Jump to content

auber002b

Members
  • Posts

    329
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by auber002b

  1. Υπάρχει κανένα pdf ή λίστα με τα extras που έχει το polo gti ? στο ελληνικό site δεν αναφέρει κάτι. εσείς που το έχετε παραγγείλει μήπως γνωρίζετε ?
  2. auber002b

    Vw Polo R

    Τελικά θα βγει και μάλιστα με 210 άλογα το VW Polo R !!! Είναι γνωστό ότι η VW δημιούργησε το ξεχωριστό τμήμα R GmbH ώστε να εξελίσσει η ίδια τα γρήγορα μοντέλα της, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων βελτιωτικών τμημάτων AMG της Mercedes και M της BMW. Όπως όλα δείχνουν το επόμενο δημιούργημα του τμήματος R θα είναι το μικρό Polo. Έτσι μετά τα Golf R και Scirocco R που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, το επόμενο αυτοκίνητο που θα περιποιηθεί ο οίκος R GmbH θα είναι το Polo. To VW Polo R, θα αποτελεί την πιο γρήγορη έκδοση του Polo και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2012. Έως τώρα η ταχύτερη έκδοση του μοντέλου είναι η GTI που θα δούμε το καλοκαίρι, με τους 180 ίππους από το διτούρμπινο μοτέρ των μόλις 1,4 λίτρων (το οποίο έχουμε ήδη γνωρίσει στο Seat Ibiza Cupra με παραπλήσια ιπποδύναμη). Οι φήμες θέλουν το Polo R να χρησιμοποιεί μοτέρ στα 1,6 λίτρα φυσικά με τούρμπο, και την ιπποδύναμη να αγγίζει ακόμη και αυτή του Golf GTI φτάνοντας τους 210 ίππους! Φυσικά η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά εμπρός και όχι στους τέσσερις τροχούς όπως στο Golf R, ενώ σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιεί το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. πηγή autotriti.gr http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/95780.asp
  3. auber002b

    Golf Vi R20t

    αυτό για τα εξτρα είναι σχετικό, μην ξεχνάτε πως το Scirocco R εδώ έχει στανταρ τα BiXenon , κεντρικό υποβραχιόνιο , το έγχρωμο RCD-510 ηχοσύστημα κτλ. ενώ στην Γερμανία δεν είναι στα στανταρτ όλα αυτά, (και με μόλις 300¤ πιο ακριβό!) σίγουρα όσο βάζεις έξτρα θα ανεβαίνει και η τιμή , το ίδιο ισχύει σε όλα τα αυτοκίνητα , αλλά αν το θέλει κάποιος τόσο πολύ και δεν αντέχει το παραπάνω κόστος το αγοράζει και χωρίς αυτά , όλα είναι θέμα επιλογής! όσο για το πιο συμφέρει βάση τιμής , πιστεύω πως το Golf R είναι μεν το πιο ακριβό αλλά στην ουσία είναι και άλλο αυτοκίνητο , δηλ. θα το συκρίνεις πιο σωστά με ένα S3 (τετρακίνηση) πάρά με το Scirroco R και Cupra R , Για τα άλλα δύο τώρα (Scirocco R & Cupra R) υπάρχει και θέμα χρήσης πέρα από το οδηγικό κομμάτι - συμπεριφορά , επιδόσεις , κινητήρα που είναι και παραπλήσιες και σχεδόν ίδια πράγματα, Δηλ. με λίγα λόγια το Cupra θα το πάρει και κάποιος με οικογένεια π.χ. ή που τον ενδιαφέρει να χωράνε 3 άτομα πίσω κτλ. άρα παρά τα πολλά κοινά που έιπα και πιο πάνω υπάρχουν και σημαντικές διαφορές .
  4. auber002b

    Golf Vi R20t

    το έψαξα στο γερμανικό vw.de , το Golf R εκεί ξεκινάει το manual 36.400,00 ¤ & 38.275,00 ¤ το DSG δηλ. αν γίνει ότι και με το Scirocco R και έρθει με π.χ. 37000¤ το manual δεν θα είναι μια χαρά ! ?? χαχα τι να κάνουμε ελπίζουμε ,
  5. auber002b

