Jump to content

Thanos

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Thanos

  1. Πάντως δεν το λέω προσβλητικά ότι μου αρέσει το πετρέλαιο η ότι θέλω ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. (Απλά ο γραπτός ο λόγος φαίνεται αλλιώς καμία φορά) Ξερω ότι για πετρελαιο είναι υπερβολη μια τέτοια κίνηση αλλά εγώ το σκέφτομαι.
  2. Το ξέρω ότι είναι λάθος συνδυασμός Απλά πολλοί υποστήριζαν σε ξένο φόρουμ ότι η μαμα ανάρτηση με αυτά τα ελατήρια είναι ένα καλό setup για να βελτιωθεί λίγο το αμάξι. (Μάλλον το λένε επειδή δεν έχουν λακουβες στον δρόμο) Ναι την ρυθμιζόμενη την βρίσκω μεταχειρισμένη από γνωστό μου σε αυτη την τιμη. Είναι σε άριστη κατάσταση απλα την δεινει γιατί πουλάει το αμάξι και θέλει να την δώσει ξεχωριστά την ανάρτηση. Δεν έχω θέμα με το πετρέλαιο. Γενικά επειδή το έχω και με πρόγραμμα κτλπ μου αρέσει καλύτερα στις στροφές από ότι η βενζίνη για το λόγο ότι δεν έχει τεράστιο ξέσπασμα στο γκάζι αλλά έχει την ροπή και τα γκάζια που θέλω. Οπότε δεν έχω θέμα στο να επενδύσω σε κάτι καλό που θα το χαρώ άλλωστε. (Αυτο βέβαια είναι προσωπική άποψη και σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει και να θέλουν γκάζια από Golf R)
  3. Τα ελατήρια τα έχω πάνω στο αμάξι. Το ξέρω ότι είναι λάθος που έχω ελατήρια χαμηλωματοσ και μαμα αμορτισέρ. (Για αυτό ψάχνομαι και για αμορτισέρ επειδή χτυπάνε) Αν πάω σε ρυθμιζόμενη τα πετάω μόνο. Αν πάω σε Β8 θα μπουν τα ίδια αφου για τα Β8 αυτά τα ελατήρια είναι ο τέλειος συνδυασμός. Όσο για την ρυθμιζόμενη την βρίσκω 300€ πάνω από τα Β8. Για την ρύθμιση είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί ψάξιμο.
  4. Αν θελήσω να πάω σε ρυθμιζόμενη τι επιλογές υπάρχουν? Από Bilstein έχω δει τα Β16. Είναι δοκιμασμένα από κανένα?
  5. Τα ελατήρια χαμηλωματοσ όπως είπα τα έχω. Οπότε αναγκαστικά πάω σε αμορτισερ που θα είναι για χαμηλωμενο αμάξι. Και εγώ για τα Bilstein B8 σκέφτομαι περισσότερο. Οπότε και εκεί βλέπω να καταλήγω.
  6. Καλησπέρα Έχει ασχοληθεί κανείς να βάλει μπλοκε διαφορικό σε Golf 7; Υπάρχει κάποια λύση ή όχι?
  7. Καλημέρα Εκτός από τα Bilstein B8 μου είπαν ότι μπορούμε να βάλουμε ναι Koni τα πορτοκαλί. Και σε αυτά μπαίνουν ελατήρια χαμηλωματος . Μου είπαν ότι τα Koni θα είναι ποιο ήρεμα σε λακουβες κτλπ και δεν θα έχει πολύ κοπανημα. Τα Koni βγαίνουν περίπου στα 350€ Τα Bilstein B8 περίπου στα 650€ Γενικά με προβλημάτισαν γιατί δεν θέλω να αλλάξω αμορτισέρ και να κοπανάει πάλι το αμάξι.
  8. Ωραία. Και κάτι ακόμη. Από κοπανημα στις λακουβεσ πως είναι? Τώρα είμαι με μαμα αμορτισέρ και ελατήρια χαμηλωματος(eibach 3cm) (Το γνωρίζω ότι είναι λάθος) και κοπανάει αρκετά.
  9. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Εγώ που μίλησα σε 2 μαγαζιά (πείρα και σε ένα τηλέφωνο σήμερα το πρωί) μου είπαν για Bilstein B8 Sprint (Μου είπαν τα sprint είναι για χαμηλωμα και τα sport είναι για να μείνει στο ίδιο ύψος.) Τα performance plus τι διαφορά έχουν?
  10. Καλημέρα στην παρέα. Έχω ένα Golf 7 1.6Tdi και ενδιαφέρομαι για αγορα αμορτισέρ - ελατήρια. Από ελατηρια σκέφτομαι για τα Eibach τα μαύρα που χαμηλώνει το αμάξι περίπου 3cm. Σε ένα μαγαζί που μίλησα μου είπαν ότι για να δουλέψει σωστά με αυτά τα ελατήρια θα πρέπει να πάω σε Bilstein B8. Το έχει κανένας σαν setup πάνω στο αμάξι του για να μου πει αν έχει κοπανημα η όχι? @petpik Είδα παραπάνω που αναφέρεις ότι έχεις τα B8. Ελατήρια φορας η όχι? Επίσης μιας και το έχεις ψάξει στα Bilstein B8 υπάρχουν πολλές κατηγορίες η όχι? Ευχαριστώ Θάνος.
