Jump to content

eliasj

Members
  • Posts

    1,382
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by eliasj

  1. Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούριος στο forum και μόλις αγόρασα το Golf VI 160 Dsg μεταχειρισμένο από Γερμανία! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

    Επειδή με μια επίσκεψη που έκανα στην αντιπροσωπεία της VW στην επαρχία, δεν έβγαλα άκρη για το πόσο περίπου θα μου κόστιζε αν το έπαιρνα καινούριο. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν μπορείτε να με βοηθήσετε στην κοστολόγησή του ως καινούριο με τον παρακάτω εξοπλισμό:

    Αυτοκίνητο: VW Golf VI 5-πορτο

    Χρώμα: Λευκό

    Κινητήρας: 1.4 Tsi 160 Ps

    Κιβώτιο: Αυτόματο Dsg

    Εχτρα: Ο στανταρ ο ηλεκτρολογικός(παραθ. καθρ. κτλ), Διζωνικός Κλιματισμός, Θερμαινόμενα καθίσματα, RCD 310, Αισθητήρες παρκαρίσματος(Parktronic), Υπολογιστή ταξιδίου, Sportpacket Atlanta -16' ζάντες αλουμινίου, χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 1.5 πόντο(αν δεν κάνω λάθος)φιμέ πίσω τζάμια κτλ-, 2 μνήμες θέσεως στον δεξιό καθρέπτη για το παρκάρισμα, προβολείς ομίχλης(ανάβουν ο καθένας ξεχωριστά όταν στρίβω δεξιά & αριστερά αντίστοιχα για επιπλέον φωτισμό) και έχει και πλυστηράκια στον προφυλακτήρα για τα φώτα(δεν είναι xenon)

    Δεν έχει: Dsg paddles στο τιμόνι, καθώς και χειριστήρια ραδιοφώνου κτλ. :blush: :blush:

    Για δώστε μου ένα ποσό που νομίζετε ότι θα το κοστολογούσε η VW καινούριο, μπας και καταλάβω την τελική διαφορά στην τιμή :whistling: :whistling:

    Α, και το αμάξι όταν το πήρα είχε 13.204 χλμ. :whistling: :whistling: :whistling:

    Τελική τιμή αυτοκινήτου: Αναμένεται αφού ο εκτελωνισμός δεν έχει βγει ακόμα. Από το νέο έτος!!! sillyhorse1rb5.gifsillyhorse1rb5.gifsillyhorse1rb5.gif

    Ας υποθεσουμε οτι πηγαινες να αγορασεις το Golf απο τη συγκεκριμενη αντιπροσωπεια οπου πηγες. Ο αντιπροσωπος δεν θα σου εδινε τιμη με τα εξτρα που αναφερεις?:whistling:(Τα οποια πολλα απο αυτα οπου αναφερεις για εξτρα ειναι standard;)) ΟΚ.......

  2. ¶ποψη σου...από το golf είναι πιο σπορ πάντος!!!Ο καθένας ότι πιστεύει λέει!!!Εμένα μου αρέσει!!!Αν δεν ξέρεις να κάνεις σωστές επιλογές αυτοκινήτου μην παίρνεις καθόλου!!! =@

    ???? Κουστουμια, παπουτσια, γυναικες, αμαξια. Που και που κανουμε λανθασμενες επιλογες. Τι σημαινει? Αλλαζουμε and move on;)

  3. Ηλία τα έκλεισες τα 18 ή ακόμα οδηγείς χωρίς δίπλωμα 16.gif14.gif

    new_lol.gif Μου το πηραν προχθες παλι για 2 μηνες τα mf:smurf2:

    Γιατί σε ένα 6μηνο?

    Θα το πουλήσεις το Scirocco?

