Jump to content

RAF JOHN

Local Moderator
  • Posts

    657
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by RAF JOHN

  1. Καλησπέρα στο team. Μετά από πάρα πολύ καιρό ξαναγράφω με αφορμή ένα θέμα που είχα. Αντιμετώπισα ένα θέμα με την πολλαπλή εισαγωγής, κλασσική βλάβη p2015. Αφού πήγα στον μηχανικό και μου το επιβεβαίωσε είπα να προχωρήσω στην αντικατάσταση. Δεν υπήρχε λόγος να σβήνω το λαμπάκι κινητήρα κάθε φορά διότι ήταν θέμα χρόνο να μπει σε safe mode. Έτσι λοιπόν επισκέφτηκα την τοπική αντιπροσωπία για να κάνω κανένα παζάρι και κατάφερα να αγοράσω το ανταλλακτικό στα 455 ευρώ μαζί με το φπα (πόνεσε η ψυχή μου) συν 90 ευρώ εργασία λύσαμε το πρόβλημα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι το εξής: Το πρόβλημα αυτό επανέρχεται αργότερα η λύνεται μία και καλή λόγο βελτιωμένου ανταλλακτικού??? Ευχαριστώ.
  2. Μετά από πάρα πάρα πάρα πολύ καιρό πίσω και εγώ.... Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.... Έφτασε και για μένα η στιγμή της περιβόητης αλλαγής καδένας... Κυρίως για προληπτικούς λόγους μιας και δεν έχω ακούσει ακόμα το κρρρρρρ σε κρύα εκκίνηση... Θα ακολουθήσω τον δρόμο που περιλαμβάνει αγορά ανταλλακτικών από την αντιπροσωπία και τοποθέτηση στον μάστορα που κουράρει το πασσατάκι.... Το μόνο που χρειάζομαι είναι τα part number από τα εξαρτήματα γιατί με το ετκα δεν βρίσκω και πολύ άκρη.
  3. σιγά ρε παιδιά κάνει 600 η καδένα.... Στην αντιπροσωπία της περιοχής μου κοστίζουν όλα όσα χρειάζονται για την καδένα ( καδένα τεντωτήρας φλύστρες φλάτzα καθρέφτη κλπ) 300 ευρώ... Αν πας σε αφτερ μαρκετ λύση γύρο στα 170 ευρώ... Η εργασία κοστίζει 150 ευρώ (εξωτερικός μάστορας εξειδικευμένος σε vw). Tα σινεμπλοκ αν πάρεις εκτός από τα λάστιχα και τις βάσεις μαζί αφτερ μαρκετ κάνουν 50 ευρώ. Σύνολο 300+150+50+40(ευθυγράμμιση)=540 άντε 600 πες αν ο μάστορας είναι και λίγο φραγκοφονιάς, αλλά μέχρι εκεί.
  4. Πόσα χιλιόμετρα έχεις και θες να αλλάξεις δίσκο πλατό???
  5. Ο Νίκος είναι από τους τοπ επαγγελματίες που έχω γνωρίσει.... Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε δίπλα μας (ΛΑΜΙΑ) και μας εξυπηρετεί.
  6. Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις υγρά της vw.... Υπάρχουν αρκετά αξιόλογα στο εμπόριο και ίσως και καλύτερα από της vw. Μην ξεχνάς την αλλαγή κάθε 2 χρόνια.
  7. Εγώ το άλλαξα το μπουτον πριν ένα μήνα.... Τι να πω ίσως να έφαγε καμία φλασιά.... Παντός απ ότι καταλαβαίνω είναι από το μπουτόν ή μπορεί να είναι και τίποτα άλλο
  8. Καλησπέρα παιδιά μετά από ένα αστραπή ταξίδι Λαμία Αθήνα Λαμία πριν φτάσω σπίτι μου άναψε το λαμπάκι αυτό http://prntscr.com/isu7ia να πω ότι πριν ένα μήνα άλλαξα το μπουτόν από το χειρόφρενο γιατί έκανε κάτι νερά.... Τι είναι αυτό ???
  9. Μην κάνεις το λάθος και δώσεις το zafira.... Έχουν βγει σκυλιά αυτά τα μοτέρ
  10. Ούτε και εγώ είμαι από αυτούς που τρέχουν στα λιμανάκια και γενικά δεν οδηγώ στα όρια...... Θα καταλάβεις τι εννοώ εν καιρό και θα δεις και μόνος σου πόσο διαφορά έχει ένα λάστιχο Α από ένα Β.... Οι καιροί είναι δύσκολοι απλά πάντα φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια διότι είναι το σημείο του αυτοκινήτου που έρχεται σε επαφή με τους σκατόδρομους που έχουμε. Επίσης σκέψου και το άλλο μήπως τον κάθε λαστιχά τον συμφέρει το Β καλύτερα από το Α λόγο μεγαλύτερου κέρδους ????
