Jump to content

Billy_TSI

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Billy_TSI

  1. Καλησπέρα Ομοίως σε Golf GT κόπηκε ο ιμάντας δυναμό στα 98000 χλμ. Το πρόβλημα δεν οφείλονταν στην φθορά του ιμάντα αλλά του ρουλεμάν. Ο ιμάντας δεν είχε κανένα σημείο φθοράς. Απλά το ρουλεμάν δεν γύρναγε όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να τον σπάσει. Ακουγα θόρυβο από το σημείο του δυναμό 2 μέρες πριν σπάσει αλλά δεν το πρόλαβα. Εννοείται ότι αλλάχτηκαν όλα. Ρουλεμάν:26€, ιμάντας 32€, Τεντωτήρας 42€. Σε μη εξουσιοδοτημένο.
  2. Καλησπέρα ... Μετά από μία διαδρομή 10 λεπτών σταμάτησα σπίτι να πάρω κάτι και όταν έβαλα πάλι μπρος, είχαν θολώσει τα τζάμια. Βάζοντας τον αέρα παρατηρώ ότι δεν ξεθολώνουν και ότι το check engine είναι αναμένο. Στην σύντομη διαδρομή 1χλμ το αμάξι δεν τράβαγε μετά τις 3000στρ ενώ στο λεπτό μου ανάβει λαμπάκι θερμοκρασίας. Εσβησα και βάζοντας ODB βγαίνουν τα σφάλατα της φωτό... Ψάχνοντας στο web κατάλαβα οτι υπάρχει βλάβη στην ηλεκτρομαγνητική του turbo (P0245) και σίγουρα σε κάποιο κύκλωμα ελέγχου των ανεμιστήρων (P0691). Δεν ξέρω αν οι 2 βλάβες σχετίζονται. Εχει κανένας άποψη για τα παραπάνω; Σκέφτομαι Δευτέρα να το παώ οδηγώντας συνεργείο αφού η απόσταση είναι περίπου 15 λεπτά και λογικά δεν θα προλάβει να ανεβάσει θερμοκρασία.
  3. Τελικά ευτυχώς έχανε από την τάπα οπότε case closed. Ευχαριστώ nikdev και the_winner για την ενασχόληση με το θέμα
  4. Η κηλίδα που αφήνει στο έδαφος είναι στο ύψος της τάπας του κάρτερ. Το πάω σήμερα να δούμε από που χάνει.
  5. Καλησπέρα Εδώ και 10-15 μέρες βλέπω σημάδια από πολύ μικρή διαρροή λαδιού. Από ένα γρήγορο έλεγχο η τάπα είναι καλά βιδωμένη ενώ οπτικά δεν υπάρχουν κάποια ίχνη στο κάρτερ. Ψάχνοντας στο forum δεν βρήκα κάτι. Εχει συμβεί σε κανένα άλλο;
  6. Καλή Χρονιά και από εμένα. Πριν λίγα χρόνια ακριβώς ίδια διάγνωση (απώλεια συμπίεσης με πρόβλημα στις βαλβίδες) με πιο ήπια βέβαια συμπτώματα από τα δικά σου. Σε μένα αναβόσβηνε το check engine μόλις έβαζα μπρος (και μετά από λίγα λεπτά έσβηνε) ενώ υπήρχε μια μικρή απώλεια απόδοσης. Ευχυχώς είχα επέκταση εγγύησης και η ζημιά καλύφθηκε χωρίς να πληρώσω. Το αμάξι έμεινε μέσα (Gratsias Αγ. Παρασκευή) για 5 μέρες και μου το δώσανε λέγοντας μόνο ότι αλλάχτηκαν οι βαλβίδες. Ρώτησα για λεπτομέρειες αλλά δεν μου δόθηκαν. Από τότε και έχοντας κάνει επιπλέον περίπου 30,000 χλμ δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα πέρα από 2 αλλαγές πολλαπλασιαστών (τους τελευταίους 7 μήνες) που είναι πλέον κλασικό πρόβλημα ειδικά στα πρώτα GT (και όχι μόνο). Απόψή μου ότι η βλάβη που έχεις αν φτιαχτεί σωστά το πιθανότερο είναι να μην σε ξαναταλαιπωρήσει. Εννοείται ότι θα την έψαχνα σε συνεργείο εκτός αντιπροσωπειών.