    Ναι. Και τωρα το πουλαω.Οποιος το παρει μεχρι τις 24 Δεκεμβριου κανω δωρο 1 τοννο ξυλα για το τζακι και ενα Ελατο για να το βαλει απο κατωmf_tshirt.gif

  4. Λοιπόν...να πώ και γώ την εμπειρία μου μετά από 938 χιλιόμετρα με scirocco 160 dsg7 της αδερφής μου!!!Το αμάξι το πήραμε επιτέλους την πέμπτη!!!Τη ίδια μέρα κιόλας έφυγα από καβάλα για καρπενήσι!!!Και σήμερα από καρπενήσι για Κεφαλονιά!!!Από καβάλα για καρπενήσι όσο αναφορά την εθνική δεν είχε και ιδιαίτερεσ συγκινήσεις!!Το μόνο που ξεχώριζε είναι η χαμηλή κατανάλωση του!!!Συνεχίζω...όταν έφτασα λαμία με κατεύθυνση για καρπενήσι είπα να δω πόσο καλό είναι το dsg!!!Πέρασα από την λειτουργεία D στην M και το έκανα "manual"!!!Οι αλλαγές όχι μόνο βοήθησαν στην κατανάλωση αλλά και στον χρόνο άφιξης!!!Νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου,αλλά επαλυθεύτηκε σήμερα(θα το εξηγήσω μετά...)!!!Για όσους ξέρουν καθώς πας για καρπενήσι είναι ακριβώς σαν ανάβαση σε πίστα!!!Με στροφές κλειστές και και και...!!!Εκεί που με το golf "αργούσα" να κατεβάσω ταχύτητα και να πάρω στην στροφή,με το dsg είχα πάρει ήδη την στροφή!!! :rolleyes: Πραγματικά δεν το περίμενα τόσο καλό!!! :pardon:

    Το καλύτερο "ήρθε" σήμερα!!!Καθώς από λαμία-μπράλο-ναύπακτο....κεφαλονιά όχι μόνο με ξεκούρασε αλλά και στις προσπεράσεις ανταποκρίθηκε άψογα(είναι και scirocoo!!!!!!! hearts.gifhearts.gifhearts.gif )!!!Τελειώνοντας όταν έφτασα κεφαλονιά και πήγαινα προς Ληξούρι ο χρόνος άφιξης μου μειώθηκε 15-20 λεπτά!!Όσο απίστευτο και αν φαίνεται έφτασα πιο νωρίς!!!

    Με λίγα λόγια το απόλαυσα σήμερα αλλά και χτες!!!Είναι σπορ-οικονομικό-ωραία αισθητική μέσα στην καμπίνα(με τα κουμπάκια κόκκινα και τον κόκκινο φωτισμό)!!!Σε καμία περίπτωση δεν μου έλειψε το χειροκίνητο!!!Όσο θυμάμαι τις προσπεράσεις και τα βλέματα των άλλων οδηγών new_lol.gif !!!Να επισημάνω κάτι...το αμάξι δεν πιέστηκε καθόλου μιας και είναι καινούργιο και δεν ξεπέρασε ποτέ τις 3500 στροφές!!!!Ερωτεύθηκα το αμάξι αλλά και το dsg!!!Αυτάάάά!!!! ;)

    Υ.Γ.:Στην θέση S ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει!!!!!! :pardon::thumbsup:

    Μετα απο 17818 χλμ με Scirocco DSG7 και 52000 χλμ με TSI DSG 6, το 7αρι ειναι αποκλειστικα κιβωτιο για οικονομικη οδηγηση και οχι sport. Εδω δεν ειναι το Scirocco sport car, περιμενεις να ειναι το κιβωτιο του?

    Πως μπορεί να γίνει αυτό; Απλά πατάς το αντίστοιχο κουμπί και εκεί τελειώνει η δική σου συμμετοχή.

    Υπήρχαν περιπτώσεις που το είχα πατήσει να κατεβάσει δύο ταχύτητες και αυτό δεν είχε κατεβάσει ούτε την πρώτη.

