Jump to content

giannisb

Members
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by giannisb

  1. https://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?/topic/33062-αντικατάσταση-απλού-κλειδιού/&page=2#comments εδώ
  2. Είναι απλό και έχω κάνει σχετικό diy σε άλλο topic.Το αποτέλεσμα είναι εργοστασιακό αναδιπλούμενο κλειδί με εργοστασιακό τηλεχειρισμό (προαιρετικά και συναγερμό). Το μονο που αλλάζει στην περίπτωση σου είναι ότι χρειάζεσαι συναγερμό για εργοστασιακες λύσεις έτσι ώστε να συνεργάζεται με το εργοστασιακό τηλεχειρισμό. Με λίγα λόγια αλλάζεις την μονάδα άνεσης που έχεις τώρα με μία που έχει και τηλεχειρισμό (έχει δυο φίσες αντι για μία) ,παίρνεις και ενα κομπιουτεράκι-κλειδί (κατα προτίμιση γνήσιο της vw) -αν δεν ηταν σετ με την μονάδα άνεσης-,παίρνεις ένα καινούριο κενό κλειδι με λάμα και immo chip (κάπου 10-20 ευρώ είτε γνήσιο μεταχειρισμένο ,είτε καινούριο ιμιτασιον) κόβεις την λάμα ,κάνεις "πάντρεμα" το κλειδί με το αυτοκίνητο (με το κοντερ όπου βρίσκεται το immobilizer) και μέχρι εδω έχεις εργοστασιακό αναδιπλούμενο κλειδί με τηλεχειρισμό απο εκεί και πέρα πας σε ένα κατάστημα με συναγερμούς και θα τους πείς ότι θέλεις να συνεργάζεται ο συναγερμός που θα βάλεις με τον εργοστασιακό τηλεχειρισμό (αυτός που έχεις πάνω τώρα πολυ πιθανόν να μην κάνει,άν είναι αυτός που περνούσαν στην αντιπροσωπεία). Όλη η ιστορία για το εργοστασιακό τηλεχειρισμό με το αναδιπλούμενο κλειδί ,δεν πρέπει να σε βγεί πάνω απο 50-60 ευρώ (αν το εγκαταστήσεις μόνος) και άλλα 200-300 ή οσο θέλει ο συναγερμός της επιλογής σου.
  3. Η μονάδα άνεσης είναι ακριβώς κάτω απο την κολώνα τιμονιού ,είναι υπέυθηνη για το κεντρικό κλείδωμα,εσωτερικούς φωτισμούς,ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικούς καθρέφτες,αφαιρείς 3 πλαστικά που είναι κάτω απο το ταμπλό και θα το βρείς ακριβώς κατω και αριστερά απο την κολώνα του τιμονιου.Τσέκαρε αν δουλεύουν όλα σωστά πρώτα και ότι είναι το μονο πρόβλημα αυτό που ανεφέρεις.Διότι αν δεν δουλεύει τίποτα απο αυτά τότε μπορεί να είναι η ασφάλεια της μονάδας (fuse 14 αν θυμάμαι καλα).Επίσης μετά τσέκαρε καλώδια στην πόρτα του οδηγού ,αν δουλεύει το κλείδωμα με το κλειδί απο την πόρτα του οδηγού και αν δουλεύει σωστά η κλειδαριά γενικότερα δηλαδή όταν ανάβεις πόρτα οδηγού να ανάβουν φώτα πλαφονιέρας και φωτάκι πόρτας ,τα καλώδια που πάνε στην μονάδα άνεσης.Πολύ πιθανό το πρόβλημα να είναι στην πόρτα του οδηγού,είτε στα καλώδια,είτε στο εγκεφαλάκι της πόρτας (είναι αυτό που είναι κουμπομένο στο μοτέρ του ηλεκτρικού παραθύρου).Όπως και στην μονάδα άνεσης ,η πλακέτα μπορεί να έχει κρύες κολλήσεις και απλα να θέλουν πέρασμα με το κολλητήρι... Θα πρέπει δηλαδή να τσεκάρεις αυτά που είπα ενα,ενα, για να αποκλίσεις βλάβες.Δεν είναι πολύπλοκο το σύστημα του για να πείς ότι δεν θα βρείς την βλάβη,ούτε πρόκειτε να είναι ακριβή η επισκευή του ειδικά αν το κάνεις μόνος,μιας και όλα τα ανταλλακτικά είναι φθηνά.