  7. Πολύ κατατοπιστικό το post σου Κωστα. Στο τελευταίο service πριν 1 μήνα διπιστώθηκε οπτικά και στο δικό μου ότι έχω μια μικρή διαρροή περίπου στο ίδιο σημείο. Πριν το παω δεν είχε βγει κανένα μήνυμα ενώ η στάθμη ήταν κοντά στο min. Μου προσθέσανε λίγο G12, μου σφίξανε τα κολάρα που υπάρχουν εκεί γύρω και φυσικά το παρακολουθώ.
  8. Billy_TSI

    Vagcom

    Καλημέρα Νίκο Μιας και φαίνεται να κατέχεις το θέμα, παίζει κάποιο ρόλο το version του καλωδίου; Βρήκα ας πούμε τα παρακάτω 2 από Γερμανία με 32€ και 42€ αντίστοιχα και δωρεάν μεταφορικά: Vagcom 805.1 VAG Com CAN BUS Hex CAN http://autodiag.de/vagcom-8051-vag-com-can-bus-hex-can-350.html VAG 908.1 Vagcom updated ODX data For VW/AUDI http://autodiag.de/vag-9081-vagcom-updated-odx-data-for-vw-audi-353.html Από ότι φαίνεται και τα 2 κάνουν τη δουλειά. Ευχαριστώ προκαταβολικά Βασίλης
  9. Φίλε Νάσο προφανώς και έχουν κάποιο τρόπο να μετράνε τη συμπίεση αλλά δεν ξέρω αν γίνεται από το διαγνωστικό. Αυτό που με έχει ξενερώσει είναι από την μια μεριά ότι μια τέτοια βλάβη στα 30Κ και με πολύ "σεβασμό" από εμένα στο αυτοκίνητο δείχνει κακή ποιότητα. Από την άλλη, η αιτιολογία που μου αναφέρθηκε στο τηλέφωνο με τις λίγες τεχνικές γνώσεις που έχω δεν στέκει. Οταν υπάρχει μειωμένη συμπίεση δεν μπορεί να φταίνε οι βαλβίδες καθώς η μέτρηση συμπίεσης γίνεται φυσικά με σβηστή μηχανή οπότε κάτι δεν κολλάει. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια αισθητή πτώση απόδοσης ή κάψιμο λαδιού με κάνει λίγο αισιόδοξο ώς προς την έκταση της βλάβης. Θα ζητήσω κάποιο αποδεικτικό μέτρησης της συμπίεσης όλων των κυλίνδρων για να σιγουρευτώ. Αν βέβαια αυτό γίνεται. Πες τους σίγουρα να την μετρήσουν τη συμπίεση και σε σένα.
  10. Η αυτοψία έδειξε μειωμένη συμπίεση σε ένα κύλινδρο που οφείλεται σε λασκάρισμα κάποιων αντίστοιχων βαλβίδων. Μου είπαν ότι θα αλλαχτούν οι βαλβίδες και λογικά θα είναι οκ. Πολύ "περίεργη" βλάβη που μου θυμίζει άλλες εποχές... Ευτυχώς που τα καλύπτει όλα η επέκταση που μάλλον με αυτή τη βλάβη θα τα βγάλει τα λεφτά της. Από Δευτέρα η συνέχεια...
  11. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το πήγα σήμερα και τους το άφησα να το κοιτάξουν ενώ έχω ακόμα την επέκταση εγγύησης. Ελπίζω να βρούν γρήγορα τι παίζει χωρίς "πειράματα". Σε μένα το κάνει σχεδόν κάθε μέρα αφού στο γκαράζ το πρωί έχει σχετική υγρασία και κάπως χαμηλή θερμοκρασία. Το check αναβοσβήνει για 1 περίπου λεπτό και μετά όλα οκ.
  12. Ακριβώς το ίδιο είχα και εγώ το οποίο διορθώθηκε όταν σφίξανε τις πίσω αναρτήσεις... Και πριν πάω ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ο ήχος προερχόταν από κάπου εσωτερικά.
