Jump to content

subwrc

Members
  • Posts

    341
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by subwrc

  1. Σε Golf 5 gt sport 140hp (bmy) με 98000χλμ μετά από ελαφρύ θόρυβο που προέρχονταν από τον πίσω δεξί θόλο και διαγνώσθηκε στο πίσω δεξί αμορτισέρ, άλλαξα τα δύο πίσω αμορτισέρ (1k0513029fg), βάζοντας τα Sachs SuperTuring 310950 (90€ τα δύο). Άλλαξα και πίσω τακάκια (1j0698451) πρώτη φορά κι έβαλα της Textar (20€). Έχω την αίσθηση ότι το πίσω μέρος πατάει πολύ καλά σε συνδυασμό με ελαστικά της Hankook K425 Kinergy Eco, διατηρώντας την άνεση που είχε.
  2. Είχες κι εσύ το συνηθισμένο πρόβλημα με το "φαγωμένο" μπουτόν όπως περιγράφεται εδώ. Θα μπορούσες να τη γλυτώσεις στο τσάμπα αν είχες χρόνο να ασχοληθείς όπως παιδεύτηκα κι εγώ. Αν έχεις κρατήσει τη παλιά σου κλειδαριά θα δεις ότι φτιάχνει πολύ εύκολα και δεν αξίζει να την πετάξεις. Απ' ότι φαντάζομαι μπορεί η μεταχειρισμένη κλειδαριά που σου έβαλαν να είχε ανοιχτεί αφού πρώτα αποσυνδέθηκε κλειδωμένη. Αν είναι έτσι δες εδώ τι χρειάζεται.
  3. Γιατί όμως τόσο μεγάλη πτώση απόδοσης ; Ο συμπιεστής ενός κλιματιστικού για ένα δωμάτιο 15τμ.(όγκος 45κ.μ.) είναι περίπου 3kw=4hp . Πόση ισχύ να χρειάζεται ο συμπιεστής του κλιματιστικού για το αυτοκίνητο ;
  4. Από εδώ που βγάζει το www.streetdragfluids.com του Αγγελόπουλου αλλά όπως γράφτηκε παραπάνω μάλλον δε θα το έχει τώρα. Edit: Δες κι εδώ δίνει το www.autoturbo.gr
  5. Εχθές πριν το λιπαντικό service (7ο service 82000χλμ) είπα να ρίξω προληπτικά (χωρίς να έχω misfires) στην εισαγωγή τον amsoil power foam που είχα πάρει πριν τρία χρόνια τότε που είχα κάνει και την αλλαγή του καπακιού του κινητήρα. Δε μπορούσα να βγάλω με τίποτα το σωληνάκι της βαλβίδας αντεπιστροφής προς τον αυλό εισαγωγής οπότε το έβγαλα από το άλλο άκρο του αφού έβγαλα πρώτα τη N80 για να έχω πρόσβαση. Ξεκινώντας να ρίχνω τον αφρό στο ρελαντί ο κινητήρας πήγαινε να σβήσει κι ανέβαζε μόνος του στροφές. Το μπουκάλι του amsoil όμως δεν έβγαζε συνέχεια αφρό κι έπρεπε συνέχεια να σταματάω για να τον χτυπάω πάνω κάτω και μετά συνέχιζα για λίγο. Τελικά μάλλον λόγω της παλαιότητας του αφρού δεν κατάφερα να αδειάσω πάνω απ' το 1/4 του μπουκαλιού. Αφού άφησα σβηστό τον κινητήρα για 15 λεπτά, ξεκίνησα για το ξεκάπνιασμα. Μόλις έδωσα γκάζι στην πρώτη έκανε μια διακοπή και μετά άρχισε να βγαίνει το άσπρο ντουμάνι απ την εξάτμιση. Μιλάω για πολύ ντουμάνι για 300 μέτρα περίπου! Κάποια στιγμή θα το επαναλάβω με το egr 3 petrol cleaner της Wynn's ή το powerboost.
  6. Στο module 46 - Central Convenience, πατάς Coding-07-> Long Coding Helper : και για το emergency Brake flash light πας στο module 09 - Central Electronics :
  7. ? Ναι έχω την οθόνη Plus. Τώρα που το λες μπορεί να το χάλασα κι από κει. Θα το τσεκάρω. Ευχαριστώ! Edit: OK! Αυτό ήταν! Κάποια στιγμή που πειραματιζόμουν με το κλείδωμα της πόρτας που έφτιαχνα πρέπει να το είχα πειράξει. Πάντως μου κάνει εντύπωση που οι ρυθμίσεις είναι ξεχωριστές για κάθε κλειδί!
  8. Δε μιλάω για κωδικοποίηση του immobilizer. Είναι άλλο πράγμα ο συγχρονισμός του πομπού του κλειδιού για τηλεχειρισμό που βρίσκεται στο κομμάτι με τα κουμπιά του κλειδιού. Πιο αναλυτικά εδώ
