Jump to content

saxo_29

Members
  • Posts

    104
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by saxo_29

  1. Καλησπέρα σας Μετά από 18 μήνες συμβίωσης με το T Cross, ξαφνικά άρχισε να μου κάνει αποσυνδέσεις το android auto ενώ οδηγώ. Αυτό ξεκίνησε πρίν περίπου 2 μήνες και αν δεν κάνω λάθος κάποιο μικρό update που ζήτησε το ΜΙΒ3 να κάνει αυτόματα. Χρησιμοποιώ το ίδιο τηλέφωνο που πριν δεν δημιουργούσε θέμα, έχω δοκιμάσει να το συνδέσω με καλώδιο, εχω δοκιμάσει να το συνδέσω ασύρματα....πάντα μα πάντα το κάνει σε άσχετη στιγμή... Αποσυνδέεται και μετά αν προσπαθήσω να το ξανά συνδέσω μου λέει ότι η σύνδεση με το Huawei P Smart δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε αυτό το σημείο αν πατήσω το κουμπί (on/off/volume ) στο ΜΙΒ3 και κάνει επανεκκίνηση, τότε ξανά συνδέεται το τηλέφωνο μέσω android auto. Έχει κανείς διαπιστώσει παρόμοιο θέμα τώρα τελευταία ; Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα σας Σε T- Cross πήρα την Peruzzio Venezia Aluminium. Συγκριτικά με άλλες είναι αρκετά καλύτερη γιατί τα πάνω πόδια πηγαίνουν πάνω από την αεροτομή. Φυσικά και πάλι με όλα τα αρνητικά μιας βάσης που δένει με ιμάντες. Για μικρή απόσταση είναι μια χαρά, αλλά για μεγάλη απόσταση όχι. Για περισσότερη προστασία το κάτω πόδι ακουμπάει στον πίσω προφυλακτήρα ενώ το πάνω ακουμπάει στην οροφή ακριβώς λίγο μετά την αεροτομή στα σημεία δηλαδή που το αμάξωμα έχει "νεύρα" και όχι στα μαλακά σημεία όπου μπορεί να δημιουργήσει βούλιαγμα στην λαμαρίνα. Ο κατασκευαστείς λέει για 3 ποδήλατα, εγώ πιστεύω ότι τα δυο είναι οριακά.
  3. Καλησπέρα Castrol Edge LL 0-20W παίρνει, και αυτό μου ξανά έβαλαν. Όταν έκλεισα το σέρβις τους είπα ότι το αυτοκίνητο είναι ενός έτους και έχει 9 760χλμ και μου είπαν ΟΚ άρα το πρώτο σέρβις θα κάνουμε. Τιμή 160 ευρώ με την έκπτωση Λάδια ( 4 λίτρα) Φίλτρο λαδιού Τάπα Ροδέλα ( λίγο έτσουξε πρέπει να πω την αλήθεια ) Υπήρχαν και δύο ανακλήσεις Recall 91CH KP01 - Infotainment ( κάποιο software update )Recall 91CH KP02 - κάτι με τα μπουτόν SOS Τώρα αν μου άλλαξαν λάδια χωρίς να έπρεπε τι να πω...δεν είχαν υποχρέωση να με ενημερώσουν ότι δεν είναι ώρα για σέρβις μιας και τα λάδια είναι για 2 χρόνια ή 30,000 χλμ ???? Ίδιο ακριβώς μοτέρ, ηλεκτρικά κλπ με το T-Roc είναι.
  4. Καλησπέρα και πάλι Τελικά οι παραπάνω ανακλήσεις αφορουν 1. το Infotainment και 2. Το μπουτόν SOS. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει.
  5. Τους ρώτησα και είπαν ότι ήταν κάτι software - ικο σχετικά με το infotainment και την επικοινωνία με το ιντερνετ.....αλλά δεν βρίσκω κάτι τέτοιο πουθενά όσο και να το googlαρω..
  6. Καλησπέρα σς όλους Σήμερα πήγα το VW T-Cross στην Κarenta για το πρώτο σέρβις ( 9634χλμ- 1 έτος) Το αμάξι είχε δύο ανακλήσεις που όπως μου είπαν διορθώθηκαν Recall 91CH KP01 Recall 91CH KP02 Όσο έψαξα δεν κατάφερα να βρώ τι ακριβώς ήταν αυτοί οι δύο κωδικοί. Μήπως ξέρει κανείς να μας ενημερώσει; Ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα σε όλους. Πλησιάζει σιγά σιγά ο καίρος για το πρώτο service στο αγαπημένο T Cross. ( Μέσα στον Δεκέμβρη πρέπει να γίνει ...9760χλμ ) Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος ιδέα τι συμπεριλαμβάνει καθώς και το κόστος αυτού στο περίπου; Το service θα γίνει στην Karenta απ' όπου αγοράστηκε το αυτοκίνητο. Ευχαριστώ
  8. Καλημέρα Θα ήθελα να μας πεις το πως το αφήνεις να κρυώσει μετά από την οδήγηση, μιας και το έχω ξανά ακούσει αυτό αλλά δεν έχω καταλάβει ποτέ πως γίνεται μιας και όταν σταματάμε το αμάξi σβήνει από μόνο του λόγω start/stop. Δεν το βλέπω λογικο να απενεργοποιω το start/stop μιας και ετσι ειναι κατασκευασμενο, αλλά ουτε να κάθομαι 3 λεπτα με το συμπλεκτη πατημενο για να μην σβήσει.
