Jump to content

BlueMotionΧάρης

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

About BlueMotionΧάρης

  • Birthday 01/08/1990

User Information

  • Gender
    Male | Άνδρας
  • Δήμος
    Αττικής - Παλλήνης
  • Νομός
    Αττικής

Other Info

  • Car Type
    Polo 6R1 (2010)

Recent Profile Visitors

1,627 profile views

BlueMotionΧάρης's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

4

Reputation

  1. Καλημέρα ! Ναι φίλε μου αυτό το άρθρο είχα διαβάσει και γω αλλά δε με βοηθάει και σε τίποτα... Δε λέει ξεκάθαρα κάτι Όσο για τη μάσκα ναι εμφανισιακά είναι σίγουρα διαφορετικές... Αυτό που με νοιάζει είναι αν είναι ίδιες σε σχήμα,κουμπώματα και τέτοια.. Απλά εγώ επειδή έχω προχωρήσει σε κάποιες βελτιώσεις και θέλω να βάλω μια εισαγωγή της προκοπής , δε μου αρκεί η κλειστή μάσκα του bluemotion που έχω και ψάχνω μία με γρίλιες όπως του απλού 1,2-1,4 ή έστω και του gti άμα ξηλώσω το σήμα και την κόκκινη γρίλια... Αλλιώς τελείως aftermarket ..
  2. Καλησπέρα σας ! Όπως αναφέρω και στο τίτλο έχω το Bluemotion Polo 1.0 TSI 95 Hp του 2015. Τόσο καιρό δεν έχω καταλήξει ποια από τις 2 εκδόσεις είναι (6R ή 6C) !!! Στο google διαβάζω ότι: The Polo 6R was facelifted in 2014 and is now known as the Polo 6C. With this came subtle exterior styling such as redesigned bumpers. The interior was re-vamped which now includes a touch screen as standard and a new steering wheel. The facelift Polo adds technology such as Automatic Post-Collision Braking System as standard across all model lines. It also has CarPlay and Android Auto support since June 2015. Εμένα έχει touch screen και δερμάτινο τιμόνι,Automatic Post-Collision Braking System,CarPlay and Android Auto support. Αλλά δεν έχει τις γρίλιες από χρώμιο και τις αλλαγές στα φανάρια και πίσω προφυλακτήρα. Ο αριθμός πλαισίου μου αναφέρει ενα 6R κάπου ανάμεσα σε όλο τον κωδικό αλλά μπορεί να είναι και τυχαίο. Η άδεια κυκλοφορίας μου αναφέρει επίσης 6R. Παρ όλα αυτά εγώ το καλοκαίρι του 2015 το πήρα. Το μόνο που λέει 6C είναι το βιβλίο service μου στην πρώτη σελίδα ! Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι εγώ δεν έχω κάποια normal έκδοση να μπορώ να καταλάβω τις διαφορές τους φως φανάρι .. Αλλά έχω τη bluemotion ! Η οποία έβγαινε 2014-2015 και ίσως βγήκε σε μόνο μία έκδοση .. Δεν είχε δηλαδή ποτέ διαφορές από 6R σε 6C.. Αλλά και πάλι αυτό δεν αναιρεί ότι πρέπει να ξέρω ποια ακριβώς έκδοση έχω ... ! Έχετε κάποια ιδέα πως μπορώ να το ξέρω σίγουρα ? Μόνο να πάρω τη VW σκέφτομαι και να τους δώσω αριθμό πλαισίου μπας και μου πουν. Note ! Έβαλα το ποστ σε αυτό το section γιατί αν μάθω επιτέλους τι στο καλό έκδοση έχω , να κάνω και την επόμενη μου ερώτηση που είναι αν η μπροστινή μάσκα του προφυλακτήρα είναι ίδια σε 6R και 6C.
