Jump to content

surfman01

Members
  • Posts

    200
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by surfman01

  1. Καλό είναι, αν ενδιαφέρεσαι για καλύτερη ορατότητα, να ψάξεις για φανάρια ειδικά για original λάμπες xenon. Είναι αυτά που αντί για κάτοπτρο έχουν προτζέκτορα, εκτός από τα original -που δεν είναι ακόμα διαθέσιμα- υπάρχουν και after market προϊόντα. Διάβασα ένα άρθρο-μελέτη τις προάλες, που ανέφερε διάφορα από τα προβλήματα που υπάρχουν όταν μπαίνει λάμπα xenon σε φανάρι που λειτουργεί με λάμπες αλογόνου. Αν ενδιαφέρεσαι για εμφάνιση υπάρχουν αρκετές επιλογές σε λάμπες αλογόνου διάφορων χρωμάτων.
  2. Ο κύριος λόγος που το προτιμώ είναι το ότι καταφέρνει να είναι όμορφο, σπορ και διακριτικό ταυτόχρονα, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη φοτό. Δυστυχώς η φοτό μου φέρνει έστω και ελάχιστα στο μυαλό τα φτιαγμένα Nissan στο fast & furious -ίσως είναι το πολύ ανθρακόνημα-, πράγμα όχι αναγκαστικά κακό, αλλά πλήρως αντίθετο με τους λόγους που θα επέλεγα το S5. "Γράψτε μου ένα εργοστασιακό παρακαλώ". Α ξέχασα, αν μου περίσευαν λεφτά από το υποθετικό budget, θα αγόραζα τζιπ. Αν είχα πολλά θα τιμούσα όλες τις μάρκες, ακόμα και τις πιο συμπαθείς τύπου Volvo και Lexus. Θα έπαιρνα ένα από κάθε μάρκα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα Hummer και τις Cayenne, και κατόπιν ανακοίνωσης, θα τα έκαιγα για παραδειγματισμό σε επιλεγμένα κομβικά σημεία τις Ελλάδας, αλλά αν μπορούσα και διεθνώς!
  3. Πάντα ήθελα να δω πως είναι να καις λάστιχο μέσα σε ένα muscle car. Πίσω από έναν V8 φυσικά. Ένα Doge Challenger θα έκανε και τα δύο αρκετά καλά φαντάζομαι. Λίγο άσχημο για κάθε μέρα βέβαια. Θα έπαιρνα οποιαδήποτε Aston Martin αλλά μία DBS είναι και δικό μου όνειρο, αλλά μάλλον μου πέφτει πολύ όμορφη. Νομίζω θα αρκόμουν - - σε ένα Audi S5, ιδιαίτερο αλλά όχι υπερβολικό. Challenger: http://www.dodge.com/shared/2009/challenge...ged/arnell7.jpg DBS: http://www.astonmartin.com/content%5Callsi...6084d6eec8e.jpg S5: http://www.audi.de/etc/medialib/cms4imp/au....0069.Image.jpg
  4. Μάλιστα. Φαντάζομαι θα έχεις και επιχειρήματα που να υποστηρίζουν τις θέσεις σου.. Θέλεις να τα πεις, για να βοηθήσεις το post σου να βγάλει νόημα; Έτσι, κουβέντα να γίνεται..
  5. 2 πράγματα: 1. Δεν κλέβουν όλοι οι εξατμισάδες, υπάρχουν και σοβαροί επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει να γίνει - ναι το διαπίστωσα εμπειρικά! 2. Με τόσα λευτά δίνω τα δικά μου προφυλακτήρα και τελικό :lol: ορίστε έκανα και τσάμπα διαφήμιση
  6. Στην Αθήνα υπάρχει, λογικά και Κρήτη αλλά θα πρέπει να ψάξεις. Α, και οι τιμές της Ελλάδας δεν είναι ίδιες με του ebay.