  9. Μετά την επισκευή της κλειδαριάς του συνοδηγού δε μπορώ να ανοίξω ή να κλείσω τα παράθυρα/ηλιοροφή με τηλεχειρισμό από το κλειδί που χρησιμοποιούσα πάντα. Δοκίμασα και με το άλλο κλειδί που έχω αχρησιμοποίητο τόσα χρόνια και γίνεται κανονικά. Έχω ελέγξει τις ρυθμίσεις στο Central Convenience Module κι είναι όλα όπως πρέπει στα bytes 6,7,8. Δηλαδή τo κλειδί κλειδώνει/ξεκλειδώνει κανονικά με τηλεχειρισμό απλά δεν ανεβοκατεβάζει τα παράθυρα ενώ το άλλο κάνει και τα δύο. Έχω δει οδηγό για adaptation νέων κλειδιών όμως φοβάμαι μην κλειδωθώ στο τέλος έξω. Καμιά ιδέα ?
  10. Αξιώθηκα χθες κι ασχολήθηκα με την προβληματική κλειδαριά. Έφαγα όλη τη μέρα όμως... Αφού έβγαλα την κλειδαριά διαπίστωσα αυτό που έχει αναφέρει ο Karaman. Το πίσω μέρος του μάνταλου που πατάει στο διακόπτη για να σημανθεί το άνοιγμα της πόρτας ήταν φαγωμένο απ' την τριβή με το κουμπάκι του διακόπτη. Εγώ απλά αντί για να τρίψω το πίσω τμήμα του μάνταλου, προσπάθησα να δώσω ύψος στο κουμπί του διακόπτη με κάποιο τρόπο όπως κολλώντας απάνω του κάποιο πλαστικό πάχους το πολύ μισού χιλιοστού (καλαμάκι, συσκευασίας σαμπουάν κτλ.) με κόλλα στιγμής. Κάτι κατάφερα δε ξέρω βέβαια πόσο θα κρατήσει αλλά και καινούργια να έβαζα πάλι θα φαγωνόταν σε κάποιο χρόνο. Έφαγα πολύ χρόνο όχι για το πρόβλημα καθεαυτό αλλά για άλλα που προέκυψαν λόγω της απειρίας μου. Π.χ. έφαγα τις M6 βίδες που κρατάνε την κλειδαριά στην πόρτα και εν τέλει τις αντικατέστησα με πεντάγωνες. Επίσης κακώς έλυσα την κλειδαριά στο μηχανικό κι ηλεκτρικό της μέρος (βγάλσιμο μίας T20, μιας T10 κι ένα ελατήριο) για να έχω πρόσβαση στο διακόπτη που ήθελα. Δε χρειάζεται, ο διακόπτης βγαίνει εύκολα αφαιρώντας το μεταλλικό κλιπ που τον κρατάει. Έτσι δημιούργησα κι άλλο πρόβλημα! Τα κούμπωσα όλα στην πόρτα αλλά ενώ είχα φτιάξει το θέμα του διακόπτη δεν κλείδωνε η πόρτα του συνοδηγού!! Λύσιμο όλα από την αρχή και μετά από πολύ ταλαιπωρία κι απογοήτευση κι ενώ έλεγα να παραγγείλω καινούργια κατάλαβα ότι πριν βγάλεις τη κλειδαριά απ' την ηλεκτρική φίσα, εφόσον έχεις σκοπό να τη λύσεις, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις απασφαλίσει το κλείδωμα,αλλιώς δε θα μπορείς να γυρίσεις χειροκίνητα το γαλάζιο μοχλό στη θέση που πρέπει(ξεκλείδωτος) ώστε να κουμπώσει σωστό με το μηχανικό κομμάτι της κλειδαριάς. Προσοχή!! Ακόμα κι έχοντας πατήσει το κλείδωμα του αμαξιού βγάζοντας και λύνοντας την κλειδαριά πάλι μπορούμε να την ξανακουμπώσουμε αλλά ένα μεταλλικό κομμάτι κάτω απ το γαλάζιο μοχλό δε θα πιάσει ένα μηχανισμό στο μηχανικό κομμάτι και μετά δε θα κλειδώνει η κλειδαριά!
  11. Η φωτογραφία στο προηγούμενο post του winner δείχνει τη βαλβίδα N80. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η N80 και το σωληνάκι για τη διασύνδεση της απευθείας με τον αυλό εισαγωγής, οπότε δε βλέπω να μεσολαβεί ο G71. Άρα υποθέτω ρίχνουμε άφοβα.
  12. Αν το δοκιμάσει κάποιος, ας κάνει τον κόπο να ανεβάσει κι ένα βιντεάκι και για μας τους άσχετους.
  13. From the album: Golf Tsi