  4. σε σχέση με το 4ρι θα δείς πολύ πλαστικο μέσα και γενικά πολλές περικοπές αλλά και πιο μοντέρνα σχεδίαση με μεγάλες οθόνες και πολλές τεχνολογίες ,το σχεδιαστικό κομμάτι βέβαια (είτε μεσα,είτε έξω) είναι υποκειμενικό..Η καινούρια octavia μου φαίνεται είναι καλύτερη λύση..
  5. Σημασία έχει το πώς ξεκινάει ο κωδικός του κοντέρ και όχι τόσο του πως τελειώνει.Αν το δικό σου ξεκινάει με 1j0 919 861 και εσύ πας να βάλεις πάνω 1j0 920 8xx ,τότε θα έχεις θέμα ,το ίδιο γίνεται και στην αντίθετη περίπτωση...
  6. Εργοστασιακή θέση για φώτα στα πόδια υπάρχει μόνο για τους πίσω και βρίσκονται οι θέσεις κάτω απο τα καθίσματα,χρειάζεσαι τις πλαστικές βάσεις( μια δεξιά και μία αριστερά ,έχει θέσεις δηλαδή για 2 φωτάκια ανα κάθισμα) που κουμπώνουν πάνω στο μεταλλικό πλαισιο του καθίσματος και φυσικά τα φωτάκια με την καλωδίωση....Αμα θες φως όμως στα πόδια του οδηγού με το που ανοίγει η πόρτα ,θα πάρεις είτε με κλασσική λάμπα είτε με led που είπες το φωτάκι της vw-audi που έβαζε σε πόρτες αλλά και για αυτη την χρήση(τα ίδια που λέω και για τις πίσω θέσεις).Μετά θα κόψεις σε όποιο σημείο θές το κάτω-κάτω πλαστικό που είναι στα πόδια ,ενα τετραγονάκι (στο σχήμα απο το φωτάκι) ίσα ίσα να κουμπώνει το φωτάκι.Αφου τελειώσεις με την τοποθέτηση απο το φωτάκι,πάμε στο ηλεκτρικό κομμάτι,έχεις 2 επιλογές η μία είναι να συνδέσεις στο ίδιο κύκλωμα με την πλαφονιέρα όπου κάνει και το fading και η άλλη επιλογή να συνδέσεις με το φώς της πόρτας,σε κάθε πείπτωση έχεις μια γείωση και +12v ,στο φωτάκι της πόρτας τα ξεχωρίζεις το ένα είναι καφέ απο όσο θυμάμε που είναι γείωση και το άλλο το +,στην πλαφονιέρα κατα 99% το ένα (-) Μπλέ-πράσινο και το άλλο (+) κοκκινο-πράσινο.Πρόσεχε αν κάνεις ότιδήποτε πάνω σε αυτά τα καλώδια γιατί μπορείς εύκολα να κάψεις την ασφάλεια απο την μονάδα άνεσης,όχι ότι θα φέρει την συμφορά απλά μέχρι να αλλάξεις την ασφάλεια δεν θα έχεις καμία ηλεκτρική ευκολία (ηλεκτρικοί καθρέφτες,ηλ. παράθυρα,φώτα στο σαλόνι κλπ). Και όλα αυτά για να έχεις ότι πιο κοντά στο εργοστάσιο-OEM και όχι γυφτιές με λεντοτενίες που τα βλέπω και με πιάνει μια αηδία.... Κωδικοί για τα κομμάτια που σου ανέφερα σε περίπτωση που θες να το κάνεις Βάσεις στα καθίσματα για φωτάκια ποδιών στις πίσω θέσεις : 3U0 881 559 Φωτάκια (είτε για τις πίσω θέσεις με τις βάσεις είτε για μπροστά θέσεις χωρίς βάσεις) : 8D0 947 415 4B0 947 415 8KD 947 415 8KD 947 415C 4B0 947 415A 3B0 947 415B (το ίδιο είναι απο όσο ξέρω για όλους τους κωδικούς) Φύσα για το φωτάκι : 893971632 Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα εδώ: https://www.drive2.com/l/488804937631793714/ https://www.r32oc.com/topic/48890-extra-interior-lights-footwell-door-which-wires-to-cut-intoelectrical-diagram-help-needed/ https://www.drive2.ru/l/458188486600576880/ http://www.golf4.de/interieur/135418-fussraumbleuchtung-von-audi.html https://uk-mkivs.net/index.php?showtopic=19736
  7. οι θυρίδες είναι δεξιά και αριστερά του αυτοκινήτου,είναι αυτα τα μεγάλα τετράγωνα μαυρα που έχει και κάτι σαν κλαπέτα(το κάτω που έχεις κυκλώσει στην φώτο),,αυτά,θα βγάλεις προφυλακτύρα απο έξω και θα τα περάσεις με λίγο σιλικόνη γύρω γύρω και δεν θα σε παίρνει νερά..Για το άλλο που λες,δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι..
