Jump to content

panagiotispoulios

Members
  • Posts

    115
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by panagiotispoulios

  1. Πέμπτη είναι πιο δύσκολα από Παρασκευη γιατί δουλευουμε. Με ποιο σκεπτικό επιλέχθηκε η Πέμπτη;
  2. Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει κάποιο καλό συνεργείο που γνωρίζει πραγματικά από κωδικοποιήσεις για να κάνει κάποιος αναβαθμίσεις λογισμικού ώστε να ενσωματώσει στο αυτοκίνητο του νέες λειτουργίες (εν συντομία ας πούμε cruise control, αλλαγή τιμονιού με χειριστήρια, αλλαγή/προσθηκη comfort λειτουργιών όπως αυτόματο κλείσιμο ηλιοροφης με rain sensors, αυτόματο κλείσιμο καθρεφτών μαζί με τα παράθυρα και τέτοιου είδους παρεμφερεις εργασίες.) Θα προτιμούσα να προτείνετε μαγαζιά που έχετε επισκεφτεί και πραγματικά είδατε αποτελέσματα χωρίς να ταλαιπωρηθειτε γιατί χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο σας για "πειραματόζωο". Ευχαριστώ όλους για το χρόνο τους.
  3. Ρώτησα γιατί στη karenta που πήρα τηλ μου ζήτησαν αποκλειστικά αριθμό πλαισίου αυτοκινήτου. Για αυτό ρωτάω αν ξέρει κάποιος την τελευταία revision αλλιώς ενα αριθμό πλαισίου από κάποιον που έχει Golf 6 GTI.
  4. Θα ηθελα μια βοηθεια. Μπορει καποιος να μου πει ποιος ειναι ο τελευταιος κωδικος μπεκ για Golf 6 GTI? Εστω ενα αριθμο πλαισιου απο Golf 6 GTI για να ρωτησω στην Καρεντα?
  5. Σε σχέση με τα παραπάνω απλά να πω ότι εγώ απλά σήκωνα τα Dyno και βασιζομουν σε αυτά. Επειδή κατέληξα στον Δημητριάδη μετά από 4 δυναμομετρα και είδα ότι δεν μασάει τα λόγια του απλά για να βγάλει νούμερα... αποφάσισα να ακούσω τη συμβουλή του και απλά μπεκ από golf 6 gti και πρόγραμμα στο Δημητριάδη και τέλος. Ευτυχώς "έμαθα" σχετικά ανεξοδα και να ευχαριστήσω τους προλαλησαντες για την καλή τους διάθεση να με καθοδηγήσουν σωστά.
  6. Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω τωρα αν ξερει καποιος ποιο 2.0 TSI εχει τα μεγαλυτερα μπεκ και ποιος ειναι ο τελευταιος κωδικος για να προχωρησω σε αγορα.
  7. Ευχαριστω για το σχολιο. Τελικα κι εγω νομιζω οτι θα παραμεινω στο κλειστο μοτερ αφου με τα μπεκ απο 2.0 TSI ο Δημητριαδης μου ειπε οτι μπορουμε να παμε στα 320-330 που εν ειναι καθολου ασχημα. Αλλα 30-40 αλογα θα ειναι μια χαρα και νομιζω οτι θα εχει και αλλη συμπεριφορα το μοτερ οντας προγραματισμενο απο τον Δημητριαδη. Το αμαξι ειναι και πρεπει να παραμεινει καθημερινο.
