Jump to content

koskef

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by koskef

  1. Ρε παιδια να τα βάλουμε σε τάξη. Για ένα GT 170 hp μαμά, είναι προτιμότερο, αν εχω καταλάβει, να βάλω PZFR6R8EG. Σωστά? Τα οποία όμως δεν μπορω να βρώ πουθενά. (Αν καποιος ξερει ας βοηθήσει παρακαλω) Άρα εχω επιλογές τα PZFR6R ρυθμισμένα σε 0,8mm ή Τα SIZFR6B8EG τα οποία όμως εξέχουν λιγότερο μεσα στον κύλινδρο. (και άρα τα απορρίπτουμε?) Τι λέτε? Αν προτιμήσω PZFR6R σε 0,8mm, τα εχει κλείσει καποιος γιατ σε έναν τύπο που πήγα να ρωτήσω μου λέει δεν κλείνουν. Παπαριές? Νομίζω πως το θέμα ανάφλεξης (μπουζι-πολλαπλασιαστης) ειναι απο τα πλέον σοβαρά στον κινητήρα για να περνάει στα ψιλά!!!!!!!!!!
  2. Ρε παιδια ενα pm που βρισκεται ο Θανος και ενα τηλ. επικοινωνιας αν ειναι δυνατο.
  3. Τσεκαρα σε γνωστο συνεργειο του φορουμ το διακοπτη των καθαριστηρων και δεν φταιει αυτος. Μιλαμε λυνεις ολο το τιμονι.... Αν μπορεις φιλε zero δωσε link να δω. Μοτερακι φτηνο απο που αγοραζω? Μηπως επισκευαζεται?
  4. Ξερει καποιος να μου πει πως ξηλωνω τα πλαστικα της πορτας του πορτμπαγκαζ ωστε να αποκτησω προσβαση στο μοτερ του υαλοκαθαριστηρα?
  5. Ο δευτερος ταπετσερης που λες φιλε ancarage που βρισκεται? Μπορεις να δωσεις τηλ.του και διευθυνση?
  6. Όταν γυρνάω το διακόπτη να βάλω μπροστα ξεκινάει ο πίσω υαλοκαθαριστήρας χωρίς να εχω πατήσει το χειριστήριο του. Μου το εκανε και παλιοτερα αλλα μολις εσβηνα και ξαναβαζα σταμάταγε. Ειχε κανεις σας ιδιο θέμα?
  7. Η VW μου είπε σήμερα για τρόμπα νερού. 400 Ευρώ (250+150). Που αλλού μπορώ να το φτιάξω οικονομικότερα αλλα σωστά?
  8. Φίλοι το τελευταιο διαστημα ακούω ένα θόρυβο σαν κατι που γυριζει να γδέρνει ελαφρα. Υποψιάζομαι κατι σε ρουλεμαν, γιατι το κάνει ενω ειμαι σταματημένος. Εχει μήπως αλλαξει κάποιος ρουλεμαν σε κομπρέσορα ? Τουρμπινα δεν νομιζω να ειναι γιατι ακούγεται απο ρελαντί. Πειτε γνωμες ή αν κάποιος αντιμετώπισε ίδιο προβλημα.
  9. Ακαυστη βενζίνη είναι(καφεμαυρος καπνος). Ισχύει σε όλα τα 170αρια τουλάχιστον. Μην Ξεχνας οτι το πλούσιο μείγμα (σε βενζίνη) ψύχει τους κυλίνδρους-βαλβίδες και κατα περίπτωση χρειάζεται(όπως σε μας), που λόγω πιέσεων αναιβάζουν θερμοκρασίες. Πάντως έτσι δουλεύουν όλα.
  10. ρε παιδια σε GT 170 τετοιο προγραμμα αυξανει την καταναλωση ? (πολυ?)
  11. Για να κρυωσει εγω οταν παρκαρω αναβω τον κλιματισμο στη μικροτερη σκαλα και περιμενω 1-2 λεπτα. Η θερμοκρασια νερου πεφτει στους 81.
  12. Ποσο κοστιζει το ιντερκουλερ απο s3 ρε παιδια ?
