Jump to content

Xlapatsas

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Xlapatsas

  1. Η αλήθεια είναι ότι στη Volvo κατέβηκαν πάρα πολύ από την αρχική τιμή του αυτοκινήτου ενώ στη Volkswagen ήταν πιο δύσκολοι. Όμως κι εγώ στη θέση τους το ίδιο θα έκανα αν ήξερα ότι το προϊόν μου θα πουλήσει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα της μεταπώλησης το έχω σκεφτεί κι εγώ. Ξέρω ότι το Golf κρατάει περισσότερο καιρό την αξία του, όμως το αυτοκίνητο δεν το παίρνω με το σκεπτικό να το πουλήσω σε 4-5 χρόνια.Το παίρνω με την προοπτική, πρώτα ο Θεός, να το κρατήσω πολλά χρόνια.Πιστεύω πως ό, τι αυτοκίνητο και να έχεις μετά από 10-15 χρόνια δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην τιμή μεταπωλησης.
  2. Στο volvoclub που έθεσα το ίδιο θέμα, μου είπαν κι εκεί ότι είναι δύσκολη επιλογή γιατί είναι και τα δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα. Στα μείον του Golf έβρισκαν την απουσία 6ης ταχύτητας και το άτολμο design. Επειδή δεν μπορούσα να αποφασίσω ανάμεσα στα δύο τελικά έκλεισα αυτό με την καλύτερη προσφορά. Η χαμηλότερη τιμή που πέτυχα για το Golf 7 ήταν στα 22.300 για την έκδοση Generation, μεταλλικό χρώμα, με extra το composition media και τα χειριστήρια στο τιμόνι. Μου έκαναν δώρο και aftermarket αισθητήρες παρκαρίσματος. Το V40 το έκλεισα στα 22.000 για την έκδοση Kinetic με μεταλλικό χρώμα και extra το Bussiness Pack, που περιλαμβάνει Bluetooth, cruise control, χειριστήρια στο τιμόνι, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και ηχοσύστημα 8 ηχείων. Δώρο μου έκαναν το πιο ακριβό σαλόνι(360 ευρώ) και την οθόνη 7"(210 ευρώ) αντί για την 5" που είναι στον στανταρ εξοπλισμό.
  3. Τελικά έκλεισα το v40!Μου έκαναν καλύτερη προσφορά και πήρα πλουσιότερο εξοπλισμό απ΄'ότι μου έδιναν το Golf.Σε 2 μήνες θα είναι εδώ.Ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας!
  4. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα ξαναπάω για τεστ drive και για τα δύο και θα πάρω την τελική μου απόφαση. Και σε άλλες αντιπροσωπείες μήπως πάρω καμιά καλύτερη προσφορά. Αλήθεια το πρώτο service στο Golf πόσο κοστίζει?Στo v40 είναι στα 20000 χλμ ή 1 χρόνο και βγαίνει 120 ευρώ.
  5. Εγώ στο τεστ drive που έκανα διαπίστωσα ότι όντως με 3 άτομα μέσα το Volvo ήταν λίγο πιο αργόστροφο από το Golf. Όσον αφορά τα καθίσματα δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα και εξέτασα και τα μπροστά και τα πίσω. Βέβαια το αυτοκίνητο που οδήγησα είχε 2000 χλμ μόνο. Ούτε κάποιον ιδιαίτερο θόρυβο παρατήρησα αν και το ζόρισα αρκετά. Τα τεστ των περιοδικών τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα και όλα βγάζουν σαν τέλειο το Golf με 5/5 αστέρια και το Volvo αρκετά πιο κάτω 3,5/5. Τώρα για το αν είναι αξιόπιστες οι κριτικές τους ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί. Πιο πολύ τείνω προς το Golf. Το μόνο που με βάζει κάπως σε σκέψεις είναι το βεβαρημένο παρελθόν τους σε προβλήματα. Υ.Γ Στα forum της Volvo φυσικά και θάβουν το Golf. Εδώ τουλάχιστον βλέπεις και πιο αντικειμενικές απόψεις!
