Jump to content

Stefanos Vns

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

About Stefanos Vns

User Information

  • Gender
    Male | Άνδρας
  • Νομός
    Αττικής

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 8

Stefanos Vns's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Καλησπέρα, έχω στην κατοχή μου 2 μέρες ένα Golf8 και προσπαθώ να το μάθω και να το συνηθίσω. Δεν έχω ακόμα οδηγήσει πάνω από 50χλμ. Παρατήρησα ότι χθες και σήμερα, σε κάποιες τυχαίες φάσεις και ειδικά όταν το βάζω μπροστά και ξεκινάω, πετάει warning "το σύστημα travel assist δεν είναι διαθέσιμο" μαζί με κίτρινο θαυμαστικό και τον χαρακτηριστικό σπαστικό ήχο. Το κάνει για δέκατα του δευτερολέπτου και σβήνει. Μπορεί να το κάνει 2-3 φορές. Διαβάζοντας λίγο στα φόρα είδα ότι μπορεί και να έχει να κάνει με τη ζέστη που ζεσταίνει την κάμερα (φαντάζομαι εννοεί την κάμερα που είναι τοποθετημένη πίσω από τον κύριο εσωτερικό καθρέφτη της καμπίνας και "κοιτάει" προς τα μπροστά την πορεία του αυτοκινήτου). Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Επίσης, πώς μπορώ να δω την έκδοση hardware και software και την ημερομηνία κατασκευής του οχήματος στο μενού;
  2. Καλησπέρα στην παρέα. Κάτοχος Golf 7 bluemotion 1.0 TSI αγορασμένο το Δεκέμβριο 2017 από καρέντα (πρώην εταιρικό) ως μεταχειρισμένο 1,5 έτους (πρώτη κυκλοφορία Ιούνιος 2016). Το πήρα με 15000 χλμ και σήμερα έχει 27000 χλμ. Όταν το πήρα παό καρέντα μου έκαναν σέρβις αυτοί, δωρεάν για μένα, ήταν το πρώτο σέρβις του αυτοκινήτου (είχε καθαρό βιβλίο σέρβις πριν το αγοράσω). Μετά λόγω κάποιας παρανόησης με τις ημερομηνίες δε δέχτηκαν να μου πουλήσουν διετή επέκταση εγγύησης, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι σήμερα εκτός εργοστασιακής εγγύησης. Είναι ημερολογιακά ώρα για σέρβις. Ερωτήσεις για όποιον θέλει να απαντήσει: 1. Δεν έχει βγάλει καμία ένδειξη για σέρβις το αυτοκίνητο. Απλά μου είχαν κολλήσει ένα αυτοκόλλητο και μου έλεγαν "επόμενο σέρβις στα 35000 χλμ είτε Δεκέμβριο του 2018". Μπορώ να περιμένω και να το κάνω αργότερα; 2. Δεδομένου ότι είναι εκτός εγγύησης, να το πάω στο quattro service στο Χαλάνδρι που είναι καλό, ή να πληρώσω την καρέντα; Δε τους έχω σε τεράστια εκτίμηση, από την άλλη μεριά είναι το επίσημο σέρβις και εγώ το αμάξι θέλω να το ξαναπουλήσω στα 5 έτη. 3. Λογικά το σέρβις είναι "μικρό" (27000 χλμ - 2,5 ετών). πόσο περίπου θα κοστίσει καρέντα ξέρει κανείς; Τάξη μεγέθους... 200 ή 500;
  3. Ένα ενημερωτικό ποστ: έχω Golf 7 bluemotion 1.0 TSI αγορασμένο από καρέντα (πρώην εταιρικό) ως μεταχειρισμένο 1,5 έτους (πρώτη κυκλοφορία Ιούνιος 2016). Το πήρα με 15000 χλμ και σήμερα έχει 27000 χλμ. Έχω σημειώσει τα εξής: -πίσω αριστερά πόρτα πολύ χαλαρός ήχος κλεισίματος (μάλλον θέλει σφίξιμο). Διαφορά στον ήχο με τις άλλες 3 πόρτες που "κλείνουν σα γκολφ". -μεταλλικός ήχος από τα μπροστά (ψαλίδια να πώ; ) στα σαμαράκια και τις ανωμαλίες του δρόμου. Πιο αισθητό προφανώς το καλοκαίρι. -έχει εμφανίσει 3 φορές, για μια στιγμή μόνο, την ώρα της εκκίνησης και ενώ είναι κρύο, το μήνυμα "Βλάβη! Τοποθετήστε τον επιλογέα ταχυτήτων μόνο στη θέση P" (είναι αυτόματο). Η ένδειξη σβήνει κατευθείαν, αφού μου κόψει μερικές εβδομάδες από τη ζωή μου. Δεν έχω παρατηρήσει άλλο πρόβλημα σχετικό με το κιβώτιο. Πάει καλά, καίει ένα τίμιο 7άρι το χειμώνα σε συνθήκες απαράδεκτης κίνησης και με κλιματισμό μονίμως αναμμένο χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ σε Αττική Οδό και Εθνική (ελάχιστα χιλιόμετρα σε τέτοιες συνθήκες) δείχνει εύκολα 4,5 και παρακάτω.
  4. Το πήρα το προηγούμενο Σάββατο. 1.0TSI BlueMotion DSG με 15.000 χλμ από την καρέντα, πρώτη κυκλοφορία Ιούνιος 2016. Πρώτη εντύπωση: το πιο άνετο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει μέχρι τώρα (είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αγοράζω αυτόματο). Τι κατανάλωση να περιμένω; Μέχρι στιγμής, "παίζοντας" μαζί του, βλέπω γύρω στο 7.5. Οδηγώ κάθε μέρα από νότια μέχρι Μαρούσι, τις ώρες αιχμής, στις πιο δύσκολες συνθήκες, για περίπου 2 ώρες συνολικά.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.