Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

Polakias TDI

Members
 • Content Count

  849
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Polakias TDI

 1. Καλημέρα. Οδήγησέ τα. Οπωσδήποτε. Σε άλλη αντιπροσωπεία από αυτά που έχεις ήδη κάνει τα χαρτιά, όπου τα βρεις, κάνοντας τον υποψήφιο αποφασιστικό για αγορά πελάτη. Μόνο εσυ ξέρεις τι θα σε ικανοποιήσει. Γρήγορα test drive x2.
 2. Όχι από εμένα. Από όταν έκανα την ανάκληση & μετά, ΔΕΝ είχα σκληρότερο πεντάλ συμπλέκτη. Ελπίζω να είναι μόνο ένα θέμα ρύθμισης του πεντάλ και όχι κάτι άλλο.
 3. Ακριβως. Λόγω στασιμότητας του αυτοκινήτου, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους, ώστε να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου στην κακή περίπτωση που κάτι συμβεί. Αλλά ας μείνουμε στο γεγονός της ακινησίας για την ώρα
 4. Κατανοητά τα όσα μου απάντησες. Λάδια-φίλτρο λαδιού οπωσδήποτε από μένα, αντιμυκητιακό κάθε 3-4 μήνες (όπως λέει το εγχειρίδιο της Wurth - η χρήση του συνεπάγεται γεμάτο τεπόζιτο αν θυμάμαι καλά), λειτουργία AC όπως κάνεις, λιγότερο αρχικό ζέσταμα και ισως να προσπαθούσες να κάνεις πιο συχνές βόλτες (πχ μικρή-μικρή-μεγάλη βόλτα ανα ΣΚ); Πρέπει να κινείται συχνότερα το όχημα δυστυχώς, έχω παραδείγματα (ναυτικών κυρίως που τους συντηρούσαν συγγενείς τα οχήματα με παρόμοιες τακτικές) που πλήρωσαν ακριβά την ακινησία σε ακριβά οχήματα.
 5. Είμαι της λογικής πως "η ακινησία σκοτώνει". €ξοικονομείς που €ξοικονομείς με το εταιρικό, ταπεινή μου γνώμη είναι να αλλάζεις ό,τι περισσότερο μπορείς. Έστω και με τα 1200χλμ/έτος. Σε διαφορετική περίπτωση, βάλτα κάτω με χαρτί και μολύβι (σέρβις, ασφάλειες, σήματα -αν έχει, απομείωση αξίας, κόστος αγοράς νέου οχήματος αν φύγει το εταιρικό) και πούλα το.
 6. Συνήθως λένε ως διάγνωση ό,τι τους λέει το μηχάνημα που συνδέουν το αυτοκίνητο. Μπορεί να είναι αυτό, ενδεχομένως μπορεί και να μην είναι. Πάρε και τουλάχιστον μια δεύτερη γνώμη & μη στενοχωριέσαι, συμβαίνουν και στα καλύτερα συντηρημένα αυτοκίνητα αυτά.
 7. Αυτό το φαινόμενο με τα ανοιχτά παράθυρα φαντάζομαι το έχουμε όλοι πάθει στην εθνική οδό. Αναφέρομαι σε αυτόν τον διακοπτόμενο ήχο στην αριστερή λωρίδα με ανοιχτό παραθυρο. Στη διαμόρφωση του ήχου παίζουν ρόλο και τα κιγκλιδώματα/στηθαίο, είχα διαβάσει σχετικό άρθρο αλλά δε το βρήκα. Στη VW τώρα, στο Polo 2015 που είχα, ο ήχος που παρατηρούσα σε σχέση με παλιότερα οχήματα που είχα ήταν εντονότερος, σαφώς και ενοχλητικότερος. Εμαθα να ζω και με αυτό, όπως με τόσα άλλα θέματα που είχα. Σαφώς μιλάμε για διαφορετικό μοντέλο εδώ, το T-Roc, αλλά τι να πω, αν κατάφερε να κάνει ακόμα εντονότερο το φαινόμενο σε ένα νεότερο μοντέλο της που κάνει τόσες πωλήσεις, μπράβο της. ΥΓ: θα εκπλαγώ τα μάλα (που έλεγε και ο Κατακουζηνός) αν ο ήχος τελικά οφειλόταν στα ελαστικά.
