Jump to content

jsk

Members
  • Posts

    140
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Everything posted by jsk

  1. Microchips tuning Μοσχάτο. Εγώ το γράφω εδώ και αν δεν είναι σωστό ας το σβήνουν οι διαχειριστές. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν παίρνω προμήθεια!
  2. Εντάξει παιδιά απαντάω μόνος μου. Πριν από 20 ημέρες απενεργοποίησα το σύστημα ACT παράλληλα με την τοποθέτηση stage I προγράμματος σε γνωστό βελτιωτή . Δηλώνω απλά ενθουσιασμένος από την ποιότητα λειτουργίας του κινητήρα γενκότερα. Τέρμα οι θόρυβοι του συστήματος και η δικύλινδρη λειτουργία που μου έσπαγε τα νεύρα. Από κατανάλωση δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά. Βέβαια κινούμαι κυρίως μέσα στη πόλη. Το πρόγραμμα είναι οτι πιο value for money έχω τοποθετήσει σε αυτοκίνητο μου μέχρι σήμερα. Ελπίζω να βοήθησα κάποιους που το σκέφτονται...
  3. Σάκη ευχαριστώ πολύ. Βρήκα πάντως ήδη έναν βελτιωτή εδώ ο οποίος μπορεί να απενεργοποιήσει το σύστημα ACT. Τάσο συγνώμη. Πούλησα το cc πριν από 2 χρόνια. Τώρα CZEA .
  4. Καλησπέρα στην ομάδα. Παρατήρησα ότι κατά την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του συστήματος ACT ακούγεται ένας μεταλλικός θόρυβος χαμηλής έντασης. Φυσικά μόνο με ανοιχτό παράθυρο τον ακούς. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι φυσιολογικό. Ευχαριστώ πολύ!
  5. Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά για την ημέρα. Ότι λέει ο τίτλος. Το έχει κάνει κάποιος στον κινητήρα αυτό? Αν ναι πως? Προσωπικά θεωρώ ιδανική την απενεργοποίηση του συστήματος μέχρι τα 70 χλμ την ώρα. Από εκεί και πάνω ας δουλεύει.
  6. jsk