  13. Thanks Geo & Flabi για τις απαντήσεις. Και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτηκα ότι φταίει. Ο θόρυβος είναι ανεπαίσθητος με ελάχιστη διάρκεια (τουλάχιστον μέχρι τώρα) ενώ η γενικότερη συμπεριφορά της ανάρτησης δεν βλέπω να έχει επηρεαστεί σε κάτι. Επίσης όταν ζεσταθεί η ανάρτηση δεν κάνει κανένα θόρυβο που είναι λογικό. Αν δεν δω κάποια χειροτέρεψη μάλλον θα ασχοληθώ με το θέμα όταν πάει για service σε 3 μήνες. Λίγο 'κουλό' βέβαια στα 20k να τα παίζουν τα σινεμπλόκ. Σε πόλύ φθηνότερα αμάξια που είχα, αυτό συνέβαινε κοντά στα 40-50k χλμ. Αλλά βλέποντας την υπογραφή του geo λέω μια χαρά είμαστε !!!!
  14. Καλησπέρα Εδώ και κάτι μέρες παρατήρησα ακριβώς το ίδιο, ότι δηλαδή τρίζουν οι μπροστινές αναρτήσεις όταν το αμάξι (GT) περνάει από σαμαράκια ή βαθουλώματα με σχετικά χαμηλή ταχύτητα. Η ανάρτηση είναι "μαμά" με 20k χιλιόμετρα, χωρίς ιδιαίτερα "κηνυγητά". Εχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο?
  15. Thanks για τις απαντήσεις! Τελικά δεν ασχολήθηκα αφού το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε ξανά. Στο επόμενο service θα το αναφέρω αν και από ότι κατάλαβα δεν παίζει να βγει κανένα συμέρασμα. Οσο για τον ήχο στις 2500 ("σκουριασμένη κούνια") παρόλο που το κάνει (όχι πάντα) δεν βλέπω κάποια άλλη παρενέργεια όπως μείωση απόδοσης ή κάποια υστέρηση στην μετάβαση στο turbo.
  16. Εκανα εκεί το service των 30.000. Η τιμή (κλασικά) 235 χωρίς λάδια, υγρά φρένων και κάρτα καυσαερίων. Θετικό ότι δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης κατόπιν συννενόησης, χωρίς χρέωση εννοείται. Επίσης μαζί με τις αποδείξεις σου δίνουν αναλυτικά όλους τους ελέγχους που έχουν κάνει και τις παρατηρήσεις. Στα αρνητικά, ότι ενώ τηλεφωνικά μου είχαν δώσει περίπου την τιμή των 235 ευρώ, όταν ρώτησα τον υπεύθυνο πόσο θα στοιχίσει μου είπε 315. Του λέω ότι η τιμή αυτή "δεν παίζει". Φωνάζει τον υπεύθυνο ο οποίος βλέπει ότι στο service είχε μπει και αλλαγή μπουζί που φυσικά δεν προβλέπεται στα 30Κ. Αφαιρέθηκε και μπήκε και η κλασική έκπτωση 10% στα ανταλλακτικά που τελικά πρέπει να την κάνουν σε όλους. Overall ούτε κρύο ούτε ζέστη. Από συμπεριφορά οκ. Σαφώς καλύτερα βέβαια από Ρώρρη-Autonet από προσωπική εμπειρία.
  17. Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Τις γιορτές έκανα ένα ταξίδι στα χιόνια. Την επομένη μέρα της άφιξης στον τόπο προορισμού και με εξωτερική θερμοκρασία κοντά στο 0, με το που βάζω μπρος ανάβει το EPC (check engine) και το αμάξι δεν ανέβαζε πάνω απο 2500 στροφές. Σβήνω - ξαναανάβω και όλα οκ. Το παραπάνω μου το έκανε άλλη μία φορά τις επόμενες μέρες και η λύση ήταν η ίδια: Σβήσιμο και ξανάβάζεις μπρος. Από τότε μέχρι που επέστρεψα Αθήνα όλα οκ. Κακή ποιότητα καυσίμου μου φαίνεται δύσκολο αφού βάζω πάντα από ίδιο βενζινάδικο από τότε που το πήρα χωρίς το παραμικρό. Φίλος που είχε παλιά 1.6 FSI μου είπε ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε golf Το θεωρώ λοιπόν "τυχαίο" με τόσους σένσορες που έχει το αμάξι. Ισως δεν του άρεσε το κρύο Εχει τύχει σε κανένα άλλο κάτι παρόμοιο?