 8. Την αντλία την είχα αλλάξει στην εγγύηση (4 έτη είχα) και ο νέος κάτοχος του αυτοκινήτου απλά με ενημέρωσε (χωρίς απαιτήσεις ή παρατράγουδα) πως του ξαναπαρουσίασε θέμα (εκτός εγγύησης). Λογικά η VW τοποθετεί τον ίδιο ακριβώς τύπο, δεν εξηγείται αλλιώς. Ιμάντα και εμένα μου είχαν πει πως μπορεί να κάνει αρκετά χιλιόμετρα, μιας και βάζουν άλλου τύπου ιμάντα (πιο ενισχυμένο) ελέω πετρελαιοκίνητου οχήματος.
 9. @Petros1987 Καλησπέρα και καλωσήρθες. Δεν ξέρω να απαντήσω στην ερώτησή σου, αλλά για να σε καθησυχάσω λίγο, σε polo 1.4 tdi είχα την ίδια ακριβώς παρατήρηση και μου απάντησαν σε δύο επίσημες αντιπροσωπείες πως ήταν φυσιολογικό. Όποιος φίλος ξέρει ας μας απαντήσει σχετικώς.
 10. Θα με πείτε παρανοϊκό, αλλά βλέπω Octavia ταξί πρώτης γενιάς στο δρόμο να πετάει ντουμάνι τον καρκίνο πίσω του επιταχύνοντας & νιώθω πως πνίγομαι, θέλω να πάω να τον εμβολίσω τον αλήτη. Τελοσπάντων, μην ελπίζετε, πραγματικά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
 11. Επιτέλους θα γίνεται σωστή δουλειά στα ΚΤΕΟχαχχαχαχαχχααχχαχαχαχχαχαα Ελλαδάρα, δεν υπόκειται σε κανόνες και νόμους ο Έλληνας. Δεν θα αλλάξει τίποτα & ποτέ σε αυτή τη γ****** χώρα, τη χώρα του «ξέρεις ποιος είμαι γω ρε;» και του «θα κάνω ό,τι γουστάρω».
 12. Αλλαζεις κατηγορία, ανεβαίνεις ποσό, αν ενδιαφέρεσαι πάντως για κατηγορία τύπου Polo & premium σε αυτά τα λεφτά που έγραψες, θα έλεγα να κοιτάξεις και το Α1. Από προσωπική εμπειρία, άλλη περίπτωση η Audi σε σχέση με VW.
 13. Καλησπερα Μιχάλη. Από εμένα ένα όχι για το Polo. Σφίξε την καρδιά σου & την τσέπη σου & αγόρασε ένα Golf καλύτερα, καλύτεροι δείκτες (& αξιοπιστίας) παντού εκτός τιμής. Περαιτέρω σχόλιο δικό μου, θεωρώ πως πρέπει να ξεχάσεις την αξιοπιστία της Hyundai αν προχωρήσεις.
 14. +1 ΜΕΤΑ σε 3 οχήματα, αξιοπρεπέστατος.
 15. Είχα το ίδιο αυτοκίνητο αν αναφέρεσαι σε μένα, απλά με την πιο χαμηλή ιπποδύναμη (η τουρμπίνα δεν ακουγόταν σε μένα, αλλά οκ, έχεις και πιο ισχυρή ιπποδύναμη & πιο τσίτα κινητήρα). Για μένα, νομίζω μια επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο ίσως βοηθήσει (αν το πήγαινες εκεί, ακόμα καλύτερα). Μόλις 12700 χλμ και τρέχοντας το 2019 με αγορά το 2017 ίσως μπορεί να δικαιολογήσει κάπως την κατάσταση ή στη χειρότερη να μειώσει το κόστος της οποιαδήποτε επισκευής ή αντικατάστασης (αν έχει όντως θέμα η τουρμπίνα).