  3. Μάλιστα ... Απ'τη μία με ξενερώσατε γιατί ήθελα όντως κάτι να κάνω...Με τρομάξατε με όλα αυτά ... Απ'την άλλη χάρηκα γιατί άκουσα καλά σχόλια για το αμάξι μου και γλίτωσα και χρήματα χαχα Τέλος πάντων , σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και τις πολύτιμες εμπειρίες/συμβουλές σας. Να'στε καλά !
  4. Χμμ ωραία μίλησες PolakiaTDI. Ok ιδιαίτερα για το πρόγραμμα όσο πάει το φοβάμαι κι εγώ.Αφού δεν είμαι κανας απαιτητικός χρήστης και γνώστης αλλά απλά μια αύξηση ιπποδύναμης ήθελα , αποκλείω την επιλογή custom. Εξάλλου το αμάξι με νοιάζει να ναι αξιόπιστο πάνω απ'όλα. Όταν με το καλό λήξει η εγγύηση το καλοκαίρι και αν έχει βγάλει καμιά Revo, Apr πρόγραμμα (χλωμό) , ίσως το ξανασκεφτώ. Οπότε πες ότι τους ξεχνάμε τους ίππους. Κάτι άλλο όμως που πραγματικά μ'ενδιαφέρει . Η Εμφάνιση-Ήχος. Υπάρχει περίπτωση με μόνο μια ποιοτική απόληξη εξάτμισης ν΄ακούσω ήχο της προκοπής ? Ή μόνο διακοσμητικό θα είναι ότι κι αν βάλω ? Να υπενθυμίσω ότι αυτό που μ΄είχε προτείνει ένα μαγαζί που πήγα ήταν αυτό Cat-Back http://www.supersprint.com/ww-en/sport-exhaust-supersprint-for-vw-polo-6c-10-tsi-95-hp-110-hp-2014.aspx Γίνεται και να βάλω μόνο το τελικό κομμάτι πάντα. Απ'ότι ξέρω το τελικό καζανάκι είναι μόνο για να μειώνει θόρυβο.Άρα η επιλογή της τελευταίας σκέτης απόληξης χωρίς καζανάκι είναι λάθος ? (Συγχωρέστε με αν είπα καμιά πατάτα ) Τώρα που το βλέπω λέει "For sound increase on diesel model and for race use on petrol model" . Άρα ναι πατάτα είπα . Είναι παράνομο χωρίς καζανάκι απ'ότι κατάλαβα και δε μου κάνει. Ξαναγυρνάμε στην επιλογή απόληξης με καζανάκι.
  5. Ναι αλλά δεν έχω και επιλογές στην τελική. Η "κονσέρβα" πρόγραμμα που λέτε δεν υπάρχει για το αμάξι μου. Η Revo μου πε σε 2 βδομάδες ότι θα χει παράλληλο πρόγραμμα απ τη 2η εταιρία της ! Και απ'ότι είδα τα κράζετε τα 2α προγράμματα Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  6. 4 ? Λοιπόν ! 1) Βιαζόμουν να πάρω αμάξι να πηγαίνω αεροδρόμιο καθημερινά γιατί έπιασα δουλειά τότε. 2)Πήγα σε πολλές μάρκες και δεν ενθουσιάστηκα όπως όταν μπήκα σε αυτό που το ερωτεύτηκα με τη μία 3) Ήταν οικονομικότατο και σε κατανάλωση και σε τιμή + έξοδα φόρων/τελών κυκλοφορίας πολύ μικρά. 4)Είχε πολλά πράματα που τα έβρισκες σε καλύτερες εκδόσεις. Αεροτομές,ζάντες,μαρσπιέ,δερμάτινα τιμόνια,λεβιέ etc.. Και ναι αν καταλαβαίνω που το πας , θες να μου πεις ότι σε κανέναν από αυτούς τους λόγους δεν ανέφερα τις τρελές επιδόσεις. Αλλά όπως είπα για να κάνω τη δουλειά μου καθημερινά ( 30 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα σε ευθεία ) μια χαρά ικανοποιημένος είμαι. Απλά ήθελα το κάτι παραπάνω. Για αυτό έχω σκιστεί να διαβάζω εδώ μέσα για πράγματα που μέχρι πριν μια εβδομάδα ιδέα δεν είχα τι ήταν.