  18. Αυτοκίνητο αντικατάστασης θα σου δώσουνε. Αλλά γιατί 3 μέρες ? Για το ίδιο πρόβλημα (αλλαγή συχρονιζέ 2ας) στο ίδιο μαγαζί (Autonet Κορωπί) μου το φτιάξανε σε 1 μέρα. Δεν ξέρω αν επαιξε ρόλο ότι επειδή περίμενα 5 μήνες να με φωνάξουνε, μου το κρατήσανε πιο λίγο. Αυτος βασικά ήταν και ο λόγος που δεν θα ξαναπατήσω εκεί
  19. Οι τιμές των ανταλλακτικών είναι οκ για αντιπροσωπεία στην Αττική. Τόσο πληρώνουν οι περισσότεροι εάν δεν τα φέρουν από έξω. Ρε συ Neck, για αλλαγή τακάκια χρεώσανε ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ άλλη εργασία για ΒΓΑΛΣΙΜΟ ΤΡΟΧΩΝ ??? ΕΛΕΟΣ.... Για το ίδιο service (σε GT) πλήρωσα στον Gratsia 230 αλλά χωρίς τακάκια, υγρά φρένων και λάδια. Δώσανε και αυτοκίνητο αντικατάστασης κατόπιν συννενόησης. Οι τιμές σε αυτά που έβαλα είναι ίδιες με τις δικές σου. Στην εργασία για το service χρεώσανε 112 για τις 2 ώρες. Που καταντήσαμε... 500 ευρώ για service αναλώσιμων + τακάκια....
  20. Στην Autonet είχα κάνει το 1ο service (λιπαντικό) τον Ιούλιο 2007 για το οποίο είχα πλήρωσα 58 ευρώ + 48 τα δικά μου λάδια. Η τιμή συγκριτικά με άλλους ήταν πιο προσιτή. Τότε λοιπόν τους είχα δηλώσει και το γνωστό πρόβλημα με το σασμάν (αλλαγή 1-2α) για το οποίο μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν για να το πάω. Στην λίστα αναμονής ήμουνα 4ος όπως είπαν. Από τις 26/7/2007 που τους το είπα, με φωναξανε για να το φτιάξω στις 7/1/2008 Δηλαδή λίγο παραπάνω από 5 μήνες... Εννοείται βέβαια ότι μέχρι να φτάσω στην ημέρα που το έφτιαξα τους είχα πάρει καμιά 10αριά τηλέφωνα τους 5 αυτούς μήνες αλλά η απάντηση ήταν η κλασική "Οπου να'ναι έρχεται η σειρά σας...Την άλλη εβδομάδα θα σας τηλεφωνήσουμε... Τα ανταλλακτικά έχουν καθυστερήσει" κλπ Μετά το παραπάνω συμβάν δεν νομίζω ότι θα με ξαναδούνε. Αντιλαμβάνομαι οποιαδήποτε δυσκολία συμβεί, αλλά η κοροϊδία είναι κάτι που κανένας από μας δεν πρέπει να ανέχεται για κανένα λόγο. Ειλικρινά θα το εκτιμουσα αν από την αρχή ή έστω λίγο μετά μου λέγανε ότι η διόρωση της βλάβης θα καθυστερήσει περισσότερο από ότι είχε αρχικά προβλεφτεί.
  21. Και σε μένα (GT) ακούγεται αυτό το σφύριγμα αλλά το αμάξι "ξυρίζει"... δλδ κανένα πρόβλημα στην απόδοση. Το έκανε από την αρχή αλλά τελευταία ο ήχος έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια όταν πατάς απότομα το γκάζι. Εσύ Vassilisss έχεις δει πρόβλημα με την απόδοση?
