Jump to content

MAGAIVER

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by MAGAIVER

  1. Καλησπέρα, πριν από μία εβδομάδα διαπίστωσα ότι η αντλία πλύσης τζαμιών δεν δούλευε αν και είχε νερό, με αποτέλεσμα να είναι εκνευριστικό αν ο δρόμος έχει νερά. Επίσης δουλεύανε κανονικά οι υαλοκαθαριστήρες και δεν ακουγότανε ο θόρυβος που κάνει το μοτέρ. Κατά την μετάβασή μου στο συνεργείο, αρχικά ελέγξαμε όλες τις ασφάλειες για παν ενδεχόμενο και προχωρήσαμε στην παραγγελία και αντικατάσταση του μοτέρ (αντλίας). Μόλις το βάλαμε να δουλέψει πάλι υπήρχε το ίδιο πρόβλημα. Αφού βάλαμε το όχημα στον εγκέφαλο μας έβγαλε βλάβη στο ρελέ αντλίας υαλοκαθαριστήρων. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάσταση του ρελέ με κωδικό 404 (το γράφει επάνω με μεγάλα άσπρα γράμματα) που υπάρχει στην ασφαλειοθήκη κάτω από το αριστερό ντουλαπάκι. Απλά αναφέρω τα παραπάνω σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα με την αντλία να αρχίσει από την φθηνή αντικατάσταση του ρελέ το οποίο ο καθένας μπορεί να ο κάνει. Το συγκεκριμένο ρελέ είναι το παρακάτω, απλά το τραβάς, βγαίνει και βάζεις το νέο. Αν και ξέχασα, αναφέρομαι σε passat 1.6 fsi 2008.
  2. Συμφωνώ με τον electric doctor το καλώδιο έρχεται από καμπίνα, Αλλά αφού αυτοί έχουν την ευθύνη ως συνεργείο το δεχόμαστε.
  3. Όχι γιατί τα γρανάζια που ανέφερες και όλο το σύστημα της κλειδαριάς δεν παίρνουν νερό. Στον διακόπτη (σήμα v.w.) δεν υπάρχουν γρανάζια απλά μόνο μία φύσα με έναν μικροδιακότη. Το καλώδιο από την κλειδαριά (σήμα v.w.) πηγαίνει στην κλειδαριά του πορτ μπαγκάζ που εκεί υπάρχει ένας μικροδιακόπτης και πλαστικά γρανάζια. Πιθανόν να φταίει η κλειδαριά του πορτ μπαγκάζ. Μεταχειρισμένη γνήσια θα την βρεις περίπου 30 ευρώ.
  4. Μπορείς να πας στην αντιπροσωπεία στα ανταλλακτικά και να ρωτήσεις αν δίνουν μόνο του μικροδιακόπτη για την κλειδαριά, αλλιώς καλό θα ήταν να βρεις ένα μεταχειρισμένο διακόπτη (γνήσιο) και να τον τοποθετήσει κάποιος. Απλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον βγάλεις ο ίδιος. Εγώ είχα πρόβλημα με το μικροδιακόπτη του πορτ μπαγάζ που δείχνει την ένδειξη και ανάβει τη λάμπα και τον άλλαξα με έναν του εμπορίου. Δεν είμαι μάστορας αλλά διάβασα πως γίνεται και το έκανα μόνος μου.
  5. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου μπορείς να τσεκάρεις αν έχει φύγει κάποιο καλώδιο από την κλειδαριά ή να ρίξεις σπρέι επαφών στο διακοπτάκι της. Αρχικά θα πρέπει από μέσα από το πορτ μπαγκάζ να βγάλεις την ταπετσαρία για να έχεις πρόσβαση στον διακόπτη (σήμα V.W.) . Η ταπετσαρία είναι κουμπωτή και βγαίνει εύκολα ξεκουμπώνοντας από τις άκρες με ένα πλατύ ίσιο κατσαβίδι. Στη συνέχεια αφού έχεις επαφή με την κλειδαριά ελέγχεις αν είναι κουμπωμένο το καλώδιο καλά, κάνοντας παράλληλα δοκιμή αν ανοίγει. Αν όχι ρίχνεις σπρέι επαφών στο διακοπτάκι που φαίνεται και κάνεις πάλι δοκιμή.