  7. x2 Να διαφημιστεί πάνω σε κάτι ωραίο, αλλά δεν μπορεί να το κάνει πιο διακριτικά; Είναι σα να παίρνεις ένα μοντέλο και να κάνεις τατουάζ το όνομα του πρακτορείου στους γοφούς ..2-3 φορές σε κάθε πόδι και διαγώνια μάλιστα για .."στυλ". Πέρα από το συγκεκριμένο, έχει βγάλει και κάτι body kit κατά καιρούς που μοιάζουν σα να τα ζωγράφισε 10χρονο. Θάψαμε και σήμερα
  8. Κάτι τέτοιο κοστίζει 400+. Διπλά καζάνια, διακλάδωση και όλα τα σχετικά είναι ανοξείδωτα. Από απόδοση, δεν περίμενα να πάρω κάτι μόνο με αλλαγή τελικού, η διαφορά είναι ότι αυτό το σύστημα είναι πιο ελεύθερο από το εργοστασιακό, άρα κερδίζεις κάτι από εκεί θεωρητικά. Δεν είχα κάνει δυναμομέτρηση πριν, ούτε και σκοπεύω να κάνω. Αν ανοίξω με άλλο εργοστασιακό θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα, μιας και είναι ο καλύτερος τρόπος να συγκρίνεις! Ευχαριστώ! Υ.Γ. Ωχ, είμαστε γείτονες.. μόλις το πρόσεξα! Μένεις άνω ή κάτω Βούλα;
  9. Ευχαριστώ, ευχαριστώ!! Από τιμές κατά τη γνώμη μου είναι απόλυτα λογικοί. Ζητάνε αυτά που πρέπει να ζητήσουν, και η αντιστοιχία της τιμής και του τελικού προϊόντος είναι πολύ καλή. Εγώ έφυγα πιστεύοντας ότι έκανα καλή αγορά, το οποίο είναι και αυτό που μετράει στην τελική. Επίσης, ότι ζητήσεις παίρνεις, και ότι παίρνεις πληρώνεις. Ο προφυλακτήρας είναι του κουτιού, οπότε δεν έπαιξε κόψιμο για τις απολήξεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έκατσαν πολύ καλά δεδομένης της πολυπλοκότητας της κατασκευής. Επίσης η στερέωση είναι κορυφαία, πράγμα πολύ σημαντικό. Σάββατα πρέπει να είναι κλειστά, οπότε, ειδικά αν είσαι μακρυά μην το ρισκάρεις, ή πάρε ένα τηλέφωνο!
  10. Πήγα κατά τύχη (για χειροποίητο τελικό), και ..για αλλαγή, έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις! Τα παιδιά είναι εξυπηρετικά, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και ξέρουν και τι να ζητήσουν. Προσωπικά, πήρα περισσότερα από αυτά που περίμενα, και γενικά, θεωρώ την περίπτωση από τις καλύτερες επενδύσεις που έχω κάνει σε αυτό το θέμα. Το συνιστώ σε όποιον θέλει να αχοληθεί με εξάτμιση και όλα τα παρελκόμενα. Mavroidakos (Bros) ¶νω Γλυφάδα, Μυστρά 4 Τηλ.: 210 9601140 Και ένα πρόχειρο δείγμα της δουλειάς που έγινε:
  11. Σήμερα κατά τις 3:30, έξω από τα starbucks της Γλυφάδας (πλατεία εσπερίδων) ήταν ένα μαύρο 5αρι με προφυλακτήρα R32 και αυτοκόλλητο στο δεξί πίσω τζάμι! Κανείς από εδώ;
  12. Πολλοί το σκέφτηκαν, σχεδόν κανείς δεν το έκανε.. Έχει ξανασυζητηθεί νομίζω.
  13. Αναμένουμε έκδοση με τρία κόκκινα γράμματα που θα σημαίνει 200 άλογα! Όποιος το βάψει πάει +30 άλογα. Μια χαρά σηματάκι είχε το GT πάντως, γιατί να το αλλάξουν.. ;
  14. Ξεφεύγουμε, αλλά γιατί μία διαφορετική εισαγωγή να ρίξει την κατανάλωση; Καλύτερη ή χειρότερη, θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον την ίδια ποσότητα αέρα με πριν, αν όχι περισσότερη (εφόσον έχει αλλαχτεί προς αύξηση της απόδοσης). Στην καλύτερη περίπτωση, το μίγμα θα πρέπει είναι πλουσιότερο σε αέρα, άρα και σε βενζίνη(σταθερός λόγος), που σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη όμως κατανάλωση. Εκτός και αν αλλάξει η χημική σύσταση των καυσίμων (οξυγόνο και βενζίνη στην συγκεκριμένη περίπτωση), δεν βλέπω το πως μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση, ειδικά αν υπάρχει αύξηση δύναμης (ροπή/ιπποδύναμη). Το να παρατηρήσεις μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τσιπαρισμένο αυτοκίνητο, περίπου ίδιας απόδοσης, θα είχε ίσως κάποια λογική. Σε αυτοκίνητο με βελτιωμένη απόδοση, δεν μου φαίνεται δυνατή η μείωση καυσίμου (απλά γιατί αυτή η αύξηση προέρχεται από εκμεταλεύσιμη αύξηση της ποσότητας καυσίμου). Για να πετύχεις κάτι τέτοιο πρέπει να επέμβεις στη σύσταση των καυσίμων (π.χ. περισσότερα οκτάνια = πιο αποδοτική βενζίνη σε συνδυασμό με πιο καθαρό οξυγόνο -που εν μέρη και ως έναν βαθμό μπορεί να επιτευχθεί με ένα φίλτρο- ή άλλου είδους αέριο) ή στον κύκλο του κινητήρα. Γενικά πάντως, η κατανάλωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τους οποίους δεν έχουμε πάντα υπόψην.