    Golf Vi R20t

    προσιτό όχι , σε καμία περίπτωση , ακριβό θα είναι , εγώ όμως έγραψα πως μακάρι να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική με το Scirroco R και να έρθει σε τιμή παραπλήσια με αυτή της γερμανικής αγοράς , γιατί τα 33670¤ του Scirocco R είναι σχεδόν ίδια με της Γερμανίας. αυτό εννοούσα , μακάρι να γίνει το ίδιο και με το Golf R σε 2 μήνες που θα έρθει Ελλάδα. **ποια είναι η διαφορά τιμής στην Γερμανία του Scirocco R και Golf R ?
  6. οχι θα κυκλοφορήσει κανονικά , τώρα αν η ελληνική αντ/πεία έχει ή θα φέρει κάποια με στανταρτ εξοπλισμό για να μην έχει αναμονή παράδοσης (όπως είχε κάνει το καλοκαίρι με το Golf mk6 GTI) δεν το ξέρω. τιμή στο site της VW δεν έχει γιατί έχουν κατεβάσει όλο τον τιμοκατάλογο , τον οποίο τον είχανε σε ένα pdf για όλα τα μοντέλα μοζί , άρα προφανώς κάτι αλλάζουν και θα τον ξανα ανεβάσουν .
  7. μετά το καλοκαίρι ? εσυ είσαι τυχερός... χαχα μέχρι τότε θα έχει έρθει και το Golf R , αφού είπανε οτι σε 2 μήνες θα έρθει και αυτό! μακάρι να έχει την ίδια πολιτική τιμής με το scirocco R και να το δούμε σε καλή τιμή και αυτό !
  8. auber002b

    Golf Vi R20t

    και όμως ΝΑΙ ! το έγραψα και χθες στο αντίστοιχο thread του Scirocco R , και αν διατηρηθεί η ίδια πολιτική τότε το Golf R δεν θα είναι απαγορευτικό..... :rofl:
  9. auber002b

    Golf Vi R20t

    νέα για την κυκλοφορία του: Το κορυφαίο Golf 6ης γενιάς αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά σε δύο περίπου μήνες. Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της VW Ελλάδος, Διονύσης Μπατιστάτος και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων της αντίστοιχης έκδοση R του Scirocco. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=103090&cid=12
  10. άσε άσε , και εγώ αυτό έλεγα! είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν "σπάστικα" με τις ανακρίβιες και την ασχετοσύνη των πωλητών ,αφού τα νέα είναι πιο ευχάριστα από τα αναμενόμενα, μόλις μια εβδομάδα πριν, που είχα ρωτήσει μου λέγανε ότι να ναι , μέχρι και για πάνω απο 40.000¤ άκουσα , και όταν τους ρώτησα ρε παιδιά αν έχει τόσο τότε το Golf R πόσο θα εχει ? μου λέγανε πως δεν θα το εισάγουν καν γιατί θα έχει πάνω από 45-46.000¤ !!! απομένει μόνο να επιβεβαιωθούν οι παραπάνω τιμές και επίσημα , εγώ πάντως τώρα που έδωσα το Golf μου , το σκέφτομαι σοβαρά!
  11. αν τα παρακάτω νέα ισχύουν τότε μιλάμε για.... "σκάνδαλο" !!! χαχαχα τιμές για το Scirroco R : Scirocco R 2.0 265ps : 33.670¤ Scirocco R 2.0 265ps DSG : 35.670¤ Ο εξοπλισμός του VW Scirocco R περιλαμβάνει 6 αερόσακους, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ένδειξη χαμηλής πίεσης ελαστικών, ράδιο-cd με MP3, έγχρωμη οθόνη αφής και θύρες Aux και SD-Card, 2ζωνικό κλιματισμό, ASR, ESP με EDL και EBA, XDS, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, χειριστήρια ράδιο-cd στο τιμόνι, υποβραχιόνιο, προβολείς Bi-Xenon, προβολείς ομίχλης, φώτα ημέρας Led, Trip Computer καθώς και τις ζάντες αλουμινίου Talladega των 18 ιντσών. δηλ. με μόνο 300¤ παραπάνω από την Γερμανία , αλλά με πιο πλούσιο εξοπλισμό σαν στανταρ ! αντε να δούμε !! http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=1297
  12. φίλε Γιάννη σωστά τα νούμερα που παραθέτεις αλλά το 6αρι είναι πιο γρήγορο από το 5αρι , συν όλα τα άλλα θετικά που έχει στο θέμα της βελτίωσης. ακόμα και το 0-100 να είναι σωστό το 6.9 δεν είναι το βασικό κριτήριο για μια κόντρα ακόμα και από στάση ! και μην ξεχνάς πως για το manual δίνει στο 5αρι 7.1 ενώ στο 6αρι 6.9 επίσης σύμφωνα με αυτά τα νούμερα βγαίνει το συμπέρασμα πως το dsg στο 5αρι είναι πιο γρήγορο από το Manual κιβώτιο , ενώ στο 6αρι το dsg όχι ?? δεν νομίζω. επίσης πολλά περιοδικά με το που βγήκε το 6αρι , με πρώτο που το συγκρίνανε , είτε συγκρίνοντας χρόνους είτε έχοντας και τα 2 αυτοκίνητα σε πίστα ή στον δρόμο , και το συμπέρασμα ήταν πάντα το ίδιο , ότι το 6αρι είναι πιο γρήγορο και στο 0-400 και στο χιλιόμετρο.
  13. μέσα Ιανουαρίου , η πιθανότερη ημ/νία για το Scirocco R στη χώρα μας ! από 4τροχοί : http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=12&art_id=10654
  14. auber002b