 16. Να ‘ξερες μόνο πόσες φορές έχει συμβεί σε μένα... Μια χαρά άντεξαν οι συμπλέκτες, 130 & 150k χλμ. Τίποτα δεν έπαθε το αυτοκίνητο με μια & δυο φορές, αρκεί να μη σου γίνει συνήθεια & βεβαίως να μην έχει κάποιο άλλο θέμα το αυτοκίνητο και το προκαλέσει ξανά αυτό. Συνέχισε τις ήρεμες αλλαγές ταχυτήτων & βόλτες για να μάθεις το αυτοκίνητο & εύχομαι πολλά & απροβλημάτιστα χλμ.
 17. Ψάξε να βρεις μεταχειρισμένο τεπόζιτο από τρακαρισμένο. Είτε στα γνωστά car sites ή με επί τόπου επισκέψεις. Απλά πρώτα σιγουρέψου πως φταίει το τεπόζιτο & όχι πχ κανένα σωληνάκι!!!
 18. Καλημέρα. Επειδή δεν ξέρω που κινείσαι σε αυτά τα 40χλμ. πήγαινε-έλα δουλειά: πιάνει χιόνια η διαδρομή; Πηγαίνεις σε χιονοδρομικά κέντρα ή σε παρόμοιες περιοχές; Για 1-2 φορές το χρόνο που θα τύχει η στραβή (αν είναι αυτή η περίπτωση βέβαια), είτε βάζεις κουβέρτες ή αν είναι τόσο χάλια, δεν πας δουλειά. Τώρα με τα all season ελαστικά, θα έχουν απαίτηση & οι συνάδελφοι να περνάς να τους παίρνεις να πηγαίνετε μαζί τις δύσκολες μέρες, το σκέφτηκες καλά;;;; ΥΓ: δεν έχω ποτέ δοκιμάσει τον συγκεκριμένο τύπο ελαστικών, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή. Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει πως τα σύγχρονα, τελευταίας σχεδίασης 4 εποχών ελαστικά έχουν πολύ βελτιωμένα χαρακτηριστικά σε σχέση με παλαιότερα, ελάχιστα χειρότερη απόδοση στο στεγνό από τα θερινά, καλύτερη στο βρεγμένο, αξιοπρεπέστατη στο χιόνι, λίγο χειρότερη σε φθορά & προκαλούν κάτι παραπάνω σε θόρυβο κύλισης.
 19. Καλησπέρα φίλε. Τα οικονομικά σου τα ξέρεις μόνο εσύ, αλλά πίστεψέ με, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να τα βάλεις καλά κάτω, με χαρτί και μολύβι. Σίγουρα οι φίλοι μας με GTI μπορούν να σου μιλήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά -τουλάχιστον σήμερα που μιλάμε- το κόστος συντήρησης του διχίλιαρου κοστίζει. Καταλαβαίνω πως είναι αυτοσκοπός η βελτίωση, δεν έχω λόγο σε αυτό. Γνώμη μου να τα βάλεις με χαρτί και μολύβι κάτω, να δεις τι έξοδα έχεις να κάνει στο σύνολο -για επισκευές/συντήρηση, τέλη/εφορία και βελτίωση- για το GT, να κάνεις το ίδιο για το GTI -αγορά, συντήρηση, τέλη/εφορία και βελτίωση- και να αποφασίσεις. Από τη μία το 1.4 φθάνει μέχρι ένα όριο βελτίωσης σε συνδυασμό με αξιοπιστία, από την άλλη πρέπει όπως λες και συ να βρεις ένα σωστό (& όχι με τιμή στο θεό) GTI, που όμως πάει ψηλά σε βελτίωση. Με κλειστά τα μάτια θα σου έλεγα -αν σε παίρνουν τα οικονομικά- GTI, αλλά πρέπει να το δεις. Συγνώμη αν "στην έσπασα", αλλά καλύτερα να "στην σπάσω", παρά να πάρεις το GTI & να το έχεις ακούνητο και να χτυπάς το κεφάλι σου. (Πάντα φιλικά στα γράφω όλα ε)
 20. Για πάρε μια γνώμη καταρχάς για το αν κάνουν και τα δυο για το αυτοκίνητο από δω: https://applications.castrol.com/oilselector/el_gr/c/search
 21. Αυτά σκεφτόμουν & γω, τον πατέρα & τη μάνα & τρελαινόμουν από τη σκέψη. Συμφωνω πως οι άνθρωποι δε γυρίζουν πίσω, αλλά επειδή έχουμε την τάση να ξεχνάμε οι Έλληνες, μια πραγματική & παραδειγματική τιμωρία θα μας έμενε πιο έντονα στη μνήμη. Αλλά όταν βλέπεις να πάνε να τον βγάλουν λάδι όπως λες, σκέφτεσαι τι νόημα έχει η τιμωρία στη χώρα του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» και που ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, κυριολεκτικά. Κριμα, θλίβομαι αληθινά.
