Jump to content

nightmare

Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by nightmare

  1. λειτουργει κανονικα αρκει να εχεις πρωτα γυρισει τον διακοπτη των καθρεπτων στο R.
  2. το εχει και το 1.4 με τα 125 αλλα πρεπει να σχετίζεται με τον τροπο λειτουργιας του acc και όχι με την "καταναλωση".
  3. ειχα ενα παρομοιο στο παλιο αυτοκινητο μου. δεν νομιζω να μπορεις να κανεις καποια κωδικοποιηση αλλα μπορεις να παρακολουθεις παρα πολλους αισθητηρηες, να κανεις λογκαρισματα, να σβηνεις errors κτλ. δημοφιλής app για αυτες ειναι το torque. στο τελος μου χαλασε και πηρα ενα scangauge που το ειχα μονιμα πανω στο αυτοκινητο.
  4. τελικα μου το κανει και χωρις να εχω ανοιξει το ac την προηγουμενη. ps. παντα του βαζω ηλιοπροστασια (εσωτερικη).
  5. καλημερα. εχει παρατηρησει καποιος να δημιουργειται μια θολουρα να το πω, μακα να το πω, δεν ξερω ακριβως, χαμηλα στο μπροστινο παρμπριζ μετα τη χρηση του ac? δεν εννοω αμεσως μετα αλλα αφου εχει μενει κλειστο το αμαξι αρκετες ωρες. εννοειται οτι το αμαξι εχει μενει κανενα 5λεπτο με κλειστο το ac, ανοιχτους τους ανεμιστηρες για να αδειασει το συστημα και επισης εχουν ανοιχτει τα παραθυρα. ευχαριστω.
  6. νομιζω οτι εχεις μπερδεψει το acc με το front assist.
  7. Λευτερη, δεν σε αμφισβητησα απλως μου φανηκε περιεργο.
  8. @XIONOULIS Λευτερη, μου φαινεται περιεργο που τα 5-30 είναι για long και τα 5-40 για short. θα περιμενα να ισχυει ακριβως το αντιθετο. παιδια, το σασμαν πως σας φαινεται? μου φαινεται ότι αργουν αρκετα να ζεσταθουν οι βαλβολινες του και ακούγεται λιγακι στα πρωτα χλμ. επισης, εχετε παρατηρησει μετατοπίσεις του μοτερ? θα πω ένα παράδειγμα για να γινω πιο κατανοητος. η πυλωτη της πολυκατοικίας μου εχει μια εντονη κλιση για να μπεις και ουσιαστικα ανεβαινεις με "φορα". όταν παταω συμπλεκτη για να σταματήσω κ να παρω θεση για να παρκαρω, νιώθω ένα τράνταγμα παρολο που εχω αφησει τις στροφες να πεσουν αρκετα γυρω στις 1000 (ουσιαστικα καθυστερώ να πατησω συμπλεκτη μηπως κ γλυτωσω αυτό το τράνταγμα)
  9. δεν είναι μονο το λογισμικο αλλα και το υλικο, δλδ ποιους αισθητήρες διαθέτετε ηδη κτλ. εννοείται ότι πρεπει να γινει και αλλαγη διακοπτη.
  10. η vw εχει δυο "προγράμματα", το short και το long. από το εργοστασιο ερχονται με λαδια για Long, δλδ για 30.000χλμ. για την Ελλαδα καλυτερο είναι να ακολουθούμε το short, δλδ ανα 15.000χλμ (αν θυμαμαι καλα) ή ανα χρόνο.
  11. σου ειχε αναψει λαμπακι?
  12. επισης, με ενεργοποιημενο το start/stop χοντρικα εχουμε: -με πολυ κινηση: γυρω στο 0,5 κατω -νορμαλ: 0,2 κατω
  13. αρα μιλαμε για μια διαφορα της ταξεως 1 με 1,5λιτρο στην εθνικη.