  8. Επειδη δεν ειχα αγορασει αντιψυκτικο και δεν φανταστηκα οτι δεν θα ειχε το συνεργειο. Απλα για να γλιτωσω μετακινησεις χωρις αυτοκινητο πλεον (ταξι, εξοδα επιπλεον κτλπ κτλπ)
  9. Αποφασισα λοιπον και εχτες ο μηχανικος μου με πηγε σε συνεργειο που εξειδικευεται στα κυκλωματα ψυξης οπου και εγινε πληρης καθαρισμος ολου του κυκλωματος του κινητηρα, καλοριφερ κτλπ.. κτλπ και προστεθηκε το φρεσκο αντιψυκτικο υγρο G12+ της Febi. Συνολικο κοστος με τα υγρα 50 ευρω. Οδηγησα και το αυτοκινητο για 100 χλμ μετα για να βεβαιωθω οτι ολα οκ και φυσικα εβγαλα φωτογραφια απο το περιεχομενο του δοχειου (για να ειμαι σιγουρος). Θελω να πιστευω πως τελος καλο και ολα καλα.
  10. Επισυναπτω λοιπον εδω μια φωτογραφια με το περιεχομενοπου εβγαζα καθε μερα απο το δοχειο φυσικα συμπληρωνοντας την ιδια με καινουριο G12. Απο αριστερα προς τα δεξια ειναι η πρωτη με την τελευταια αλλαγη. Κανενα Ιχνος λαδιου κινητηρα σε κανενα μπουκαλι, το χρωμα συνεχως αλλαζε και η διαυγεια βελτιωνοτανε.
  11. Μου ειχε πει καποιος ανθρωπος πουδραστηριοποιειται με ανταλλακτικα στο χωρο (ονοματα δε λεμε) οτι θα βοηθησει στη μειωση θερμοκρασιων του κινητηρα γενικοτερα αν το βαλω. Δεν το εβαλα ομως μονο του αραιωμενο με νερο αλλα το συμπληρωσα μεσα στο G12. Δυο λοιπον τα λαθη του "γνωστου" γιατι δεν ηξερε οτι: Το αυτοκινητο μου δεν ειναι συμβατο με το Water wetter της Redline (το αντιψυκτικο δηλαδη) και δευτερον οτι το Water Wetter ειναι για χρηση σε αγωνιστικα κυριως.
  12. Επειδη οντως τι μακα εχει πιασει μεσα τωρα κανεις δεν ξερει μιλησα με το μηχανικο μου και θα το παω μεθαυριο σε ειδικο μαγαζι που κανει καθαρισμο κλειστου κυκλωματος ψυξης με ειδικο μηχανημα με δεξαμενη και ειδικα σαπουνια για να πλυθει και να καθαρισει πληρως ολο το κυκλωμα. Θα επανελθω με πληροφοριες και κοστος.
  13. Ειμαι σε διαδικασια "αντικαταστασης" του αντιψυκτικου με την διαδικασια που ανεφερα παραπανω (καθε 1-2 μερες αντικαθιστω τοπεριεχομενο τοδοχειου με καινουριο και βελτιωνεται συνεχως η εικονα.Ποτε δεν εχει εμφανιστει λαδι και κραταω τα μπουκαλια που βγαζω απλα για αναφορα. Θα σηκωσω κι αλλες φωτο καποια στιγμη. Το συμπερασμα που ηθελα να τονισω (και ζητω συγνωμη σε οσους εγινα κουραστικος) οτι στα αυτοκινητα μας με αντιψυκτικο G12 η νεοτερου τυπου ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην βαλετε REDLINE Water Wetter. Ψαχνοντας και σε φορουμ του εξωτερικου βρηκα σχολια απο αλλους ιδιοκτητες με ακριβως το ιδιο προβλημα, δηλαδη οτι σιγα σιγα καφετιζει το αντιψυκτικο και μπορει να σας βαλει σε εννοιες και μεγαλα εξοδα ειδικα αν δρασετε εν θερμω και ο μηχανικος σας εχει καθαρα πελατειακη σχεση μαζι σας (ο νοων νοητω). Εχοντας στειλει τις φωτογραφιες σε διαφορα συνεργεια, ονοματα δεν θα αναφερω, ολοι με προιδεαζαν για το χειροτερο. Ο μηχανικος μου μονο μου συνεστησε ψυχραιμια και την διαδικασια που προτεινα (αλλαγη αντιψυκτικου απο το δοχειο.... οχι το πλυσιμο ,αυτο ηταν δικη μου πρωτοβουλια)
  14. Την επομενη μερα βγαινω μια βολτα με το αυτοκινητο και κανω καμμια 80αρια χλμ πηγαινοντας μια βολτα απο Παιανια στο Λαυριο για ενα καφε. Γυρνοντας αφηνω το αυτοκινητο να κρυωσει και ριχνω μια ματια παλι στο δοχειο και βλεπω να εχει θολωσει παλι χωρις ομως να εχει τοσο εντονο καφετι χρωμα. Για μια κομα φορα βγαζω το περιεχομενο του δοχειου σε ενα πλαστικο μπουκαλι νερου και βλεπω οτι ειναι πιο διαμπερες σε σχεση με πριν. Περιμενω παλι λιγες ωρες για ιχνη λαδιου μηπως εμφανιστει κατι αλλα τιποτα.
