Jump to content

man

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by man

  1. Μια χαρά είναι ο γραπτός μου λόγος και δεν δέχομαι συστάσεις-παρατηρήσεις επί αυτού. Επιπλέον, δεν έθιξα κανέναν στο forum. Αλήθεια, τι εστί απλό αυτοκίνητο; Οκ και τα VW είναι απλά αυτοκίνητα και υποκατάσταστα ακριβότερων (βλ. Porsche), αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να αγοράσεις μία για να μην ξεπέσεις χαμηλότερα. Τελοσπάντων, αν ο διάλογος δεν ωφελεί κάπου, τότε καλύτερα ας μην κάνουμε.
  2. Θα το δω και αυτο. Ειναι εμπορικα διαθεσιμο το καινουριο corsa;
  3. Ας μην το επαιρνες λοιπον αν στο χαριζαν. Την ποιοτικη ανοδο της Hyundai και ειδικα για το i30 εχει παραδεχθει on camera και ο CEO της VW. Αλλα τι ξερει το γατακι..
  4. Ναι. Δεν έχει τεράστια διαφορά.
  5. Εχω οδηγησει ibiza. Εσυ;
  6. Προτιμώ να περιμένω το καινούριο i20 που θα είναι πολύ καλύτερο από το ibiza..
  7. Aga. Σα να λεμε VW ή τιποτα δηλαδη.
  8. Παιδια, ανταλλαγη αποψεων κανουμε οχι κουβαδων. Για ορισμενους γνωμονας ειναι η αξιοπιστια για αλλους κατι διαφορετικο. Η ασφαλεια ειναι το πιο σημαντικο πιστευω και αυτο το εχουν ολα αποδεδειγμενα.
  9. Ενημερωτικα και μονο, η ΚΙΑ εχει επικεφαλη σχεδιασμου τον Peter Schreyer ο οποιος ηταν στην Audi και η Hyundai τον Christopher Chapman ο οποιος ηταν στην BMW.
  10. Η αποψη σου ειναι σεβαστη και ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να τη γραψεις. Σκεψου καποτε αν καταφερναμε ως χωρα να παραξουμε και μεις ενα αυτοκινητο πως θα μας αντιμετωπιζαν οι υπολοιποι κατασκευαστες..
  11. Η οδικη συμπεριφορα μαλλον λειπει απο τους οδηγους και οχι απο τα αυτοκινητα. Μα κουβαδες και τενεκεδες ρε παιδια; Για αυτοκινητα μιλαμε.. τι νεοελληνιστικη αντιληψη ειναι αυτη;
  12. Θα παω για test drive συντομα, οποτε θα το τσεκαρω αυτο για τον εξοπλισμο του i20. Fabia οδηγησα, Ibiza οχι αν και δε μου αρεσε πισω που κατεβαινει λιγο αποτομα ο ουρανος και βρισκει το κεφαλι. :-) Λεπτομερεια.. Yaris ειναι καλη επιλογη αν και εχω την εντυπωση οτι βγαινει στα 14 οπως το polo. Και ειλικρινα αν εδινα τοσα, μαλλον θα πηγαινα για το Leon. Παντως σε οποια αντιπροσωπεια και αν πηγα για βενζινη παραδοση εχει 3 μηνες, ενω για πετρελαιο 10 μερες.. Ολοι συνεννοημενοι..
  13. Το χω στα υποψη αν και πιστευω θα βγει στα ιδια χρηματα με το polo. Στην αξιοπιστια θεωρειται top η συγκεκριμενη. Για τα υπολοιπα που ανεφερα ποια η γνωμη σου;
  14. Οντως θα καιει λιγο παραπανω. Η ζαντα ειναι "μαμα" απο το GTI, πολυ ωραια αν και ελαφρως υπερβολικη.
  15. Συμφωνω, παιζει ρολο η ροπη και οχι τα αλογα. Βεβαια οι μετακινησεις μου θα ειναι κυριως στην πολη και λιγοτερο εκτος. Οσον αφορα την ποιοτητα τα γερμανικα ειναι καθε φορα 1 κλικ πιο πανω. Εντουτοις στην αξιοπιστια, το autobild βαθμολογησε τα κορεατικα καλυτερα απο τους υπολοιπους κατασκευαστες. Για να μην παρεξηγηθω και μενα το polo μου αρεσει περισσοτερο. Ομως βλεπω και τι αλλες επιλογες εχω καθως οικονομικα θα μου κοστισει σχεδον το ιδιο με οποιοδηποτε απο τα καινουρια που ανεφερα. Το μεταχειρισμενο που εχω υποψη εχει αρκετα extra και δε μπορει να συγκριθει με τις απλες εκδοσεις που κοιταω σε καινουριο, ομως δε με πειραζει αν το αυτοκινητο εχει a/c και οχι κλιμα για παραδειγμα.
