Jump to content

mikekyr

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by mikekyr

  1. Παιδιά κάποιος μηχανικός ή κάποιος άλλος που τυχόν έχει άποψη ας βοηθήσει να λυθεί το μυστήριο. Είναι ποτέ δυνατόν 4 λίτρα λάδι maximum -και πολλά λέω- που χωράει ο κινητήρας ενός ΙΧΕ να λερώσει 1500 μέτρα μήκος Χ 50 εκατ. πλάτος δρόμου π.χ. από απώλεια τάπας κάρτερ ή από σπασμένο κάρτερ ; Μήπως δεν ήταν μόνο λάδια αλλά και νερά μαζί ή και πετρέλαια μαζί δεν ξέρω. Τί λέτε;
  2. Εξαιρετική απάντηση σε ευχαριστώ θερμά. Θα προσπαθήσω να βρω κάποιο συνεργείο να θέλει να ασχοληθεί. Για κάποιον που καταλαβαίνει θα είναι παιχνιδάκι όπως αναλυτικά τα περιέγραψες.
  3. Παιδιά το αυτοκίνητο αγοράστηκε το 2003 από το Βέλγιο καινούργιο. Ήταν η εποχή που ο αισθητήρας και ο βομβητής για τις ζώνες ήταν υποχρεωτικός σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα. Όμως το αυτοκίνητο ούτε βομβητή για τις ζώνες έχει (μην μου πείτε παρακαλώ τι τον θέλω), ΑΛΛΑ ούτε καν φωτεινή ένδειξη στα όργανα ότι δεν έχει κουμπώσει η ζώνη, ούτε είχε ποτέ τέτοιες ενδείξεις (βεβαιωμένο). Επίσης εάν ξεχάσεις φώτα ανοιχτά (ενώ έχει βγει το κλειδί από τη μίζα) δεν ακούγεται βομβητής να σε προειδοποιεί. Υπάρχει κανείς που έχει Golf IV του 2003 που να έχει τέτοιες ειδοποιήσεις (ζώνες και φώτα). ΣΗΜ. Στο πρόγραμμα του υπολογιστή του αυτοκινήτου και τα δύο είναι ενεργοποιημένα αλλά ο ηλεκτρολόγος VW που πήγα καλός υποτίθεται, κοίταξε 5' δεν έβγαλε άκρη και μου είπε ένα ξερό δεν γίνεται.
  4. Για όποιον γνωρίζει. Δεν είναι καινούργιο είναι 15 ετών και έχει 200κ χιλιόμετρα. Είναι όμως σε γκαράζ κλειστό και super συντηρημένο. ΟΜΩΣ η VW είναι η μόνη εταιρία στο YOUTUBE με πρόβλημα στο evaporator. Και μόνο την κατεύθυνση αέρα να ενεργοποιήσω χωρίς A/C ούτε καν ECON, δηλ. μόνο για να μπαίνει έστω αέρας απέξω, το αυτοκίνητο (κινητήρας) κάνει διακοπές (κόβει) κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Μόνο στο τελείως OFF είναι εντάξει. Μόλις βάλω A/C το αυτοκίνητο δεν οδηγείται (έντονες επαναλαμβανόμενες διακοπές - κόψιμο) βγάζει για λίγο κρύο αέρα και μετά χλιαρό προς ζεστό. Η σωλήνα του A/C στον χώρο του κινητήρα είναι όμως τελείως παγωμένη και το ψυκτικό εννοείται full. Το επίσημο service αφού μου άλλαξε εγκέφαλο A/C (κεφαλάκι) τώρα λέει ότι ο κομπρέσσορ είναι μεν ΟΚ αλλά τα σφουγγαράκια από το evaporator έχουν διαλυθεί (πράγματι φαίνονται κατά καιρούς κομματάκια στους αεραγωγούς) και έτσι μπερδεύονται οι ροές αέρα, δεν λειτουργεί σωστά το κύκλωμα του A/C και μπερδεύονται οι εντολές ή κάτι τέτοιο και κοντολογίς θέλει φιλικά περίπου 300 ευρώ να βγει το ταμπλώ κλπ. κλπ. και να γίνει κάποιο ψευτομάζεμα. Έλεος ρε παιδιά, σίγουρα είναι αυτό; 300 ευρώ είναι το 10% της αξίας του αυτοκινήτου!!!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.