  15. Ωραία τώρα πρέπει να πάρουμε και τιμή από αυτοκίνητο με S3 intercooler σε ανάλογες συνθήκες. Αν και: Το δικό σου αυτοκίνητο πρέπει να έχει κάποιες μετατροπές (δεν γνωρίζω αν και τι άλλο έχεις αλλάξει εκτός του τελικού), οπότε, εκτός και αν υπάρχει ολόιδιο setup με το δικό σου, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες διαφορές, πιθανότατα μικρές. Η βελτίωση που προσφέρει το συγκεκριμένο intercooler φαντάζομαι συνίσταται κυρίως στην πιο σταθερή απόδοση έναντι του μικρότερου, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία (μεγαλύτερη εξωτερικά/διαδοχικά ή συνεχή ανοίγματα), πράγμα που σημαίνει ότι σε normal θερμοκρασίες θα περιμέναμε μικρές διαφορές στις θερμοκρασίες εισαγωγής οι οποίες θα μεγαλώνουν όσο αυξάνεται και η εξωτερική θερμοκρασία. Οπότε καλό θα ήταν να ελεγχούν και περιπτώσεις σε αυτές τις συνθήκες για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη. Γενικά η καλύτερη περίπτωση σύγκρισης είναι το ίδιο αυτοκίνητο πριν και μετά τη μετατροπή, χωρίς να έχει αλλαχθεί κάτι άλλο, και όσο το δυνατόν στις ίδιες εξωτερικές θερμοκρασίες και συνθήκες πίεσης (υψόμετρο, υγρασία κλπ ~ ίδια περιοχή γενικά).
  16. Προς όποιον έχει κάνει τη μετατροπή, ή γνωρίζει από έγκυρες πηγές: Έχετε δει θερμοκρασίες αέρα εισαγωγής, με εργοστασιακό και S3 intercooler; Για πιο αντικειμενική σύγκριση, θα πρέπει να μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο πριν και μετά την μετατροπή. Και την ίδια, ή αρκετά κοντινή εξωτερική θερμοκρασία.
  17. Εννοώ υπεύθυνο από τα συνεργεία που αναλαμβάνουν τη μετατροπή. Καθώς αυτή δεν γίνεται στην VW, αλλά εκτός. Την κάνουν γενικά εταιρίες που εμπορεύονται υγραέριο. Να σου πω την αλήθεια, ούτε από τους υπαλλήλους της ελληνικής VW θα περίμενα πολλά σε αυτό το θέμα, αλλά αν είναι έτσι όπως τα λες, υπάρχουν μερικές ελπίδες. edit: Το υδρογόνο είναι τελείως διαφορετική τεχνολογία, και κανείς δεν αναλαμβάνει μετατροπή βενζινοκινητήρα ώστε να λειτουργεί ΚΑΙ με υδρογόνο.
  18. surfman01

    Golf Mk5 Gti Owners

    Καλοτάξιδο το νέο τουτού.
  19. Λογικό ακούγεται αυτό που λες. Σχετικά με την δεύτερη πρόταση, εννοείς ότι η παραμικρή απώλεια οφείλεται σε επέμβαση εγκεφάλου(=πτώση πίεσης) για λόγους ασφάλειας; Φαντάζομαι ότι οι αρχικές απώλειες αποδίδονται σε θερμοδυναμικές αιτίες, και από ένα σημείο και μετά, υπάρχουν και περαιτέρω απώλειες λόγο επέμβασης του εγκεφάλου. Φαίνεται να είναι λεπτή η γραμμή που διαχωρίζει το "φυσικό πνίξιμο" και την προγραμματισμένη επέμβαση ασφαλείας. Ενδιαφέρων πάντως το να μπορείς να δεις εάν και κατά πόσο επεμβαίνει -διορθωτικά- ο εγκέφαλος. Σχετικά με τα γραφήματα πάντως, η απώλεια φαίνεται υπερβολικά ομοιογενής, ακόμα και στις υψηλές στροφές, ενώ η "ζεστή" μέτρηση μοιάζει πιο ομαλή από την πρώτη! Αναμένουμε νεότερα λοιπόν, keep logging.
