Jump to content

zero

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zero

  1. Εννοείς από που το πήρα; Το σασμάν το βρήκα στην Σπ.Πάτση, http://www.vw-sasman.gr Το άλλαξα στον Τσακουλέρη στην Λ.Αθηνων που προτείνεται από αρκετά μέλη εδώ μέσα.
  2. Έβαλα το επισκευασμένο, όλα καλά για την ώρα. Ελπίζω να μην επανέλθω σε κάνα μήνα με άλλα νέα. Λίγο σφιχτό μου φαίνεται σε σχέση με το προηγούμενο, κουμπώνουν κάπως πιο δύσκολα οι ταχύτητες, αλλά φαντάζομαι πως με τον καιρό θα στρώσει.
  3. Δεν ξέρω, το έβαλα μπας και κάνει κανένας online διάγνωση.
  4. Βρηκα ένα βίντεο στο youtube από ένα jetta mk4 που έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το έχει βάλει σε ένα thread στο VWvortex, και στην περιγραφή γράφει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τα δικά μου (μονο στην πρώτη - μονο με γκάζι κλπ.)
  5. Το ξέρω, λόγω κυβικών και έχει αρκετή ροπή στα χαμηλά ώστε να ξεκινάει σχετικά εύκολα με δευτέρα αν δεν είναι ανηφόρα. Σήμερα για να έρθω στην δουλειά την πρώτη την χρησιμοποίησα μόνο όταν ξεπάρκαρα.. Πήρα μερικά τηλέφωνα, μου είπαν πως τα σασμάν στα 4ρια υποφέρουν από κάτι πριτσίνια που σπάνε, είναι αρκετά συχνό πρόβλημα. Τα αντικαθιστούν με βίδες για μεγαλύτερη αντοχή. Σκέφτομαι να το επισκευάσω. Σε συνεργεία που ασχολούνται αποκλειστικά με σασμάν, πουλάνε 300€ επισκευασμένο με ένα χρόνο εγγύηση. Ίσως κάτι λιγότερο αν επισκευάσω το δικό μου, +100€ χοντρικά για το βάλε βγάλε. Θα κάνω μία έρευνα μήπως πετύχω και καλύτερες τιμές, αν γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποιον εμπιστοσύνης, ας μου πει. Το δίλημμα μου είναι για το αν θα κάνω ταξίδι (300χλμ) έτσι ή όχι. Σίγουρα η πρώτη δεν θα ταλαιπωρηθεί καθόλου μεν, αλλά αν χορεύουν σπασμένα πριτσίνια μέσα δεν ξέρω μην τυχόν προκαλέσουν σοβαρότερη ζημιά.
  6. Νομίζω πως πρέπει να πάρω απόφαση πως το αυτοκίνητο κάθε μήνα κάτι θα χαλάει. Αυτή την φορά τα νέα δεν είναι καλά, το σασμάν έβγαλε σοβαρό πρόβλημα στην πρώτη (θόρυβο - κάτι κοπανάει συγχρονισμένα, μόνο στην πρώτη και μόνο όταν δίνεις γκάζι), ο μηχανικός είπε πως πρέπει να λυθεί ..και βλέπουμε, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην αξίζει η επισκευή, καλύτερα να αρχίσω να ψάχνω μεταχειρισμένο. Σκέφτομαι να το παρατήσω έτσι μέχρι να σπάσει τελείως, δεδομένου πως η πρώτη σαν ταχύτητα δεν δουλεύει και πολύ ίσως αντέξει κάμποσο καιρό. Είμαι αρκετά απογοητευμένος από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μικρο-βλάβες (κάτι κομμένες βάσεις, κατι ηλεκτροβαλβίδες, κάτι θερμοστάτες κλπ.) τις συγχωρώ, αλλά διάολε, όχι σασμάν. Καλύτερα με το σταρλετάκι που μια δεκαετία το εζησα χωρίς a/c, υδραλικά τιμόνια, χειροκίνητα παράθυρα κλπ., αλλά ζητούσε μόνο αναλώσιμα, και αυτά όχι και πολύ απαραίτητα...
  7. ^ Αυτό ήταν πράγματι. Είχε χαλάσει ένα μικρό πλαστικό (10 πόντους) που παίζει τον ρόλο που είχε η ντίζα φαντάζομαι σε παλιότερα σασμάν. 9 ευρώ κόστος, όλα καλα!