    Ειναι συνηθες φαινομενο αυτο που το εχω αναφερει εδω και 2 χρονια. Στα ανεβασματα ειναι γρηγορο στα κατεβασματα κανει τα δικα του. Την εχω πατησει και εγω πολλες φορες ετσι.

  5. Πολύ σωστή και απλή απάντηση στην τελευταία παράγραφο. Δεν χρειάζονται και πολλές επιπλέον διευκρινίσεις.

    Το Scirocco είναι για ηλικίες 18-25 και το Golf 25 και άνω.

    Το θέμα είναι ότι με το Scirocco δεν ξέρουμε τι μεταπωλητική αξία θα κρατάει, πόσο εύκολα θα πουλιέται κλπ. Μην ξεχνάτε ότι συγκρίνετε το πιο εμπορικό μικρομεσαίο στον κόσμο με ένα νέο μοντέλο μικρό coupe. Ας πάρουμε παράδειγμα το Golf GTI με το Scirocco 2.0T, συγκρίνεται η ζήτηση στο Golf με το Scirocco?? Νομίζω πως όχι.

    Επομένως ένα σημαντικό στοιχείο για τον μελλοντικό αγοραστή που είναι η μεταπωλητική αξία είναι ακόμη άγνωστο για το Scirocco.

    Και το ελεγα οτι περναω κριση ηλικιας. Για αυτο δεν μου αρεσει το αμαξι μουnew_lol.gif Οσο αφορα την μεταπωληση, περιμενε κανα 6μηνο και θα σου πω

  6. Playmaker ακομα να ποσταρεις απαντηση????

    Εχουν περασει 12 ωρες, αρχιζω να ανησυχω!!!

    new_lol.gif Ελεγα να απαντησω εγω, αλλα βαριεμαι να γραφω!!!:)

  7. Ω ναι!!! 8)

    ¶λλη φιλοσοφία μεν, αλλά το καταλληλότερο όχημα για τους δρόμους μας + οτι έχεις πάντα προτεραιότητα :(

    Exactly:new_lol:

    Μπα, με τέτοια κρίση γύρω μας θα προκαλείς! Αν όμως σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, τότε με μικρές μικρές τροποποιήσεις, θα λύσεις και το πρόβλημα της προτεραιότητας που ανέφερε πριν ο Geopan:

    http://www.nitroplay...k-Car-Games.jpg

    new_lol.gif Λες? Κατσε να το σκεφτω λιγακι!!!!

    το panda νομιζω βγαινει και μια εκδοση ΥΓΡΑΕΡΙΟ για ακομα μεγαλυτερη οικονομια....

    Αν ειναι να παρω Panda καλυτερα να παρω κανα ποδηλατο. new_lol.gif

  8. Ξερει κανεις ποσα χιλιομετρα βγαζει το mkV tsi 140 μολις αναψει το κοκκινο λαμπακι?Σε τι συνθηκες οδηγησης?

    ΥΓ: Manual δεν κοιταω,ξεχαστετο γιατι

    1. βαριεμαι

    2. δεν το εμπιστευομαι

    Θα σου προτεινα 2 λυσεις οταν αναψει το λαμπακι. Βρες βενζιναδικο, η περιμενε να αδειασει και φωναξε την total care:lol:

  9. Joop από τον Elias λόγω κουλτούρας ήταν αναμενόμενο να επιλέξει το BMW!!! 8)

    Από εσένα περίμενα να επιλέξεις κάτι λιγότερο soft και πιο αλήτικο και εξεπλάγην με το BMW! :o

    Το παιρνω ως κομπλιμεντο new_lol.gif Αν δεν ειναι αλητικο το μονο πισωκινητο που εχει μπει στην λιστα ποιο ειναι? Οχι οτι τρελενομαι με την συγκεκριμενη σειρα, οπως με μια 335 αλλα τι να διαλεξω? Γιαπωνεζο? μακρια. Ford? Το μονο που μου αρεσει ειναι το F-150 Lariat. S3? Γεμισε ο τοπος. Δια της ατοπου, βγαινει BMW

