Jump to content

alemao

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

About alemao

  • Birthday 12/02/1973

User Information

  • Gender
    Male

Contact Methods

  • Yahoo
    ap.valavanis@gmail.com

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 5

alemao's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. θα ήθελα να βάλω προβολείς ομίχλης σε ένα Golf 6 Trendline που πρόκειται να αγοράσω (μεταχειρισμένο). Όποιος το έχει κάνει ας μου δώσει όποιες πληροφορίες έχει (κόστος ανταλλακτικών και εργασίας, συνεργείο που το έκανε). Ευχαριστώ.
  2. alemao

    1.6 Tdi

    Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Golf 1.6 TDI. Θα ήθελα λοιπόν από τους κατόχους του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και από εσάς που το έχετε οδηγήσει για αρκετά χιλιόμετρα τις εντυπώσεις σας. Θα παρακαλούσα να απαντήσουν μόνο αυτοί ώστε να διαφωτιστούμε όλοι εμείς που ξέρουμε τα πλεονεκτήματά του (... και τα μειονεκτήματα) μόνο στη θεωρεία κατά πόσο ισχύουν. Ευχαριστώ.
  3. +1 185.000 αλλά εγώ άλλαξα μία μεσαία μπροστά και δύο του φρένου!! (1.6 FSI)
  4. έχω ένα 1.6 FSI με 185.000 χλμ. Σε όλες τις αλλαγές λαδιών χρησιμοποίσα Aral 5-30 και δεν συμπλήρωσα ποτέ λάδι. Νομίζω ότι καθοριστικός παράγοντας στο αν θα κάψει λάδι το αμαξι είναι και το στυλ οδήγησης και η ποιότητα του service που γίνεται από το μηχανικό.
  5. Έχει τοποθετήσει κανείς προβολείς ομίχλης σχετικά πρόσφατα; Αν ναι πόσο του στοίχησε και που έκανε την τοποθέτηση;
  6. Golf V 1.6 FSI 6/05 Goodyear NCT5 για 53000χλμ. Τώρα Michelin Energy με 22000χλμ. Τα πρώτα καλά για 30000χλμ αλλά πολύ θορυβος. Τα Michelin μια χαρά μέχρι στιγμής.
  7. Καλή χρονιά σε όλους! Παρακαλώ πολύ όσοι έχουν το παραπάνω πρόβλημα να παρατηρήσουν αν ο ήχος εμφανίζεται όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο σε ανηφόρα-κατηφόρα και όχι σε επίπεδο δρόμο. Εγώ άλλαξα καδένα και τα λοιπά (τεντωτήρα, ρουλεμάν κτλ) στα 63000 και ο θόρυβος ξαναεμφανίστηκε στις 73000. Παρατήρησα ότι το κάνει μόνο όταν βάζω μπροστά και το αμάξι είναι σε ανηφόρα ή κατηφόρα και κρύο φυσικά. Σε επίπεδο δρόμο όχι. Ένας μηχανικός που ρώτησα μου είπε ότι μπορεί να μην είναι η καδένα αλλά να αργεί να ενεβάσει πίεση λαδίου και για κάπια δευτερόλεπτα να χτυπάνε τα ωστήρια. Αυτό μπορεί να ωφείλεται στην βαλβίδα του λαδίου. Αν έχει κάποιος εμπειρία για το θέμα ας μας φωτίσει λίγο.
  8. Ποιά η γνώμη σας για τα χειμερινά ελαστικά; Σκέφτομαι να βάλω στις παλιές μου ζάντες χειμερινά και να τα φοράω του χειμερινούς μήνες μιας και κάνω αρκετές εκδρομές στα ορεινά. Από ότι είδα αρκετοί κατασκευαστές έχουν λάστιχα με χαρακτηριστηκά που δεν τα κάνουν απαγορευτικά από άποψης ορίου μέγιστης ταχύτητας ή λόγω του ελαφρού Ελληνικού χειμώνα.
  9. Η σωστή χρήση του κιβωτίου δεν είναι επικουρική αλλά καίριας σημασίας στο φρενάρισμα. Βέβαια αν πεταχτεί μπροστά η αγελάδα δεν προλαβαίνεις να κατεβάσεις ταχύτητα αλλά οι οριακές καταστάσεις που ίσως φέρνουμε μόνοι μας το ευατό μας, έχουν πάντα ρίσκα.
  10. Μπορείς να αλλάξεις μόνο τις γλείστρες αν θες. Είναι μόνο πλαστικές βέβαια. Το ερώτημα όμως είναι ότι αφού έχεις λύσει τον κινητήρα, έχεις πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά σου σε εργατικά, έχεις αλλάξει γλείστρες και ρουλεμάν, βάζεις ξανά την παλιά καδένα με το φόβο σε καμιά 20ριά χιλ.χιλιόμετρα να βγάλει πρόβλημα αυτή; Υπολογίστε ότι στο κόστος επισκευής του προβλήματος το 60-70% είναι εργατικά!
  11. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά έλειπα σε διακοπές. Το έφτιαξα σε συνεργείο που είναι τέρμα Αχαρνών, όπως ανεβαίνεις στο φανάρι πριν βγεις εθνική αριστερά. Δίπλα στο μαγαζί με τις μοτοσυκλέτες. Δεν θυμάμαι το δρόμο. Το συνεργείο δεν σου γεμίζει το μάτι άλλα ο μηχανικός κάνει εξαιρετική δουλειά με λογικές τιμές. Εμένα μου το έφτιαξε με τα μισά χρήματα απ' ότι η αντιπροσωπία. Περιτό να πω ότι δουλεύει άψογα.
  12. Έγινε αντικατάσταση της καδένας σε συνεργείο εκτός. Η παλιά καδένα ήταν σαν αχρησιμοποίητη. Το πρόβλημα ήταν στις ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ!!! γλείστρες στις οποίες πατά η καδένα. Είχαν κάνει μια ελαφρά πατούρα. Η καδένα μπορεί να κρατά 120.000χλμ όπως υποστηρίζει η VW αλλά οι γλείστρες;;; Σπουδαία σχεδιαστοκή έμπνευση! Αλλάχθηκε, εκτός από την καδένα και τις γλείστρες, ένα γρανάζι, δύο πήροι και η τσιμούχα του καθρέπτη. Συνολικό κόστος μαζί με τα εργατικά 400€. Όσοι έχετε τον θόρυβο που αναφέρεται πιο πάνω και ιδίως όσοι είστε σε εγγύηση, αλλάξτε την. Δεν θα αργήσει να σας δώσει τις βαλβίδες στο χέρι.
  13. alemao

    Vw Golf 6

    Σαν Passat με κομμένο κώλω είναι
  14. Τελικά δεν καλύπτουν την εγγύηση για 9 ημέρες! Είναι πολύ καραγκιόζηδες. Έχουν καταντήσει τα αυτοκίνητα χειρότερα από Ιταλικά και τον πελάτη τον έχουν στο κλ@σιμο. Μόλις έχασαν έναν πελάτη και σε λίγα χρόνια πιστεύω με αυτή την τακτική θα φτιάχνουν φασόν αυτοκίνητα για τους Κινέζους. Ποτέ ξανά... Ποτέ ξανά... αυτοκίνητο από το γκρούπ. Υ.Γ. Ζητάνε 1000€ για την επισκευή, τη στιγμή που τα ανταλλακτικά κοστίζουν 220€ και με 300€ σύνολο το φτιάχνεις έξω. Καλά κρασιά και συλληπητήρια και στους υπόλοιπους που αγόρασαν Γερμανική αξιοπιστία.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.