    Golf Vi R20t

    και πως θα το φέρεις εδώ ? με τι πινακίδες ? πάρτο αν είναι απο Γερμανία που έχει και στη σωστη θέση το τιμόνι ....
  15. auber002b

    Golf Vi R20t

    καλά , εγώ που ρώτησα σε 2 αντ/πειες της Καρεντα ήτανε λίγο "μπερδεμένοι" !!! χαχα ο 1ος από την Βουλιαγμένης απλά....ήτανε άσχετος ! μου είπε πως δεν θα έρθει καν στην Ελλάδα ! και ότι είναι μπροστινοκίνητο . ο 2ος από την Συγγρού μου είπε πως δεν έχουνε κάτι επίσημο αλλά πρώτα θα έρ8ει το scciroco R τους πρώτους 2 μήνες του 2010 και μετά από κανένα μήνα το Golf R. άντε βγάλε άκρη τωρα...
  16. auber002b

    Golf Vi R20t

    ε τότε πες τα νέα , που είναι και τσάμπα ! χαχα
  17. auber002b

    Golf Vi R20t

    τελικά γιατί τόση "νέκρα" ? κανένα νεότερο για το πότε έρχεται Ελλάδα ??
  18. ωραίος! καλά χιλιόμετρα και να το ευχαριστηθείς !! πόσα σου είπανε πάνω κάτω πως βγάζει με αυτό το setup ? έχεις εκτός από miltek και injein τίποτα άλλο ?
  19. ρώτα εδώ : http://www.robbie.gr/ για giac 2.0 tfsi δεν έχω άποψη , για πιο παλιά σε 1.8t 20vt είχα προσωπική εμπειρία.
  20. σωστά όλα αυτά , εγώ απλά στο 1ο post έγραψα τι υποστηρίζει η ίδια η vw για το dsg6 ".....ροπές μέχρι 350 NM και σε ισχύ μέχρι 300 ίππων...." που όπως είπα και σε επόμενο Post ,στην πράξη έχουμε δει πολύ παραπάνω ! δεν λέμε κάτι διαφορετικό ! τώρα για το tiptronic , είναι όντως πολύ παλιότερο αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του όπως περιέγραψα αναλυτικά για τα dsg.
  21. το έχω δει και εγώ αυτό , είναι ένα θέμα , δεν ξέρω πόσο αντέχει , απλά τα στοιχεία που έχει δώσει η ίδια η vw έγραψα παραπάνω. πάντως για την ιστορία και στο dsg6 τα ίδια έλεγαν ότι δεν αντέχει και υπάρχουν αυτοκίνητα μεχρι και σχεδόν 40κιλά ροπή ! οπότε ας περιμένουμε, αν και το παραδειγμα που είπα πριν ισχύει , δηλ. στα 1.4tsi είναι το καινούργιο dsg7 & A3 1.8tsi το αντίστοιχο 7αρι stronic , ενώ στα 2.0tsi το 6ταχυτο dsg & stronic στο mk6GTI & A3 2.0TFSI αντίστοιχα .
  22. το dsg7 δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το 7ταχυτο s-tronic του Q5 σε αντίθεση με το 1o dsg (το 6ταχυτο) που είναι ίδιο με το αντίστοιχο 6ταχ. stronic ενώ όπως φαίνεται στις καινούργιες 7ταχυτες εκδόσεις υπάρχει μια διαφορά , ότι το Stronic βγαίνει έκδοση και για τετρακίνητα και για παραπάνω ροπή όπως π.χ. το Q5 που ανέφερες , σε αντίθεση με το dsg7 που δεν συνεργάζεται με τετρακίνητα αν δεις π.χ. η Audi στο A3 1.8tsi 160hp δίνει το 7ταχυτο Stronic (κάτι σαν το dsg7) ενώ στο ίδιο μοντέλο A3 2.0TFSI 200hp δίνει το 6ταχυτο Stronic είπαμε ίδιο group αλλά κάτι κρατάει και για την Audi που δεν δίνει στην vw ή ακόμα περισσότερο σε seat & skoda... (χαρακτηριστικό παράδειγμα το avs που στους 2.0tsi της Audi έχουμε 211hp & 35κ ροπή ένώ στην VW και στο νέο GTI 211hp & 28.5κ ....)
  23. auber002b