  15. Αποφασιζω λοιπον σαν επομενο βημα να προχωρησω μονος μου σε πλυσιμο του δοχειου. Το αφαιρω απο το αυτοκινητο και προσπαθω να μαζεψω με ενα πανι τις "λαδιλες". Το καταφερνω εν μερει και εξεταζοντας τις επικαθησεις του δοχειου διαπιστωνω προς μεγαλη θετικη μου εκπληξη οτι δεν ειναι λαδιλα αλλα κατι σαν μακα οπως αυτη που βγαινει οταν τριβουμε για λιγη ωρα δυο δαχτυλα του χεριου μας που ειναι λερωμενα. Μετα απο αυτο πιανω διαφορα καθαριστικα στο χερι και ξεκιναω το "σεικερ" με σκοπο να τα βγαλω αλλα χωρις μεγαλη επιτυχια. Αναλαμβανει λοιπον το πιεστικο νερου και ολα γινονται οπως πρεπει. Φερνω το δοχειο στην παρακατω κατασταση... και φυσικα το γεμιζω με αντιψυκτικο G12+.
  16. Γυρνωντας απο τις διακοπες μετα απο 10 μερες και 1200 χλμ αποφασιζω και ξαναριχνω μια ματια στο δοχειο υπερπληρωσης. Δεν παρατηρω καποια αλλαγη και αποφασιζω λοιπον να τραβηξω το περιεχομενο του δοχειου σε ενα αδειο πλαστικο μπουκαλι νερου. Βλεπω λοιπον το ακολουθο περιεχομενο. Στο φως του ηλιου φαινεται καφετι αν ομως βαλω τον ηλιο απο την αλλη μερια του μπουκαλιου το χρωμα ειναι το κλασσικο χρωμα του G12 το ροζουλι απλα ειναι θολο το ολο διαλυμα. Το αφηνω και μια μερα να κατσει ηρεμο περιμενοντας να δω σημαδια που θα με οδηγησουν σε μερεμετια.Το δοχειο του αντιψυκτικου στο πατο του εχει ιχνη μαυρα σαν σταγονιδια καμμενου λαδιου η κατι παρομοιο. Μου ξαναερχονται λοιπον περιεργες σκεψεις και με ζωνουν τα φιδια παλι.
  17. Κι ομως φιλε τα φαινομενα απατουν. Περιμενε και θα δεις...
  18. Εν συνεχεια και εχοντας κατα νου οτι σε 1 ωρα πρεπει να εχω ξεκινησει για διακοπες ειναι και Σαββατο προσπαθωντας να δω λιγο πιο καλα τι υπαρχει μεσα στο δοχειο αποφασιζω και φωτιζω απο το πλαι το δοχειο με ενα πολυ δυνατο φακο led. Εχω προσπαθησει προηγουμενως με το κινητο αλλα το φως ηταν πολυ αχνο. Για καλη μου τυχη βλεπω το χρωμα της φωτογραφιας παρακατω και αναπτερωνεται λιγο το ηθικο μου αποφασιζοντας να παω το ταξιδι μου για διακοπες.