  6. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Στα 22.000 που είναι το budget μου παίρνω το V40 στην έκδοση Kinetic με συναγερμό, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι. Και στο Golf παίρνω την έκδοση Generation με προβολείς ομίχλης, composition media, συναγερμό, πίσω αισθητήρες.Τα χειριστήρια στο τιμόνι στο Golf έχουν +420 ευρώ. Το V40 σαν στάνταρ σύστημα ασφαλείας έχει το City Safety μέχρι τα 50 km/h ενώ το Golf έχει το Brake Colision System. Το Volvo έχει μεγαλύτερο σκορ στο Euroncap στην παθητική ασφάλεια συν το ότι είναι πιο βαρύ, οπότε φαντάζομαι σε σύγκρουση με άλλο όχημα θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους επιβαίνοντες σε σχέση με το Golf. Δεν είχα σκεφτεί αυτό που ανέφερε πιο πάνω ο thanos katsas για την ενεργητική ασφάλεια που μπορεί να αποτρέψει την παθητική, αλλά πάλι δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο από τα δύο. Για την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου δεν έχουμε αναφέρει κάτι. Γενικά με το ιστορικό που έχουν οι δύο εταιρίες μέχρι τώρα, ποιό από τα δύο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να λειτουργεί απροβλημάτιστα σε 10-15 χρόνια?
  7. Καλησπέρα στα μέλη του group. Είμαι κάτοχος ενός Audi 80, μοντέλο 95 και νιόπαντρος. Έχουμε αποφασίσει με τη σύζυγο να πάρουμε καινούριο αυτοκίνητο. Έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο και ειλικρινά δεν ξέρω ποιό να διαλέξω. Τη μια μέρα καταλήγω στο Golf και την άλλη στο V40. Τα έχω οδηγήσει και τα δύο και έχω μελετήσει τις διαφορές τους. Δεν μπορώ να πω πως κάποιο υπερτερεί συνολικά έναντι του άλλου. Παρακάτω παρουσιάζω τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός όπως τα έχω παρατηρήσει. Αν έχετε να προσθέσετε ή να διορθώσετε κάτι θα το εκτιμούσα πολύ ώστε να με βοηθήσετε να πάρω την τελική μου απόφαση. Να σημειώσω εδώ πως δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις στο αυτοκίνητο, αλλά κυρίως η άνετη οδήγηση και η χαμηλή κατανάλωση καθώς ταξιδεύω συχνά. Έχουμε και λέμε: Golf Υπέρ: καλύτερη επιτάχυνση σε στάση αλλά και σε κίνηση, ακριβές τιμόνι, ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ(380 λίτρα), καλύτερα φρένα Κατά: Εξωτερική εμφάνιση(λίγο αδιάφορο), ακριβός πρόσθετος εξοπλισμός Volvo Υπέρ: εξωτερική εμφάνιση, άνετοι εσωτερικοί χώροι, πλουσιότερος εξοπλισμός ασφαλείας Κατά: μικρό πορτ μπαγκάζ(330 λίτρα), λίγο κλειστοφοβικό για τους πίσω επιβάτες με τα μικρά πίσω παράθυρα, πιο βαρύ στο δρόμο, πιο βαρυ τιμόνι Η κατανάλωσή τους στα τεστ drives που έκανα ήταν σχεδόν ίδια (5,5 για το Golf και 5.6 για το Volvo). Επίσης έχω υπόψην και το ότι το Golf σε βάθος χρόνου κρατάει πιο πολύ την αξία του απ΄'οτι το Volvo, αν και δεν σκοπεύω να το πουλήσω. Και το ότι στο θέμα εύρεσης ανταλλακτικών ίσως αργότερα με το Volvo δυσκολευτώ παραπάνω. Επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει: Γιατί δεν βλέπω καθόλου Volvo στους δρόμους και έχω βαρεθεί να βλέπω Golf?? Η καρδιά μου λέει Volvo και το μυαλό Golf! Περιμένω τις απόψεις σας.
  8. Χαιρετώ την παρέα! Ονομάζομαι Χάρης και μένω Θεσσαλονίκη. Είμαι εδώ και μέρες στην αναζήτηση του κανούριου μου αυτοκινήτου και γράφτηκα στο forum για να μάθω πληροφορίες για το Golf 7 1.6 tdi που ενδιαφέρομαι. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχουμε όλοι μας!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.