Jump to content

filippok

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by filippok

  1. Τελικά κανεις δεν εχει επιχειρησει να βαλει ελατηρια απο golf gt sport σε jetta? Απο μια ερευνα που εκανα ταιριαζουν σιγουρα αλλα το θεμα μου ειναι το spring rate των πισω λογω διαφορετικου βαρους...
  2. Την ίδια ερώτηση έχω κι εγώ με confortline. ,, Επειδή είναι πολύ εύκολο να βρεθούν τα ελατήρια του golf gt, αλλάζοντας τα αμορτισέρ με κάτι πιο σπορ μπορούν να κουμπωσουν στο jetta tsi? Δε θέλω πολύ χαμήλωμα λόγω πάρκινγκ ούτε και ιδιαίτερα σκληρό λόγω εγκυμοσύνης της συζύγου. Κυρίως τα πίσω θα κάτσουν καλά αυτά του golf ή θα χαμηλώσει περισσότερο πισω λόγω μεγαλύτερου βάρους στο jetta? Το έχει δοκιμάσει κανείς???
  3. Παίδες, κάθε πότε αλλαζετε λάδια και τι τύπο λαδιού φορατε? Και το πιο σημαντικό τι φίλτρο λαδιού χρησιμοποιείτε? !!!! Έχω ένα φίλο μηχανικό εξειδικευμένο σε group vag που μου έλυσε το πρόβλημα . Από την τελευταία αλλαγή λαδιών και φίλτρου και μετά το αμάξι 4 στις 7 στα πρωινά ξεκινήματα κροταλιζε. Την αλλαγή την έκανα σε άλλο σέρβις γιατί ο φίλος είναι χαλκιδα και δεν είχα χρόνο να πάω σε αυτόν. Λάδια 5w30 castrol ll titanium fst vw504 και φιλτο λαδιού bosh. Λοιπόν εδώω και μήνες (μαιο που έκανα την αλλαγή) το αμάξι κροταλιζε. Τελευταία πολύ έντονα κάθε πρωί. Παίρνω τηλ το φίλο και μου λέει άλλαξε φίλτρο και βάλε μαμά ή mann w712/93 (caxa 2009) πάω αλλαζω φίλτρο και τι ναδω ..... Μετά από 1 ώρα ταξιδιού το φίλτρο όταν το λυσαμε ήταν στεγνό από λάδι μετα απο 30 λεπτά που το αφησαμε να κρυώσει. Ή εξήγηση είναι ότι οι βαλβίδες του φίλτρου δεν είναι κλειστές για να κρατάει το λάδι όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστο και άρα δε σηκώνει πιέσει άμεσα. Λοιπόν με το φίλτρο το σωστό το αμάξι έγινε πάλι βελούδο το πρωί... Οπότε προσοχή ακόμη και σε μικρές λεπτομέρειες όπως το φίλτρο μπορούν να κάνουν τη διαφορά και σε βάθος χρόνου να δημιουργήσουν πρόβλημα στην καδένα κλπ.
  4. Πέρυσι που είχα θέμα με wg είχα πάρει τηλ στο Μαραβ...α και είχα ρωτήσει για td025 για caxa μοτέρ μου είχε πει καινούργια 570+φπα . Ένας μηχανικός έμπιστος πιστεύω ότι με 100€ έντιμα θα στην περάσει. Επίσης παίζει και ή turbote.... στη Ρεγκουκου που μπορείς να ρωτησεις για τιμή τουρμπινας. Μόνο που θα πρέπει να βρεις άνθρωπο να την περάσει. Πριν αποφασίσεις ενημερώσουν για τιμές. Ενδεικτικά 1100€ μου είχε πει και εξειδικευμένο που κάνω τα σέρβις. Για κομπλε δουλεία με τουρμπίνα από αντιπροσωπεία.
  5. Εγώ εδώ και ένα χρόνο είμαι κάτοχος ενός; 1.4 tsi 122ps. Πέρα από την αλλαγή μιας n75 και μιας σκαστρας, κανένα πρόβλημα. Εννοείται ότι λαδακια πάντα 5w30 ή 5w40 full synthetic long life 3 και φιλτρακι λαδιού κάθε 7500 - 9000km. Και όλα καλά.
  6. έχουν περάσει χρόνια αλλά επειδή κι εγώ έχω το ίδιο σφύριγμα ... τελικά βρέθηκε άκρη?
