Jump to content

MadBrainiac

Members
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

About MadBrainiac

  • Birthday 02/21/1977

User Information

  • Gender
    Male

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 1

Recent Profile Visitors

3,057 profile views

MadBrainiac's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. είδα το θέμα λίγο αργά αλλά ελπίζω η απάντηση να βοηθήσει. Το 210 δεν είναι συμβατό με MDI που είναι προϋπόθεση για να μπορείς να τοποθετήσεις usb θύρα στο αυτοκίνητο σου. Ο μόνος τρόπος για να βάλεις usb είναι είτε με κάποιο κίτ της Parrot ή Motorola TK30. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις θα είναι ενα προϊόν που θα μπορείς να το πάρεις μαζί σου και στο επόμενο αυτοκίνητο γιατί κουμπώνουν στην εργοστασιακή φύσα οπότε και είναι γενικής χρήσης. Όσων αφορά το θέμα ήχου είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Δεν θα ακούσεις όπερα με τέλεια αναπαραγωγή αλλά την δουλειά του την κάνει μια χαρά. Παράλληλα μην ξεχνάμε ότι σε αυτού του είδους κίτ θα έχεις και Bluetooth και είναι αρκετά μεγάλο ατού να έχεις στο αμάξι handsfree. Τώρα για όσους έχουν RCD,RNS 310 και 510 υπάρχουν λύσεις για κάθε πορτοφόλι και ανάγκες. Απο xcarlink, Dension, GROM, Connects2 η λίστα είναι αρκετά μεγάλη και το Ebay είναι γεμάτο. Αυτό που θα επισημάνω είναι ως εξής. Σε VW υπάρχει κίτ μετατροπής για το Motorola που προσφέρει και έλεγχο του ήχου/μουσικής και Bluetooth απο τα χειριστήρια και βλέπεις επίσης και πληροφορίες στο κεντρικό καντράν. Υπάρχει επίσης και το κίτ της Kufatec που είναι πολύ καλό και είναι αρκετά διαδεδομένο στην Ελληνική αγορά. Το κίτ της Kufatec προσφέρει πληροφορίες στο καντράν πάλι και είναι αρκετά ποιοτικό και είναι CAN BUS προϊόν. Τέλος υπάρχει και το κίτ της Dension που είναι USB, Bluetooth, AUX και iPod (με την αγορά του καλωδίου) που και αυτό δουλεύει μέσω CAN BUS και κάνει τα πάντα όπως και το κίτ της Kufatec. Σε γενικές γραμμές το budget αρχίζει απο τα 110-130 Ευρώ περίπου για απλό USB ή σκέτο iPod, 170 για iPod με CAN BUS δυνατότητα και μετά πάς στα 229-300 για full extra προϊόν.
  2. Το Gateway Five προσφέρει εργοστασιακό Bluetooth δλδ έχεις πλήρη τηλεφωνικό κατάλογο στο καντράν του αυτοκινήτου και έλεγχο κλήσεων απο τα χειριστήρια τιμονιού. Είναι σαν το κίτ που είδες στην φωτογραφία στο Fiscon. Παράλληλα τους τίτλους των τραγουδιών τα βγάζει πάνω στο καντράν και μπορείς να έχεις πάλι έλεγχο των τραγουδιών και browser για τα αρχεία απο το καντράν τιμονιού.
  3. Το GW Blue είναι μια απλοϊκή λύση που σου δίνει Bluetooth μέσω της θύρας CD Changer. Για να έχεις έλεγχο των κλήσεων χρησιμοποιείς το Previous Track (hang-up) / Next Track (answer). Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά για απλό handsfree κάνει μια χαρα δουλειά. Για απλό USB είναι μια χαρά, αλλά θα πρότεινα να πάς σε Gateway Five εάν μπορεί να το δεχτεί το αυτοκίνητο σου γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι απλά ασύγκριτο στην χρήση.
  4. καλό είναι το προϊόν. Βέβαια είναι σχεδόν 180 Ευρώ πιο πάνω απο ότι είναι το Gateway Five και δεν έχεις δυνατότητα USB/iPod.