  8. μπορεί και το ίδιο το φανάρι,δοκίμασε να βάλεις το μανίσιο πάνω να δεις αν φωτίζει όπως πρέπει αν ναι,τότε είναι στο φανάρι το πρόβλημα.
  9. η ασφάλεια 29 είναι ασφάλεια στην οποία πάνε τα καλώδια απο όλες αυτές τις ενδείξεις-λειτουργίες που λες πως δεν δουλεύουν σωστά ,ακόμα και του εγκεφάλου,άρα το πρόβλημα πιθανόν να είναι στην καλωδίωση,ίσως κάποιο λιωμένο καλώδιο,θα πρέπει να τσεκάρεις εσυ ή ο ηλεκτρολόγος σου πίσω απο την ασφαλειοθηκη τα καλώδια σε πρώτη φάση και γενικά όλες τις σχετικές καλωδιώσεις,φυσικά και έναν έλεγχο με το vag-com για τα σφάλματα που έχουν καταγραφεί και τις υπόλοιπες ασφάλειες πάνω στην μπαταρία ή στο μπλόκ των ρελέ.Το πρόβλημα είναι καθαρά ηλεκτρικό και πιθανόν κάτι το μικρό.Το κοντερ δεν έχει σίγουρα πρόβλημα.
  10. Για να δουλέψει το αναδιπλούμενο κλειδί πρέπει να αλλάξεις και την μονάδα άνεσης του με μία που υποστηρίζει και τηλεχειρισμό εκτός αν το αυτοκίνητο έχει ήδη μαμα τηλεχειρισμό,αν είναι έτσι θέλει απλά προγραμματισμό και εγω απο aliexpress πείρα το αναδιπλούμενο και κλειδώνει-ξεκλειδώνει μια χαρά απλά έχει ένα θέμα με την απόσταση (που μπορεί να φταίει και η μονάδα άνεσης μου) και δεν πιάνει οσο μακριά θα ήθελα.Επίσης θέλει και adapting το κλειδί στο immobilizer του αυτοκινήτου για να μπορείς να βάζεις μπρός το αυτοκίνητο.
