Jump to content

thanos117

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thanos117

  1. Μόνο και μόνο κατεβαίνοντας σε προφιλ από 55 45 έχεις ανεβεί μια κατοστάρα στην 4δα για το ίδιο λάστιχο χωρίς να το δω καν. Τώρα το 215 προφανώς θα είναι πιο ακριβό λόγω μη εμπορικής διάστασης αλλά ναι προφανώς βάλε 205 σε 16αρα που λογικα είναι 7 φάρδος.. μια χαρά θα είσαι και θα γλιτώσεις και τσάμπα λεφτά και στη θεωρία και καύσιμα.
  2. Αυτό για ποιο λογο? Τι κερδίζεις δλδ πηγαίνοντας σε 17ρα? υποθετω πως και το λαστιχο σε αυτη την περίπτωση απο 205-55 θα πρεπει να γινει 225-45 σωστα? αυτο οπως το ακουω εγω το πρωτο που σκεφτομαι ειναι κοπανημα, αυξηση κατανάλωσης και ισως σε αυτοκινητο σαν το δικο μου με μονο 105 ιππους να κοψει και λιγο. οσοι το εχετε κανει εχετε δει διαφορες?
  3. Μπα μη το λες, δεν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στην έκδοση που το έχω έχει ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ισα ίσα που η 16αρα όπως το βλέπω εγώ ειναι η Χρυσή τομή σε εμφάνιση και λακούβες ;-)
  4. Παιδιά καλησπέρα και απο μενα. Οι 2 ζάντες που δεν φαίνονται στη φωτό έχουν γίνει χάλια και μπηκα στη διαδικασια να ψάχνομαι για βάψιμο... και όπως πιθανον να έχετε διαπιστώσει όλοι όσοι έχετε βρεθει στη θέση μου δεν γίνεται να την βάψεις ένα ασημί και να γίνει ακριβώς η ίδια γιατί υπάρχει στην εργοστασιακή συνδυασμός χρώματος-διαμανταρίσματος. Σκέφτομαι λοιπόν 1.να τις βάψω ασημί που είναι ήδη (από την ίδια μεριά είναι έτσι και αλλιώς) ελπίζοντας να μην είναι μεγάλη η διαφορά με τις 2 απέναντι 2.να τις βάψω και τις 4 άλλο χρώμα. άλλα τι χρώμα? κανα πιο σκουρο γκρι γυαλιστερό? κανα μαύρο ματ? πείτε καμια ιδέα ή κανα τιπ που μπορεί να μην έχω σκεφτεί. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.