  6. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Απλά είμαι Σέρρες και θα προσπαθήσω να στείλω κάποιον να ρωτήσει σε μετ/να Κηφισό Αθήνα , αλλά δεν ξέρω να βρει κάτι γιατί τα περισσότερα passat δεν έχουν από μαμά πίσω ηχεία.
  7. Πήγα πριν λίγες μέρες σε ηλεκτρολόγο στις Σέρρες και μου είπε πως στις πίσω πόρτες όπως και στα περισσότερα passat δεν είχε εγκατάσταση ηχείων και καλωδίωσης και όταν τοποθετηθούν αυτά, αυτόματα το rcd 300 θα τα αναγνωρίσει. Επίσης μου είπε ότι το κόστος της τοποθέτησης και των ανταλλακτικών θα κοστίσουν 150 ευρώ. έχετε κάτι υπόψιν? Ευχαριστώ!
  8. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου, λύσε πρώτα τη κλειδαριά και ρίξε σπρέι, αλλιώς μια και καλή άλλαξε το διακοπτάκι. Εγώ μόλις έριξα WD-40 επειδή δεν είχα contact δουλεύει όσο περνάει ο καιρός καλύτερα, επίσης για να πάει καλύτερα το υγρό στο διακοπτάκι, έκοψα λίγο το μικρό λαστιχένιο περίβλημα (κόκκινο χρώμα) που υπάρχει γύρω από το κουμπί του και το κάνει αδιάβροχο, διότι είναι sealed microswitch. Αν δεις ότι πάλι δεν κάνει επαφή το αλλάζεις στα σίγουρα.
  9. Βρήκα στο you tube βιντεάκι πως λύνεται ο διακόπτης, θα το χρειαστείς μόλις πάρεις το microswitch και επίσης έτσι μπαίνει σωστά το ccleaner. μέσα έχει και άλλο βίντεο πως βγαίνει από το πορτ μπαγκάζ:
  10. Μόλις το αλλάξω (πιστεύω έως τέλος του μήνα) και πετύχει θα σε ειδοποιήσω.
  11. Εχθές έβγαλα τη κλειδαριά και έλυσα το πλαστικό καπάκι (όχι δύσκολα) και είδα ότι μέσα υπάρχει ένα μικρό μοτεράκι με ένα πλαστικό πίρο και γρανάζι και επίσης υπάρχει και ένας μικροδιακόπτης όπου εκεί μάλλον υπάρχει το πρόβλημα. Αυτό το διακοπτάκι έχει ένα μικρό έλασμα και δίνει την εντολή στη λάμπα και στο καντράν. έριξα σε αυτό WD -40 διότι ξέχασα να αγοράσω contact cleaner και άρχισε να δουλεύει η ένδειξη, πλην όμως μετά από 10 προσπάθειες ξανακάνει το ίδιο πρόβλημα. Όχι συνέχεια κάποιες στιγμές ξεκολλάει, 5 φορές στις 10 προσπάθειες. Τώρα το πρόβλημα που ανέφερα το έχει ο μικροδιακόπτης και με το άλλαγμα του θα διορθωθεί χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε κλειδαριά. Ο τύπος του διακόπτη είναι: cherry DK1G-SND και δεν κοστίζει ακριβά.. Επειδή είμαι Σέρρες δεν μπόρεσα να βρω αλλά υπάρχει αντιπρόσωπος στην αθήνα. Μόλις το ξαναλύσω θα έχω και τη φωτογραφική μηχανή μαζί μου για να δείξω πόσο απλό είναι μιας και δεν είμαι μάστορας. Σχετικό: http://che*******hes.com/product/snap-action-microswitch-sub-subminiature-dk/
  12. Πριν λίγο μίλησα με φίλο που ασχολείται με passat και μου είπε ότι κατά 90% είναι η κλειδαριά. Μεταχειρισμένη γύρω στα 30 ευρώ. Επίσης εδώ και λίγο καιρό έβαζα σπρει σιλικόνης στη κλειδαριά, Μήπως αυτό πείραξε κάτι? πάντως θα αγοράσω και θα βάλω contact cleaner για δοκιμή. Πιστεύω ότι σε καμιά βδομάδα θα έχω αλλάξει τη κλειδαριά και θα επανέλθω να γράψω εντυπώσεις.
