Jump to content

fondas

Members
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

About fondas

Other Info

  • Car Type
    Other VW car

Recent Profile Visitors

3,045 profile views

fondas's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. ημουν κατοχος ενος starlet, ενος ibiza mkIII 2.0L που κυριολεκτικα ηταν Golf III 2.0L ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ (απο μοτερ μεχρι πισω υαλοκαθαριστηρα!!) και 2 νεων ibiza 1400 και 1.8T. To starlet ειχε τις λιγοτερες βλαβες (εως καθολου) παροτι ηταν το πρωτο μου αμαξι και ειχε φαει και μια πολυ γερη στουκα. Τα 2 ibiza (το ενα μας αφησε χρονους απο τουμπα) ειχαν και εχουν και αυτα πολυ καλη αξιοπιστια παροτι το 1.8Τ το εχω... φουσκωσει και δεν το λυπαμαι καθολου!! Το πιο ζημιαρικο (σε παρενθεση) ηταν το ibiza mkIII που μου εβαλε λιγο την ψυχη.Aλλα σε σχεση με την ζωη που εζησε και λιγα μου εβγαλε!!! Συμπερασμα δικο μου= τα παλαιοτερα αυτοκινητα λογω ισως πιο απλης τεχνολογιας και λιγοτερων απαιτησεων,(τωρα αν δεν εχεις 120 αλογα εισαι καροτσακι του super market!!) βγαζουν λιγοτερες ζημιες. τα νεα μοντελα (ανεξαρτητως χωρας προελευσης ) βγαινουν με ημερομηνια ληξεως και ειναι "προγραμματισμενο" να εχουν περισσοτερες μικροβλαβες. και ειναι φυσιολογικο και μεσα στα ορια του σωστου managment για τις εταιρειες που τα πουλανε.Αν σου πουλουσαν ενα αμαξι "βραχο" ουτε απο το service θα βγαζανε καμια δεκαρα ουτε τον ρυθμο πωλησεων που εχουν θα ειχαν γιατι κανεις δεν θα αγοραζε ενα καινουργιο αυτοκινητο οταν το παλιο δεν θα του εβγαζε προβληματα!! Εχοντας αυτο υπ'οψιν φροντιζω αναλογα το τελευταιο μου αποκτημα και δεν εχω παραπονα. Και κατι τελευταιο που αποκομισα μετα απο πολυετη εμπειρια μου με συνεργεια, αντιπροσωπειες και λοιπα δινα της μοιρας μου = το μεγαλυτερο ποσοστο βλαβων στα νεα αυτοκινητα θα μπορουσαν να εχουν επιλυθει γρηγοροτερα και πολυ πιο φτηνα αν αυτοι που τα αναλαμβαναν ειχαν περισσοτερες γνωσεις (αυτα που εχω συναντησει σε αντιπροσωπειες ειναι απιστευτα!!)και δεν προσπαθουσαν να βγαλουν οσο μεγαλυτερο κερδος μπορουν απο εμας που δεν ειμαστε μηχανικοι!!
  2. απλα πηρες τα καλυτερα και απο τις 2 εταιρειες και εφτιαξες κατι δικο σου!! μην στεναχωριεσαι μαθημενοι ειναι εδω μεσα απο τετεια.
  3. τι μοτερ φορας φιλε μου? 8v η 16v? και στις 2 περιπτωσεις υπαρχουν πραγματα να κανεις αλλα ουσιαστικα δεν αξιζει τον κοπο.μεγαλο το κοστος για μικρη αποδοση.
  4. εχεις καθαρισει μπεκ? εχεις τσεκαρει αντλια και φιλτρο βενζινης?εχεις καθαρισει πεταλουδα?μετα απο αυτα μονο ο μηχανικος μπορει να σου λυσει την απορια.
  5. ρε γιωργο πως σου κατεβηκε τετεια ιδεα? απ'οσο ξερω (οταν εψαχνα για σασμαν) δεν μπαινει 6ταχυτο σε ΙΙΙ.ουτε εβγαινε σε golf κανενα μοτερ με 6ταχυτο για να κανεις "τραμπα" ισως με καμια πατεντα να κανεις κατι(που δεν το νομιζω) αλλα αξιζει τον κοπο και το κοστος?
  6. σε κρατημα δεν σε βλεπω να αλλαζεις καθολου. το 205 ειναι πολυ καλο για αυτην την δουλεια και με τα 17αρια παλι τοσο θα εχεις. αλλα η εμφανιση θα αλλαξει δραματικα προς το καλυτερο.δωστου να καταλαβει!!!
  7. θα συμφωνησω απολυτα με τον geopan.η εκθεση σταματησε να μου αρεσει απο την 2η φορα οταν καταλαβα οτι δεν ηταν εκθεση αλλα παγιδα για το πορτοφολι μας.τους λογους τους εχω ξαναπει παλαιοτερα.δεν εχω απολυτως καμια αναγκη τα 25 ευρω,αλλα αν δεν με παρακαλαγαν οι πιτσιρικαδες στην δουλεια να παμε ,θα προτιμουσα να τα καψω παρα να τους τα δωσω. η μεγαλυτερη μου στεναχωρια ηταν οτι δεν δειξαν κανεναν σεβασμο στα club's και ας τους φερναν τοσο κοσμο.ουτε καν σε αυτα που τελικα πηγαν και σε αυτην την εκθεση,ενω τα περισσοτερα οχι!
  8. γιαννη οπως πολυ καλα ξερεις εξαρταται τι αγραφος ειναι με ποιες δυνατοτητες και τι χρονολογιας.τα 3000 για αγραφο που δουλευε σε ατμοσφαιρικο saxo μου ακουγονται πολλα.προσωπικα θα προτεινα μονο το προγραμμα μιας και ο αγραφος θελει πολυ δουλεια (ΚΑΙ ΕΥΡΩ)για να τον εκμεταλευτεις.
  9. νικο σορρυ για τηνπολυ καθυστερημενη απαντηση. εχεις p.m.
  10. αψογη η επιλογη σου. ωραιο αμαξι το bora και τωρα πια και με ωραιο μοτερ!!!
  11. οι πληροφοριες που εχουμε εμεις παντως απο "εσωθεν" πηγες (τι διαολο ibizaclub ειμαστε ) αναφερουν οτι η φωτο δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το νεο μοντελο.απλα ειναι photoshop απο μια παλια φωτο ενος altea (γιαυτο και οι τοσες ομοιοτητες).δεδομενου του οτι η "πηγη" πηγε ισπανια και ειδε το νεο ibiza απο κοντα (ειναι αντιπροσωπος)δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω.
  12. απο συζητησεις με φιλους που το φορεσαν στα ibiza τους θα σου προτεινα να μην το βαλεις.ανεβαζει την καταναλωση και οπως ειπαν και αλλοι απλως κοροιδευει τον εγκεφαλο. αντιθετως σε συζητηση που εκανα με γνωστο προγραμματιστη (μπορω να τον αναφερω?) τα αποτελεσματα μπορεις να τα εχεις με εναν καλο σειριακο προγραμματισμο και χωρις να εχεις το αρνητικο της καταναλωσης. α ρε ντιζα αθανατη!!!!!
  13. fondas

