Jump to content

ioannitis

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ioannitis

  1. Eγγύηση είμαι ακόμη αλλά σε Πόλο που είχα παλιότερα μέσα σε εγγύηση με χρέωσαν κανονικά το συμπλήρωμα του φρέον γιατί και καλά το θεωρεί "Αναλώσιμο". "Αναλώσιμο" αυτό που σε κάτι BMW 316 του 1998 τώρα χρειάστηκε κάτι λίγα συμπλήρωμα. Τέλος πάντων, επειδή είναι καλοκαίρι και μάλιστα στα μέσα του σκέφτηκα μήπως ήταν κάτι απλό και ας πλήρωνα κάτι λίγα και εκτός αντιπροσωπείας γιατί τώρα με τις άδειες όλα υπολειτουργούν και αν είναι να λυθεί το μισό έμπρός μέρος για να δούμε το κύκλωμα δε θέλω να γίνει τώρα. Για το γέμισμα στον εκτός αντιπροσωπείας συνεργείο έδωσα το Μάιο του 2010 70 ευρώ και στην Καρέντα εν έτει 2003 είχα δώσει 150 ευρώ. Καταλάβαίνεις τι γίνεται λοιπόν και το ψάχνω για μόνος μου. Τάκακια αλλάζω μόνος εδώ και καιρό, περιμένω να λήξει η εγγύηση να αρχίσω να αλλάζω και λάδια αλλά και να κάνω και άλλες δουλειές.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό πρέπει να είναι. Νομίζω οι δύο σωληνώσεις που φαίνονται πάνω πάνω (ή μία η στενή και η δίπλα της η πιο χοντρή) είναι αυτές που καταλήγουν στην καμπίνα. Χαμός όμως γίνεται ρε γμτ. Πολλές ενώσεις και δε βλέπω να βγάζω εύκολα άκρη μόνος μου...
  3. Περίπου στις αρχές Μαΐου ο κλιματισμός σταμάτησε να φέρνει κρύο αέρα. Για την ακρίβεια δεν έμπαινε καν σε λειτουργία ο κομπρέσορας. Βάζω το vag-com και μου βγάζει βλάβη στο climatronic κάτι στο περίπου σε "χαμηλή στάθμη στο ψυκτικό υγρό". Επειδή βιαζόμουν για ταξίδι πήγα σε ένα συνεργείο για κλιματισμό εκτός αντιπροσωπείας για έλεγχο φρέον. Το ελέγχει και βρίσκει ότι δεν είχε ΚΑΘΟΛΟΥ φρέον στο κύκλωμα. Μου λέει "έχω καιρό να το δω αυτό σε αυτοκίνητο 2 ετών". Σκέφτηκα να του απάντησω "μάλλον δεν έχεις δει πολλά Γκόλφ !!!" αλλά δεν του το είπα γιατί βιαζόμουνα. Τέλος πάντων μου το γεμίζει, μου βάζει και φώσφορο (κάτι πράσινο ήταν) και μου λέει "δες πως θα πάει και αν είσαι τυχερός θα είσαι οκ, αν όχι μόλις το ξαναχάσει πέρνα να κάνουμε ένα τσεκάρισμα με κάτι ειδικά γυαλιά και φως μπας και είναι εμφανής η διαρροή αλλά θέλει ψάξιμο". Μετά το γέμισμα λειτουργούσε κανονικά η ψύξη και έδειχνε θερμοκρασία μέσα στο αεραγωγό 5 βαθμούς κελσίου. Γενικά, πέρα από τους βαθμούς, δούλευε κανονικά και είχε καλή ψύξη. Όπως θα καταλάβατε όμως "τυχερός" δεν ήμουν για πολύ. Περίπου 4.000 χλμ μετά με αρκετή χρήση του κλιματισμού πριν λίγες μέρες σταμάτησε πάλι η παροχή ψύξης. Το vag com βγάζει την ίδια βλάβη και μόνο αυτή. Δλδ λείπει φρέον αλλά καμία άλλη βλάβη σε αισθητήρα ή κάτι άλλο. Έχετε ακούσει για κάποιο "αδύνατο σημείο" στο κύκλωμα ψύξης όπου να σημειώνεται ενδεχομένως η απώλεια φρέον? Αν σηκώσω το αυτοκίνητο και βγάλω την πλαστική ποδιά που καλύπτει τον κινητήρα φαίνεται τίποτα ή απαιτείται και αφαίρεση μάσκας και ποδιάς για μια καλύτερη εικόνα. Επειδή δεν έχω το ΕΤΚΑ μήπως μπορείτε να ανεβάσετε ή να μου υποδείξετε κάπου που να έχει το κύκλωμα ψύξης και τη διαδρομή που ακολουθείται για να κάνω ένα πρώτο οπτικό ψάξιμο μόνος μου? Το αυτοκίνητο είναι ένα μαμά GTI με διαθέσιμη για 1.5 χρόνο ακόμη την επέκταση εγγύησης. Ξέρω ότι η απώλεια φρέον είναι στα αναλώσιμα και στην αντιπροσωπεία χρεώνεται το συμπλήρωμα ακόμη και αν είσαι εγγύηση οπότε για αυτό κάνω μια μικρή προσπάθεια μήπως είναι κάτι απλό (κάποια σφιγκτήρας χαλαρωμένος ή κάτι ανάλογο) και απόφυγω τον καλοκαιρινό γολγοθά του εξουσιοδοτημένου. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια.
