Jump to content

tigray

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tigray

  1. tigray

    VW Tiguan II

    ΩΩΩ επιτελους ενα r-line! Θεικο και πολυ διαφορετικο απο τις απλες εκδοσεις! Καλοταξιδο καλοριζικο!
  2. Καλημερα. Τεστ ταράνδου στα 82, καλυτερα κι απο Porsche BMW κλπ
  3. Εχω δει αρκετα βιντεάκια και όντως το Ateca τα καταφερνει στα 8"! Η αλήθεια ειναι πως απο κοντα μου φάνηκε αρκετή η διαφορά στους χώρους και όσο για την εμφανιση είναι θέμα υποκειμενικό βέβαια...! Θα συμφωνήσω οτι η απλή έκδοση Ateca μάλλον είναι πιο εντυπωσιακή απτό γυμνό Tiguan...αλλά δεν το κόβω τόσο κομψό και διαχρονικό.
  4. Το εχω δει το Ateca και ηταν και ενας λογος παραπανω που κοιταζω τον 1.4, επειδη υπαρχουν παρα πολλα βιντεακια στο Ateca να δειχνει τις επιδοσεις του. Φυσικα ο Τιγρης ειναι πιο αργός ως πιο βαρύς αλλα εμφανισιακά και σε χώρους τον προτιμω και πάλι. Η πλακα ειναι πως εχω δει ολα αυτα τα βιντεάκια ;-) Βασικα το εχω κάψει 2 μηνες τωρα εχω δει οτι υπαρχει και δεν υπαρχει..τα βλεπω στο ξυπνιο και τον υπνο μου, παραμιλαω και λεω αλογα, ροπες, τιμες, λιτρα κλπ χαχα ειμαι αρρωστος..
  5. Άρα για να συνοψίσω βρίσκω τα εξής θετικά - αρνητικά: Θετικά: 1.4 TSI DSG: Ζωντανο, 250 κιλά ελαφρύτερο, κατανάλωση για βενζινοκίνητο SUV, ηχος κινητήρα, βελούδινη αθόρυβη λειτουργία, τελη-φοροι, 6Κ φτηνότερο 2.0 TDI DSG 4motion: Επιδόσεις-ροπάκλα-τελική(αλλα μετρια αισθηση κατα πολλους), 4κίνηση, κατανάλωση για 4κινητο τέρας, 7ταχυτο αυτοματο Αρνητικά: 1.4 TSI DSG: μπροσθιοκίνητο, χαμηλοτερες ρεπριζ/τελική, 6ταχυτο αυτοματο, βενζινη ακριβότερη από το ντίζελ 2.0 TDI DSG 4motion: 250 κιλά βαρύτερο (με τεμπελικη αισθηση?), θορυβος κινητήρα, adblue , 440 φορος πολυτελειας, 280 τελη, οχι πρασινος δακτύλιος, ρυπογονος ντιζελ με ρετσινιά ντιζελγκειτ, 6Κ ακριβοτερο, DPF φθορά εντός πόλεως, αγνωστη μεταπωλητικη αξία, ακριβότερα σερβις(+100ευρω κατά καρέντα). Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και συνδρομή σας, κλίνω προς το 1.4 αλλά θα κάτσω να ψάξω να τα οδηγήσω ξανά και τα 2 να σιγουρευτώ. Πάντως, ότι πληρώνεις παίρνεις όπως είπε και ο φίλος μας @diogo :-)
  6. Σας Ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις και την καλη θέληση να με βοηθησετε! @nikdev καλα το καταλαβες οτι ψάχνω δικαιολογία... Σπάω το κεφάλι μου να βρω μια λυση γιατι απο τη μια θελω ρεπριζ και επιταχύνσεις και απο την αλλη 99% θα την βγάζει το καημένο στη κίνηση μεσα στην πρωτεύουσα με ενα ταξίδι το χρονο στο χωριο(Τρίπολη-ούτε καν χωματόδρομο δεν εχει ως εκει), απο την αλλη το θελω πλούσιο, απο την αλλη ακούω όλο αυτον τον πολεμο προς τα ντίζελ, απο την αλλη εκανα αμαν να πουλήσω την 335 και το γκολφ GTI για να μην πληρώνω φόρους κερατιατικους κλπ κλπ κλπ...Τεσπα σας κούρασα για τα καλα! Με βλεπω προς TSI για να καταφερω να προσθέσω και καμία ηλιοροφή. @diogoΤο 190 exclusive Ξεκιναει απο τα 44.000 χωρις κανενα έξτρα...Μακαρι να το άντεχα οικονομικά αλλά...
  7. Οδήγησα το ιδιο αμαξι δυο φορες για να το σιγουρεψω πως δεν εκανα λαθος στην εκτίμηση. Βάλαμε σπορ προγράμμα και κιβώτιο στο S. Το πατησα απο 20-30 ως το 100 2-3 φορες και 80-120 καποια στιγμη που ειχε λιγο χωρο. Ανεβαζε το αμαξι απλα περιμενα να κολλήσω λιγο απο την επιτάχυνση πραγμα που δεν το ένιωσα...και φυσικά οπως ειπα δεν ηταν μονο δίκη μου εκτίμηση γιατι το διαβασα σε πολλα review για τον ιδιο κινητήρα. Οποτε σκεφτομαι αν οντως ειναι λιγουλάκι πιο γρήγορο απτό 1.4 γιατι να παρω 190 άλογα γυμνό και να μην παρω το 1.4 exclusive πλούσιο εξοπλισμό? Πιο συγκεκριμένα η εμπειρια μου ηταν ιδια με αυτο το βιντεο: Το 1.4 δεν το εχω οδηγήσει αλλα εχει το παρακάτω βιντεο: Αν δειτε τα 190 θελουν 9" και το 1.4 κοντα στα 8"... Βοηθήστε με να βγαλω ακρη...οποίος τα εχει δοκιμασει να πιστοποιήσει οσα εχω βρει..θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως!