    RACE CHIP GTS

    Καλησπέρα φίλοι μου. Σκέφτομαι να τοποθετήσω το racechip gts στο αυτοκίνητο μου 1.4 150hp. Το έχει κάνει κανείς για να μου πεί τη γνώμη του και αν είχε προβλήματα? Μετά από δύο κακές εμπειρίες με προγραμματισμούς σε άλλα αυτοκίνητα είπα ότι δεν θέλω να ξαναπειράξω το μαμά πρόγραμμα και να είμαι εργοστασιακός ανά πάσα στιγμή. Ευχαριστώ πολύ!
  7. Λοιπόν εγώ μετά από πολλές πικρές εμπειρίες και σπάσιμο νεύρων κατέλειξα στα εξής. Αν δεν θέλετε θορύβους 1) επιλέγετε μαλακά υλικά τριβής 2) αν έχετε σκοπό να πάτε τις δισκόπλακες πιο κοντά στο τέλος της ζωής τους αλλάξτε τα τακάκια σας όταν φαγωθούν τα 2/3 του υλικού 3) μη διστάσετε να βάλεται λίγο γράσσο χαλκού στην επιφάνεια που πατάει το έμβολο της δαγκάνας στο τακάκι ή καποιο αντιθορυβικό υλικό 4) Αν φτάσσετε τα τακάκια στο τέλος της ζωής τους (ισχύει κυρίως για εμπρός φρένα) τότε αλλάξτε και τις δισκόπλακες. Το δόντι της φθοράς προκαλεί θόρυβο ότι και να κάνετε εκτός κι αν βάλετε τη δισκόπλακα στο τόρνο που προσωπικά θα το έκανα μόνο σε πολύ ακριβά φρένα. Εδω οι zimmerman 312 παίζουν κοντά στα 100 ευρω. Δεν αξίζει.
  8. Ναι! Αυτά είναι. Απλά από Βουλγαρία έχουν 600 ευρώ. Κατευθείαν από Κίνα μαζί με τα μεταφορικά πρέπει να παίζουν γύρω στα 400.
  9. Οκ. Αυτά είναι όλα b8. Όχι b8.5. Στο 8.5το φλας είναι από την πάνω πλευρά!
  10. Χαιρετώ την ομάδα. Σκέφτομαι την αντικατάσταση των εμπρός φαναριών τα οποία είναι απλά αλογόνου με led. Βρήκα μια εταιρεία από Βουλγαρία η οποία υπόσχεται ότι είναι plug and play με 600 ευρώ!!! Εδώ παίζουν φανάρια από Κίνα που μιμούνται τα εργοστασιακά του b8 με τιμές από 700 μέχρι 1100 ευρώ. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει την αλλαγή; Ευχαριστώ πολύ!
  11. Λοιπόν αν σκιστεί δεν ξανακολλάει. Ετσι απλά. Η αλλάγή του σκιαδίου είναι δουλειά ηλεκτρολόγου. Θυμίζω ότι βγαίνει μόνο το κρύσταλλο της ηλιοροφής. Εξι βίδες είναι... Εγώ θα έπιανα έναν ηλεκτρολόγο από μεγάλη αντιπροσωπεία προσωπικά και θα του έλεγα πόσα θέλει να έρθει σπίτι μου να το αλλάξουμε μαζί. Εναλλακτικά αυτοί που ασχολούνται με αντικαταστάσεις παρμπρίζ την ξέρουν τη δουλειά πολύ καλά. Πχ ο Φίλης. Ελπίζω να βοήθησα. Εγώ πάντως το πούλησα το αυτοκίνητο χωρίς κουρτινάκι. Είχα τοποθετήσει μια φιμέ μεμβράνη.
  12. Πόσο στοιχησε αυτό παρακαλώ? ευχαριστώ.
  13. Καλησπέρα. Έχει τοποθετήσει κανείς 245/40/19 να μας πει εντυπώσεις? ευχαριστώ!
  14. Κατάλαβα... Την Πέμπτη θα πάω σε ένα άλλο συνεργείο.
  15. Σε εσένα Ominus δεν έγινε τίποτα με την ρύθμιση? Μπράβο για την κατασκευή σου. Φαίνεται εξαιρετική.
  16. Λοιπόν συγνώμη για την αργοπορία. Πήγα τελικά. Ναι ΔΕΝ είχαν τον πύρο! Allen χρησιμοποίησαν. Προσπάθησαν να κάνουν τη ρύθμιση και εγώ έβλεπα τον επιλογέα μέσα στο αυτοκίνητο να κουνιέται κάτι που φυσικά δεν πρέπει να συμβαίνει! Τί έγινε τώρα? Σίγουρα υπάρχει συνολική καλυτέρευση αφού πλέον κατεβάζω τον επιλογέα ίσια κάτω από 1η σε 2άρα χωρίς γρατζούνισμα. Έγινε πιο σφιχτός στο κούμπωμα μόνο από 1η σε 2άρα! Επίσης συνέβει και κάτι άλλο. Σχεδόν εξαφανίστηκε αυτός ο περίεργος ήχος σαν klats από το βολάν όταν πατούσα απότομα τον συμπλέκτη για να αλλάξω ταχύτητα και ειδικά από 1η σε 2άρα και 2αρα σε τρίτη. Ήταν δηλαδή σαν να υπήρχε κάποιος τζόγος στο βολάν που τώρα σχεδόν εξαλείφθηκε. Επίσης... έχω μια περίεργη αίσθηση όχι όμως δυσσάρεστη ότι όλα τα κουμπώματα στον επιλογέα μετακινήθηκαν λίγο προς τα δεξιά. Επιπλέον μόλις κουμπώσω την όπισθεν και αφήσω τον επιλογέα έχω την αίσθηση ότι μετατοπίζεται προς τα πάνω περισσότερο απ' ότι πριν. Μόλις βρω χρόνο θέλω να πάω σε κάποιον πολύ εξειδικευμένο μάστορα ο οποίος επισκευάζει κιβώτια και να τον ρωτήσω να μου πει τη γνώμη του και αν μπορεί να μου κάνει σωστά τη ρύθμιση. Αυτά.
  17. Ναι έχεις δίκιο. Ένας πύρος είναι 5χιλ. Πιστεύω ότι θα τον έχουν σίγουρα.