  7. Ok. τώρα που ξεπεράσατε τα γέλια που σας πιάσανε όταν διαβάσατε τον τίτλο επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το σκεπτικό μου. Το αμάξι όπως είπα είναι ένα οικονομικότατο Polo TSI 1.0 Bluemotion 95 hp. To αγόρασα καλοκαίρι του 2015 καινούργιο οπότε τώρα το καλοκαίρι πάω για το πρώτο του μεγάλο service. 16.000 χλμ έχω και γενικά πολύ ευχαριστημένος. Έχω ακόμα 4 μήνες εγγύηση. Εμφανισιακά του έχω βάλει μόνο αντιηλιακές μεμβράνες και τώρα ετοιμάζονται και αυτά εδώ: Δεν έχω τη παραμικρή προηγούμενη εμπειρία με τέτοια θέματα αλλά διαβάζοντας εδώ μέσα δεκάδες topics από διάφορα αμάξια + google έμαθα πάρα πολλά.. Μηχανολογικά λοιπόν έχω αρχίσει να το καλοσκέφτομαι να το "πειράξω". Όχι τόσο για το τι δεν είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή του αλλά κυρίως γιατί βαριέμαι εύκολα και μου τη δίνει από τότε που το πήρα που δεν έχει καν εμφανή απόληξη εξάτμισης ! Έτσι άρχισα να ψάχνω τι μπορώ να κάνω μιας και ο κινητήρας είναι πολύ μικρός και ελάχιστες μεγάλες εταιρίες έχουν ασχοληθεί με αυτόν. 1) Όσον αφορά το πρόγραμμα έψαξα σε APR,Revo και δε βγάζουν καν ! Και δε το βλέπουν κιόλας να βγει ποτέ. Δε ξέρω και πολλές άλλες εταιρίες με καλό όνομα so λέω να πάω σε custom. Σήμερα που λέτε πήγα στους Ε-Tuners μιας και είχα διαβάσει καλά σχόλια εδώ μέσα και από γνώστες. Συμπαθέστατα παιδιά, είναι και γείτονες γτ ανοίγουν δικό τους μαγαζί στο Γέρακα. Στο stage 1 πάντα , μου παν που λέτε ένα πολύ αισιόδοξο νούμερο των +30 αλόγων που με τις ταπεινές μ γνώσεις μ φάνηκε πολύ αισιόδοξο. Οτι δε χάνω εγγύηση (αρκεί βέβαια να ξαναπεράσω το stock πριν παω στη VW) και σε τιμή 350 ευρώ. Δε μου φαίνονται κακά όλα αυτά. Αλλά δε θέλω να μείνω μόνο στο πρόγραμμα. 2) Μηχανολογικά είπα για φίλτρο + εξάτμιση. Άρα αυτά τα 2 + πρόγραμμα είναι stage 2 αν τα έμαθα καλά (φαντάζομαι ολική αλλαγή εξάτμισης θα εννοεί). Με λίγο ψάξιμο κατέληξα σ'ένα γνωστό μαγαζί στην Ερυθραία που εξειδικεύεται σε τέτοια. Μη τα πολυλογώ μου προτείνανε: α) αλλαγή φίλτρου μ'ένα BMC (καθώς ολόκληρες εισαγωγές δεν είχε για μένα) β) αλλαγή εξάτμισης από καταλύτη και μετά σε SuperSprint . Αdapter, centre pipe και rear exhaust. (Downpipe και γενικά ολική αλλαγή δε βγάζει η συγκεκριμένη εταιρία) Πρέπει να μπει και εξατμισάς αναγκαστικά να κόψει προφυλακτήρα να δημιουργήσει χώρο για την απόληξη. Όλα τα παραπάνω σ ένα ωραίο νούμερο των 950 ευρώ οέο Εδώ ζορίζει το θέμα μιας και δε ξέρω αν αξίζει το όλο σκηνικό γτ ούτε από ίππους θα δω κάτι. Ήχος κανείς δε ξέρει να μου πει τι θ'ακούσω.Μη γελάει και ο κόσμος και γενικά όλα αμφίβολα. Τώρα σε άλλες εταιρίες Milltek δε βγάζει καν. Άλλες δε ξέρω .Ούτε τι κάνουν οι Έλληνες σε χειροποίητες που λέτε. Αυτά τα ολίγα. Έκθεση πάλι το ξέρω απλά έπρεπε να σας πω τις σκέψεις μου. Όλες οι συμβουλές δεκτές ! Κυρίως για το αν αξίζει να πειράξω ένα χιλιάρι οικονομικότατο αμάξι που ναι ακόμα εντός εγγύησης και κατά δεύτερον σε τι κινήσεις να προβώ. Ευχαριστώ πολύ !