  22. Το κόστος δεν το γνωρίζω αφού όταν διόρθωσα το πρόβλημα στο δικό μου είχα εγγύηση. Σε επίσημο συνεργείο VW μάλλον θα πέφτει πολύ "ξύρισμα" (ειδικά στα εργατικά) αφού πρέπει να "κατέβει" σασμάν και το αμάξι μένει τουλάχιστον 1 μέρα μέσα. Αφού όμως είσαι εκτός εγγύησης μπορείς εύκολα να πας σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο που εννοείται να το εμπιστεύεσαι. Σαν βλάβη δεν είναι και πολύ δύσκολο να τη διορθώσει κάποιος που ξέρει.
  23. Η σωστή λύση είναι αλλαγή συχρονιζέ 2ας. Ειδικά αν είσαι ακόμα σε εγγύηση. Αν αλλάξεις μόνο βαλβολίνες μπορεί να "κουκουλώσεις" το πρόβλημα και όχι να το λύσεις οριστικά.
  24. S8N τους ίδιους προβληματισμούς έχω και εγώ σχετικά με το ποιές αντιπροσωπείες είναι τουλάχιστον στοιχειωδώς ικανές να χειριστούν επαγγελματικά έστω και τα προγραμματισμένα service. Στο προσωπικό δυστυχώς υπάρχει ένας που "ξέρει" και οι υπόλοιποι που "μαθαίνουν". Πείρα από αντιπροσωπείες VW δεν έχω αφού τα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα ήταν άλλων εταιρειών. Εχω ένα GT και για το «service λαδιών» το πήγα στην Autonet (κορωπί) μετά από προτροπή φίλου αφού και το κόστος μου φάνηκε πολύ λογικό συγκριτικά με άλλους. Τοτε λοιπόν (26/7) τους ανέφερα ένα πρόβλημα με το σασμάν που έχω και συμβαίνει στις αλλαγές 1η-2α όταν αυτές γίνονται πάνω από 4000 στροφές. Στο κούμπωμα της 2ας ακούγεται ο γνωστός ήχος σαν να μην έχεις πατήσει συμπλέκτη. Μου είπαν ότι ήμουν 4ος στη λίστα καθώς αλλοι 3 είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα για το οποίο έχουν πάρει επίσημα οδηγία από την VW σχετικά με την επίλυσή του. Αλλάζουν γρανάζια 2ας και συχρονιζέ. 3 μήνες μετά και ακόμα περιμένω... Οπου να'ναι μου λένε έρχεται η σειρά μου... Όταν έρθει με το καλό πιστεύω ότι οι μηχανικοί θα έχουν «μάθει» στους 3 προηγούμενους έτσι ώστε να μην «ψαχτούν» καθόλου με το δικό μου. Τουλάχιστον δίνουν και αμάξι αντικατάστασης για τις 2 μέρες που θα μείνει μέσα. Στον Ρώρρη που είχα αναφέρει τηλεφωνικά το πρόβλημα (πριν αποφασίσω να πάω στην Autonet), μου είπαν την φοβερή "άρπα-κόλα" λύση "έλα να σου αλλάξουμε βαλβολίνες και μετά δες άμα το κάνει ακόμα". Το να προσπαθεί κάποιος να "κουκουλώσει" το πρόβλημα είναι εντελώς διαφορετικό από το να το λύσει. Για τον Ρώρρη γενικά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Για τον Gratsia είσαι ο 2ος που ακούω καλά λόγια. Ισως στο επόμενο service δοκιμάσω να το πάω εκεί.
  25. Το κόστος Shaddow20 εννοείται ότι είναι μηδενικό λόγω εγγύησης την οποία έχω κάνει και επέκταση για άλλα 2 χρόνια. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα η αντιπροσωπεία είπε ότι έχει δοθεί οδηγία από τη Γερμανία και συνεπώς το γνώριζαν πριν τους πάω το δικό μου αμάξι. Φαίνεται ότι κάποια παρτίδα σασμάν σε GT ήρθαν με ελλατωματικά γρανάζια 2ας. Φίλος που το πήρε με διαφορά 2 ημερών από εμένα δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Δηλαδή δεν μπορείς να προσδιορίσεις χρονικά ποιά παρτίδα μπορεί το πρόβλημα να αφορά. Τελοσπάντων, προς το παρόν και μέχρι να φτιαχτεί θα αλλάζω 1η-2α σαν νταλικιέρης...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.