  11. Δεν στέκομαι τόσο πολύ στο κινέζικο είτε είναι είτε δεν είναι απλά τέτοια λάστιχα είναι πεταμένα λεφτά... Είτε αυτά λέγονται DAYTON BF GOODRICH SAVA κλπ.... Αυτός που πήγε να του τα βάλει θα μπορούσε να του εξηγήσει πως με τα ίδια λεφτά βάζει το 205 σε καθαρά επώνυμο ελαστικό και όχι να του πει βάλε αυτά γιατί είναι καλά... Τα DAYTON δεν τα εχω βάλει ποτέ αλλά επειδή εχω βάλει άλλων εταιριών θυγατρικά η εμπειρία μου λέει πως τις περισσότερες φορές είναι μάπα. Είχα βάλει μία φορά τα SAVA και ήταν ότι χειρότερο, για να τα ζεστάνεις έπρεπε να κάνεις ταξίδι.....
  12. Χίλιες φορές να πήγαινες σε 205/55/16 παρά να βάλεις κινέζικο ελαστικό... Είναι καθαρά θέμα ασφάλειας... Μην ξεχνάς ότι έχεις το 1,6 οπότε δεν έχεις πρόβλημα να βάλεις το 205 αντί του 215... Εδώ εμείς που έχουμε τα 1,8 σκεφτόμαστε να πάμε στο 205.
  13. Ευχαριστώ πολύ αλλά κάτι βρήκα...
  14. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις... Τελικά ο θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη... Ήταν μια περίπτωση ενός Hyndai το οποίο ήταν και καλά 1 χέρι και αφημένο λόγο χρήσης άλλων αυτοκινήτων. Ένα σας λέω 7 μεταβολές άδειας... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κυκλοφορεί έξω.
  15. Καλησπέρα παιδιά θα πέσει στα χέρια μου ένα όχημα το οποίο έχει να μετακινηθεί 7 χρόνια ο κύριος που το έχει το έβαζε που και που μπροστά (εχει παραδώσει πινακίδες 7 χρόνια) Ρωτάω λοιπόν πέρα από γενικό σέρβις μπαταρίες και αναλώσιμα... Τι άλλο παίζει να αντιμετωπίσω???
  16. Για να προσέχουμε λίγο τον τρόπο που εκφραζόμαστε....... Συνεχίζουμε όμορφα και ήρεμα.
  17. Εμένα μου έκανε διακοπές και προχώρησα άμεσα στην αλλαγή, ίσως να μην ξαναέκανε ίσως και να έκανε κάθε μέρα.... τα χιλιόμετρα ήταν 123κ.... Για την επισκευή νομίζω ότι θέλει έναν πολύ ψείρα ηλεκτρονικό (δεν θέλησα να το ρισκάρω).... Όσο για το εξτρα φίλτρο δεν νομίζω ότι γίνεται.
  18. Ναι πάει όλο μαζί όπως το δείχνει και η εικόνα και εγώ πρώτη φόρα το έβλεπα... Η ζημιά η δική μου ήταν στο εγκεφαλάκι της πίσω αντλίας απλά επειδή η φθορά στο εγκεφαλάκι προέρχεται από ζόρισμα της αντλίας από την μάκα (λάσπη) που πιάνει άλλαξα και το φίλτρο. http://prntscr.com/h6xuls ..... Η φοτό είναι από την βενζίνη που είχε μέσα στο φίλτρο................
  19. Κοστολόγιο για την βλάβη: 100 ευρώ ο εγκέφαλος και 130 το φίλτρο βενζίνης συν 30 ευρώ εργασία... 260 σύνολο.....
  20. Ναι κανονικά δεν λες πάλι καλά...
  21. Προς ενημέρωση πήγα σήμερα και έγινε το τσεκάρισμα και μου είπε ο μάστορας εγκεφαλάκι πίσω αντλίας και ένα φίλτρο βενζίνης... Για το κοστολόγιο θα ενημερώσω αύριο.
  22. Καλησπέρα παιδιά μετά από καιρό ξαναγράφω και πάλι και δυστυχώς γράφω για ένα πρόβλημα που προέκυψε... Έχω παρατηρήσει 2 φορές στην εκκίνηση με πρώτη σχέση από στάση ένα κόμπιασμα σε σημείο που να πατά γκάζι και να μην φεύγει και να σβήνει... Την δεύτερη φορά που έγινε ήταν σήμερα και αμέσως έβαλα τον κινέζο και μου είπε p2293 fuel pressure regurator performance. Να φανταστώ πάμε για αλλαγή αντλίας βενζίνης??? ή πέσαμε σε σκάρτη βενζίνη???
  23. Αν κάποιος γνωρίζει από μηχανάκια μπορεί να μου πει τι είναι αυτό το σωληνάκι που δείχνω http://prntscr.com/gdng5b http://prntscr.com/gdngh8
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.