  11. Γνώμη μου είναι μη βάλεις καμία shark,βίδωσε απλά πάνω στην ίδια βάση την κεραία απο vw sharan 7m,που είναι ίδια με την μανίσια του golf αλλά πολύ πιο κοντή.Googlαρε vw sharan 7m antenna και θα δείς τι εννοώ...αυτά
  12. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μάλλον θα φτιάξω τις μαγνητικές πρώτα και μετά αν συνεχίζει θα αλλάξω μονάδα ανεσης (αυτή που έχω πάνω είναι μεταχειρισμένη απο αγγλία οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είναι χαλασμένη) διότι έχω και ένα άλλο θεματάκι με την εμβέλεια του ασύρματου κλειδιού που είναι μικρή (επέκτεινα και την κεραία στην μονάδα άνεσης αλλά μικρή διαφορά είδα) Επίσης βρήκα το πρόβλημα μου σε αυτό το βίντεο ,με την διαφορά όμως ότι στο δικό μου με το που ανοίγω κάποια απο τις πίσω πόρτες ή πορτ μπαγαζ χτυπάει αμέσως συναγερμός δεν έχει την αναμονή που έχει στο βίντεο (οδηγού -συνοδηγού έχουν χαλασμένες τις μαγνητικές οπότε δεν δίνουν σήμα ότι είναι ανοιχτές άρα και όταν ανοίγουν δεν χτυπάει συναγερμός )
  13. Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ ,είναι αφού έβαλα το εργοστασιακό ασύρματο κλείδωμα με συναγερμό,όταν πάω να ανοίξω με το κλειδί στην πόρτα το αυτοκίνητο , δεν απενεργοποιείται ο συναγερμός(λαμπάκι της πόρτας συνεχίζει να αναβοσβήνει ακόμα και μετά το ξεκλείδωμα κάτι που δεν συνέβαινε με την παλιά μονάδα χώρις το ασύρματο κλείδωμα) με αποτέλεσμα όταν ανοίγει οποιαδήποτε πόρτα να χτυπάνε τα αλάρμ.Επίσης ακόμα και όταν είναι κλειδωμένο με δεύτερο κλείδωμα (χειροκίνητα ,όχι ασύρματα διότι ασύρματα τα κάνει όλα σωστά και τέλεια) δεν απενεργοποιείτε ο συναγερμός(λαμπάκι συνεχίζει να αναβοσβήνει).Να πώ όμως ότι και οι δυο κλειδαριές(μονάδες) έχουν θέμα...του οδηγού θέλει διακοπτάκι σίγουρα άλλο και του συνοδηγού έχει σκασμένες κολλήσεις,αλλά δεν ξέρω κατα πόσο φταίνε οι κλειδαριές μιας και με την παλιά μονάδα δεν έχει τέτοιο θέμα....Επίσης δεν είμαι σίγουρος απο την άλλη αν έτσι πρέπει να δουλευει ή όντως έχει κάποιο θέμα η μονάδα και πρέπει να την αλλάξω ή να φτιάξω της κλειδαριές
  14. το λαμπάκι στην πόρτα του οδηγού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το immobilizer.....στα αυτοκίνητα που ήρθαν απο το εργοστάσιο με απλό κεντρικό κλείδωμα ,απλα συμβολίζει οτι το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ενώ στα αυτοκίνητα με κεντρικό κλείδωμα και ασυρματο κλείδωμα με συναγερμό(με αναδιπλούμενο κλειδί) απο το εργοστάσιο όταν κλειδώνεις αναβοσβήνει διότι με το κλείδωμα ενεργοποιήται αυτόματα ο συναγερμός και με το δεύτερο κλείδωμα (είτε απο το ασυρματο αναδιπλούμενο κλειδί είτε χειρωκίνητα απο το κλειδι στην πόρτα) απενεργοποιείται το σύστημα συναγερμού. Σε περίπτωση που έχει ενεργοποιημένη την λειτουργία επιλεκτικού κλειδώματος τοτε ο συναγερμός απενεργοποιείται με το τρίτο κλείδωμα... Το λαμπάκι δίπλα στο διακόπτη αλάρμ ,δηλαδή στην θέση του ESP ή στην θέση ενος εκ των δυο επιλογών θερμενόμενου καθήσματος ,είναι το λαμπάκι απο το συναγερμό που έχει μπεί απο την αντιπροσωπεία συνήθως μάρκας Stern και meta και δεν έχει σχέση με το εργοστασιακό κλείδωμα...το πως λειτουργεί το λαμπάκι πάνω στην κενή θέση σε σχέση με το εργοστασιακό κλείδωμα είναι καθαρά θέμα του ίδιου του συναγερμου (ανάλογα δηλαδή την μάρκα του, δουλεύει και αλλιώς)
  15. αυτή η διαδικασία γίνεται ούτως ή άλλως άσχετα με το άν βάλεις εμπρός αμέσος ή περιμένεις , απο την στιγμή που γυρίζεις το κλειδί στο on ,τα λαμπάκια σβήνουν όταν πάρουν ρεύμα οι μονάδες τους (abs,immobilizer,airbags.κλπ) και μέσω του εγκεφάλου τους (η κάθε μονάδα) δουν ότι όλα είναι οκ ώστε να δώσουν εντολή το κάθε λαμπάκι (της αντίστοιχης μονάδας) στο κοντέρ να σβήσει.Οπότε ναι δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.
