Jump to content

k_t_g

Members
  • Posts

    975
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by k_t_g

  1. k_t_g

    vw connect

    Το έβαλα εγώ. Όντως ελέγχει πόσο καύσιμο έχεις και άλλα 1.000 πράγματα. Όπου έχει sensors το αυτοκίνητο, συνδέεται και σου δίνει report στο κινητό. Λάδια, λάστιχα, ψυγείο, νερό, km, τάση μπαταρίας, υπόλοιπο km, κάνει track όλες σου τις διαδρομές, ελέγχει πως οδηγείς και σου προτείνει βελτίωση κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι από τα αξεσουάρ που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχεις, αλλά αν λάβεις υπ' όψιν το ελάχιστο κόστος του, έχει πολύ ενδιαφέρον να το τοποθετήσεις.
  2. To adaptive cruise control τι διαφορά έχει από το απλό που έχει ήδη πάνω; Είναι αυτό που κρατάει σταθερή απόσταση από τον μπροστινό; Αυτό που έχει πάνω κρατάει μόνο σταθερή ταχύτητα ή την ανεβοκατεβάζεις κιόλας με τον λεβιέ; Βολεύει το cruise control σε manual κιβώτιο ή έχεις βάλει το DSG;
  3. Thanx a lot @MK7_man Η αλήθεια είναι ότι έψαξα αρκετά - κυρίως μέσω αναζήτησης - αλλά δεν κατάφερα να τον εντοπίσω. Παρ' όλα αυτά, άνοιξα το thread μιας και ήθελα γνώμες και προτάσεις φίλων για τα ενδιαφέροντα extras
  4. Το Bluemotion δεν έχει εκδόσεις. Μία είναι μόνο και τα χαρακτηριστικά της είναι σχετικά κοντά στη Highline.
  5. Θυμάμαι κατά καιρούς να κυκλοφορούν κατάλογοι ΣΑΝ αυτόν http://goo.gl/2hZOUN που περιείχαν λίστα με τον extra εξοπλισμό του μοντέλου και το κόστος. Μάλιστα, ποτέ δεν τον ανακοίνωναν στο site της VW και οι αντιπροσωπείες του φυλούσαν ως κόρη οφθαλμού, λες και αν διέρρεε, θα κατέρρεε η παγκόσμια οικονομία. Έχει μήπως κανείς τον εν λόγω κατάλογο για τα extra του Golf VII; Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να μου πείτε ποια είναι τη συνήθη extra που δίνουν οι αντιπροσωπείες για το BlueMotion; Τα χρεώνουν; Τα κάνουν - και καλά - δώρο για να προσελκύσουν αγοραστές; Ξέρετε πόσο κοστίζουν τα xenon φώτα; Υπάρχουν κάποια "standard" extra που θα μου προτείνατε οπωσδήποτε να επιλέξω; Ευχαριστώ πολύ!
  6. Στην πράξη έχω δει ότι όσα άσχημα είχα ακούσει για την επέκταση εγγύησης ήταν ράδιο αρβύλα. Εντός επέκτασης μου πέρασαν σε εγγύηση πεσμένη μπαταρία, χωρίς καν να το ζητήσω! Μου την άλλαξαν εντελώς δωρεάν, χωρίς καν να με ειδοποιήσουν πρώτα. Πήγα να το πάρω από το service και μου είπαν "By the way, σας αλλάξαμε και την μπαταρία γιατί είχε πέσει".
  7. Είσαι λίγο πιο ήσυχος ότι οι πιθανότητες να σε κλέψουν ή να σου βάλουν νοθευμένη είναι σχετικά μειωμένες.
  8. Όχι απλά κρίμα. Απαράδεκτο