  5. Το Gateway Lite είναι στα 120-130 Ευρώ συνήθως (USB), GW300 (iPod, USB, AUX) είναι στα 200-220 Ευρώ και το Gateway Five - USB, Bluetooth, AUX 229-239(+30 iPod dock). Δεν είναι ανάγκη να πάς για GW300 εάν θές απλά ένα USB για να κάνεις την δουλειά σου γιατί το GW Lite προσφέρει μόνο σκέτο USB και είναι μια χαρά για το ηχοσύστημα σου. Δεν έχει τίτλους αλλά είναι απλό στην χρήση γιατί παίζει CD1-Folder-1, CD2-Folder-2. Επίσης τώρα βγάζουν το GW Blue που είναι USB+Bluetooth που είναι και αυτό αρκετά απλό και θα βγεί στα 150 Ευρώ.
  6. Τσέκαρε στην ιστοσελίδα της Dension ποια καταστήματα είναι επίσημα: http://www.dension.com/where-to-buy Στην λίστα έχει στην κορυφή τον επίσημο αντιπρόσωπο για τα προϊόντα της Dension. Μπορείς να τοποθετήσεις σίγουρα 100% USB προϊόν και έχουν και ενα καινούριο προϊόν που έχει και Bluetooth εργοστασιακό όπως της Kufatec που λέγεται Gateway Five και κάνει μια χαρά δουλειά και σε RCD300.
  7. ναι το καινούριο Polo έχει ενα γκρί καντράν που είναι μόνο για βασικές ενδείξεις οπότε τίτλοι βγαίνουν απο το ηχοσύστημα.
  8. Εάν μπείς στην κεντρική σελίδα της Dension βγάζει στο WhereToBuy μια λίστα. Επίσημος αντιπρόσωπος είναι DigitalHellas.gr. Το κίτ της Dension δουλεύει πλήρως εργοστασιακά αρκεί να έχεις το MFA καντράν (δλδ το πεντάγραμμο) και βγάζει πληροφορίες και στο RCD και στο καντράν. Είναι σαν το εργοστασιακό Bluetooth και παράλληλα το iPod/USB δουλεύει κατευθείαν απο το touch screen. Για 229 Ευρώ (εάν θες μόνο Bluetooth/USB/AUX) και 259 Ευρώ (Bluetooth/USB/iPod/AUX) δεν είναι καθόλου άσχημα θα έλεγα...
  9. Καινούριο Dension Gateway 5 - iPhone car kit με θύρα USB και Bluetooth CAN BUS για 250 Ευρώ. Είναι ίσως η καλύτερη λύση για ήχο και Bluetooth μαζι σε VW αυτοκίνητο στην αγορά αυτή τη στιγμή. Με ενημέρωσαν οτι το κίτ υποστηρίζει RCD 300,500 και τα καινουρια 310 και 510 με BAP BUS οπότε καλύπτει πλήρες Bluetooth Handsfree / A2DP audio streaming, iPhone/iPod (με την αγορά του καλωδίου ή βάσης) και USB (στανταρντ). Το κίτ λειτουργεί κατευθείαν απο το MFD καντράν και είναι πλήρως εργοστασιακή λύση. Λιανική μαζί με το καλώδιο iPod/iPhone βγαίνει στα 250 Ευρώ (τιμή με ΦΠΑ) και χωρίς το καλώδιο θα βγεί περίπου στα 220 Ευρώ. Νομίζω οτι για την τιμή του και τις δυνατότητες του είναι μια χαρά. Παράλληλα ήθελα να επισημάνω οτι έχει βγεί στην Ελληνική αγορά το κίτ της Motorola το TK30. Είναι άψογη λύση αλλά πολύ πιο ακριβή.
  10. Το Parrot είναι μια χαρά για να κάνεις την δουλειά σου. Το μόνο που πρέπει να επισημάνω είναι οτι το Parrot έχει δικιά του ενίσχυση. Τι σημαίνει για τον ήχο... όταν παίζει το κίτ της Parrot κόβει την ενίσχυση του ηχοσυστήματος και σπρώχνει τα ηχεία με το δικό του τον ενισχυτάκο. Τελικό αποτέλεσμα είναι οτι ο ήχος είναι ΟΚ αλλά δεν είναι καλός κατα την άποψη μου. Εάν πραγματικά θες ενα καλό αποτέλεσμα για τα λεφτά σου, παρε το πλαίσιο και βάλε ενα ράδιο με Bluetooth/iPod. Μπορεί να είναι λίγο παραπάνω αλλά για το Polo εχεις την δυνατότητα να το κάνεις να παίξει και πολύ καλά με ενα αφτερμαρκετ ηχοσύστημα. Και δύο οβάλ ηχεία 6χ9 στην εταζιέρα και ο ήχος θα είναι απιστεύτα καλύτερος απο οτι έχει μαμά.
  11. το προκαταλύτη ο περισσότερος κόσμος (γιατί ειναι κάπου στο 1200+ το κόστος) τον βγάζει και είναι μια χαρά μετα και περνάει και ΚΤΕΟ. Το πρόβλημα αρχίζει απο το γεγονός οτι μπουκώνει η EGR και μετά μένει ανοιχτή. Βγάζεις τον προκαταλύτη και τελειώνει εκεί το θέμα και καθάρισμα βαλβίδες, σωληνάκια και εισαι ΟΚ. Εμένα αυτό μου έκατσε και μένα με το ρελαντί στο 9Ν3 που είχα και μετά απο ψάξιμο μου είπαν σε κανα δυό συνεργεία οτι ακόμα και αν βγάλεις τον προκαταλύτη δεν έχεις πρόβλημα.