    13-04-2011 Καθαρισμός Βαλβίδων
  14. subwrc

    Golf Tsi

    Golf V Tsi 140 GTSport Grey United 3d
  15. Την έχω πατήσει με το χαλάζι και το έχω φτιάξει μέσω ασφάλειας σε τεχνικό PDR. Μήπως λέτε αυτό http://www.dentsaway.gr/ ?
  16. Μία απ τα ίδια κι εγώ. Σε Golf GT Sport 10/2007, ξεκίνησα να καθαρίζω τα κολονάκια των ζωνών και τις χειρολαβές στον ουρανό που μαυρίζουν με τον καιρό όταν είναι ανοιχτά τα παράθυρα κι είδα γύρω απ' σκιάδια ότι έχει αρχίσει να κρεμάει.... Εν τω μεταξύ το μόνο που κατάφερα είναι που έκανα στάμπες στον ουρανό και τίποτα άλλο. Αλλά μετά από αυτά που διαβάζω δεν τολμώ να καθαρίσω και τον υπόλοιπο ουρανό μη μου μείνει στα χέρια.
  17. Να μη δοκιμάσω πρώτα αυτό που λέει ο Karaman ? edit:Υπάρχει ακόμα εδώ κι εδώ βοήθεια.
  18. Μία απ' τα ίδια, ακριβώς όπως τα περιγράφεις .....
  19. Δε νομίζω γι αυτό έβαλα και το σχήμα. Ακριβώς. Γι' αυτό τη βλέπουμε και σε αμάξια χωρίς μηχανικό υπερσυμπιεστή.
  20. Δεν είπα πως δεν υπάρχει. Η n75 δεν κάνει αυτό που είπε παραπάνω ο gtse, κι η λειτουργία για την N75 που περιέγραψε δεν σχετίζεται με κάποια βαλβίδα πέραν αυτών που έγραψα παραπάνω.
  21. Δεν υπάρχει τέτοια βαλβίδα. Υπάρχει η J808 που στέλνει τον αέρα(όλο ή μέρος του)από την εισαγωγή στον κομπρέσσορα πριν φτάσει στο turbo, κι ο μαγνητικός συμπλέκτης που εμπλέκει ή απομονώνει τον κομπρέσσορα.
  22. Δε νομίζω ότι δεν βλέπει καθόλου το πόσο πλούσιο είναι το μίγμα. Το σωστό είναι ότι βλέπει και πόσο πλούσιο και πόσο φτωχό είναι το μίγμα κόντα στη στοιχειομετρική τιμή 14,7:1 δηλαδή στο στενό εύρος (narrowband) από 14,0:1(1.0volt) έως 15.4:1(0,1volt), δηλαδή λάμδα 0,95 έως 1,05 αντίστοιχα, καθώς ακόμα κι όταν είναι πλούσιο περισσεύει οξυγόνο στα καυσαέρια. Το διάγραμμα αντιστοιχίας volts και λόγου αέρα/καυσίμου μου το είχε δείξει ο DIMIV , ενώ εδώ φαίνεται η περίσσεια οξυγόνου των καυσαερίων και στο πλούσιο μίγμα. Επίσης η ecu λαμβάνει υπόψη τις τιμές του narrowband μόνο όταν ζητάει στοιχειομετρικό μίγμα δηλαδή στο ρελαντί και στη σταθερή ταχύτητα. Εμένα tsi 140 δείχνει σε volts.
  23. Είχα κι εγώ τους ενδοιασμούς μου αλλά τελικά έπλυνα τον χώρο του κινητήρα ως εξής : Κάλυμμα στο δυναμό με πλαστική σακούλα. Ψέκασμα με Insta Finish Premium Blue APC (All Purpose Cleaner) σε διάλυμα 1:4 με απιονισμένο νερό, ξεκινώντας στην εσωτερική επιφάνεια του καπό και μετά πάνω στο καπάκι του κινητήρα, κολάρα, κουτιά κ.τ.λ. Αφήνεις 2 λεπτά να παπαριάσει με τη λύγδα και τρίβεις με πινελάκι. Μετά ξέπλυμα ψεκάζοντας με ένα μπουκαλάκι spray απιονισμένο νερό και μάζεμα της βρωμιάς με σφουγγάρι. Και δεύτερη φορά το ίδιο ξέπλυμα ώστε να φύγουν και τα υπολείμματα. Σκουπίζεις - στεγνώνεις με πανάκι μικροϊνών. Μετά γυάλισμα και προστασία στα πλαστικά με Prima Nero (μετά από 2 μήνες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες κάτω απ το καπό το nero βαστάει). Τέλος καμαρώνεις!
  24. Προτεινόμενη σύσταση λιπαντικού για μείωση επικαθήσεων σύμφωνα με την Lubrizol (Patent number: 6846782) http://www.google.com/patents?id=a4wUAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&source=gbs_overview_r&cad=0#v=onepage&q&f=false Στη σελ. 19 του http://www.lubrizol.com/richmedia/EngineOilAdditives/ACEA2008/UEIL2006LowerSAPS/UEIL2006LowerSAPS.pdf αναφέρει ότι τα λάδια Group IV με χαμηλό SAPS έχουν 42% μειωμένες επικαθήσεις σε σύγκριση με τα Group iii. Έχουμε πληροφορίες αν τα λάδια που βάζουμε (castrol edge, mobil1 esp, aral supertronic iii) ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ;
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.