  8. Τελικά, ένα μήνα μετά αποφάσισε να μην κουμπώνει την πρώτη στα καλά καθούμενα, πάλι αφού είχε προηγηθεί όπισθεν για να ξεπαρκάρω. Αυτή την φορά το πρόβλημα είναι μόνιμο, δεν κατάφερα να το ξεσκαλώσω κάπως δυστυχώς. Γύρισα από την δουλειά ξεκινώντας με δευτέρα. Αύριο πάει συνεργείο και βλέπουμε.. :/
  9. Καλημέρα. Έχω ένα Golf IV 1.6 16v (bcb). Ξεκίνησα την Δευτέρα να πάω μια εκδρομούλα, ξεπαρκάρω, ξεκινάω και δεν μου κούμπωνε η δευτέρα. Για την ακρίβεια φαινομενικά είχε κουμπώσει ο λεβιές, αλλά η ταχύτητα όχι, το αμάξι συμπεριφερόταν σαν να εχει νεκρά. Έκανα κάποιες δοκιμές, όλες οι άλλες ταχύτητες κούμπωναν και δούλευαν νορμάλ η δευτέρα ποτέ. Σε κάποια φάση, κούμπωσα όπισθεν, ξαναδοκίμασα και έφτιαξε. Από τότε δεν το έχει ξανακάνει. Να το θεωρήσω τυχαίο γεγονός και να το ξεχάσω ή το σασμάν μου ετοιμάζει κάνα δωράκι;
  10. Για την ιστορία να πω πως το κινεζοκαλώδιο δούλεψε μια χαρά σε unregistered vag com version, διάβασε το σφάλμα στον αισθητήρα του μπροστά αριστερά τροχού.
  11. Ξεθάβω κι εγώ, μου παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα, ανάβει λαμπάκι ABS κάθε τόσο, μετά από λίγο μπορεί να σβήσει μόνο του και να ξανα ανάψει πάλι σε τυχαία χρονική στιγμή. Υπάρχει τίποτα να τρεκάρω μόνος μου πριν το πάω σε συνεργείο; Δουλεύει κανονικά το ABS πάντως. Σκέφτηκα να βάλω τρέξω κάποιο διαγνωστικό να δω αν φταίει κάποιος συγκεκριμένος αισθητήρας, το torque δεν μου έχει δουλέψει, γνωρίζει κανένας αν τα φθηνά vag com καλώδια που κυκλοφορούν στο ebay συμπεριλαμβάνουν και κάποιο software που να διαβάζει errors? Έχουν ένα μικρό CD μαζί, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι περιέχει..
  12. Χμ, δοκίμασε να το αφήσεις να τσουλήσει σε κάποιο δρόμο και με νεκρά να δεις αν έχεις αυξημένη επιβράδυνση πριν αρχίσεις να το ψάχνεις μηχανικά.. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.
  13. Θα ξεκινούσα από τα εύκολα, σήκωσέ το και τσέκαρε αν έχουν ομαλή κύλιση οι τροχοί.
  14. Δεν φταίει ο διακόπτης, όσα διάβασα μοτεράκι λένε. Aν γκουγκλάρεις "vw rear windscreen wiper wont stop" θα βρείς αρκετό υλικό και πιθανές λύσεις.
  15. Αν και στην αγορά μεταχειρισμένου και παλιού σχετικά μοντέλου (γιατί μέχρι εκεί έφταναν τα οικονομικά μου) οι επιλογές ήταν περιορισμένες, το Golf με κέρδισε γιατί μετά από μία δεκαετία και κάτι, φαινόταν ακόμα σαν καινούριο. Η στιβαρότητα και το σύγχρονο εσωτερικό του, δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση αυτοκίνητο τόσων χρόνων. Η αξιοπιστία από την άλλη είναι ένα μικρό άγχος, αλλά και πότε δεν είναι;
  16. Όχι. Εκτός και αν βάλεις κάποια εξωτερική - πρόσθετη συσκευή, η οποία είναι πανάκριβη και απ'όσο διαβάζω τα αποτελέσματα ειναι αμφίβολα. Εκτός αυτού, η ανάλυσή του είναι πολύ χαμηλή για αναπαραγωγή βίντεο, θα βλέπεις πίξελς περασμένων δεκαετιών. Καλύτερα να το πουλήσεις και να πάρεις κάτι έτοιμο που παίζει βίντεο, αν το θεωρείς τόσο σημαντικό παράγοντα. Κυκλοφορούν αρκετά σύγχρονες συσκευές με android π.χ, όπου μπορείς να κάνεις παπάδες (maps - torque κλπ.).
  17. Χαζέυω τώρα σε μερικά ξένα φόρουμ, είναι ψιλογνωστό πρόβλημα, συμβαίνει και στα 4ρια και φταίει το μοτεράκι πράγματι. Κάποιοι λένε πως αν σβήσεις το αυτοκίνητο και τον πετύχεις στην αρχική θέση (που κάθεται όταν δεν δουλεύει) σταματάει να το κάνει ..μέχρι να θυμηθεί να το ξανακάνει κάποια στιγμή. Μία άλλη πρόχειρη λύση αν θες να τον σταματήσεις, είναι να ξηλώσεις την ασφάλειά του καταργώντας τον μέχρι να τον αλλάξεις.