  9. @VAGS Καλημέρα Τελικά βρέθηκε τι έφταιγε? Το πρόβλημα λύθηκε?
  10. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε όλοι VCDS....αλλα ουτε εχουμε και καποιον γνωστο με VCDS για να κανουμε αυτη την δουλια. Αγοραζεις VW θεωρόντας ότι παιρνεις ένα αμάξι εστω ενα κλικ ποιο ποιοτικο αλλωστε για αυτο πληρωνεις...και σου προκυπτουν μαιμου μπαταρια, δυσκολιες στο να κουμπωνουν ταχυτητες κλπ κλπ...αν ηταν ετσι καλυτερα να παρει κανεις ενα ΚΙΑ ή ενα Hyundai εξ αρχης γνωρίζοντας οτι ειναι Κορεατικο με λιγοτερα λεφτα και πιθανοτατα λιγοτερα θεματα.
  11. Έτσι ακριβώς!!! πάγια τακτική.
  12. https://www.tiguanforums.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=5437 Φαίνεται ότι η αγαπημένη μας VW το έχει σύστημα να μας βάζει κάτι μπαταρίες αγνώστου πατρός ( Moll , Sebang , κλπ.. ) και σε όποιον σκάσει η βλάβη νωρίτερα και είναι σε εγγύηση τότε την αλλάζουν με κάποια της προκοπής. Σε όποιον τύχει και αντέξει μέχρι να βγεί εκτός εγγύησης ε τότε φυσικά τον χρεώνουν για VARTA ή Bosch...μιας και το αυτοκίνητο θα σου πουν..δεν δουλεύει σωστά με άλλες μπαταρίες... ( άσχετα αν στο πουλήσαμε εμείς με την μ@@@@ια την Κορεάτικη μέσα!!! )
  13. Καλησπέρα Μήπως έχεις δει τι μπαταρία φοράει το δικό σου από το εργοστάσιο? Έχω ακούσει ότι η αγαπημένη μας VW σε κάποια μοντέλα για να κόψει το κόστος έχει βάλει κάποια μπαταρία από Κορέα. Το διάβασα κάπου αλλά δεν θυμάμαι απ' έξω ( θα ψάξω πάλι να το βρω ). Εφόσον το αυτοκίνητο είναι ενός έτους και σε εγγύηση πήγαινε πίσω στην αντιπροσωπία και ζήτα να γίνει αντικατάσταση της μπαταρίας. Επίσης από την ίδια πηγή η αντικατάσταση γίνεται με την κανονική VARTA που έπρεπε να έχει το αυτοκίνητο. Σε περίπτωση άρνησης του να την αντικαταστήσουν τότε ξεκινάς με Kosmocar και αμέσως μετά συνήγορο του καταναλωτή.
  14. Καλοτάξιδο!!! Να το χαρείς πάντα με υγεία!!!!!
  15. Καλημέρα δεν μοιάζει απλά η πρώτη ταχύτητα κουμπώνει δύσκολα. Αν βάλω Δευτέρα και μετά πρώτη κουμπώνει κανονικά η πρώτη ταχύτητα.
  16. Καλησπέρα φίλε Αν ψαξεις λίγο στο ΦΒ υπάρχει ένας τύπος που λέγεται Nikos Auto accessories και από δείγματα που έχω δει κάνει πολύ καλή δουλειά, κόστος 35 - 40 ευρώ τοποθετημένο σε 2 ώρες αν θυμάμαι καλά.