  20. 10 άλογα, δεν είναι λίγα, αλλά έχω ακούσει για απώλειες πολύ μεγαλύτερες από αυτή(~3x), πάλι λόγο αυξημένης θερμοκρασίας εισαγωγής, αλλά σε άλλο αυτοκίνητο (opel). Οπότε περιμένουμε και δυναμομέτρηση με θερμοκρασία εισαγωγής ανάλογη με αυτή της προηγούμενης μέτρησης για να συγκρίνουμε και να δούμε την μάλλον αναμενόμενη αύξηση δύναμης/ροπής. Σχετικά με την αλλαγή της πίεσης, περίμενες κάποια πτώση δλδ, λόγο επέμβασης εγκεφάλου, ή κάτι διαφορετικό; Πάντως, σχετικά με αυτό το ερώτημα: -"Το ζήτημα εδω όμως είναι άν όντως "έκοψε"¨ο εγκέφαλος, ή απλά πρόκειται για απώλειες "θερμοδυναμικής απόδοσης" του κινητηρα..."- διατήρηση σταθερής πίεσης δεν θα σήμαινε κανονική λειτουργία του κινητήρα χωρίς κάποια επέμβαση -κόψιμο- από τον εγκέφαλο; Θεωρώντας εννοείται πιο πιθανό και αναμενόμενο (ή μάλλον δεδομένο) να υπάρχουν επιπλέον απώλειες μόνο και μόνο λόγο της αυξημένης θερμοκρασίας.. Δεν έχω υπόψη μου το προηγούμενο γράφημα ούτε έχω το κουράγιο να ψάξω 100 σελίδες, πάντως αυτό φαίνεται αρκετά ομαλό! ¶ντε να πέσουν οι θερμοκρασίες, για να δημιουργηθεί μία πιο καθαρή εικόνα.
  21. Αν θέλεις τη γνώμη μου, όχι μόνο δεν στην είπε, αλλά δεν απευθύνθηκε καν σε 'σένα. Επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο άμεσο όφελος από το να συγκεντρώνεις την προσοχή του "κοινού", και πόσο μάλλον να το επιδιώκεις λέγοντάς την σε κάποιον. Όσο για τα point, συμφωνώ μέχρι ενός σημείου με το 2ο και εν μέρη με το 4ο αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που αναφέρεις. Αν δεν την θέλεις, τα παραπάνω δεν γράφτηκαν ποτέ.
  22. Τα 2 κιλά ροπής (στα 30) δεν ακούγονται ως παρανοϊκή απώλεια, εκτός και αν περίμενες μεγάλη άνοδο με την αλλαγή του εργοστασιακού catback. Το ότι οι πιέσεις παρέμειναν ίδιες, γιατί μεταφράζεται ως αλλαγή management; Περίμενες κάποια διακύμανση;
  23. Κοίτα γενικά είναι καλό για μαγείρεμα, και εξοικονομείς αρκετή ενέργεια. Επίσης το χρησιμοποιούν σε θερμοκήπια. Γιατί όχι λοιπόν; Πέρα από την πλάκα ακούγεται σαν καλή λύση, αν και δεν έχει επεκταθεί αρκετά προς το παρών. Έγκυρες πληροφορίες μπορείς να πάρεις από υπεύθυνο συνεργείου, ο οποίος όμως αμφιβάλω αν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του κάθε κινητήρα, πόσο μάλλον του tsi. Η δυσκολία που ίσως συναντάται, είναι ότι πρόκειται για υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν χρησιμοποιεί αέρα σε ατμοσφαιρική πίεση, με αποτέλεσμα η αναλογία του μίγματος να είναι διαφορετική και μεταβαλόμενη σε σχέση με τα ατμοσφαιρικά. Εγώ θα σου πρότεινα να στείλεις email σε τμήμα μηχανικών/τεχνικών της VW (στη Γερμανία εννοείται) και να κάνεις και μία έρευνα εδώ στην Ελλάδα, σε μηχανικούς με εμπειρία σε αυτό τον τομέα.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.