  14. καλημερα. οπως εγραψα παραπανω, εξαρταται απο τη διαδρομη και την κινηση. αν κινεισαι σε στενακια ή εχει κινηση και ανα 2 λεπτα σταματας, θα γραψει γυρω στο 9 με 10. κ εγω απενεργοποιημενο το εχω το start/stop και αλλαζω ταχυτητα μερικες φορες πριν απο την ενδειξη. στο προηγουμενο post μου για να δειξω ποσο πολυ μπορει να διακυμανθει η καταναλωση ανεφερα ως παραδειγμα συγκεκριμενη διαδρομη που την πραγματοποιω καθημερινα πρωι και το μεσημερι και απο την καταναλωση που αναφερω ειναι εμφανως πως επηρεαζεται απο την κινηση. σκεψου οτι σε αυτη τη διαδρομη εχω δει min: 5,4 (το πρωι) και max:10,8 (μεσημερι με πολυ κινηση). σε ταξιδι με ταχυτητες σταθερα πανω απο 120, μεχρι 150, γυρω στο 6,7 εχοντας οδηγησει και σβελτα σε ορεινο σφικτο επαρχιακο δικτυο. προσωπικα θεωρω οτι το αμαξι για τα κιλα του και για το μεγεθος του ειναι αρκετα οικονομικο και αν καποιος δεν κανει πολλα χλμ, συν ολα αυτα που ακουγονται για τα diesel περι καταργησης-απαγορευσης κτλ, δεν αξιζει η αγορα diesel αφου δεν προκειται να παρει πισω τα χρηματα του. ps. ειχα κανει test drive το 1.6 tdi απο καρεντα αργυρουπολης μεχρι ηλιουπολη και πισω, και ειχε γραψει 8,κατι χωρις να το εχω πιεσει. προσωπικα, μολις ειδα αυτο το νουμερο απογοητευτικα, το θεωρησα μη αποδεκτο. αντιθετως, test drive 1.4 150 (3 ατομα) και 1.4 125 (4 ατομα) απο φιλοσιδη μεχρι παπαγου και πισω, με σβελτους ρυθμους και φουλ ανοιγμα στο γυρνα στην μεγαλη ευθεια, ειχαν γραψει και τα δυο γυρω στο 9,κατι. Νουμερο που για εμενα ηταν αποδεκτο.
  15. καλημερα. παιξε με τις κωδικοποιησεις που εχω ανεβασει πιο πανω και αφορουν τη "μετατροπη" των πισω φαναριων σε drl.
  16. και γυρω στο 10 είναι ο 1.4 125 με προσεχτικη οδηγηση αλλα και με κινηση. πχ. η ιδια διαδρομή, 9km αρα μικρη αποσταση, το πρωι την κανω γυρω στο 6,κατι ενώ το μεσημερι παιζει μεταξυ 9 με 10 αναλογα την κινηση. σε πιο "ανοιχτες" διαδρομες που μπορεις να διατηρησεις σταθερη ταχυτητα, πχ. Κηφισιάς, Βουλιαγμένης κτλ, με νορμαλ κινηση, μπορεις να κανεις ανετα 8.
  17. οπως εχει αναφερθει ηδη... απο τη 45η εβδομαδα εγιναν καποιες αλλαγες οπως: 1.καταργηση του συρομενου καπακι, ερχεται με ανοιχτο και σταχτοδοχειο 2.acc στον βασικο εξοπλισμο μαζι με lane assist etc. 3.αλλαγη στις ζαντες, το advance ερχεται με τις βασικες ζαντες, τις μονοχρωμες (Montana) 4.νεα οθονη, ολη touch, χωρις κουμπια, μονο δυο περιστρεφομενους διακοπτες 5.δυο θυρες usb μπροστα συμφωνα με το προσπεκτους το ρεζερβουαρ ειναι 58λιτρα.
  18. συμφωνα με το site της εταιρειας χρειαζεσαι την pro για να κανεις Long coding etc. Το auto δεν θα σου αναψει ποτε την μεγαλη σκαλα, απλως ενεργοποιει τα φωτα αναλογα με τα ποσοστα του φωτος που διαβαζει ο αισθητηρας. Το High beam assist χρησιμοποιεται στη μεγαλη σκαλα και ενεργοποιειται και στα κλασσικα φωτα. Τι ειναι... ενας αισθητηρας "διαβαζει" τον δρομο και αν ανιχνευσει οχημα απο το αντιθετο ρευμα (δεν γνωριζω αν δουλευει και στην περιπτωση που συνανταμε οχημα που προπορευεται), σβηνει τα μεγαλα και αναβει τα μεσαια ετσι ωστε να μην τον τυφλωσουμε και φυσικα να μην πραγματοποιουμε χειροκινητα αυτη τη διαδικασια. Νομιζω οτι λειτουργει και αντιστροφα, δλδ απο τα μεσαια στα μεγαλα.