  17. Καλησπέρα κύριοι Αν θέλετε ας μεταφέρουμε την συζήτηση στο https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/forum/263-t-cross/
  18. Καλησπέρα σας Ας ξεκινήσω με ένα μικρό ( για εμένα ) πρόβλημα που έχω παρατηρήσει με το νέο μου T-Cross. Σημειώνω ότι το αυτοκίνητο το παρέλαβα στις 5/12/2020 και μέχρι στιγμής έχω διανύσει μόλις 750χμ. Το πρόβληματάκι έχει ως εξής. Όταν σταματάω σε φανάρι για παράδειγμα όπου ενεργοποιείται το start/stop, μια στο τόσο ( αλλά σε κάθε διαδρομή ) παρατηρώ ότι η 1η δεν κουμπώνει γλυκά όπως για παράδειγμα στο Passat 2.0 fsi που είχα. Για να κουμπώσει αισθάνεσαι ένα κόμπιασμα..κάτι σαν να κάνει σκαλοπατάκι. Φτάνει δηλαδή μέχρι ένα σημείο αλλά δεν μπαίνει κανονικά. Αν εκείνη την στιγμή αρχίσεις να αφήνεις λίγο τον συμπλέκτη, κουμπώνει την υπόλοιπη διαδρομή, διαφορετικά βάζοντας νεκρά ή δευτέρα και ξανά 1η μπαίνει κανονικά. Στην αντιπροσωπεία που το ανέφερα και όπου οδήγησε ο τεχνικός το αμάξι, το διαπίστωσε και ο ίδιος αλλά μου είπε να δούμε αν στρώσει με τα χιλιόμετρα διαφορετικά θα το δούμε αργότερα μιας και είναι στην εγγύηση ούτως ή άλλως ακόμη. Έχει κανείς κάποια άποψη πάνω σε αυτό, δεδομένο ότι το T-Cross φοράει τον ακριβώς ίδιο κινητήρα ( 115ps ) και 6 τάχυτο χειροκίνητο σασμάν με το T-Roc και μερικά άλλα 1000 αριάκια της VW ; Ευχαριστώ
  19. Ευχαριστώ πολύ Κώστα. Εύχομαι καλή διαμονή σε όλους τους φίλους του T-Cross.
  20. Καλημέρα. Έχοντας αγοράσει το συγκεκριμένο αμάξι μέσα στην καραντίνα ( Δεκέμβρη 2020 ), δεν έχω καταφέρει να κάνω κάποιο ταξίδι ακόμη. Στα 750χλμ μόνο δουλειά σπίτι μου καίει γύρω στα 7,4. Το μόνο θέμα που αντιμετώπισα μέχρι στιγμής είναι ότι κάποιες φορές η πρώτη κάνει ένα σκαλοπάτι αν μπορώ να το περιγράψω έτσι για να κουμπώσει. Κάτι σαν να φτάνει ο λεβιές μέχρι τα 2/3 και μετά το τελευταίο 1/3 το παίρνει μόλις αρχίσω να αφήνω τον συμπλέκτη. Στην αντιπροσωπεία που το οδήγησαν μου είπαν ότι είναι μέχρι να στρώσει, και αν δω ότι δεν..τότε θα το δούμε μιας και είναι σε εγγύηση.
  21. Καλησπέρα φίλε μου Όπως μου είπε κάποτε ένας πολύ σοφός άνθρωπος.... πρώτα ερεύνησε και ψάξε μόνος σου πριν κρίνεις ή αμφισβητήσεις τα λεγόμενα κάποιου. Το κινητό μου φοράει android 10, και με λίγο υπομονή και επιμονή είμαι σίγουρος ότι θα το έβρισκες αν το έψαχνες κι εσύ. Βλέπεις στο android 10 το AA είναι κρυφό και πρέπει να το βρείς μέσα από της ρυθμίσεις...εφαρμογές ( apps ). Για να μην το έχεις καταφέρει σημαίνει ότι ίσως δεν το πάλεψες αρκετά, οπότε να η διαδικασία και η απόδειξη αυτών που γράφω για να το κάνεις κι εσύ. Βλεπείς είμαι από αυτούς που αν δεν γνωρίζω ένα θέμα σε ικανοποιητικό βαθμό ώστε να μπορέσω να βοηθήσω τον άλλον .... δεν θα γράψω κάτι!
  22. Καλημέρα Ουσιαστικά τα λινκ τα έστειλα για την διαδικασία πως να ενεργοποιήσει κάποιος τα "Developer settings" στην εφαρμογή του ΑΑ και στην συνέχεια το "Add wireless projection to settings". Με αυτά ενεργοποιημένα στην εφαρμογή του ΑΑ, μπορείς να συνδέσεις σχεδόν όποιο android ασύρματα στο infotainment της VW. Εγώ κατάφερα να συνδέσω το Huawei PSmart Z στο Ready 2 Discover, και δούλευε μια χαρά, απλά δεν μπορούσε να συνδεθεί και το app connect go μιας και ήθελε και αυτό χρήση του bluetooth, οπότε επέστρεψα στην χρήση καλωδίου.
  23. Για AA και https://mspoweruser.com/tutorial-how-to-setup-wireless-android-auto-on-non-google-phones/ Σχεδόν όλα τα τηλέφωνα μπορουν να δουλέψουν το ΑΑ ασυρματα, αν και δεν είναι ότι καλύτερο.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.