Jump to content

largo

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

About largo

Other Info

  • Car Type
    Other VW car

User Information

  • Νομός
    Αττικής

largo's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

1

Reputation

  1. Ευχαριστώ. Τα ελατήρια μετα απο 20 χρόνια θέλουν αλλαγή ; Πως το διαπιστώνουμε αυτο ;
  2. Γειά σας παιδιά. Golf 4, 1.4 16v, 2004. 72.000 χιλιόμετρα, ήρθε η ώρα για 1η αλλαγή αμορτισέρ σύμφωνα με το συνεργείο (αν και στο ΚΤΕΟ δεν μου είπαν κάτι). Η αλήθεια είναι βέβαια ότι σε καποιες φάσεις, αισθάνομαι σαν λιγο βάρκα. Οχι κατι τρομερό. Εγω ουτε στρίβω με 160 ουτε τιποτα. Πρότειναν Sachs με συνολικό κόστος 310 ευρώ συν ΦΠΑ. Φίλοι και γνωστοί μου λένε όχι Sachs γιατι ειναι μαλακα πολύ. Αλλοι λένε βαλε Bilstein. Επίσης ρώτησα να θα αλλαχθεί και κατι αλλο μαζι με τα αμορτισέρ (βασεις. ελατηρια, ρουλεμαν βάσης-τι ειναι παλι αυτο- κλπ) και δεν πηρα σαφή απάντηση. Μου είπαν θα δούμε όταν τις βγάλουμε. Τι να πεις ... Εγώ θέλω κάτι με συμπεριφορά σαν της μάνας του, οταν ηταν καινουργιο και αν λογω ετών πρέπει μαζι να αλλαχθεί και κάτι αλλο σχετικό με τα αμορτισέρ. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με γνώμες, θα το εκτιμουσα.
  3. Ξερει κανείς αν το ρελαντί ρυθμίζεται η το κανει ο εγκέφαλος ;
  4. Εχω αλλαξει 2 πολ/στες παλιότερα, οι αλλοι δυο ειναι απο την μανα τους. Αλλα τους 2 που αλλαξα, ειχα διαφορετικο σύμπτωμα, τρεμουλο και check engine.
  5. Γεια χαρά. 70.000 χιλιομετρα. Εδώ και 2 μήνες πανω κατω, το ρελαντί μου είναι τις 400-500 στροφές και κάπου κάπου σβήνει το αυτοκίνητο (1-2 φορές τον μηνα). Στο συνεργείο μου κάθαρισαν πρίν 3 ημέρες την πεταλούδα και μου ειπαν οκ. Αλλα παρόλο που ειναι πιο σταθερό το ρελαντί (η βελόνα) και δεν έχω (ακόμα) δεί σβήσιμο, παραμένει ΚΑΤΩ απο 500 στροφές. Πρίν ξαναπάω αυριο-μεθαύριο και τους διαμαρτυθώ (εχω ηδη παρει τηλέφωνο), μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με σχετικές πληροφορίες ; Για να μην τους πω βλακείες και να μην μου πουν βλακείες. Ευχαριστώ !!!
  6. Εχεις ενα δικιο τελικα, ισως τα after μαρκετ οσο και καλα να ειναι, δεν ειναι μαμα. Θα ρωτησω ποσο εχουν τα εργοστασιακα και αν ειναι μικρες οι διαφορες θα τα παρω. Το αυτοκινητο ειναι σχεδον καινουργιο σε χιλιομετρα και εξωτερικα/εσωτερικα. θαθελα να το κρατησω οσο παει ... Σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου, νασαι καλα.
  7. Το Golf το πηρα το 2004. Εκανα 55 χιλιαδες χιλ. μεχρι το 2016 χωρίς να αλλάξω ουτε ιμαντα χρονισμού ουτε αντλία. 70.000χιλ εγραφε το βιβλιο. Το θεμα τωρα ειναι η αντλια βασικα, με 15.000 χιλ. Η μια (μαμα) εκανε 55χιλιαδες χωρις θεμα και την αλλαξα επειδη συνηθως πανε πακετο με τον ιμαντα. Και επίσης ολα μαζι, αντλια, ιμαντες, διαφοροι ιμαντες, αντιψυκτικο, εργασια ειναι 350 ευρω. Και μόλις εδωσα καπου τοσα, για διαφορα αλλα που άλλαξα (λογικες φθορες).
  8. Γεια σας παιδιά. Πήγα χθές για κατι συμμαζέματα στο Golf και μου είπαν οτι ακούνε την Αντλία νερού και ότι θέλει αλλαγή. Και καλό είναι να αλλάξω και τον ιμάντα χρονισμού μια και θα γίνει η εργασία. Αλλαξα ιμαντα/αντλία το 2016 στα 55.000 χιλιομετρα. Αν θυμάμαι καλα ηταν σετ της SKF. Τωρα εχω 71000 χιλιόμετρα και πρέπει να τα ξαναλλάξω ; Δεν περισσεύουν και χρήματα πλέον. Η αλήθεια είναι ότι την ακούω και εγώ την αντλία (ένα τικ τικ τικ) και προφανώς έχουν δίκιο αλλα μου φαίνεται περίεργο. Και γιατι να αλλάξω και ιμάντα άραγε στα 15000 χιλιόμετρα; Τους ρώτησα τι θα γίνει αν μείνω απο αντλία νερού, και μου είπαν "αστα να πανε". Εγω καταλαβαίνω ότι απλά τα το παρω είδηση απο την θερμοκρασία η κάτι άλλο και θα σταματήσω αμέσως καλώντας οδική βοήθεια. Είναι έτσι η κάνω λάθος ; Ευχαριστώ.