  11. Σε συνεργείο που πήγε έξω του άλλαξαν βαλβολινες και του έκαναν και κάποια βασική ρύθμιση από ότι μου είπε. Επίσης του πρότειναν να περιμένουν να ζεστάνει λίγο ο καιρός και κα ρίξουν ένα καθαριστικό στους δικούς. Του είπαν ότι δεν αξίζει ακόμα να κατεβάσει σασμαν. Ξέρουμε κόστος του πολυδισκου? Ανταλλακτικά + εργασία?
  12. Καλησπέρα φίλος με golf 6 μοντέλου του 11 το πείρε μεταχειρισμένο με 97000χλμ και του κάνει το εξής πρόβλημα Οταν ξεκινάει με 1η ταχύτητα σκορτσαρει λίγο (εγώ το καταλαβαίνω σαν πατιναρισμα) Αυτό το θέμα του το κάνει μόνο όταν ζεσταθεί το σασμαν. Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι?
  13. Αφού έχει πρόγραμμα θα πρέπει να ρωτήσεις τον προγραμματιστή σε τι πιέσεις το έχει φτιάξει να δουλεύει. Σε ποια εταιρία έχεις βάλει πρόγραμμα?
  14. Το αμάξι σου έχει πρόγραμμα? Γιατί είμαι δύσκολο να ανεβάζει τέτοια πίεση. Αν θυμάμαι σωστά μαμα το αμάξι δουλεύει ως 1.4 max (Μιλάω για το 1.6TDI)
  15. Καλησπέρα Άλλη λύση για τοποθέτηση μπαρομετρου εκτός από την παραπάνω υπάρχει? Πολλές εταιρίες έχουν βγάλει ανταπτορες μου μπαίνει πάνω ο map και από εκεί μπορείς να πάρεις πίεση αλλά για το δικό μας μοντέλο δεν έχω βρει κάτι. Θα ήθελα να αποφύγω να τρυπησω κολλαρο ή να βάλω Τ στο σωληνάκι που πάει στην wastgate.
  16. G31 λέγεται Εμένα κάνει κάθε 250-300 με Ελιν crystal Με v power μου κάνει κάθε 200 Εγω κάνω 70 χιλιόμετρα μέσα σε πόλη και 150-200 σε εθνική Αυτα γίνονται εβδομαδιαίως.
  17. Ναι τελικά μου άλλαξαν αισθητήρα τουρμπίνας επειδή το είχε εμφανίσει σαν σφάλμα μαζί με την βαλβίδα Egr. Κάθε ποσά χιλιόμετρα σου κάνει αναγέννηση;
  18. Καλησπέρα. Ειμαι κάτοχος ενός Golf 7 1.6 Tdi και έχω κάνει περίπου στα 32000χλμ Το αμαξι μετά τα 19000χλμ άρχισε να κάνει συχνά αναγγενηση περίπου κάθε 200χλμ (έβαζα μόνο v power) Ξαφνικα μερικές φορές μου άναβε το λαμπάκι της προθερμανσης μόλις άναβα το αμαξι χωρίς όμως να γράφει κάποιο σφάλμα στον εγκέφαλο . Μόλις έσβηνα και ξανα άναβα το αμαξι όλα ήταν εντάξει. Εδω να σημειώσω ότι το αμαξι δεν πήγαινε μερικες φορες πάνω από 170 και είχε αυξηθεί ελαφρώς η κατανάλωση. Αφου αυτό συνέχισε για λίγο καιρό ξαφνικά μια μέρα εν ώρα οδήγησης μου άναψε πάλι αυτό το λαμπάκι και έτρεμε όλο το αμαξι. Σταματάω σβήνω το αμαξι το ξανα βάζω μπροστά πάω στην αντιπροσωπεία και στο διαγνωστικό έβγαλε θέμα στον αισθητήρα τουρμπίνας και στην βαλβίδα EGR. Τελικά με τα πολλά μου άλλαξαν αισθητήρα τουρμπίνας και φαίνεται σαν να φτιάχτηκε το αμαξι ανεβάζει κανονικά χιλιόμετρα και η κατανάλωση είναι φυσιολογική αλλά αναγέννηση συνεχίζει και κάνει κάθε 250χλμ και μερικές φορές ζορίζεται να πάρει μπροστά Επίσης εδώ να σας πω ότι άλλαξα καύσιμο και πλέον βάζω από Ελιν το crystal. Τα χιλιόμετρα που κάνω καθημερινά είναι περίπου 15 μέσα σε πόλη και αλλά 5 σε περιφερειακό και κάθε Σαββατοκύριακο κάνω περίπου 120χλμ σε εθνική Επειδη μίλησα με αρκετούς μάστορες (επειδή στην αντιπροσωπεία μου έλεγαν ότι δεν πάει πάνω 170 επειδή δεν έχει ανοίξει το μοτέρ ακόμα) επιμένουν ότι το θέμα το έχει η EGR. Θα ήθελα και την δικιά σας γνώμη ή αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Ευχαριστω εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
  19. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Σχετικα με την υδατοπαγίδα τι γνώμη έχετε;
  20. Καλησπέρα ειμαι νέο μέλος και σε λίγο καιρό θα εχω ενα golf diesel Εχω διαβάσει αρκετα σχετικά με τα πρόσθετα πετρελαίου αλλα δεν εχω βγάλει άκρη Πρέπει να ρίχνουμε κάποιο καθαριστικο η ενισχυτικό πετρελαίου; Τον χειμώνα θελει αντιπαγωτικο; Νεροπαγίδα βάζουμε στο φίλτρο πετρελαίου; Εχω δει ότι υπάρχουν φίλτρα πετρελαίου με νεροπαγίδα η αντιπροσωπεία τα εχει; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλα πρώτη φορά θα εχω diesel και ενα αγχος το εχω
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.