεκτρολύσεις, θα άδειαζα αυτό το μίγμα και θα έβαζα G13 και απιονισμένο νερό 40%/60%. Αυτό μπορείς να το κάνεις το συντομώτερο δυνατό αλλά δεν είναι ανάγκη να το κάνεις αύριο το πρωί. Πρόβλημα λειτουργίας του αυτοκινήτου σου δεν υπάρχει κανένα όμως μην αφήσεις αυτό το παλιόνερο μέσα.
  19. To κύκλωμα παίρνει 5,6 λίτρα και βάζοντας 40% G13 δηλαδή 2,25 λίτρα και 3,35 λίτρα νερό, προστατεύεται το αυτοκίνητο για θερμοκρασίες μέχρι -25 βαθμούς Κελσίου. Αρα στην περίπτωσή σου μπήκε μεγαλύτερη αναλογία G13 προς νερό και αυτό είναι αντιοικονομικό αλλά θεωρητικά καλύτερο.¨Ομως το νερό της βρύσης είναι ό,τι χειρότερο και μάλιστα τα άλατα και η μεγάλη αγωγιμότητα αυτά είναι τα χειρότερα. "Ολοι οι κατασκευαστές συνιστούν απιονισμένο νερό. Παραθέτω πίνακα για το υγρό ψύξεως του Golf V της VW που φαινεται η αναλογία και η χρήση απιονισμένου νερού.(Distilled) Frost protection to Amount of anti-freeze Coolant additive → Remark Distilled water → Remark -25 °C -35 °C 40 % 50 % 2.25 l 2.8 l 3.35 l 2.8 l
  20. Κατ' αρχάς μπορείς να δεις και να σβύσεις αποθηκευμένα σφάλματα,να κάνεις reset service ,να κάνεις άπειρες μετρήσεις ,να σκανάρεις και να δοκιμάσεις μονάδες και τέλος να κάνεις κωδικοποιήσεις. Αν μπεις στο Google και ψάξεις VCDS θα δεις στο manual τι χιλιάδες πράγματα μπορείς να κάνεις. Το καλώδιο που έχει ενσωματωμένη διάταξη επικοινωνίας με τηCPU του αυτοκινήτου, συνοδεύεται με cd που περιέχει το κατάλληλο software που το εγκαθιστούμε και χρησιμοποιούμε μόνο αυτό και δεν κάνουμε αναβάθμιση ούτε αφήνουμε ανοιχτό το ΙΝΤΕΡΝΕΤ όταν το χρησιμοποιούμε.Γλώσσα Αγγλική. Κατά τη γνώμη μου η αγορά καλωδίου(CHINA),είναι αγορά με το μεγαλύτερο money for value και τη μεγαλύτερη χρηαιμότητα.
  21. Eγώ έχω το 12.12 που λειτουργεί θαυμάσια. Τώρα περιμένω το 15.7 που παρήγγειλα προ ημερών. Η γενική παρατήρηση είναι ότι τώρα τα Κινέζικα έχουν τελειοποιηθεί,δεν έχουν ημερ. λήξεως και όσο πιο καινούρια έκδοση αγοράσουμε,τόσο περισσότερες βελτιώσεις και δυνατότητες έχουν. Λειτουργούν πολύ καλά. Με τα WIN 10 υπάρχει περίπτωση να υπάρχει δυσλειτουργία. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αγοράζουμε ένα προιόν με 20€ αντί 400€ και διάφορες επιφυλάξεις ή δισταγμοί φαίνονται υπερβολικοί έως αστείοι.
  22. http://www.obd2tuning.com/vag-vcds-157-crack-cable-vag-com-157-diagnose-interface-vag-15-p-2542.html
  23. Ψάχνοντας διεπιστωσα ότι η βλάβη P2015/00813 δεν ανάβει το λαμπάκι check engine . Το λαμπάκι άναβε από το κακό καύσιμο ενώ η P2015 προυπήρχε.Η P2015 δεν έχει βαθμό προτεραιότητας και δεν ασχολούμαστε πρακτικά εκτός αν υπάρχει μεγάλη συχνότητα και κυρίως αν έχουμε επιπτώσεις στη λειτουργία. ¨αρα υοδέν ανεξήγητον.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.