Jump to content

iliasP

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

About iliasP

User Information

  • Gender
    Male
  • Δήμος
    Ηπείρου - Ηγουμενίτσας
  • Νομός
    Θεσπρωτίας

Other Info

  • Car Type
    Passat

iliasP's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Καλησπέρα, επειδή έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τις δύο πόρτες, εμπρός δεξιά και πίσω δεξιά θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποια εταιρία η οποία να βγάζει αξιόπιστες κλειδαριές.
  2. Δεν έχω σκοπό να το αφήσω να σπάσει, απλά θέλω να βρω την βέλτιστη λύση χωρίς βιασύνη. Μετά την αλλαγή δίσκο πλατό και βαλβολίνων ο συμπλέκτης είναι πλέον πολύ μαλακός και οι ταχύτητες μπαίνουν χωρίς ζόρι. Το θέμα είναι να βρούμε τι προκαλεί το κροτάλισμα στο ρελαντί, να το επιδιορθώσουμε και να τελειώνω, όχι να δώσω το σασμάν μου και να βάλω κάποιο ξένο. Απλά περίμενα ότι θα υπήρχε συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα πού οφείλεται ο θόρυβος στο ρελαντί ...
  3. Δυστυχώς είμαι στην επαρχία και από ότι κατάλαβα, ο μηχανικός μου απλά θα κατεβάσει το σασμάν, ο συνάδελφος στην άλλη πόλη θα μας στείλει το σασμάν που έχουν επισκευάσει τρίτοι συνεργάτες του! Όπως καταλαβαίνεις σε περίπτωση δυσλειτουργίας άντε να βγάλω άκρη! Για αυτό θα προτιμούσα να επισκευάσω το δικό μου σασμάν. Απλά δεν γνωρίζω που θα μπορούσε να γίνει αυτό στην Ήπειρο και με λογικό κόστος, οι χρεώσεις στα ανταλλακτικά και τα εργατικά που ζητάει κάθε μαστοράκος έχουν καταντήσει γελοία! Όταν ζητάς 200€ - 300€ εργατικά θα πρέπει να προσφέρεις και λύση!
  4. Καλησπέρα σε όλους σας, έχω ένα Passat b6 1.6 Fsi μοντέλο 2006 με 250.000 km. Πριν λίγες ημέρες με αφορμή ένα «κροτάλισμα» που άκουγα στο ρελαντί - το οποίο σταματούσε όταν πατούσα συμπλέκτη - επισκέφθηκα τον μηχανικό που κάνω τη συντήρηση του οχήματος για μια πρώτη εκτίμηση αν υπάρχει πρόβλημα στο σασμάν. Η πρόταση του ήταν να κατεβάσουμε το σασμάν για να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Αφού κατέβηκε το σασμάν, ανοίχτηκε το εύκολο μέρος με τα ρουλεμάν 5ης και 6ης τα οποία ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και δεν ευθυνόταν για τον θόρυβο. Η συνέχεια μας οδήγησε στο εξής δίλημμά. 1η επιλογή: Να ανοίξουμε όλο το σασμάν και να ψάξουμε το πρόβλημα χωρίς ο μηχανικός μου να είναι όμως βέβαιος αν μπορεί να το επισκευάσει. 2η επιλογή Περισσότερο ειδικευμένος συνεργάτης του μηχανικού από άλλη πόλη του είπε ότι δεν συμφέρει να ανοίξει τελείως το σασμάν γιατί τα ανταλλακτικά είναι πολύ ακριβά (ο άξονας για παράδειγμα κοστίζει 700€…) και οποιαδήποτε επισκευή θα ξέφευγε σε κόστος τα 1000€+++ Αντί αυτού πρότεινε να μας στείλει ένα super ανακατασκευασμένο σασμάν με όλα τα εξαρτήματα σε άψογη κατάσταση με 800€ και ένα έτος εγγύηση και να του στείλω το δικό μου σασμάν. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να ανακατασκευάσει το δικό μου σασμάν, μόνο να το αλλάξω με δικό του. Δεν είχε σημασία σε τι κατάσταση ήταν το σασμάν μου, είτε στην αρχή το προβλήματος είτε διαλυμένο, το έστελνα και μου έδιναν το ανακατασευασμένο. Η πρόταση δεν μου άρεσε και επειδή το πρόβλημα θεώρησα ότι δεν είναι επείγον ζήτησα από τον μηχανικό να αλλάξει δίσκο πλατό, να αλλάξει βαλβολίνες, να βάλει ξανά το σασμάν πάνω, πλήρωσα και 400€…και όσο με βγάλει. Έχω μείνει όμως με πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα… Στο μυαλό μου είχα ότι θα ανοίξουμε το σασμάν θα βρούμε το ελαττωματικό ρουλεμάν, γρανάζι, άξονα, καπάκι… οτιδήποτε τελοσπάντον δημιουργεί το πρόβλημα και θα το αλλάξουμε με ένα λογικό κόστος…συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως 30cm άξονας κοστίζει 700€! Γιατί ο συνεργάτης δεν ήθελε να επισκευάσει το δικό μου σασμάν? Είναι όντως τόσο ακριβά τα ρουλεμάν και οι άξονες? Υπάρχει καινούριο σασμάν και αν ναι πόσο κοστίζει? Θα ήταν προτιμότερο να πάω στην αντιπροσωπία?