  18. Δεν ξέρω... θα σιγουρευτώ ότι το συνεργείο έχει το special tool για την συγκεκριμένη δουλειά (ουσιαστικά πρόκειται για τον πύρο ακινητοποίησης του επιλογέα) και θα κάνουμε την ρύθμιση. Νομίζω ότι κακό δεν πρόκειται να κάνουμε σε καμία περίπτωση. Δυστυχώς δεν μπορώ αυτή την εβδομάδα... θα πάω όμως σίγουρα την επόμενη και θα γράψω εδώ τις εντυπώσεις μου.
  19. Καλησπέρα φίλοι μου. Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα ενός έτους με ένα leon 5f 1.8tsi επέστρεψα αγοράζοντας ένα b8 1.4tsi 4motion μεταχειρισμένο με 15000χλμ. Το αυτοκίνητο φαίνεται πραγματικά άθικτο σε κατάσταση βιτρίνας μέσα και έξω. Ωστόσο υπάρχει ένα μικρό θέμα... η αλλαγή από 1η σε 2άρα δεν θυμίζει κιβώτιο vw. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος είναι σκληρή και καμία φορά γρατζουνάει ενώ έχω την αίσθηση ότι κάθε κούπωμα 2αρας είναι διαφορετικό από το προηγούμενο!!! Ο συμπλέκτης φαίνεται δυνατός και φυσικά δεν πατινάρει ενώ είναι προοδευτικός. Δεν είναι ότι έχει αστοχήσει ποτέ να μπει η δευτέρα ακόμα και με υψηλές στροφές απλά δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει ή όπως στις άλλες ταχύτητες. Κουμπώνει η πρώτη με χιλιόμετρα? ναι κανένα πρόβλημα. Οι υπόλοιπες ταχύτητες? ναι μια χαρά τις ρουφάει όπως πρέπει. Η όπισθεν? κανένα πρόβλημα! το κατέβασμα από 3η σε 2αρα? κανένα πρόβλημα και σαφώς πολύ καλύτερα από 1η σε 2αρα. Ένα άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι αν πατήσεις απότομα τον συμπλέκτη πχ για να ανεβάσεις ταχύτητα ακούς το βολάν να ψιλοχτυπάει!!! Αλλαξα βαλβολίνες με τις γνωστές προδιαγραφές (75 μονότυπη) και έβαλα και ένα ενισχυτικό τελευταίας γενιάς της liqui moli. Η κατάσταση βελτιώθηκε σίγουρα αλλά και πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος. Βρήκα ένα video στο youtube σχετικά με την ρύθμιση των συρματόσχοινων του επιλογέα και λέω να ζητήσω από το συνεργείο μου να το κάνει. Υπάρχει καμία άποψη πάνω στο θέμα? Ευχαριστώ πολύ.
  20. Μετά από 3 χρονια αντικατέστησα την μεμβράνη! Μια χαρά είναι!
  21. Φίλε μου κάνει εντύπωση... στη sport ρύθμιση και να πλέει? Δηλαδή τι κάνει στο comfort? ή μήπως δεν είναι μεγάλη η διαφορά? εγώ με τα kyb ultra sr πήγα στο άλλο άκρο... η απόσβεση είναι πολύ δυνατή. Τάσεις πλεύσης ούτε για πλάκα. Στην εθνική το αυτοκίνητο είναι απόλαυση. Μέσα στη πόλη τώρα... να το συζητήσουμε... Σίγουρα έχουν εξαληφθεί αυτές οι ενοχλητικές ταλαντώσεις όπως για παράδειγμα όταν περνάς μια διαγώνια ανωμαλία. Το αυτοκίνητο ΔΕΝ κοπανάει αλλά πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο βάρος και τα σινεμπλόκ του. Επειδή όμως θέλω να είμαι αντικειμενικός πιστεύω ότι μέσα στη πόλη έχει χάσει το χαρακτήρα του. Φευγω την άλλη εβδομάδα και θα ταξιδέψω σχετικά φορτωμένος. Αυτό θα είναι και το τελικό τεστ για το αν θα κρατήσω ή όχι την ανάρτηση αυτή. Αν θες να δεις πως είναι κατέβα να σε πάω βόλτα!
  22. Λοιπόν... σήμερα αλλάχτηκαν τα αμορτισέρ. KYB ULTRA SR Αλλαξα και τα top mounts εμπρός για να μην έχουμε παρατράγουδα. Η γεύση είναι γλυκόπικρη αλλά βέβαια αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου αφού κάνω κάποια χιλιομετρα τόσο για να πατήσουν οι αναρτήσεις όσο και για να είμαι πιο αντικειμενικός. Η πρώτη αίσθηση χωρίς κανέναν ενδοιασμό είναι ότι η ανάρτηση είναι πολύ πιο σφικτή από την εργοστασιακή.
  23. Λοιπόν παρήγγειλα τελικά τα p zero pz4 αυτά με το δείκτη ταχύτητας W και τη τεχνολογία seal inside. Tο λέω γιατί υπαρχουν και με δείκτη ταχύτητας Υ χωρίς τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Άντε να δούμε και τα pirelli ! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
  24. Καλημέρα. Εχει βάλει κανείς τα michelin pilot sport 4 ή τα pirelli pzero sealinside για να μας πει καμμία γνώμη?
  25. Όχι φαίνεται ότι λειτουργεί σωστά. Εχει android 9 , 4GB μνήμη και είναι octacore όπως και η δική σου νομίζω. Από τη στιγμή που έχει εγγύηση μην ανησυχείς. Ο προμηθευτής είναι σωστός. Επικοινώνησε μαζί του ή με το μαγαζί που την αγόρασες.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.