Jump to content

Marie

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Marie

  1. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση στις απορίες μου. Βοηθάει να μοιραζόμαστε εμπειρίες σχετικά με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου!! @gousiasτο ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ αν δηλαδή χρειάζεται η προθέρμανση κάθε φορά όταν κάνεις πολλές σύντομες διαδρομές και ιδίως όταν περιμένει κάποιος για να παρκάρει στη θέση μου... Γενικά και στο manual του αυτοκινήτου σελ. 137 προτείνει να μην ζεσταίνουμε τον κινητήρα εν στάσει αλλά να θέσουμε αμέσως το αμάξι σε κίνηση, κάτι που μπορούμε να εφαρμόζουμε μάλλον μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν πρόκειται να ζοριστεί κατευθείαν το αμάξι πχ σε επίπεδο δρόμο, αλλά όχι αν ξεκινάμε πχ από υπόγειο γκαραζ όπως όλοι παρατηρήσαμε. Αυτή την παρατήρηση για το εξάμηνο κατανάλωσης της βενζίνης δεν την εντόπισα στο manual αλλά θα το ξανακοιτάξω. Παρεμπιπτόντως @Andreas Xronopoulos για το start - stop κι εγώ το απενεργοποιώ πχ όταν έχει πολλή κίνηση σε φανάρια κλπ γιατί μου φαίνεται ότι καταπονείται περισσότερο η μηχανή έτσι. Επίσης με ενεργοποιημένο το start - stop σε ανηφόρα έχω παρατηρήσει ότι δεν λειτουργεί καλά το σύστημα υποβοήθησης ανηφόρας (που "μαγκώνει" κάπως τους τροχούς και δεν αφήνει να κυλήσουν πίσω) ενώ το σύστημα αυτό λειτουργεί μια χαρά όταν έχω απενεργοποιήσει το start - stop. Αναφορικά με το θόρυβο - τρίξιμο που λέει ο @alextt αν καταλαβαίνω σωστά το παρατηρώ κατά την αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα και πιθανόν σχετίζεται με ανάκτηση ενέργειας όπως λες (χαίρομαι π δεν το ακούω μόνο εγώ) αλλά ο θόρυβος π ανέφερα αρχικά και με προβληματίζει είναι κάτι άλλο..σαν αυτόν π ακούγεται από φθαρμένα φρένα χωρίς να πατάω όμως φρένο ούτε και γκάζι αλλά σε απλή κύλιση του αυτοκινήτου, συνήθως αφού έχω διανύσει κάποια χιλιόμετρα (δεν ακούγεται πάντα). Εντωμεταξύ πήγα στο συνεργείο για να μ επιδιορθώσουν δωρεάν την πίσω αριστερά ζώνη (για την οποία μ έστειλε μήνυμα η Vw ότι σε κάποια μοντέλα polo παρατηρήθηκε ότι απασφαλίζει μόνη της και μπορούμε να πάμε για δωρεάν επιδιόρθωση ..φαντάζομαι ήρθε και σε εσάς τέτοιο mail) και εκεί στο test drive με τον μηχανικό ο θόρυβος δεν εμφανίστηκε οπότε μ είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν ακούσει το πρόβλημα. Αυτά .. Ελπίζω να μην σας κούρασα με τα μεγάλα post μου. Ευχαριστώ και πάλι!!!
  2. Καλησπέρα παιδιά κι από εμένα. Έχω το polo tgi με φυσικό αέριο από τον Ιούλιο του '18 και είμαι πολύ ευχαριστημένη ιδίως ως προς την κατανάλωση!! Ωστόσο έχω κάποιες απορίες. Όταν το αγόρασα ο πωλητής μου επεσήμανε κατά την εκκίνηση να περιμένω να ζεσταθεί ο κινητήρας μέχρι να πέσουν οι στροφές στις 1000 και μετά να ξεκινήσω. Εφαρμόζετε κι εσείς κάτι τέτοιο? Στο manual του αυτοκινήτου δεν αναφέρεται κάτι σχετικό αλλά μια φορά που προσπάθησα να το βγάλω από υπόγειο γκαράζ χωρίς προθέρμανση "κόλλησε" στην ανηφόρα. Επίσης μετά από μια μεγάλη διαδρομή και καταπόνηση προτείνεται να περιμένουμε στο ρελαντί για 2 λεπτά (επειδή μάλλον ο κινητήρας είναι turbo). Το τηρείτε κι εσείς? Και κάτι ακόμη.. Σε ένα πρατήριο αερίου μου είχαν πει να μην αφήνω τη βενζίνη για μεγάλο διάστημα στο ντεπόζιτο και μάλιστα ένας μηχανικός αυτοκινήτων μου είπε ότι καλό είναι να καταναλώνω 15- 20€ βενζίνη το μήνα ανεξαρτήτως του φυσικού αερίου, για να ανανεώνεται το καύσιμο, και ότι το καλοκαίρι θα πρέπει το ντεπόζιτο βενζίνης να είναι γεμάτο στα 3/4 (για να μην υπερθερμαίνεται το ντεπόζιτο?) και το χειμώνα αρκεί να είναι στο 1/4. Έχετε κι εσείς αντίστοιχη πληροφόρηση? Τέλος, ορισμένες φορές παρατηρώ έναν υπόκωφο θόρυβο σαν σφύριγμα όταν αφήνω το αμάξι να κυλίσει έχοντας νεκρά ή ακόμη και δευτέρα ταχύτητα χωρίς να πατώ γκάζι αλλά ούτε και φρένο. Έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίστοιχο? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.