  8. Αναφέρεσαι στο GTD? Την πέρασα την φάση το ανέλυσα και το απέρριψα. Το Tiguan το κοιτάζω γιατί εκτός απο χώρους μου αρέσει και πολύ εμφανισιακά, και έχω ήδη ενα Golf mk7 tdi δεν θελω δευτερο. Το δίλιτρο tdi το οδήγησα στην δυνατή του έκδοση με τα 190 και μου φάνηκε αδιάφορο. Το ίδιο όμως το διαβάζω και σε άλλα review, δεν ειναι μόνο δική μου εντύπωση. Το έψαξα. Το που οφείλεται δεν είναι ξεκάθαρο, άλλοι λένε στο κιβώτιο κι άλλοι λένε στη διαχείριση του κινητήρα με γνώμονα τους ρύπους. Το αποτέλεσμα όμως είναι κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τα νούμερα (190 άλογα 400 ροπή). Τέλος πάντων ξεφεύγουμε, ήθελα να μου πει κάποιος που έχει οδηγήσει το 1.4 TSI ACT DSG και το 2.0 TDI DSG 4motion συγκριτικά εντυπώσεις. Αυτά...
  9. @Nrgakos3 Ειχα δει ενα ποστ που καποιος πλήρωσε 68 στην Καρέντα για την ιδια ποσότητα. Εσύ ποιον κινητήρα έχεις;
  10. Καπου διάβασα οτι προσθέτεις ενα 60ευρω μπουκάλι ανα 5000 χλμ περιπου. Ισως καταλαβα λαθος αν ναι το βγαζω απο τα έξοδα.
  11. Μου ειπανε στις αντιπροσωπείες οτι δεν θα ερθουν ελλαδα αυτες οι εκδόσεις ούτε στο μέλλον...μακαρι να τις φέρουν γιατι στο εξωτερικό γράφουν πολυ καλα λογια!
  12. Αν τα βαλω όλα αυτά με το 2λιτρο ντίζελ που σημαίνει τέλη 270, φόρος πολ. 440, adblue 200, τοτε το πετρέλαιο δεν δειχνει να ειναι ξεκαθαρα το πιο οικονομικό. Το 1.4TSI εχει μονο 168 τέλη νομιζω. Θα το κοιτάξω για το 1.6 σε ευχαριστω πολυ ΝΙΚ. Ο προβληματισμός μου εχει να κανει πως ερχομαι απο Golf GTI mk6. Εχω αναγκη απο χώρους και θα συμβιβαστώ με κατι πιο μέτριο απο επδοσεις, απλα να μην το χρυσο πληρώσω κιολας τη στιγμη που δεν μου κανει αίσθηση. Αμα ειναι να μη μου κανει αίσθηση το 2.0 τοτε καλυτερα να παρω το φτηνό 1.6 στη τελική. Δεν βγαζω ακρη απο τα review ούτε απο τα video γιαυτο και εβαλα το ερώτημα να ακούσω κι αλλες απόψεις... Σας ευχαριστω ολους για το χρονο και τις απαντήσεις σας, τις εκτιμώ!
  13. Στην αρχη τον ειχα στα υποψη μου αλλα μετά την απογοήτευση από την απόδοση των 190 αλόγων, σκέφτηκα πως τα 150 θα είναι ακόμα χειρότερα... Στο youtube έχει κάποια βιντεάκια σαν αυτό...11-12" για τα 100? Πιο γρηγορο είναι το 1.6 ντιζελ γκολφακι μου νομίζω.
  14. Οικονομικά έχουν ίδια τιμή ένα 1.4TSI DSG Exclusive με ενα 2.0 TDI DSG 4motion Advance. (ετήσιο κόστος χρήσης παίζει αρκετά ανάλογα τα χλμ αλλα θα υποθέσω ότι κάνω 20.000 το χρόνο περίπου. Οι αποστάσεις μου είναι 70-80χλμ τη μέρα μέσα στην πόλη καθημερινά (δουλειά, σχολεία, ψώνια κλπ), τα μισά σε τοπικούς συνοικιακούς δρόμους τα υπόλοιπα σε λεωφόρους που συνήθως πήζουν αρκετά στην κίνηση. 4κίνηση δεν νομίζω να χρειαστώ ποτέ με τις διαδρομές και τις εκδρομές που κάνω αφού και το τωρινό γκολφάκι(mk7 TDI) μια χαρά πάει παντού όπου έχει χρειαστεί. Με βάση αυτά τι θα προτείνατε?
  15. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους. Θα ήθελα να ακούσω τις παρατηρήσεις όσων έχουν οδηγήσει το νεο TIGUAN II με τους 1.4 TSI ACT 150 και 2.0 TDI 190 4motion. Πως σας φανηκαν συγκριτικά και τι συμπεράσματα βγάλατε συγκριτικά? Έκανα test drive το 190αρι μόνο ως τώρα αλλά δεν με ενθουσίασε(περιμενα ισως πολλά απο 400ΝΜ ροπή) και γιαυτό σκέφτομαι να πάω βενζίνη γιατί δεν βλέπω στο youtube μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις, αλλά θα ήθελα να ακούσω σχόλια από όποιον έχει ένα απο αυτά τα 2 μοτέρ και αν ειναι δυνατόν οποιον τα έχει οδηγήσει και τα 2 για να τα συγκρίνει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.