  18. Η μπαταρία μου φαίνεται περίεργο να προκαλεί τέτοιο θέμα, συνήθως ρετάρισμα προκαλούν οι πολαπλασιαστές. Αντλία βενζίνης ίσως; Όταν γυρνάς το κλειδί στην πρώτη θέση που ανάβουν λαμπάκια, την ακούς να κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο;
  19. Ξεθάβω τούτο για να μην ανοίγω νέο thread. Ψόφησε η μπαταρία με τα κρύα (από καιρό δεν είχε δύναμη να κάνει γρήγορα το πρώτο "σκάσιμο" η μίζα), την φόρτισα με το φορτιστή από τα lidl αλλά δεν κράτησε και ξαναέπεσε, οπότε υποψιάζομαι πως τα έφαγε τα ψωμιά της, παρ'όλο που στο ματάκι δείχνει πράσινη ακόμα.. Ποια να πάρω; Τώρα πάνω έχει μία winner premium 50ρα, που σαν μάρκα δεν την είχα ξανακούσει να πω την αλήθεια, αλλά βλέπω έχει τσιμπημένη τιμή (~80€) και 2 χρόνια εγγύηση. Δεν έχω ιδέα πόσο κράτησε γιατί με αυτήν πήρα το αυτοκίνητο. Bosch, που θεωρούσα πιο σίγουρες λύσεις, βρίσκω αρκετά φθηνότερα, ~65€. Να προσέξω κάτι συγκεκριμένο; Δεδομένου πως λόγω μηχανής δεν το δουλεύω κάθε μέρα το αυτοκίνητο (μένει συχνά μια εβδομάδα π.χ ακίνητο), να δώσω βάρος στην χωρητικότητα ή τσάμπα λεφτα;
  20. Μπορεί να λέω μπούρδες, αλλά το ίδιο πρόβλημα που περιγράφεις, σε ένα στάρλετ που είχα, ήταν ρουλεμάν τροχού. Στην αρχή ακουγόταν τακ-τακ με τέρμα στριμμένο τιμόνι, με τον καιρό όμως επειδή το είχα παρατήσει άρχισε να γουργουρίζει σταθερά. Ακούς τον θόρυβο και από τις 2 πλευρές; Κάνα 100ρικο είχε πάει όλη η δουλειά αν θυμάμαι καλά. Δεν ακούγεται επικίνδυνο πάντως, αλλά μην το παραμελήσεις και πολύ, ειδικά αν αυξηθεί ο θόρυβος.
  21. Ε, λογικά θα χρειάζονται, μαζί δεν αλλάζονται όλα αυτά; Θα πεταχτώ να ρωτήσω αύριο στο Αιγάλεω, είναι πολύ κοντά στην δουλειά μου.
  22. Του έβαλα motul 300v, ακριβούτσικα λίγο, αλλά δε πειράζει. Άλλαξα και λάστιχα, βρήκα μεταχειρισμένα michelin σε πολύ καλή κατάσταση, 150€. Μου είπαν να βιαστώ οπωσδήποτε τους ιμάντες. Γνωρίζουμε κάποιο καλό και φθηνό συνεργείο (δυτικά κατά προτίμηση); Σε αντιπροσωπεία που άλλαξε πρόσφατα σε ένα Ibiza η αδερφή μου, της είπαν πως κοστίζει ~300€ η αλλαγή στο δικό μου, με 2 χρόνια εγγύηση στους ιμάντες. Τσιμπημένη δεν είναι λίγο και αυτή η τιμή μόνο για ιμάντες και εργασία;
  23. 10-40* ήθελα να γράψω, από συνήθεια μάλλον μου βγήκε το 10-60 που βάζω στην μηχανή!
  24. Το είχα δοκιμάσει και αυτό, το αποτέλεσμα ίδιο, έκανε σύνδεση με το ανταπτοράκι, αλλά δεν συνδεόταν ποτέ με τον εγκέφαλο. Έστειλα και ένα mail στον προγραμματιστή του torque, αν τυχόν απαντήσει θα ενημερώσω. (αν δεν απαντήσει μπορεί να σου κάνω επίσκεψη) ;p
  25. Με πείσατε, δεν τα πειράζω, τα αφήνω όπως είναι, λεφτά δεν περισσεύουν ούτως η άλλως.. ;p Λαδάκια τι βάζουμε σε αυτά; Με πρόχειρη αναζήτηση είδα κυρίως 10-60 semi/full συνθετικά να προτείνουν. Λέω να κάνω μια απλή αλλαγή μόνο τώρα για να είμαι σίγουρος, και σε κάνα 5ρι χιλιάδες χιλιόμετρα να κάνω ένα γενικό σέρβις (μάλλον θα χρειαστώ και ιμάντες) που θα είμαι κάπως πιο άνετα οικονομικά.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.