Jump to content

Touran Vangelis

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Touran Vangelis

  1. Σε ευχαριστώ (αν και λίγο καθυστερημένα). Καμιά διαρροή!
  2. Αρκετά ενδιαφέρουσα η απάντησή σου Dasauto σ' ευχαριστώ!
  3. Ευχαριστώ Passatoukos! Στην περίπτωσή μου δεν έχουμε να κάνουμε με κόφτες. Το max των στροφών ήταν <4.500 Όσο για τον καταλύτη μάλλον έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το δείχνουν τα λαμπάκια και γιατί δεν το δείχνει ο εγκέφαλος του συνεργείου?
  4. Χρόνια πολλά σε όλους! Το αυτοκίνητό μου είναι το Touran 1.6FSI του 2003, τώρα δεν θα αναφερθώ στα παλιά προβλήματα αλλά σε αυτό που προέκυψε πρόσφατα: Ταξίδεψα για 100km, έκανα μια στάση 5 λεπτών και όταν ξεκίνησα πάλι, στα πρώτα 800 μέτρα, το αυτοκίνητο ξαφνικά έχασε ισχύ, έσβησε και όταν σταμάτησα, διαπίστωσα φωτιά στο χώρο του κινητήρα (βέβαια το μόνο που κάηκε ήταν η πλαστική ποδιά κάτω και μπροστά από τον κινητήρα). Έγινε κατάσβεση με πυροσβεστήρα σκόνης. Η διάγνωση σου συνεργείου (εξουσιοδοτημένο) ήταν η εξής: ένας πολλαπλασιαστής βραχυκυκλωμένος, ο οποίος ενδεχομένως οδήγησε στην υπερθέρμανση του καταλύτη ο οποίος έδωσε φωτιά στην πλαστική ποδιά, ενώ δεν υπήρχε καμιά διαρροή, κανένα σωληνάκι καυσίμου σπασμένο ή φθαρμένο, ούτε καλώδιο καμένο) ή μήπως "πήρα από κάτω" καμιά πχ πλαστική σακούλα η οποία και να ανεφλέγη από τον καταλύτη. Δεν είναι ότι δεν θέλω να εμπιστευτώ την άποψη των τεχνικών του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, αλλά από περιέργεια θα ήθελα να ξέρω: αν κάποιος άλλος είχε ποτέ ανάλογο πρόβλημα και τι εξήγηση του δόθηκε, αν κάποιος έχει τις τεχνικές γνώσεις να μπορέσει να μας πει πώς μπορεί να προκλήθηκε η φωτιά, αν σκόνη του πυροσβεστήρα που την εισπνεύσαμε και κατά την πυρόσβεση αλλά και μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το συνεργείο μέχρι να το πλύνουμε μπορεί να είναι βλαβερή αν το υπολείμματα της σκόνης του πυροσβεστήρα στον κινητήρα (δεν τόλμησα να τον πλύνω) μπορεί να προκαλούν τον λίγο καπνό που βλέπω όταν ο κινητήρας είναι ζεστός και ανοίγω το καπό. Ευχαριστώ για το χρόνο σας όσοι ασχοληθείτε με την περίπτωσή μου και πάλι καλές γιορτές σε όλους!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.