  9. Είναι κρίμα να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους. Σίγουρα όμως, θα μπορούσαν να κρατήσουν πελατεία εάν συμπεριφέρονταν πιο σωστά. Μένω δίπλα στην Καρέντα και πάω σε συνεργείο που απέχει 20 χλμ από το σπίτι μου. Αφού τα σκάω που τα σκάω, δικαιούμαι να μου συμπεριφέρονται με σεβασμό, ως νοήμων άνθρωπο.
  10. Turbo timer έβαλα 6 μήνες αφού πήρα το αυτοκίνητο. Κανείς δε μου έκανε παράπονο. Κάποιοι μου είπαν και "μπράβο" Μια φορά είχα πάει στην Καρέντα γιατί 2.5 χρόνια μετά την αγορά του golf, μου ξεφλούδισε το χρώμα. Μου είπαν ότι είμαι εκτός εγγύησης. Τους είπα ότι άλλες εταιρείες δίνουν 5 και 7 χρόνια εγγύηση στο χρώμα. Μου απάντησαν την επόμενη φορά να πάρω αυτοκίνητο από μια τέτοια εταιρεία. Δεν ξαναπήγα στην καρέντα.
  11. Τον Τριανταφυλλίδη τον ξέρεις; Είναι η λύση στο πρόβλημά σου.
  12. Τα λάστιχα πόσα χλμ έχουν; Είναι σε καλή κατάσταση; Αυτό που περιγράφεις είναι ένδειξη φθαρμένου ελαστικού.
  13. Υποθέτω ότι υπάρχει λόγος που οι όροι χρήσης λένε ότι δεν πρέπει να γράφουμε με κεφαλαία. Η ιστορία σου είχε ενδιαφέρον. Γι' αυτό κάθισα και τη διάβασα. Κατά τα λοιπά, με έπιασε το κεφάλι μου. Το κείμενο διαβάζεται με δυσκολία έτσι όπως το έχεις γράψει. Επί της ουσίας, καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου. Κοίτα να είσαι ψύχραιμος, ευγενικός και να επιμένεις μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Θα επιμείνεις πολύ στην αντιπροσωπεία για να πάρουν φασματογράφο και να κάνουν μετρήσεις. ¶λλο που δεν θέλουν να σου το φτιάξουν. Θέλουν μόνο να πάρουν το ΟΚ από Γερμανία για να πληρωθεί η ζημιά. Αντίστοιχες κωμικοτραγικές καταστάσεις έζησα κι εγώ με ένα ελαττωματικό σασμάν. Τελικά, βρήκα τη λύση μου. Κοίτα να επιμένεις ευγενικά και με ψυχραιμία. Αυτοί θέλουν να σου το φτιάξουν. Λεφτά θα πάρουν. P.S. Γράφε με μικρά γράμματα. ¶φηνε κενά. ¶φηνε παραγράφους. Βοήθα μας να καταλαβαινόμαστε.
  14. Τα σχιστά του τα ματάκια δεν τα βλέπει κανείς;;;
  15. Την Παρασκευή που θα τελειώσω με το service, θα σου κάνω σύγκριση τιμών και θα καταλάβετε την τεράστια διαφορά. Εκεί έλεγα να περάσω μια βόλτα, αλλά επειδή έψαχνα φίλτρα mann και δεν είχα πολύ χρόνο να ψάχνω για parking και να ρωτάω από μαγαζί σε μαγαζί, είπα να ρωτήσω μπας και ξέρει κανένας κάποιο κατάστημα για να πάω καρφωτός. Τελικά, βρήκα σε κάποιον στην Καλλιθέα. Ευχαριστώ πολύ παίδες!
  16. Sorry. Το ένα μπήκε από λάθος. Ήθελα να postάρω σε topic που παρακολουθούσα και μπερδεύτηκα με άλλο. Μπορείς να το σβήσεις. Sorry και πάλι