  13. Λεω λοιπον εγω τωrα... Κινουμαι με 4000 σαλ στην εθνικη, φρεναρω λιγο, οι στροφες πεφτουν στις 3000. Για πειτε τι ζορι θα τραβηξει ο compressor aφου θα πρεπει να εμπλακει και να ανεβασει τις στροφες του στις περιπου 15000, ωστε να δωσει πιεση οταν πατησω το γκαζι στις 3000σαλ και ολα αυτα μεσα σε 1με2 sec. Ή κανω λαθος ;
  14. Εγω παιδια στο δικο μου GT 170 μου χτυπαγε η 5η σε αλλαγες πανω απο 3000 σαλ. Στην αντιπροσωπια που πηγα μου ανεφεραν οτι ειχε προβλημα και η οπισθεν. Μου ειπαν οτι θα αλλαζαν ολα τα συνχρονιζε προληπτικα, αλλα τελικα με εντολη Γερμανιας αντικατεστησαν το κιβωτιο με νεο που ηρθε απο γερμανια
  15. Εγω παντως δεν θα αφηνα με τιποτα λαδια για 15000χλμ σε ενα κινητηρα TSI. Στο δικο μου βαζω MOBIL 1 ESP FORMULA τα αλλαζω καθε 10.000χλμ και παρατηρω οτι ειναι αρκετα πιο μαυρα σε σχεση με τα BP 7000 0W-40 που εβαζα στο saxo μου για τα ιδια χλμ.
  16. Τα ελενγχουν λενε γιατι ειναι για 40 με 60000χλμ
  17. Επισης νομιζω οτι λογω του τροπου λειτουργειας των TSI, η τουρμπινα προστατευεται περισσοτερο απο αλλα μοντελα. Αυτο που ανυσηχει εμενα ειναι ο compressor λογω των υπερβολικων στροφων που δουλευει και του οτι δουλευει στις μεγιστες στροφες του (17500) κοντα στις 3500 σαλ του κινητηρα. Δηλ.στις συνηθεστερες στροφες λειτουργειας των οχηματων μας !
  18. Πηγαινε φιλε στην auto-club και θα με θυμηθεις. Τιμες -ευγενεια- φιλικοτητα και δεν κινδυνευει και το αμαξι σου απο εκει που τα παρκαρουν.Περνα εστω απο περιεγρια να δεις το συνεργειο και μετα πηγαινε και σε κανενα αλλο. Και δεν εχει και κινηση το σημειο!
  19. Αναφερει καπου σε αυτα που υπεγραψες οτι πρεπει να κανεις σερβις υποχρεωτικα στον Παζαροπουλο ?
  20. Νομιζω πολυ καλη τιμη τα 12ευρω. Εγω αγορασα με 17/Lt προ τετραμηνου.
  21. - Ένα πρόβλημα που δεν ξέρω αν το έχω μόνο εγώ και όντως με προβληματίζει. Όταν είμαι σε στάση και γυρνάω το τιμόνι, παρατηρώ ότι το αυτοκίνητο μετακινείται ελάχιστα προς τη φορά που γυρνάω το τιμόνι. Σε όποιο άλλο αυτοκίνητο είχα και γυρνούσα σε στάση το τιμόνι, αυτό δεν μετακινούνταν καθόλου, εδώ μετακινείται ακόμα κι αν έχω το φρένο πατημένο δυνατά! Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτός; Είναι πρόβλημα; Οχι . Ειναι θεμα γεωμετριας του μπροστινου συστηματος.
  22. Οταν λεμε ηλεκτρικο (ηλεκτρουδραυλικο) τιμονι νομιζω οτι προκειται για ηλεκτρικη τρομπα λαδιου. Δηλαδη δεν παιρνει κινηση με ιμαντα απο τον στροφαλο για να μην καταναλωνει ισχυ. Γιαυτο το λογο εχει σταθερη πιεση λαδιου στις βαλβιδες που μετακινουν τη κρεμαγιερα και οχι αυξομειουμενη με τις στροφες του κινητηρα που χαριζει και σωστωτερη αισθηση. Τα υδραυλικα υγρα της ειναι λαδια συνηθως 10ρακια με αντιαφριστικες ιδιοτητες.
  23. Για το GT δειτε απο το POWER TECHNIQUES
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.