  16. Eπειδή το πήρες το 2003 καινούριο,κατά 99.99% είναι immo3 can-bus αρα μπορείς να έχεις ηχητική προειδοποίηση-φωτεινή ένδειξη για τις ζώνες KAI εξαρτάται εαν έχεις αισθητίρα στις ζώνες (εαν ψηλαφίσεις το κλείδωμα-κούμπομα της ζώνης κάποιο καλώδιο ή αν δείς κάτω απο το κάθισμα 2 κίτρινες φύσες τότε έχεις και αισθητίρες για τις ζώνες αλλιώς δεν έχεις και άμα θέλεις μπορείς να βάλεις αλλάζοντας τα κουμπόματα με κάποια που έχουν αισθητίρα μαζί με κάποιες συνδέσεις που γίνονται) για το όταν κουμπώνεις ή ξεκουμπώνεις την ζώνει σταματάει ή ξεκινάει η ηχητική-φωτεινή προειδοποίηση αλλιώς θα έχεις ηχητική προειδοποίηση+φωτεινή ένδειξη μόνο για κάποια δευτερόλεπτα (νομίζω 30 ή 60 δευτερόλεπτα) αφού γυρίσεις την μίζα στο on. Οπότε εάν έχεις vag-com μπορείς πολύ απλά και γρήγορα να πας στo 17-instruments ,στην συνέχεια στο recode-07 και αλλάζεις το τρίτο ψηφίο στο 5-ψήφιο νούμερο που θα δεις απο 1 σε 3 (ΧΧ1ΧΧ σε ΧΧ3ΧΧ) με αποτέλεσμα να ρυθμίζεις σε ρυθμίσεις canada το κοντέρ σου και μετά απο αυτό θα έχεις ηχητική προειδοποίηση εάν ξεχάσεις φώτα ανοιχτα όπως και όταν ανοίγεις την πόρτα του οδηγού ενώ το κλειδί στην μίζα είναι στον on (Δεν πρόκειται να αλλαξει κάτι στο πως δουλεύει το κοντερ σου - της ώρας που θα αλλάξει απο 24ωρη σε 12ωρη) .Επίσης για την ενεργοποίηση της φωτεινής ένδειξης+ηχητική προειδοποίησης της ζώνης για λίγα δευτερόλεπτα όταν γυρίζεις το κλειδί στο on ,τότε θα προσθέσεις +2 στα πρώτα 2 ψηφία (δηλαδή μπορεί να είναι π.χ 01ΧΧΧ εσύ θα προσθέσεις 2 άρα θα γίνει 03ΧΧΧ) του 5 ψήφιου νούμερου που βλέπεις....είναι πολύ απλό αν έχεις vag-com ή κάποιον που έχει vag-com...αλλιώς πας στην αντιπροσωπεία και ζητάς να στον κάνουν αυτοί. Αν ήταν χαλασμένος ο βομβητής-ηχειάκι τότε το πιο πιθανό είναι ότι ακόμα και όταν ανάβει η ένδειξη για την βενζίνη να μην ακούγεται τίποτα τότε απλά αλλάζεις το ηχειάκι Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενεργοποιούνται αυτές οι λειτουργείες αν το αυτοκίνητο είναι όντως αγορασμένο το 2003 και άρα κατασκευασμένο το 2002 ή το 2003 ακόμα και το 2000 κατασκευής να είναι αυτά υπάρχουν και ενεργοποιούνται και είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό μιας και τα έχω ενεργοποιήσει στο δικό μου αυτοκίνητο που είναι immo2 can-bus και κατασκευασμένο 2ο εξάμηνο του 2000.
  17. αφού σε ενδιαφέρει να το επισκευάσεις μόνος σου λόγο χρημάτων ,θα έπρεπε πρώτα απο όλα να τσεκάρεις τα σφάλματα για τα οποία αναβοσβήνει το check και λαμπάκι του λαδιού με ένα διαγνωστικό (έστω και δανεικό αν και υπάρχουν φθηνά στην αγορά με 5-10 ευρώ που μπορείς να κάνεις και με το παραπάνω την δουλειά σου),για να ξέρεις περι τίνος πρόκειται και να μην ψάχνεις στα κουτουρου και στο τέλος τα αλλάξεις όλα χωρίς αποτέλεσμα...πάντως όταν αναβοσβήνει το check σε golf mk4 είναι σοβαρή βλάβη σε σχέση με όταν είναι μόνιμα ανοικτό,νομίζω το λέει και το βιβλιαράκι.