  19. Καλημερα σε ολους. Προσφατα αντιμετωπισα (και αντιμετωπιζω οδευοντας προς την λυση σιγα σιγα με συνεχεις αλλαγες) προβλημα με το αντιψυκτικο. Μια ωραια πρωια ετοιμαζομενος για να παω ταξιδι αποφασιζω να ριξω μια τελικη ματια κατω απο το καπω (γενικη εικονα μηχανοστασιου). Προς κακη μου τυχη παρατηρησα το δοχειο του αντιψυκτικου να εμανιζει ελαφρως καφετι χρωμα. Ανοιγω το καπακι λοιπον και βλεπω μια κατασταση οπως οι επισυναπτομενες φωτογραφιες και αρχιζουν να με "ζωνουν" τα φιδια... Βουταω και μια χαρτοπετσετα μεσα στο δοχειο και βγαινει εχοντας επανω περιεργα ιχνη με υφη λαδιου...
  20. Ποια -30. 366 PS με ειχε βγαλει η Powerlogic πριν 2,5 χρονια, 350+ οι etuners πριν 3 μηνες, 330 πριν ενα χρονο αλλο δυναμομετρο. Ξερω γω τι να πω????
  21. Καλησπερα. Ηθελα να ρωτησω και να μαζεψω γνωμες. Σκοπευω να ανοιξω μοτερ και να το κανω σφυρι προκειμενου να βγαλω επιπλεον 60-80 αλογα ροδα. Περα απο μπιελοπιστονα και μπεκ χρειαζεται κατι αλλο το μοτερ για να αντεξει και να εχει και διαρκεια ζωης? Ρωταω για να βγαλω ενα αρχικο μπατζετ. Παρεπιμπτοντως γνωριζει κανεις αν υπαρχει καμια εταιρεεια που να φβαζει ενισχυτικες πλακες στροφαλου (crankshaft cridle) για το μοτερ μου (CDAA) η γενικοτερα για τη γενια EA888 TSI?
  22. Εχω PASSAT CC 1.8 tsi του 2011. Θελω να το κανω απο χειροκινητο σαμσαν, dsg μεσαμσαν απο AUDI S3 8P. Εχει κανεις να πρτεινει στην Αθηνα καλο συνεργειο που να μπορει να αναλαβει τη δουελια? Θα προτιμουσα συνεργεια που το εχουν ξανακανει με επιτυχια γιατι δεν θελω το αμαξι να γινει πειραματοζωο και να μεινει συνεργειο κανα τριμηνο.
  23. Ιδου λοιπον η πραγματικη κατασταση χωρις σουξου μουξου. Δυναμόμετρηση του αυτοκινήτου μου για να διαπιστωθεί η δύναμη στο τροχό. Σημειωτέον 1.8 TSI CDAA κλειστό μοτέρ με Κ04-64 τουρμπίνα, μαμα μπεκ με 1.35 οβερ και 1.1 bar στον κοφτη. Με 4η έβγαλε 284 άλογα και περιμέναμε περί τα 290+ με 5η.... δυστυχώς όμως ολοι οι προγραμματιστες ξέχασαν να βγαλουν τον περιοριστη ταχύτητας οπότε στις 5850 στροφές του κινητήρα με 5η ήρθαν τα 250 km/h και τέλος. Αρκετά ικανοποιημένοι σε γενικές γραμμές μιας και το μοτερ δουλευει εξαιρετικα και υπάρχει μέλλον για περίπου +90 άλογα ρόδα με φυσιολογικές αλλαγές ( μπεκ, τούρμπο, μπιελες, πιστόνια). Το οποιο επομενο σεταπ θα προγραμματιστει αποκλειστικα και μονο απο την ACE MOTORSPORTS που κανει τη διαφορα σε σχεση με τα αλλα μαγαζια που προγραμματιζουν.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.