    Golf Vi R20t

    συμφωνώ 100% για όσα λες για το mk2 , απλά κορυφαίο , αλλά το s3 γιατί να συγκριθεί με το R32 ? εκτός ότι πλέον σταμάτησε και στο mk6 το αντίστοιχο θα είναι το Golf R , που έχει και ίδιο μοτέρ/τετρακίνηση με το s3 , οπότε μόλις βγει θα μπορεί να γίνει και πιο σωστά η σύγκριση. το R32 πιστε'υω έιναι μια κατηγορία μόνο του , αν και υπάρχει το A3 3.2quatro με ίδια μηχανικά μέρη όπου μπορείς να το συγκρίνεις. αυτή θα είναι μια πιο δίκαια σύγκριση αφού είναι παρόμοια αυτοκίνητα (μηχανικά) αλλά όμως η μεγάλη διαφορά είναι ότι άλλο target group έχει το R32 και άλλο το A3 άρα άλλο κοινό=άλλο στήσιμο και άλλη φιλοσοφία. Πάντα απορούσα με κάποια περιοδικά που κάνανε δικές του συγκρίσεις ! π.χ. κάποιο που ήρθε πρόχειρα , βάζανε στο ίδιο συγκριτικό mk5 GTI , Astra OPC , leon Fr , τι συμπέρασμα να βγει έτσι ? το astra opc έπρεπε να είναι με το ED30 και το Cupra ας πούμε . η σύγκριση δηλ πως γίνεται ? λες ποιο είναι το κορυφαίο από κάθε μοντέλο και το συγκρίνεις ? λες ποιο είναι στην ίδια κατηφορία τιμής πανω κάτω και το συγκρίνεις ? λες ποιο έχει ίδια κινητήρα (κυβικά) και παρόμοια ιπποδύναμη και τα συγκρίνεις ? για μένα για να βγει ολοκληρωτικά κάποιο καλύτερο από το άλλο αποκλειστικά και μόνο σε επιδόσεις , είναι να οδηγηθούν την ίδια μέρα με τις ίδιες συνθήκες από τον ίδιο οδηγό στην ίδια πίστα. αλλά αυτα είναι "ξένα" κόλπα , τώρα οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που κοιτάνε όταν ανοίγουν ένα περιοδικό ή τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινητου είναι πόσο έχει 0-100 !! λες και κάτι έγινε , οκ δεν λέω είναι μια μέτρηση , αλλά όχι το παν. και το σημαντικότερο είναι τι περνάει ένα αυτοκίνητο στον οδηγό του , που δεν το δείχνει κανένα χρονόμετρο αυτό.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.