  18. σε μεταχειρησμένα κοίτα,θα βρείς σίγουρα, μπορεί και να το πάρεις τζάμπα ...η αγορά χειρόφρενου δεν είναι καν λύση,δεν υπάρχει λόγος...εκτός πάλι αν δεν έχεις δερμάτινο τώρα λεβιέ μπορείς να ψάξεις για μεταχειρησμένο ολόκληρο δερμάτινο με το καπάκι που θες. επίσης κοίτα να το πάρεις αν γίνεται απο αμάξι ίδιας χρονιάς με το δικό σου ή πιο καινούριο γιατί απο όσο έχω παρατηρήσει σε κάποια πιο παλιά ξεθωριάζει το χρομέ...
  19. Δεν είναι απαραίτητο να την βάλεις εκεί (γενικά δεν είναι απαραίτητο να την βάλεις αν θες απλά ένα ασυρματο κλείδωμα) οπου θες(και γίνεται) την βάζεις,αρκει να την συνδέσεις με μονάδα του αυτοκινήτου.μπορείς να συνδέσεις και την κόρνα του αυτοκινήτου,εγώ σκέφτομαι να συνδέσω την μανίσια κόρνα γιατί έχει και την επιλογή απο vag com να αλλάζεις τον ήχο
  20. εννοώ ότι με αυτές τις προσθήκες έχεις μανήσιο τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα όπως το golf mk5,golf mk6,golf mk7...συναγερμό αν θες ενεργοποιείς τον μανήσιο αλλά θες και τους αισθητίρες που είναι ενσωματομένη στα πίσω εσωτερικά φώτα-πλαφωνιέρες και γενικά είναι λίγο ζώρι η εγκατάσταση τους ,αλλιώς θεωριτικά ναι μπορείς να έχεις ενσωματομένο στο αναδιπλούμενο μανίσιο κλειδί οποιασδήποτε μάρκας συναγερμό θέλεις
  21. Αυτό είναι κεντρικό κλείδωμα με το δικό του τηλεχειρισμό και αναδιπλούμενο κλειδί.....Δεν έχει νόημα να το πάρεις όταν το ίδιο το αυτοκίνητο ερχόταν απο το εργοστάσιο με τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα με αναδιπλούμενο κλειδι και συναγερμό ως επιλογή..... Τα μόνα που χρειάζεται να αγοράσεις για να γίνει η μετατροπή είναι αυτό : https://www.ebay.com/itm/VW-MK4-GOLF-COMFORT-CONTROL-MODULE-1J0-959-799-AH-4439/122991293094?epid=1629384133&hash=item1ca2da32a6:g:R1AAAOSwuWNalVpo και αυτό : https://www.ebay.com/itm/Flip-Remote-Key-3-Buttons-With-ID48-Chip-1J0-959-753-P-433MHz-for-Volkswagen/292090187812?epid=781311316&hash=item4401ee9024:g:YJwAAOSwB3BaKNsU&vxp=mtr σύνολο 40 ευρώ + 5-10 ευρω κοπή κλειδιού =45-50 ευρώ και έχεις αυτό που θέλεις.. η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη και μπορείς να την κάνεις και μόνο σου,δεν χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο...οδηγίες αναλυτικές σου έστειλα στο λινκ στο πιο πάνω σχόλιο μου....και έχεις ένα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ-ΜΑΝΙΣΙΟ τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα με επιλογή συναγερμού.....