  10. Θα ήθελα να σας θυμίσω πως όλα όσα σβήστηκαν αναφέρονταν σε :

    α) stage

    β) απεργία στον ΟΛΠ

    γ) ευτυχώς που κάποιο μέλος δεν ήταν υποστηριχτής κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος

    δ) πως ήταν η Ελλάδα το 1981 και πως ήταν το 2004

    ε) ο Σβούρας ήταν στον Λαζόπουλο

    στ) ΕΟΚ και ΝΑΤΟ

    Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να διατυπώνετε τις απόψεις σας ( πολιτικές , κοινωνικές κλπ κλπ ) στο φόρουμ αλλά θα πρέπει να το κάνετε στο σωστό θέμα(γι αυτό υπάρχουν και οι κατάλληλες ενότητες) . Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την " Ανακοίνωση απόσυρσης αυτοκινήτων και νέα μέτρα " , όπως αναγράφεται στον τίτλο του θέματος .

    Ευχαριστώ.

    Οτι ναναι γραφεις. Ας τα ειχες μεταφερει. Εκανες λαθος, period.

  11. Εχω την εντυπωση οτι καποιοι moderators δεν εχουν την κριτικη ικανοτητα να αναλυσουν και να εκτιμησουν σωστα οσα γραφονται σε καθε τοπικ. Απο που κι ως που ειναι off topic αυτα που γραφουμε? Και μαλιστα σε ενα επιπεδο πολιτισμενο..Δλδ στο gti tuning απο τις 60 σελιδες που εχει ποσα ειναι on topic??? Αυτο που κανεις λεγεται λογοκρισια και ζηταω επισης να επανελθουν οσα γραφτηκαν.

    Πρωτη φορα θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου ^_^

  12. Παίδες πόση μνήμη RAM είναι ικανοποιητική για τα Windows 7?

    Στο ποσό που θα διαθέσω για laptop , δύσκολα να βρώ πάνω από 4GB.

    Με 4 εισαι μια χαρα. ^_^ Μην πας στα 2. Θα δεις διαφορα, αν και τα 32 bit μπορουν να δουν μονο τα 3.3GB μνημης. Απο την αλλη αν παιρνεις καινουργιο laptop, δεν ειναι κριμα να μην αγορασεις macbook? Εκτος αν παιζεις παιχνιδια

  13. Τα off-topic σβήστηκαν ... παρακαλώ να συνεχιστεί η κουβέντα εντός θέματος .

    Ευχαριστώ !

    Συγνωμη αλλα οπως πολυ σωστα λεει και ο Νικος παρακατω, το θεμα της αποσυρσης ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Επομενως που ακριβως ειναι το off-topic? Ας εβαζες -τα κατα εσενα - off topics σε ενα καινουργιο topic και να μην τα εσβηνες. Θα προτεινα αν συμφωνουν και οι υπολοιποι να τα επαναφερεις.

    Ενα δεν έχετε καταλάβει ότι και να λέτε η απόσυρση και τα τέλη ήταν πολίτικη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και είναι πολιτική απόφαση της τωρινής κυβέρνησης, στην ουσία δλδ το θέμα είναι άκρως πολίτικο.

    Αρα όσα ποστ και να σβήσετε το θεμα θα ξαναγυρίσει στο πολιτικό όπως εχει γυρίσει και πολλές φορές μέχρι τώρα. Εκτός αν το κλειδώσετε λόγω τετελεσμένου, μιας και δεν υπάρχει πλέον θέμα.

    Τώρα τον αν κακώς ή καλώς υιοθετεί τα αυξημένα, Πράσινα, τέλη και τερματίζει τη διαδικασία της απόσυρσης η τωρινή κυβέρνηση είναι ενα υποκειμενικό θέμα που ο καθένας το βλέπει υπό διαφορετική γωνία και τα ερμηνεύει κατά το δοκούν.

