Jump to content

Thanassis M

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Thanassis M

  1. Εάν ζητήσει από την VW σκέτη πολλαπλή θα σου πουν πως πρόκειται με το τούρμπο μαζι, περίπου 1100€ και να τους πας πίσω το παλιό. Εάν τους πεις ότι θέλεις το κιτ επισκευής του τούρμπο,σου δίνουν την πολλαπλή μόνο, στα 500€. Ζητάς και την φλαντζα γύρω στα 20€.
  2. Το πρόβλημα μου λύθηκε αλλάζοντας σε πρώτη φάση το wastegate και σε δεύτερη φάση την πολλαπλή του τούρμπο. Στους κινητήρες της σειράς caxa κολλάει το αξονακι του κλαπε εκτονωσης των αερίων που βρίσκεται στην πολλαπλή εξαγωγής. Το πρόβλημα δεν είναι μονο στα passat αλλά σε όλους τους κινητήρες της σειράς caxa. Κόστος του κιτ επισκευής τούρμπο 520€ + εργατικά μαζί με την φλαντζα.
  3. οχι το cc το κανονικό. Τελικά το ζόρισα σε μια ανηφόρα και μου άναψε λαμπάκι, με μήνυμα "πτώση πίεσης τούρμπο". Και επειδή το τούρμπο έχει ανοιχτή και είναι εντάξει, το πιθανότερο είναι να κολλάει η σκάστρα. Στην αντιπροσωπεία ήθελαν να μου αλλάξουν το wastegate (το μισό τούρμπο δηλ.) Θα ψάξω μήπως υπάρχει καμιά σκάστρα όχι της vw αλλά του εμπορίου να ταιριάζει. Εάν γνωρίζετε κάτι θα βοηθούσε, ευχαριστώ
  4. Έχω αλλάξει και την Ν75 και την άλλη ηλεκτροβαλβίδα, αλλά το πρόβλημα ακόμη υφίσταται περιστασιακά και μόνο στις ανηφόρες.
  5. Καλησπέρα σε όλους, Έχω ένα πρόβλημα με το Passat 1.4 tsi 2011 μοντέλο και 65.000χλμ. Στις ανηφόρες κυρίως, και ενώ ανεβαίνω με 130χλμ και 6η, ξαφνικά "κόβει" ο κινητήρας χάνει την ισχύ του και (αν και τέρμα το γκάζι) κατεβάζω μέχρι και 4η με 80χλμ για να βγάλω την ανηφόρα. Ενώ το πρόβλημα υφίσταται σταματώ στην άκρη του δρόμου, ξαναξεκινώ και μέχρι την 3η δουλεύει άψογα. Μόλις βάλω τετάρτη με το ζόρι φτάνει τα 90χλμ. Όπως έκοψε ξαφνικά, μετά από κάποια χιλιόμετρα το ίδιο ξαφνικά (με τέρμα το γκάζι) μερικές φορές αρπάζει ξανά και ανεβάζει στροφές. Λαμπάκι δεν άναψε κανένα. Πήγα στην αντιπροσωπεία και μετά από 4 ώρες αποφάνθηκαν πως είναι το wastegate του τούρμπο και πως θέλει άλλαγμα το μισό τούρμπο με κόστος 750€. Τους είπα πως θα το σκεφτώ και πέρνωντας το αμάξι από εκεί διαπίστωσα πως μου το χάλασαν τελείως και το αμάξι ήταν πλέον ατμοσφαιρικό. Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία φυσικά ισχυρίστηκαν πως κόλλησε το αξονάκι του τούρμπο τελείως. Μην έχοντας εμπιστοσύνη στην αντιπροσωπεία πήγα σε ένα εξωτερικό συνεργείο,ο οποίος μου έβγαλε το τούρμπο δοκίμασε την σκάστρα τα αξονάκια κτλπ και μου είπε πως όλα λειτουργούν κανονικά και μάλλον είναι οι 2 ηλεκτροβαλβίδες που έχει πάνω στο τούρμπο τις οποίες και άλλαξε. Όντως ο κινητήρας επανήλθε, στην πρότερη όμως κατάσταση με το πρόβλημα στις ανηφόρες. Λαμπάκι δεν ανάβει, ο εγκέφαλος δεν καταγράφει καμία βλάβη και το πρόβλημα παρουσιάζεται περιστασιακά συνήθως σε ανηφόρες. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε κατευθυντήρια βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.