  7. Μόλις πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή απέκτησαν ένα confortline 1.4 122 tsi. Εκτός από κάποια προβληματακια με τις βαλβίδες n75 και n249 στην αρχή που το πήρα, όλα καλά. Το αυτοκίνητο δεν παίζεται, αθόρυβο, σταθερό, αρκετά γρήγορο και ροπατο. Στην ερωτηση για το εσωτερικό θα σου πω πως τα μοντέλα από το 10 και μετά έχουν πολύ χρηστικό τιμόνι, και πιο όμορφο καντράν καθως και διαφορετικα χειριστήρια του κλίμα. Ότι και να πάρεις είμαι σίγουρος πως δε θα το μετανιώσεις αρκεί να το ελέγξει πριν την αγορά και τα χλμ του να είναι πραγματικά... Εγώ προτίμησαν ένα 1.4 του 9 με 100k km αλλά πραγματικά και με εγγύηση ενός έτους παρά ένα 140ps με 56.000km άγνωστης προέλευσης και με ένα μήνα εγγύηση.
  8. Αριστερή από μέσα δλδ δεξιά όπως κοιτάμε το μοτέρ απ έξω τι μπορεί να είναι? 122 123k km...
  9. Όχι όλα αλλά είναι συχνό πρόβλημα στα 122 λόγω κατασκευής της wg και δυστυχώς ή επισκευαζεις wg αν επισκευάζεται ή πας για αλλαγή τουρμπίνας...
  10. Κι εμένα όταν το αναβω για λιγα δευτερόλεπτα κάνει ένα τρίξιμο αλλά έχω την εντύπωση πως είναι από την αριστερή πλευρά του μοτέρ ( εκείνη της τουρμπίνας). Παίζει να είναι θόρυβος από την τουρμπίνα? Jetta 1.4 122. 120k km
  11. Ελπίζω μόνο να μην είναι καμία wastegate που κολλάει...
  12. Προσεχτε με την αλλαγη μονο στα λαστιχακια.... Εγω εχω χαρακιες στο μπαρπριζ απο τους υαλοκαθαριστηρες που ο προηγουμενος ιδιωκτητης ειχε αλλαξει μονο τα λαστιχακια. Δεν ξερω ποσο καιρο και ποσες φορες το ειχε κανει. Το θεμα ειναι πως τα λαστιχακια προφανως δεν ηταν καταλληλα με αποτελεσμα να βρισκει μια μυτη πλαστικη που ειχε ο καθαριστηρας (και οι 2) και να εχει χαραξει το τζαμι. Φθηνη και οικονομικη λυση με 20-25 € και για τους 2 μπροστινους βρηκα στα pr@ktik3r... (Sorry να μην θεωρηθει διαφημιση)
  13. Εμενα οταν το πηρα μτχ, μου εδωσαν 2κλειδια απο τα οποια δουλευε μονο το ενα. Το αλλο με εστειλαν σε εναν κλειδαρα στη μεταμορφωση για προγραμματισμο. Ηταν υποθεση 5 λεπτων και εφυγα με το δευτερο κλειδι προγραμματισμενο. Αν θελεις στειλε pm να σου πω που πηγα.
  14. Δεν εχεις και αδικο, να την αλλαξω προληπτικα ή ειπαρχει τροπος να την ελεγξω?(μετρωντας με καποιο τροπο πιεσεις πχ)?
  15. Λες? Το θεμα ειναι οτι το αμαξι το πηρα μτχ και με καλυπτει η εγγυηση που μου εδωσσν γι αυτο και δεν το πολυ σκεφτομαι...
  16. Μαζι με την αλλαγη της τουρμπινας θα αλλαχτει και η n75 για φρεσκαρισμα... Προσεχως νεοτερα.
  17. Νεοτερα απο το μετωπο...Μπηκε στη διαγνωση και δε βρεθηκε τιποτε. Εγιναν δοκιμες και τελικα αλλαχθηκε η σκαστρα. Η αποδοδη αποκατασταθηκε κατα το 80-90% αλλα το υπολοιπο πιθανων οφειλεται στη wastegate οποτε παμε για τουρμπινα. Υπομονη μεχρι να βρεθει η καταλληλη... Keep in touch...
  18. Καλησπέρα και από εμενα, (νεος). Το ιδιο πρόβλημα εχω κι εγω, από προχτες το αμαξι (jetta 122ps) και ενώ ακουω τη σκαστρα να ξεφυσάει στις αλλαγες το αμαξι συμπεριφέρεται σχεδόν σαν ατμοσφαιρικο. Βλάβη στο κατραν δεν εχει βγαλει αλλα συμπεριφέρεται λες και δε φουσκωνει η τουρμπινα. Σε τηλ. επικοινωνια με το μηχανικο μου, μου ειπε ότι μαλλον είναι η west gate οποτε παει για αλλαγη τουρμπίνας. Αυριο το πρωι θα το παω για check-up ελπιζωντας να είναι η n75 ή η σκαστρα που δεν εχει αλλαχτεί ποτε (11/2009 με 110,000χλμ).
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.