    Κατά την γνώμη μου όλες αυτές οι επιβαρύνσεις έχουν να κάνουν με εισπρακτικούς και μόνο λογούς και τίποτα άλλο.

    Στο κάτω-κάτω δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει ένα αυτοκίνητο 2000cm του 1999 να πληρώνει 600 + 159 ευρώ τέλη για να ενίσχυση το κράτος, ένα αυτοκίνητο που η αξία του είναι 5000 ευρώ το πολύ και μην μου πείτε ότι αυτός με το αυτοκίνητο που έχει ανήκει στους πλούσιους!!!!!!!!

    Σωστος

  14. Σ' εμένα που που κατέβηκα μια φορά κέντρο Αθήνα, μου το άνοιξαν μέρα μεσημέρι και μου πήραν φωτό, γυαλιά και ότι είχαμε ψωνίσει. Αν είχα τότε έστω και ένα υποτυπώδη συναγερμό δεν νομίζω να το άνοιγαν. Να σκεφτείς ότι στα 100 μέτρα είχε αστυνομικό τμήμα.

    Απ' όλα περισσότερο με στεναχώρησε η κλειδαριά που μου την σπάσαν.Η γυναίκα για τις ολοκαίνουριες μπότες που πριν μισή ώρα είχε αγοράσει.

    Απλα θα εκανε θορυβο και παλι θα στο ανοιγαν. Δεν υπαρχει πια λογος νομιζω να μπαινει aftermarket συναγερμος. Που ειχες παρκαρει?

  15. Ευχαριστώ πολύ φίλε για την βοήθεια, προς το παρόν θα κοιτάξω αυτές και την εταιρεία φοίνικα που άκουσα απο γνωστό μου

    Ο φοινικας ειναι το Grouporama tongue.gif Καλη ειναι, ειχα ασφαλισμενο το Golf εκει, αλλα μην τρακαρεις αν εχεις πιει. :D

  16. Η γνώμη μου είναι ότι έχει γίνει πολύ φασαρία για ένα χιλιάρικο και τέλος όσοι είχαν να αποσύρουν απέσυραν, οι υπόλοιποι μάλλον δεν ήθελα να το αποσύρουν είτε γιατί είχαν ενδοιασμούς είτε γιατί πιστεύουν ότι αξίζει κάτι παραπάνω από 1000 είτε γιατί δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν άλλο.

    Υπαρχουν πολλοι που περιμεναν και τα χριστουγεννα Νικο, για να εχουν τα λεφτα να παρουν καινουργιο. Αλλα τη περιμενεις? Η καινουργια "φιλολαικη" διακυβερνηση μεσα σε 30 ημερες εχει κανει:

    1. Καταργηση αποσυρσης γιατι η κ. Μπιρμπιλη λεει οτι το κοστος ειναι μεγαλο. Να παρουμε ολοι Samurai οπως αυτη για να ειμαστε οικολογικοι :D

    2. Καταργηση stage, 50000 απολυμενοι

    3. Απεργια, παλι, στον ΟΛΠ

    4. Εκτακτες Εισφορες σε ΕΠΕ, ΑΕ.

    5. Καταργηση ημιυπαιθριων

    6. Δανεισμος για να καλυφθει το ελλειμα

    Γουσταρω πολυ που σκεφτονται τον λαο, και κανουν πραξη τις προεκλογικες τους υποσχεσεις. Η ΝΔ μετα σας εφταιγε

  17. θα συναρμολογουνται θελεις να πεις μαλλον..αν κοιταξεις ολα λενε made in germany γιατι εκει φτιαχνονται,τωρα η συναρμολογηση ειναι αλλονου παπα ευαγγελιο....

    Θελω να πω οτι θα κατασκευαζονται. Δηλαδη τα εργοστασια πχ της Πορτογολιας δεν κατασκευαζει τα αυτοκινητα? Φερνουν τα κομματια απο την Γερμανια για να τα συναρμολογησουνε μονο? Χμ. Ουτε το Α380 να ηταν tongue.gif

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.