  19. καλησπερα. οπως τα λες ειναι τα πραγματα. μεσα στην πολη, δεν θα σε προβληματισει κατι, ειδικα αν κινεισαι με τους ρυθμους που αρμονιζει σε ενα τετοιο αυτοκινητο. οσον αφορα το ταξιδι, σιγουρα δεν θα βαλει φωτια στο δρομο, οπως αλλωστε ουτε το 150αρι κανει. σιγουρα ομως θα μπορεσεις να ταξιδευσεις ησυχα, ανετα, ξεκουραστα και οικονομικα. οσον αφορα τις προσπερασεις, στην τελικη απλως κατεβαζεις μια και εισαι οκ. μεχρι τα 180 που το εχω ανοιξει, 2 ατομα μεσα στο αμαξι συν ενας σκυλος(30κιλα) με το box του στο πορτ μπαγκαζ(γυρω στα 15κιλα), ανεβαζε σχετικα προθυμα, αργα αλλα σταθερα. να εχεις υποψιν σου οτι μεγαλη σημασια εχει το αυτοκινητο το οποιο οδηγουσες μεχρι τωρα λογω οτι με αυτο θα κανεις τις συγκρισεις στο μυαλο σου. αρα αν εχεις ενα νορμαλ απο αποψη βαρους αυτοκινητο με 150αλογα, ναι τοτε θα σου φανει αρκετα πιο αργο. αν ομως το αυτοκινητο σου ηταν γυρω στα 125αλογα, λογικα θα το νιωσεις ενα κλικ πιο αργο κυριως οσο ανεβαινουν τα χλμ. αν ομως ηταν ακομα πιο αδυναμο, λογικα θα σου φανει κ πιο γρηγορο το tiguan.
  20. Γιωργος, οχι Λευτερης... λες???λεω να κανω μια δοκιμη...χαχαχα παντως, οταν εχεις σε λειτουργια το start-stop και μετακινηθει εστω κ λιγο ο μπροστινος σου ή καποιο μηχανακι, ενεργοποιειται αυτοματα ο κινητηρας. βεβαια δεν νομιζω οτι σχετιζονται αυτα τα δυο συστηματα, γιατι θεωρητικα το Pedestrian πρεπει να ανιχνευει μονο πεζους. το frond assist χρησιμοποιει τον αισθητηρα πισω απο το σημα. θεωρειται λοιπον το pedestrian θα πρεπει να χρησιμοποιει αυτον τον αισθητηρα, αν κ κατι μου λεει οτι χρησιμοποιει τους αισθητηρες παρκαρισμους. δλδ μια πολυ πιο απλη τεχνολογια, με οτι συνεπαγεται αυτο. παντως, το acc δουλευει αψογα!!
  21. να μην ανιχνευει το ιδιο καλα τα προπορευομενα αυτοκινητα. αν και αυτα τα δυο συστηματα χρησιμοποιουν διαφορετικους αισθητηρες, αρα δεν θα μπορουσε να δημιουργειται καποιο collision μεταξυ τους. κανω μια υποθεση, και λεω οτι το front assist πρεπει να επηρεαζεται απο την αυξηση της θερμοκρασιας.
  22. μηπως εχετε παρατηρησει καποια αλλαγη στον τροπο λειτουργιας τους front assist μετα την ενεργοποιηση της αναγνωρισης των πινακιδων?
  23. καλημερες! ποιος μιλησε για ξεφουσκωτο ή για υπερβολικα φουσκωμενο λαστιχο?? εγω παντως οχι... προσωπικα μιλουσα για το fine tuning, το οποιο μπορει να διαφερει ±1-2psi απο τις "ιδανικες" πιεσεις του κατασκευαστη. αν τετοιες διαφορες τις θεωρειται λαθος, sorry αλλα τοτε ολοι μας εχουμε μονιμα λαθος πιεση γιατι πολυ απλα η πιεση των ελαστικων δεν ελεγχεται οσο συχνα θα επρεπε και επισης σχεδον ολα τα μανομετρα των βενζιναδικων δειχνουν λανθασμενες μετρησεις. (μην κανουμε καμια δημοσκοπηση, για το ποσοι εχουν δικο τους μανομετρο και γελασει καθε πικραμενος... ) @XIONOULISΛευτερη, το λευκο χρεωνεται, απλως λιγοτερα απο τα αλλα χρωματα. κανενα tiguan δεν ξεκιναει στα 22k. τιμες καταλογου: 125 active 24,95k 125 advance 25,75k
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.