    Passat ή 159

    παροτι στο τελος θα κατεληγα να παρω passat γιατι εχει περισοτερα περιθωρια βελτιωσης,δεν μπορω να μην σκεφτω τον αυτο μου μεσα σε μια 159 και να μην χαμογελασω ασυναισθητα. πως να το κανουμε, το αμαξι που θα παρεις πρεπει να σου κανει "κλικ", και λιγα αμαξια εκτος των ΑLFA το καταφερνουν αυτο και συνηθως εχουν και την 4πλασια τιμη. αλλωστε οταν οδηγεις ενα πανεμορφο αυτοκινητο αισθανεσαι και συ ομορφος.
  14. fondas

    Νέα Octavia Gt

    μετα αποδικη μου προτροπη, ο θειος μου πουλησε την 316 του 97 που ειχε και πηρε...το Octavia GT!!! ποτε μου δεν καταλαβα τι θα το κανει ενα αυτοκινητο 193 αλογων,ενας ανθρωπος που δεν παει ποτε του πανω απο 120 χαω αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. παρατηρησεις λοιπον μετα την πρωτη βολτα= ο θειος= "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΡΕ!! ΒΟΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ!!" αυτο νομιζω οτι τα λεει ολα εγω= πολυ καλη επιταχυνση,καλο τιμονι (θα το προτιμουσα λιγο πιο σαφες αλλα εγω ειμαι σκληροπυρηνικος σε κατι τετεια) πολυ καλυτερη αναρτηση απ'οτι περιμενα σε μαμα αυτοκινητο,και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ φρενα. το σαλονι του ειναι πολυ καλο και αν αυτα ειναι τα "δευτερα" σε ποιοτητα υλικα φαντασου πως ειναι τα "πρωτα"!!ευρυχωρο για τους μπροστα και ικανοποιητικο για τους πισω. η ποιοτητα κατασκευης του υστερει λιγο μονο σε οσους εχουν συνηθησει σε υψηλοτερες ποιοτητες κατασκευης.εγω που εμαθα με starlet & ibiza την βρηκα πολυ καλη. γενικα ειναι ενα πολυ καλο αμαξι,κατα πολυ περισοτερο απο απλα ενα "τιμιο αμαξι για τα λευτα του" οπως εγω ο ιδιος παλαιοτερα ειχα πει, και αναρωτιεμαι ποσο πολυ καλυτερο θα ηταν με ενα 1ο σταδιο βελτιωση και καλυτερα αμορτισερ. λιαν συντομως θα εχω και εμπειριες απο ταξιδι με αυτο το αμαξι και θα επανελθω!!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.