  16. Η αλήθεια είναι κάτι υποκειμενικό στην περίπτωση αυτή. Ποια είναι τα δεδομένα που λαμβάνεις υπόψη σου; Πάντως, δεν μπορώ να θεωρήσω υποδεέστερη μια εταιρεία που δεν επενδύει παραπάνω σε κάποιο μοντέλο για να το κάνει ακριβώς ίδιο με κάποιο άλλο. Ο λόγος είναι διαφορετικός και όχι επειδή δεν υπάρχει τεχνογνωσία ή προμηθευτής να τους παρέχει καλύτερα πλαστικά, αναρτήσεις, κτλ. Κάποτε τα 85 άλογα ήταν αρκετά και τώρα είναι ψόφια; Άλλωστε οι στατιστικές δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων γίνεται εντός των πόλεων. Με τα 4.000€ παραπάνω απλά το παίρνεις καινούριο και δεν έχει κανένα extra, συμφωνώ μαζί σου. Όσον αφορά το καινούριο, επειδή το έκανα test drive, ο κινητήρας είναι σπιρτόζικος, η ανάρτηση αρκετά μαλακή και η ποιότητα των υλικών παραπέμπει σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο θόρυβος του κινητήρα καθώς και ο αεροδυναμικός θόρυβος όμως ήταν το λιγότερο θα πω ενοχλητικός. Και ο πωλητής μου έλεγε έχεις δίκιο, λες να ξεχάσαμε καμιά πορτα ανοιχτή;
  17. Δεν τα συγκρίνω, απλά είπα ότι είναι σχετικά κοντά στην τιμή γι' αυτό και το σκέφτομαι ως εναλλακτική. Ιμάντα χρονισμού έχει όχι καδένα. Θεωρείς γενικά τη hyundai υποδεέστερη εταιρεία; Γιατί καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια προκατάληψη. Σε ορισμένα σημεία μπορεί και να είναι, γι'αυτο και έχει χαμηλότερο κόστος κτήσης. Συγκριτικά, το νέο VW Polo 1.2 TSI 90ps πρώτη έκδοση κοστίζει 14.000€ με το κλειδί. Ibiza (reference) και Fabia (AMBITION) τώρα έχουν το βασικό εξοπλισμό, όχι ζάντες, clima, κτλ. Ραδιοκασετόφωνο ποιο καινούριο αυτοκίνητο δεν έχει;
  18. Με γενικό σέρβις (+ ιμάντες) + σήμα '15 + μεταβίβαση το έχω υπολογίσει στο +1.000€. Οπότε βγαίνει τουλάχιστον 10.000€ το αυτοκίνητο αν όχι και λίγο παραπάνω. Ενδεικτικά τιμές με το κλειδί στο χέρι για καινούριο είναι: i20 - 11.200€ ibiza - 11.400€ fabia - 11.500€ Όταν λες να τον χιλιευχαριστήσω τι εννοείς; Το αυτοκίνητο το πουλάει, δε μου το χαρίζει.
  19. Τελικά, πρώτη άδεια κυκλοφορίας είναι το '09. Πρακτικά όμως από το '11 και μετά έκανε τα χιλιόμετρα που αναφέρω. Έχει κάποιος κάτι να προτείνει? Επειδή είμαι σε δίλημμα. Η τιμή του είναι στα 9Κ και σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να πάω σε καινούριο που θα 'χει και εγγύηση. Όχι όμως αναγκαστικά σε vw. Ενδεικτικά αναφέρω τα ibiza, fabia, i20 όλα πρώτες εκδόσεις με 85 άλογα.
  20. Ο ιμάντας χρονισμού δεν αλλάζει ανάλογα με τα χρόνια και τη χρήση; Θέλω να πω, η seat προτείνει αλλαγή ιμάντα από 75.000 έως 90.000 χλμ. ή κάθε 5 χρόνια.
  21. Εννοείς με ένα απλό service, δηλαδή λάδια-φίλτρο. Για τα λάστιχα έχεις δίκιο, γενικά φαίνονται σε καλή κατάσταση, πέλμα έχουν -σε γκαράζ είναι το αυτοκίνητο- απλά επειδή κοντεύουν 5ετία το είπα. Ευχαριστώ.
  22. Καλησπερα, Σκεφτομαι να αγορασω ενα μεταχειρισμενο VW Polo 6R και θα ηθελα να ζητησω τη συμβουλη των εμπειροτερων. Το αυτοκινητο ειναι εισαγωγης,1.4 85ps και μοντελο του '10. Αγοραστηκε το '11 απο γνωστο, ο οποιος το ειχε ως δευτερο και αποφασισε να το πουλησει με περιπου 19.000 χλμ. Το αυτοκινητο εχει πλουσιο εργοστασιακο εξοπλισμο, φωτα ημερας, bucket, clima, 17" ζαντες κ.α. Αν και υπαρχει μια καποια εμπιστοσυνη στο συγκεκριμενο ανθρωπο, ο οποιος μου λεει οτι το αυτοκινητο δε χρειαζεται το παραμικρο, εντουτοις παρ'ολα τα λιγα χλμ.πιστευετε οτι μπορει να χρειαζεται να αλλαχθει κατι π.χ. λαστιχα, ιμαντας χρονισμου, κτλ. κυριως λογο της χρονολογιας του και οχι λογω χρησης. Τι Θα πρεπει να προσεξω; Επειδη προκειται να ειναι το πρωτο αυτοκινητο για μενα θα εκτιμουσα τη γνωμη του club. Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.