  9. Φιλε ευχαριστω ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ. Οντως μεσα στην δεξιά "φουσκα" τα καλώδια ειναι τα μισα κομμενα. Ισως και γιαυτο δεν εχω και πισω ηλεκτρικη κλειδαρια. Τωρα να το φτιαξω μονος μου ειναι λιγο δυσκολο, αλλα και μονο που το βρηκα ειναι σημαντικο, θα με γλυτωσει απο περιτα εξοδα. Και παλι χιλια ευχαριστω.
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό ειναι θέμα γενικού συνεργείου ή ηλεκτρολόγου; Γιατί ειναι ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ !!!! και δεν έχω παράθυρα ......
  11. Γεια σας. Έχω ένα Golf 4, 1.4 16v (2004). Εδώ και μία εβδομάδα (ξαφνικά) δεν είχα ηλεκτρικά παράθυρα, φως πλαφονίερας και κεντρικό κλείδωμα. Και η ασφάλεια n14 καμμένη. Την άλλαξα 2 φορές και την καίει ξανά (όχι αμέσως). Προσπαθώντας να εντοπίσω το πρόβλημα, βρήκα ότι το κάψιμο συμβαίνει όταν κλειδώνω ή ξεκλειδώνω το αυτοκίνητο. Μια και οταν αλλάζω ασφάλεια και είμαι μέσα, με μηχανή αναμμένη ή όχι, ολα είναι οκ. Μόλις βγώ και κλειδώσω (η ξεκλειδώσω μετα, δεν μπορω να το ξερω) καίγεται η ασφάλεια. Δεν ζητώ λύση εδω, απλά μερικές συμβουλές για μην με σκίσουν στο συνεργείο ή αρχίζουν να ψάχνουν και να ψάχνουν. Τι μπορεί να συμβαίνει; Κεντρικό κλείδωμα ; Κλειδαριά οδηγού ; Το αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, 70.000 χιλ, σε γκαράζ πάντα. Να συμπληρώσω ότι εδώ και 6 μήνες δεν δουλεύει και η κλειδαρία του πορτ-μπαγκαζ, και ανοίγω με το κλειδί, με κόλπο (που διαβασα εδώ). Αλλά μάλλον είναι άσχετο. Ευχαριστω πολύ, αν κάποιος μπορεί να βοηθησει .....
  12. Τελικά δεν τα έβαλα και περίμενα μέχρι σήμερα πρωι να μιλήσω με το συνεργείο μου. Και καλα που δεν τα έβαλα, μια και ολα τα vw θέλουν CHF (κιτρινα η ανοικτο πρασινο χρώμα πλήρως συνθετικά) και οχι ATF (κοκκινα ορυκτέλαια). Οι προδιαγραφή ήταν και πανω στο (σκονισμένο) δοχείο στο αυτοκίνητο. VW G004 000 M2 η κατι τετοιο.
  13. Γεια χαρά παιδιά. Είμαι διακοπές και ..... θέλω να συμπληρώσω λαδι για το Υδραυλικο τιμόνι που ειναι κατω από το min. Εδω που είμαι βρήκα μόνο ενα Lotos AFT III G. Λέει το βενζιναδικο ότι κανει, αλλα δεν ειμαι σίγουρος. Εχω Golf 4, 1.4 - 16v βενζινη. https://www.supply-company.com/product-page/lotos-atf-iiig Ξέρει κανεις ; Ευχαριστώ.
  14. Στον βουλκανιζατορα που το σηκωσαμε πανω και το κουνησαμε, ηταν ξεκαθαρο οτι ο ηχος ηταν καπου μεσα στα ζανφορ. Επειδη ακουγα και κατι πισω, επεμενα να δουμε και τα πισω αλλα οσο και αν προσπαθησαμε δεν ακουσαμε κατι. Προφανως ο ηχος που ακουγα ταυτοχρονα και απο πισω, ηταν καποια μεταφορα του μπροστινου. Σε καθε περιπτωση παντως προφανως πρεπει να το σηκωσω σε κανονικο συνεργειο και να δουμε ολα τα ελαστικα σημεια/ενωσεις απο κατω. Ενα-ενα. Λογω πολυκαιριας βασικα, 12 χρονια περασαν .....
  15. Ναι ουστιαστικα καθεται στο γκαραζ (πυλωτη) και εχει ελαχιστη χρηση. Και εχεις δικιο, καλυτερα στο συνεργειο, εκει θα τα δουνε ολα (αν και πριν 6 μηνες αλλαξα αρκετα πραγματα εκει κοντα, ψαλιδια και ακρομπαρα) και τους ειπα να δουν τι αλλο θελει (και δεν ειπαν κατι). Ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.