  5. Επειδή είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα τελικά η αίτια ήταν ο μικροδιακόπτης. Όταν πατάμε το σήμα στο πορτ παγκάζ αυτό αναγκάζει ένα μεταλλικό έλασμα να πιέσει ένα διακόπτη ώστε να δώσει εντολή να ανοίξει το πορτ παγκαζ. Στην περίπτωση μου, το μεταλλικό έλασμα δεν πίεζε σωστά τον διακόπτη με αποτέλεσμα να μην ενεργοποιείται η ηλεκτρική κλειδαριά.
  6. Ο λόγος που στριφογυρίζω στην Continental είναι γιατί ο μάστορας που συνεργάζομαι (στην επαρχεία όπου μένω) είναι συνεργάτης της Continental. Μέχρι στιγμής με έχει εξυπηρετήσει μια χαρά και ο άνθρωπος και δεν θα ήθελα να αλλάξω ( και για άλλους λόγους...) Βέβαια υποθέτω ότι όποιο ελαστικό και να του παραγγείλω θα μου το φέρει αλλά...σε ποια τιμή? Λογικά ως συνεργάτης της Continental θα έχει την δυνατότητά για καλύτερες τιμές στην εταιρεία αυτή ή κάνω λάθος?
  7. Βρε παιδιά πολύ ωραίες οι απαντήσεις όλων σας, αλλά για τα ελαστικά Viking για τα οποία άνοιξα και το post έχετε ακούσει τίποτα????
  8. Καλησπέρα, Μετά από μια πενταετία...ήρθε ή ώρα να αλλάξω ελαστικά. Το αυτοκίνητο μου είναι το Passat Fsi 1.6 Comfortline του 2006 με ζάντες αλουμινίου και διαστάσεις 215/55/R16. Τα ελαστικά που έχω είναι τα Continental premium contact 2 από τα οποία έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος!!! Πήγα λοιπόν στον συνεργείο ελαστικών με την προοπτική να ξαναβάλω τα ίδια ή τα Continental premium contact 5 μιας και είναι νεότερη έκδοση οπότε υποθέτω θα έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Οι τιμές είναι γύρω στα 530€ - 550€ (νομίζω τόσο είχα βάλει και τα προηγούμενα λάστιχα μου). Εκτός και αν... ...θέλω να χαμηλώσω το κόστος, οπότε ο μάστορας μου πρότεινε να βάλω ελαστικά Viking η οποία άνηκει στον όμιλο της Continental και θα έχω λάστιχα παρόμοιων δυνατοτήτων με 350€ !!! Γενιά οδηγώ χαλαρά (εώς 120 km/h ) κουβαλάω δύο πιτσιρίκια με τα καθισματάκια και καροτσάκια τους και θέλω το όχημα να κυλάει μαλακά ( για να μην γκρινιάζει η γυναίκα μου ) και...αθόρυβα ( μπας και κοιμούνται λίγο τα πιτσιρίκια...!!!) Έχει κάποιος από εσάς άποψη για τα ελαστικά Viking? Θα γλυτώσω λοιπόν 200€ και θα είμαι άρχοντας με τις λαστιχάρες μου ή θα στραβώσω με τα νέα ελαστικά και θα βλάστιμάω για τα επόμενα χρόνια την τσιγγουνιά μου???
  9. Όταν λες " φιλέτα" εννοείς τα ασημί πλαστικά μπροστά στο συρταράκι ? Αυτά τα έβγαλα σύροντας τα προς τα πάνω αλλά δεν έχει βίδες εκεί οπότε άκυρο... Και το φλάς το έβγαλα αλλά ούτε αυτό είχε βίδες. Τότε μάλλον εννοείς την ασημί λωρίδα που διατρέχει το ταμπλό... Το φιλέτο λοιπόν, απλά το τραβάω προσεκτικά από τις άκρες και ξεκουμπώνει ή θέλει κάποιο κόλπο? Γενικά τα χέρια μου πιάνουν αλλά δεν το έχω ξανακάνει, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
  10. Έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με τα συρταράκια σε ίδιο μοντέλο. Στα συρταράκια αυτά έβαζα τα ψιλά για διόδια κτλ. με αποτέλεσμα κάποια ψιλά να πέσουν μέσα και να το φρακάρουν με αποτέλεσμα να μην κλείνει και το ελατήριο να το επαναφέρει. Το πήγα σε έναν φαναρτζή αλλά δεν κατάφερε να μου το φτιάξει, άσε που έφυγε και το ελατήριο με αποτέλεσμα να μην κάνει πλέον επαναφορά. Δεν μάσησα βέβαια και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να βάλω τα ψιλά στο ...άλλο συρταράκι!!! Μετά από δυο μέρες όμως κόλλησε και το δεύτερο συρταράκι με αποτέλεσμα να μην ανοίγει καθόλου!! Υποθέτω ότι ίσως επικοινωνούν στο πίσω μέρος και φράκαρε από κάποιο κέρμα από το πρώτο συρτάρι αλλιώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Το ερώτημα μου είναι τα παρακάτω: - γνωρίζετε κάποιο τρόπο να ξεμπλοκάρω τα συρτάρια χωρίς να διαλύσω; - να το παω σε φαναρτζή ή συνεργείο; - να το πάω κατευθείαν αντιπροσωπία; Υποθέτω η καλύτερη επιλογή είναι η αντιπροσωπία αλλά επειδή είναι καμιά 80αριά χιλιόμετρα από το σπίτι μου λέω μήπως γλιτώσω το ταξίδι...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.