Jump to content

pavlosap

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pavlosap

  1. Λοιπόν για την ιστορία τελικά το πρόβλημα ήταν οι πολλαπλασιαστές σε 2 από τους 4 κυλίνδρους. Αλλάχθηκαν, έκτοτε έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα εκτός πόλης και είναι όλα εντάξει. Απλά για κάποιο λόγο το θέμα δεν εμφανιζόταν σε μόνιμη βάση, αλλά περιοδικά...συνήθως μετά από έντονες επιβραδύνσεις μετά από σταθερή πορεία με υψηλές ταχύτητες. Το περίεργο ήταν ότι ακόμη και με το λαμπάκι αναμμένο και το διαγνωστικό "κουμπωμένο", τα misfires δεν εμφανίζονταν στην αρχή. Μετά από εκτεταμένη βόλτα και επιβράδυνση εμφανίστηκαν σωρηδόν και έτσι βεβαιωθήκαμε για το πρόβλημα.
  2. Σε Golf V 1.4 TSI (140 hp - BMY) πριν από λίγο καιρό άναψε το γνωστό λαμπάκι του κινητήρα περί κακής ποιότητας καύσης/καυσαερίων. Το λαμπάκι ανάβει μόνο σε ταξίδια αυτοκινητοδρόμου μετά από περίπου 20' στις 3500 rpm ή μετά από λίγο παραπάνω χρόνο σε χαμηλότερες στροφές. Αρχικά αναβοσβήνει λίγο και μετά μένει σταθερά αναμένο. Το λαμπάκι συνοδεύεται με απώλεια ισχύος ιδίως μέχρι 3000 rpm. Στο ρελαντί και γενικά στις πιο χαμηλές στροφές παρατηρείται τρέμουλο-κραδασμός. Όταν σταματήσω και σβήσω, αν ξαναανάψω μετά από λίγο το λαμπάκι φεύγει και γενικά δεν ξαναεμφανίζεται σε χρήση πόλης ή επαρχιακού δρόμου με πολλά γκαζώματα/φρεναρίσματα. Το διαγνωστικό έδειξε misfire στον #1 και στον #3... Αλλάχθηκαν τα μπουζί........ξανά το ίδιο θέμα στο 1ο ταξίδι... Μετρήθηκε ελαφρώς μειωμένη συμπίεση στον 1 και στον 3. Μετά ελέχθηκαν τα μπεκ (ΟΚ) και καθαρίστηκαν οι βαλβίδες, οι οποίες είχαν μαζέψει αρκετή καρβουνίλα. Έκτοτε κατά τα λεγόμενα του μηχανικού η συμπίεση επανήλθε (μάλλον δεν σφράγιζαν καλά οι βαλβίδες και έχανε από εκεί), κατά δε τις παρατηρήσεις μου το αμάξι καίει λιγότερο και τραβάει καλύτερα, όταν δεν ανάβει το λαμπάκι.......αλλά μόλις έκανα το πρώτο σημαντικό ταξίδι μετά τις επισκευές αυτές, το λαμπάκι επανεμφανίστηκε. Οι πολλαπλασιαστές υποτίθεται έχουν ελεχθεί και δεν έχουν θέμα....ΕΚΤΟΣ αν εμφανίζουν αυτοί το πρόβλημα "κατά περιόδους" και όχι συνέχεια και τυχαίνει να δουλεύουν σωστά στο συνεργείο, όπως γενικά σε καταστάσεις εκτός αυτοκινητοδρόμου... Τις πταίει; Μου κάνει εντύπωση που το πρόβλημα εμφανίζεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και δεν είναι μόνιμο.
  3. 1.4 TSI 140 PS (BMY) Έκανα εν τω μεταξύ άλλη μια αξιόλογη διαδρομή και δεν είδα σοβαρή απόκλιση στην κατανάλωση, οπότε μάλλον όλα οκ.
  4. Ναι είναι εντελώς "μαμά" και πλην εξαιρέσεων, οδηγείται σχετικά ήρεμα με τα περισσότερα χιλιόμετρα να είναι σε ταξίδια. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με τα φίλερ μέτρησα σε όλα τα μπουζί διάκενο μικρότερο από το 0,9mm που έχουν τα PZFR6R από το εργοστάσιο. Θα περίμενε κανείς να μεγαλώσει το διάκενο με τη χρήση. Αυτό σημαίνει ή ότι για κάποιο λόγο δε βγήκαν έτσι από το εργοστάσιο, ή ότι τα είχε πειράξει ο μάστορας κατά την τοποθέτηση (χλωμό, αλλά πού να θυμάται 6 χρόνια μετά), ή ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ τα φίλερ (διαλέγω το μέγεθος που "γεμίζει" το διάκενο, δηλ. που μπαίνει μέσα...το αμέσως μεγαλύτερο δεν "μπαίνει" καθόλου, άρα μάλλον κάπου ανάμεσα είναι η σωστή μέτρηση).....ή ότι τα φίλερ μου είναι της κακιάς ώρας (θα παίξει επαλήθευση με παχύμετρο)...ή δεν έχω ιδέα τι άλλο. Πάντως μεταξύ τους τα τρία είχαν ίδιο διάκενο και το τέταρτο (δυστυχώς δεν ξέρω ποιου κυλίνδρου) ήταν 0,1 mm μεγαλύτερο, και όλα ήταν εντός 0,2 mm της εργοστασιακής προδιαγραφής.