  17. Καλημέρα! Πήγα χθες να πάρω αναλώσιμα για το service των 2 ετών από "το γνωστό eshop" στον Πειραιά και δυστυχώς - λόγω της απεργίας - δεν είχε φίλτρο αέρα και φίλτρο λαδιού. Επειδή από το ύφος του κατάλαβα ότι μάλλον δεν θα έχει σύντομα διαθέσιμα, έχετε να μου προτείνετε κανένα κατάστημα κάπου προς Ν. Κόσμο, Ν. Σμύρνη, Καλλιθέα, Πειραιά, Παλαιό Φάληρο, ¶λιμο κλπ που θα μπορούσα να αγοράσω φίλτρα mann, αέρα και λαδιού; Thanx guys!
  18. Καλημέρα! Πήγα χθες να πάρω αναλώσιμα για το service των 2 ετών από "το γνωστό eshop" στον Πειραιά και δυστυχώς - λόγω της απεργίας - δεν είχε φίλτρο αέρα και φίλτρο λαδιού. Επειδή από το ύφος του κατάλαβα ότι μάλλον δεν θα έχει σύντομα διαθέσιμα, έχετε να μου προτείνετε κανένα κατάστημα κάπου προς Ν. Κόσμο, Ν. Σμύρνη, Καλλιθέα, Πειραιά, Παλαιό Φάληρο, ¶λιμο κλπ που θα μπορούσα να αγοράσω φίλτρα mann, αέρα και λαδιού; Thanx guys!
  19. Το δικό μου το πήρα Σεπτέμβριο του 2004 και είχε αισθητήρες και ειδοποίηση. Θα μου φαινόταν περίεργο τον Ιούλιο του 2005 να βρήκε stock τέτοιο αμάξι. Τεσπα. Κατά πάσα πιθανότητα, μπορείς να το ενεργοποιήσεις. Αντιπροσωπεία ή vagcom. Αν σου ζητήσει κανείς λεφτά, σε κλέβει.
  20. Και δεν έχει ειδοποίηση στη ζώνη;; Εγώ το είχα πάρει 2004 και το είχε by default! Ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με VagCom. Σε όποια αντιπροσωπεία και αν πας, θα σου το ενεργοποιήσουν. Δωρεάν. Ποια έκδοση έχεις;
  21. Πληροφορία από http://www.myturbodiesel.com/ Οπότε το hill holder δεν είναι θέμα sw αλλά κιβωτίου
  22. Πρόσφατα έριχνα μια ματιά στους καταλόγους της VW και εντόπισα ότι το hill holder είναι standard στα DSG (τα 6άρια). Θεώρησα ότι αυτό είναι κοροϊδία με το εξής σκεπτικό: Έχω ακούσει ότι τα αυτόματα - εφ' όσον αφήσεις το φρένο - προχωρούν σιγά σιγά μόνα τους ακόμα και αν δεν πατάς καθόλου γκάζι. Σύμφωνα με αυτό, θεωρώ ότι το ίδιο θα κάνουν και σε ανηφόρα, άντε το πολύ πολύ να κάθονται σταθερά στη θέση τους αντί να προχωράνε. Βέβαια δεν είχα ποτέ αυτόματο και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου που ξέρεις πολλά περισσότερα από εμένα, σκέφτηκα μια βλακεία. btw... ισχύει ότι στην ευθεία προχωράει μόνο του; Πάω μες στην εβδομάδα να κάνω ένα test ένα dsg!
  23. Όταν είναι σβηστό, φέρνει αέρα απ' έξω Όταν είναι αναμμένο από αριστερά κάνει απλή ανακύκλωση αέρα. Όταν είναι αναμμένο από δεξιά φέρνει αέρα απ' έξω και τον καθαρίζει από φίλτρο για μυρωδιές και σκόνες πριν τον βάλει μέσα στην καμπίνα. Η δουλειά του είναι αυτή. Αν σβήσεις το κλιματιστικό, απλά, ο αέρα που θα έρχεται δεν θα ψύχεται - θερμαίνεται πρώτα
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.