  22. Δεν κατάλαβα για πιο δεύτερο κουτί μιλάς ,αλλά θα στα πω απλά για να καταλάβεις περι τίνως πρόκειτε. Λοιπόν κάτω απο την κολόνα του τιμονιού κρύβεται ένα κουτάκι-μονάδα.Αυτή η μονάδα είναι υπεύθηνη για τα περιφεριακά ηλεκτρικά του αυτοκινήτου(εσωτερικός φωτισμός,παράθυρα,κλειδωμα,κλπ) Αυτή η μονάδα τώρα που έχεις έχει μια φυσα-καλοδίωση.Αγοράζεις μία μονάδα που έχει 2 υποδοχές-φύσες και την αντικαταστείς με αυτή που έχεις.Στην μία φύσα κουμπώνει η καλωδίωση που ήδη έχεις στο αυτοκίνητο και στην άλλη συνδέεις απλά ένα καλώδιο με το ρεύμα του αυτοκινητου και απο εκεί και πέρα αμα θες συνδέεις τα αλάρμ,κόρνα ή σειρήνα (η και τα 2),αισθητίρες για να έχεις συναγερμο κλπ. Μετά αγοράζεις ένα κλειδι αναδιπλούμενο απο κίνα με 10 ευρώ ή απο ελλάδα με 25 ευρώ (το ίδιο κλειδί είναι απλά εδώ το αγοράζεις πιο ακριβά) το προγραμματίζεις πολύ εύκολα με vag-com ή αν δεν γνωρίζεις στο προγραμματίζει ένας ηλεκτρολόγος ή η αντιπροσωπία. Τόσο απλά.Τις λεπτομέρειες σχετικά με πιο κουτί να πάρεις (ανάλογα με το αυτοκίνητο σου) ,που ακριβώς θα συνδέσεις αυτό το ένα καλώδιο και πιο κλειδί θα πρέπει να πάρεις στο λέει ο οδηγός μου. Το κουτι αυτό επίσης ,το βρίσκεις σε μεταχειρησμένα(και σε seat ή skoda εκτός απο vw) είτε απο ελλάδα είτε απο εξωτερικό μέσω ebay συνολικά όλα μαζί δεν πρέπει να σου βγούν πάνω απο 50 ευρώ για να έχεις εργοστασιακό τηλεχειρισμο. Ακόμα θα πρέπει για να έχεις 1 κλειδί να το προγραμματίσεις (ή να πας σε έναν κλειδαρά) το καινούριο σου κλειδί με το immobilizer ώστε με ένα κλειδί να έχεις τηλεχειρισμό και να βάζεις μπρος.Και φυσικά πρέπει να κόψεις το κλειδί έτσι.... Για το μύλο τώρα ..δεν χρειάζεται να βάλεις ούτε κόλες ούτε τίποτα ένα καπάκι είναι που κουμπώνει πάνω και θα είναι λες και βγήκε απο το εργοστάσιο .Όπως είναι π.χ στις πίσω πόρτες τα χερούλια έτσι θα είναι και του συνοδηγού.Μπορείς αμα θέλεις να βγάλεις απο την πίσω δεξιά πόρτα το καπάκι και δοκιμαστικά να το κουμπώσεις στην μπροστά πόρτα. Δηλαδή σου πρώτεινα μια λύση τελίως εργοστασιακή.Πάρε και μια φώτο να καταλάβεις τί εννοώ: Και ένα βίντεο να δείς πως βγαίνει Τέλος δεν σου προτίνω να ντίσεις με δερματίνη τις μεσαίες κολόνες,θεωρώ πως θα γίνει λίγο γυφτέ το αυτοκίνητο και δεν θα κερδίσεις αισθητικά κάτι,ούτε έχουν θέμα με κραδασμούς για να τα βελτιώσεις.Γενικά να θυμάσαι ότι όσο πιο εργοστασιακό και σε κατάσταση βιτρίνας τόσο πιο όμορφο είναι (βέβαια όλα αυτά είναι γούστα). Το αμάξι γενικά κατα τι γνώμη μου είναι πολύ δεμένο και δεν έχει θέματα συναρμογής και ποιοτηκά γενικά στα μάτια μου είναι πολύ καλύτερο απο κάπια σύγχρονα αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας(auris,focus,octaviai,i30,c4,pulsar,astra) εαν τα δείς απο κοντά πιστεύω θα καταλάβεις ότι πιοτηκά τουλάχιστον δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως το golf mk4 είναι καλύτερο, τώρα αν έπεσες στην περίπτωση και πείρες αυτοκίνητο ταλεπωρημένο,εσύ το γνωρίζεις.