  5. Δεν έχουμε ίδιους κινητήρες οπότε δεν μπορείς να συγκρίνεις. Η κατανάλωση εντός πόλης που γράφεις πάντως είναι καλή, μάλλον καλύτερη από τη δική μου. Στην εθνική μάλλον είσαι λίγο χειρότερα αλλά γράψε ταχύτητα...αν είσαι σε αυτά τα νούμερα στα 140 km/h κοντερίσια τότε μια χαρά. Αν είσαι σ' αυτά στα 120km/h τότε μάλλον καις πολύ. Δες πάντως αν η κατανάλωση που λες στο ρελαντί είναι (α) όταν ακόμα ο κινητήρας είναι κρύος (δικαιολογείται απόλυτα, στην αρχή μάλιστα είναι 3 lt/h), και (β) με τον κομπρέσσορα του A/C ενεργοποιημένο (προσθέτει περίπου 0.3 l/h στο ρελαντί και εν κινήσει περίπου 0.3-0.5 l/100 km)
  6. Έγινε δοκιμή σε ταξίδι και μπορώ να πω ότι η κατανάλωση είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Λήξη συναγερμού.
  7. Λοιπόν σε πρώτη φάση είναι βέβαιο ότι έχει ανέβει η κατανάλωση στο ρελαντί. Στις 700 rpm παλιά έβλεπα 0.3, βαριά, 0.4 lt/h. Τώρα 0.5l/h, πού και πού πέφτει στο 0.4 l/h και πολύ σπάνια στο 0.3l/h. Λεπτομέρειες θα μου πείτε αλλά όταν έχεις ένα αυτοκίνητο 10 χρόνια προσέχεις την παραμικρή διαφορά. Η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχει αύξηση και εν κινήσει αλλά επιφυλάσσομαι να κάνω μια διάδρομη αυτοκινητοδρόμου για καλύτερη μέτρηση. Υ.Γ. Φωτό από τα παλιά PZFR6R για εκπαιδευτικούς σκοπούς (38.000 χλμ, 6 χρόνια). Στο ένα από αυτά το διάκενο μετρήθηκε 0,1mm μεγαλύτερο με το φίλερ.
  8. Έβαλα και εγώ τα SIZFR6B8EG σε Golf Mk5 TSI 1.4 140 hp (BMY) σύμφωνα με όσα διάβασα σε αυτό το thread.... Τα προηγούμενα PZFR6R βγήκαν μετά από 37.000 χλμ. και 6 (!) χρόνια σε αρκετά καλή κατάσταση. Θα ανεβάσω φωτό αργότερα. Τα τωρινά, είναι ακόμη πολύ νωρίς, έχω την αίσθηση όμως ότι έχει τσιμπήσει λίγο η κατανάλωση. Θα το τσεκάρω στο επόμενο ταξίδι. Ύποπτο πάντως. Αλλά αν αυτά είναι τα σωστά σύμφωνα με τη VW, τι να κάνουμε;
  9. Ναι και εμένα στα 45κ μου έχουν πει. Την πρώτη φορά τα άλλαξα στα 60κ και είχαν όντως φάει τα ψωμιά τους παρότι δεν καταλάβαινα κάτι στην οδήγηση. Και τα 5 χρόνια που άφησα τα τωρινά (των 37κ χλμ) είναι πολλά, δυστυχώς το αμέλησα. Δεν θα επαναληφθεί!
  10. Καλησπέρα, Έχω διαβάσει όλο το νήμα σε συνδυασμό με αυτό αλλά κάπου χάνομαι. Την προηγούμενη φορά που άλλαξα μπουζί έβαλα τα NGK PZFR6R, πριν 37.000 χλμ. και αρκετά χρόνια (5 τουλάχιστον). Τελικά, σήμερα, για μαμά BMY (1.4 TSI 140 hp - Golf Mk5), η εργοστασιακή οδηγία είναι να τοποθετούνται μπουζί με κωδικό 03C905601A - σε NGK κωδ. PZFR6R8EG; Ή τα με κωδικό VW: 03C 905 601 Β (NGK SIZFR6B8EG); Ευχαριστώ!
  11. Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Θέλω να τοποθετήσω αποσπώμενο κοτσαδόρο σε Golf Mk5 1.4 TSI και ψάχνω μάστορα που να κάνει σωστή ηλεκτρολογική δουλειά κατά την τοποθέτηση (με σύνδεση στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου+κατάλληλες ρυθμίσεις στον εγκέφαλο και όχι με απλούς "κλέφτες" ρεύματος στα πίσω φανάρια). Κατά προτίμηση αν γνωρίζετε κάποιον στη Θεσσαλονίκη, δευτερευόντως οπουδήποτε στη Β. Ελλάδα και στην ανάγκη ακόμη και στην Αθήνα. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.