  8. Κοίτα σίγουρα υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν και τα 2 ..Και μεμβράνες τζαμιών δηλαδή και αυτοκόλλητα. Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος τι εννοείς με το "" ασημί αυτοκόλλητο επάνω στο πλαστικό μπροστά στον προφυλακτήρα κατά μήκος για να δέσει με τη μάσκα" αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλες λύσεις γι αυτό. Τώρα για συγκεκριμένα μαγαζιά δεν έχω προσωπική εμπειρία ακόμα γιατί ψάχνω που να πάω και γω για τη δουλειά που θέλω (ένας μου ζήτησε 270 ευρώ σήμερα οέο ! ) Και σίγουρα δε μπορώ να σου πω εδώ . Σου στέλνω pm με όσα ξέρω.
  9. Εμένα ένας που μίλησα σήμερα μου είπε οτι πρέπει να βγει η κεραία ! Ανοίγεις λέει το πορτ παγκαζ και έχει κάτι καλώδια εκεί και κάπως θα φτάσει στην κεραία χωρίς να στραβώσει τη ταπετσαρία πάντα. Ιδέα δεν έχω να σου πω πως. Με τρόμαξε πάντως. Δε το είχα υπολογίσει αυτό
  10. Α με συγχωρείς. Νόμιζα ότι έτσι την είχε κανονικά. Πως τα κατάφερες και φαίνεται τόσο stock Τέλος πάντων περιμένω μια απάντηση από ένα μαγαζί στο Ψυχικό που κάνει όλα όσα μ ενδιαφέρουν να μου πουν την πρότασή τους και ένα κόστος για όλα αυτά. θα σας ενημερώσω.
  11. Ναι αλλά εσένα τουλάχιστον ήταν μαύρη απ την αρχή . Εμένα είναι μπλε. Και δε γίνεται να μη τη περάσω τπτ. Θα είναι μπροστά ο ουρανός μαύρος και ο από πίσω θα το βλέπει μπλε χαχα. Γι αυτό έλεγα εγώ εκει το πλαστικό σπρέι. Να μην έχεις θέματα με ξεκολλήματα αραχνιάσματα και τα σχετικά. Αλλά χάνεις σε εμφάνιση σίγουρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα
  12. Ωχού. Αντικρουόμενες οι απόψεις ! Τουλάχιστον κανείς δε προτείνει τη λύση του Plastidip. Όλοι γι αυτοκόλλητο λέτε. Και Chroni όταν λες ματ εννοείς σαν τις φωτός που έβαλα πριν ή κάτι άλλο ? Το λέω γιατί το αμάχι έχει ήδη κάτι μαύρα γιαλιστερά πλαστικά στις πίσω κολόνες (κάτω απ την αεροτομούλα) και η μπροστινή πάνω "γρίλια" είναι και αυτή μαύρη πλαστική. Οπότε άμα βάλω κάτι ματ / carbon etc σε οροφή , αναγκαστικά θα πρέπει να τα περάσω και όλα αυτά.
  13. Σ'ευχαριστώ πολύ συνονόματε ! Βρήκα κάποιες φωτός απ'το carbon αυτοκόλλητο που είπα πριν .Ωραίο μεν αλλά πολύ wild για το stock polo μου. Α και κάτι άλλο.Έχω και μια αεροτομή ! Εκεί ξέρετε αν μπαίνει αυτοκόλλητο ? Αλλιώς τι ?
  14. Μωρέ από κουτσουλιές το προστατεύει αλλά ποιος προστατεύει το αυτοκόλλητο χαχα Κάτι μου λέει πιο εύκολα θα αφήσει σημάδι στο αυτοκόλλητο παρά στον ουρανό .Εξάλλου πάντα τις πλένω μόλις τις δω (θα μου πεις πότε θα τις δεις είναι το θέμα). Και όσο για τη φωτό που μου είπες ορίστε ένα κολλάζ που είχα φτιάξει όταν έβαλα τις μεμβράνες.Μη σας ξεγελάει η απόχρωση που αλλάζει.Το Instagram φταίει ! Είναι το γνωστό μεταλικό μπλε. Όχι το ηλεκτρίκ !
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.