  23. κεντρικη κονσόλα βρίσκεις με κάνα 30ρι μεταχειρισμένη αμα θέλεις ,απλά πρότεινα καινούρια για καλυτερα.Πιστεύω με την ίδια θα έχεις πρόβλημα αργότερα....για το ντουλαπάκι , κοίτα να βάλεις υφασμάτινη ταινία πάνω στα κλιπσακια που κουμπώνει πάνω στο ταμπλό και σε σημεία που μπορεί να έρχετε σε επαφή πλαστικό με πλαστικό μετα λίγο πριν το κουμπώσεις πέρνατω όλο με ένα σπρέι συλικόνης ταμπλού και να βιδώσεις μετα καλά όσες βίδες έχει... Επίσης σχετικά με το κεντρικό κλείδωμα...δεν χρειάζεται να αλάξεις τις κλειδαριές-πλακετες,μπορείς πολυ εύκολα να τις επισκευάσεις,το πρόβλημα τους είναι είτε κρύες κολήσεις στην πλακέτα είτε χαλασμένο διακοπτάκι(είτε και τα 2 μαζί) το οποίο κάνει 5 ευρώ καινούριο,αρκεί να πιάνουν τα χέρια σου λίγο απο κολητήρι και τα κάνεις καινουρια. Ακόμα αν σε ενδιαφέρει μπορείς πολύ εύκολα να μετατρέψεις το κεντρικό κλείδωμα με απλό κλειδί που απο ότι κατάλαβα έχεις ,στο μανήσιο τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα με κλειδή στιλέτο-αναδιπλούμενο...μπορείς να δεις τον οδηγό μου εδώ για περισσότερες πληροφορίες: για τον μύλο της πόρτας..απο ότι βλέπω είναι απο την μεριά του συνοδηγού οπότε (αν δεν επισκευάζεται έτσι ώστε να έχεις μόνο το δικό σου κλειδί) μπορείς να βάλεις απο πανω απλά ένα καπάκι-"deleter" όπως έβγαιναν μεταγενέστερα seat-skoda και απλά δεν θα μπορείς να κλειδώνεις απο την μεριά του συνοδηγού και ούτε γάτα ούτε ζημιά
  24. Για το φως στα χειρηστίρια θα γυρίσεις το μεσαίο χειρηστίριο στην 2η σκάλα και μετα θα το τραβίξεις με δύναμη προς τα έξω,μέσα κρύβεται μια μικρή λαμπίτσα η οποία βγαίνει με ένα τσιμπιδάκι ή κάποιο λεπτό εργαλείο (με τα δάχτυλα όσο λεπτά και να είναι δεν βγαίνει) Απο εκεί και πέρα η κονσόλα σου (γύρω απο το λεβιέ) απο όσο βλέπω θέλει άλλαγμα και καινούρια έχει κάπου στα 70 ευρώ και γνώμη μου μην την βάψεις(αν βάλεις καινούρια δεν χρειάζεται σίγουρα βάψιμο) βάψε μόνο το τασάκι.Κάτι άλλο δεν νομίζω να τρίζει μέσα στο αυτοκίνητο τουλάχιστον απο το δικό μου βλέπω δεν τρίζει κάτι (και έχει 290κ χλμ) αλλά άν τρίζει κάτι με μία υφασμάτινη ταινία (5 ευρό στην αγορά έχει) προσθέτεις ακριβώς στο σημείο που μπορεί να κάνει επαφή το πλαστικό και να τρίζει. Η αλήθεια είναι παίζει μεγάλο ρόλο και η μεταχείρηση-προστασία του αυτοκινήτου,δηλαδή αν το αυτοκίνητο επι 17-18 χρόνια ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο και τις λακούβες της Ελλαδίτσας μας είναι λογικό κάποιο τρίξιμο(και ακριβότερα αυτοκίνητα τρίζουν μετά απο τόσα χρόνια και ήλιο ) αλλά από ότι βλέπω η vw έχει βάλει καλής ποιότητας πλαστικά χωρίς να τρίζουν εύκολα, όπως π.χ σε αντίστιχης χρονιάς ιαπωνικά ή γαλλικά ή ιταλικά κλπ......
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.