  12. Δυστυχώς ότι ακριβώς πέρασες με το αυτοκίνητο σου που είναι μοντελο του 04' εγώ τα πέρασα με μοντέλο του 05'. Δεν μου καιγε λάδια αλλά ράγισε ο προκαταλύτης, βαλβίδες EGR (αλλαγή) και καινούριους πολλαπλασιαστές. Καθάρισμα και πάλι καθάρισμα και απίστευτη ταλαιπωρία γιατί και καλά το αυτοκίνητο έκαιγε κακιά βενζίνα. Δλδ ρε παίδες θα πρέπει να καίμε 100αρα και να καθαρίζουμε κάθε 15.000 χλμ την πεταλούδα. Έλεος... Το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι το εξής, βάλε μπουζί Denso για να έχεις καλύτερη καύση και βάζε 100αρα τουλάχιστον μια φορά την εβδομαδα για να μπορεί να καθαρίζει που και που. Καθάρισμα της πεταλούδας είναι απαραίτητο που και που και στους πολλαπλασιαστές καλό θα ήταν εάν βλέπεις ροπές να κανουν σκαμπανεβάζματα να κάνεις και μια αλλαγή για σιγουριά. Και όσων αφορά το προκαταλύτη πάρε ενα τηλέφωνο στα κεντρικά και ανέφερε την όλη κατάσταση. Είσαι εκτός εγγυησης αλλά είναι τραγικό να σου ραγίζει ο προκαταλύτης.
  13. Το μόνο πρόβλημα γενικά με το κίτ της XCarlink είναι οτι σε περιορίζει όσων αφορά το πόσες Playlist μπορείς να παίξεις και πρέπει να διαμορφώσεις το στικακι με συγκεκριμένο τρόπο. Το Gateway 300 έχει την δυνατότητα να έχεις όσες λίστες θές ανεξαρτήτος το πώς είναι διαμορφωμένο το στικάκι. η Dension προσφέρει και καλώδιο ειδικά για να έχεις και δεύτερη τροφοδοσία σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις και σκληρο δισκο 2.5" για να έχει αρκετό ρεύμα για να κανει spinup το drive. Παράλληλα δεν έχουν για το iPod φόρτιση για τις τελευταίες γενιές απο iPod/iPhone γιατί τα καινούρια έχουν 5V αντί για 12V. Εάν θές βέβαια μπορείς να αγοράσεις αντάπτορα που κοστίζει 30 Ευρώ απο την Scosche που μετατρέπει τα 12V->5V για να φορτίζει τα καινούρια.Παράλληλα το κίτ της XCarlink δεν υποστηρίζει τις καινούριες γενιές εργοστασιακών και είναι μόνο για RCD300,500,MFD και χωρίς τίτλους. Σημασία έχει οτι λύσεις υπάρχουν αλλά ανάλογα με το εργοστασιακό και τις δυνατότητες που θέλεις να έχει, διαφέρουν στην τιμή. Το απλό κίτ USB αρχίζει απο 100+ αλλά εάν θές CAN BUS με τίτλους στο καντράν πάς στα 200-220+. Εάν θέλετε να το δείτε σε λειτουργία το 300αρι το λινκ απο YouTube είναι αρκετά καλό:
  14. το κιτ της Connects2 έρχεται και με ενα SD->USB για να μπορεις να βάζεις τις μνήμες που μπορεί να έχεις. Είναι και AUX εάν θυμάμαι καλά και είναι το ίδιο με τα X-Carlink που πουλάνε στο Ebay. Με το Gateway Lite η διαφορά είναι οτι είναι και iPod kit (εάν επιθυμείς την καλωδίωση) και είναι στα 110 Ευρώ η τιμή αγοράς του κιτ.
  15. To kit μπορείς να το προμηθευτείς σε οποιαδήποτε κατάστημα έχει προϊοντα της Dension, υπάρχει μια λίστα στην κεντρική σελίδα της εταιρείας. Μπορείς επίσης να απευθυνθείς στον επίσημο αντιπρόσωπο για πληροφορίες και πιστεύω οτι οποιαδήποτε αποριά και εάν έχεις θα σε καλύψουν εκεί. Οι τίτλοι βγαίνουν πάνω στο εργοστασιακό και τα σπάει κανονικότατα το κίτ. Δεν είναι ψώφιο γιατί δίνει 4V προενίσχυση στην είσοδο και ακούγεται μια χαρά. Ειδικά εάν έχεις και το πακέτο με sub στο αμάξι εκεί είναι άψογο το αποτέλεσμα.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.