  13. Πριν από λίγες μέρες παρατήρησα ότι η λάμπα του πορτ μπαγκάζ δεν δούλευε. ¨όταν πήγα στον ηλεκτρολόγο μου είπε ότι η λάμπα ήταν εντάξει πλην όμως δεν υπήρχε ρεύμα στο φωτιστικό. Επίσης μου είπε ότι μάλλον κόπηκε κανά καλώδιο και θα χρειαζόταν να το ξηλώσει και να το ψάξει. Αμέσως το πήρα και ξήλωσα τη ταπετσαρία δεξιά και αριστερα΄. Αριστερά οι 3 φύσες ήταν εντάξει κουμπωμένες και δεξιά όσο μπορούσα να δω το καλώδιο ήταν εντάξει. Ξέχασα να πω ότι δεν βγάζει ένδειξη στο ταμπλό όταν είναι ανοιχτό το πορτμπαγκάζ. Δεν μου βγάζει κάποια ένδειξη στο καντράν. Υπάρχει περίπτωση να κάηκε κάποια ασφάλεια ή να έχει κάποια λειτουργία να μην ανάβει το λαμπάκι? Ευχαριστώ.
  14. Πήγα σήμερα σε ηλεκτρολόγο στις Σέρρες και μου είπε ότι το δικό μου όπως και τα περισσότερα v.w. θα δημιουργήσουν πρόβλημα αν βάλω λάμπες led και μου είπε λόγω ανεβάσματος θερμοκρασίας, κάτι που δεν πολυκατάλαβα και μου πρότεινε ή λάμπες xenon με 250ευρώ ή λάμπες απλές philips λευκό χρώμα, 35 ευρώ, που το φως γίνεται καλύτερο.
  15. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!
  16. Πως θα μάθω αν το όχημά μου έχει can bus?
  17. Καλησπέρα, σκέφτομαι αν γίνεται να αλλάξω τις εμπρός λάμπες σε V.W. PASSAT FSI 2008 και να βάλω λάμπες led, επίσης να βάλω λάμπα led και στο φωτιστικό του πορτμπαγκάζ. Ξέρει κάποιος να θα δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα και πόσο θα κοστίσει? Ευχαριστώ!
  18. Προσπάθησα να βγάλω τα πλαστικά καπάκια αλλά μάλλον θα το πάω σε ειδικό. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες,
  19. θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά δεν ξέρω πως βγαίνει το κάλυμμα του ηχείου για να το δω. Πιστεύω με πλαστική τηλεκάρτα θα βγει για να δω
  20. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να περάσω ηχεία πίσω γιατί από μαμά δεν είχε, έχω το fsi PASSAT 2008 sportline, θέλω να ρωτήσω πως βγαίνουν τα πλαστικά καλύμματα στις πίσω πόρτες για να μπουνε τα ηχεία και αν γνωρίζει κανείς αν υπάρχει καλωδίωση εντός, Ευχαριστώ!
  21. έχεις δίκιο αλλά έβγαλα 20 φωτό και οι περισσότερες ήταν χάλια από το φως του ήλιου.
  22. Τελικά μετά από τόσες μέρες προχθές κατάφερα να πλύνω το όχημά μου μετά από το γυάλισμα με τις αλοιφές, αφού κάθε απόγευμα έβρεχε! μάλλον και η φωτογράφιση θέλει τέχνη. Σόρι για τις μέτριες φωτό.
  23. Μάλλον δεν το έθεσα σωστά, 300 ευρώ για περισσότερα άλογα στον FSI αναφερόμουν και όχι για την ανανέωση χρώματος, δεν ξέρω αν εννοείς αυτό, σόρυ λίγο άσχετο με το θέμα, αλλά είναι το επόμενόμου βήμα.
  24. Το ξέρω, κάπου τόσο μου είπαν σε Θεσσαλονίκη και κόστος 300 ευρώ. Αλλά μου είπαν ότι θα την καταλάβω τη διαφορά.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.