 22. Το θέμα δεν το ανέβασα για να δούμε το αυτοκίνητο. Το ανέβασα για να δει ο οποιοσδήποτε θερμοκέφαλος επισκέπτης ή μέλος του forum τι μπορεί να προκαλέσει ο συνδυασμός γκαζιού & απερισκεψίας, άγνοιας κινδύνου, υπερβολικής ονείρωξης ή όλων μαζί. Δυο νεκροί, ένας από τους οποίους μικρό παιδάκι, που θα μπορούσε να είναι παιδί μου, ανίψι μου, ξαδερφάκι μου ή φιλαράκι μου. Και ο δολοφόνος να τρέχει σε δικηγόρους που έχουν κάνει τέχνη την αθώωση ενόχων, επικαλούμενος απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου μετά το συμβάν δια πνιγμού (γελάνε και οι μαρίδες) και ψυχιατρικές γνωματεύσεις, ενώ η ναυτική δικαιοσύνη τον άφησε ελεύθερο. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, ΟΧΙ ΠΟΤΟ, ΟΧΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ, ειδικά τα νεούδια. Γιατί θα πάρετε κόσμο στο λαιμό σας & θα το έχετε κρίμα στο λαιμό σας μια ζωή, για μια γ******* στιγμή. ΥΓ: είμαι εξοργισμένος με το γεγονός.
 23. Ο 28χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε γιαγιά και εγγονό, σκοτώνοντάς τους ακαριαία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος στο Αίγιο ήταν ένα κάμπριο BMW M3. Ο 28χρονος, με συνεπιβάτιδα μία νεαρή όταν έγινε το μοιραίο τροχαίο στις Καμάρες, χτύπησε γιαγιά και εγγονό και τους σκότωσε ακαριαία. Όπως φαίνεται, η μπροστά ρόδα του αυτοκινήτου έχει συνθλιφτεί. Το όχημα έχει υποστεί ζημιές σε πολλά σημεία, ενώ οι πλευρικοί αερόσακοι έχουν ανοίξει. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 28χρονος μετά το τροχαίο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παρά τους στενούς δρόμους. Συνέχισε την τρελή του πορεία μέχρι να φθάσει στο εξοχικο της οικογένειάς του που βρίσκεται κοντά στην παραλία. Στη συνέχεια, αφού άφησε το αυτοκίνητο, βούτηξε στη θάλασσα για να κρυφτεί σε ένα σκάφος όπου τελικά συνελήφθη. Πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/919867/aigio-to-autokinito-pou-prokalese-to-tragiko-trohaio/
 24. Λυπηρό τουλάχιστον. Όταν το αγόρασα, δεν περίμενα πως θα εμφάνιζε τόσα θέματα μηχανικής αξιοπιστίας & τόσες ανακλήσεις... Και όχι μόνο αυτό, αλλά προβαίνεις σε συντηρήσεις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, με γνήσια υλικά, χαλώντας ένα σκασμό λεφτά, και σου εμφανίζει τα ίδια θέματα, στα ίδια εξαρτήματα. Πραγματικά κρίμα, μετάνιωσα πολύ για την επιλογή μου, το έδωσα, ηρέμησα & παρομοίως δεν πρόκειται να περάσω ούτε από έξω από αντιπροσωπεία VW.
×
×
 • Create New...