  4. Να κάνω μια ερώτηση που αφορά την τελική που συζητάμε εδώ αλλά σε συνδυασμό με το χ πρόγραμμα. Τι τελική παραπάνω βλέπεις από τα κοντερισια-κατηφορισια 270 (αν βλέπεις) με 1ο Στάδιο (245-250 άλογα δηλαδή από πρόγραμμα μόνο) και τι στο 2ο στάδιο (ΦΠΕ). Αν κάποιος έχεις κάνει κάποιες παρατηρήσεις περί του θέματος θα του ήμουν ευγνώμων αν τις παρέθετε.
  5. Αυτό έγραψα και εγώ μέσα στο κείμενο μου : Οταν συνδυάσω την ταχύτητα αυτή με ανοικτό το GPS θα αναφέρω και την ακριβή ταχύτητα που αντιστοιχεί στα 270 του ταχυμέτρου.
  6. Εντελώς μαμά (εντάξει όχι εντελώς μαμα. Εχω βάλει κανα δυο αυτοκόλλητα και το σιδερενιο διαχωριστικό στην εταζέρα για να βάζεις πράγματα χωρίς να σου έρχονται στο κεφάλι :-) ) το αυτοκίνητο σε ελαφρία κατηφόρα και έχοντας ήδη 230-240 στο ταχύμετρο φθάνει τα 270+ 1 ή 2 ΚΜ. Φυσικά εννοείται ότι δεν είναι πραγματικά καθώς είναι γνωστό ότι το GTI πρέπει να έχει το πιο κλεψιμέικο ταχύμετρο EVER μετά τα 200! ΔΕν έχω καταφέρει να έχω GPS σε υψηλές ταχύτητες αλλά με το χάσιμο που έχω δει μέχρι τα 200-220 πιστεύω ότι τα 270 στο ταχύμετρο είναι 240-245. Η επίσημη φυσικά τελική ταχύτητα ως γνωστόν είναι στα 235 αλλά βοηθούντος ανέμου, χαμηλής θερμοκρασίας και κατηφόρας πιστεύω ότι τα 270 "φθάνονται" σχετικά εύκολα. Ανεβάζω μια φωτογραφία με 260 προς 265 όπου φαίνεται και το στροφόμετρο. Πλησιάζοντας τα κόκκινα είναι 270 . Δεν έχω με 270 πρόχειρη αλλά είναι στο πρόγραμμα ! Εύκολα να τα δεις αυτά τα χιλιόμετρα υπάρχουν 2-3 σημεία αλλά φυσικά πρέπει να είσαι τυχερός να μην έχει και "κόσμο". Η συγκεκριμένη φωτό είναι όπως έρχεσαι από Κόρινθο μετά τα διόδια αρχίζει ανηφορική αριστερή και δεξιά έχεις τα διυλιστήρια του "έχω καβούρια στις τσέπες και βολεύομαι με κάτι πολωνούς και δανούς". όταν πιάσεις την κορυφή και αρχίζει η κατηφόρα αν έχεις γεμίσει από πριν έρχονται τα χιλιόμετρα. Φυσικά πρέπει να πετύχεις χαμηλή θερμοκρασία για να έχεις διαθέσιμα όλα τα άλογα σου και ευνοικό άνεμο. Δεύτερο σημείο και εκεί βλέπεις σίγουρα τα 270 είναι μετά την Κακιά Σκάλα όπου αρχίζει πάλι η λοξώς δεξιά κατηφορική. Σε ευθεία χωρίς κατηφόρα φτάνεις στα 240-245 με λίγη υπομονή και από εκεί και μετά μέχρι τα 250+ όπου σταθεροποιείσαι, δυσκολεύεται να ανεβάσει. Εννοείται φυσικά ότι οι ταχύτητες αυτές είναι επικίνδυνες για όλους μας και καλό θα ήταν όλοι να τις "δοκιμάζουμε" αφού πρώτα σιγουρευτούμε ότι ο δρόμος είναι σχεδόν τελείως άδειος γιατί σε περίπτωση στραβής δεν σε σώζουν ούτε τα 8πίστονα της Brembo από εκεί πάνω. Είχα διαβάσει μια συνέντευξη του Διευθυντή της Μ Division της BMW για το αν συμφωνεί με το περιοριστή των 250 ΚΜ και είχε απαντήσει ΝΑΙ με απόλυτο τρόπο, λέγοντας ότι όταν πλησιάζεις κάποιον με διπλάσια ή τριπλάσια ταχύτητα από εκείνον είναι πολύ δύσκολο για αυτόν να εκτιμήσει την όλη κατάσταση. Βέβαια επειδή όλα εμπόριο είναι με 2500 ευρώ σου ξεκλειδώνουν επισήμως τον περιοριστή (ψιλοτζάμπα λεφτά είναι αυτά βέβαια καθώς έχουν το δικαίωμα ενός 5% απόκλισης από τα 250. Οπότε στην πραγματικότητα βλέπεις 250+5%=263 πραγματικά οπότε περίπου 275 στο ταχύμετρο. Οπότε δίνεις τα 2500Κ αν θέλεις να δεις τα 300+ και μόνο) ! EDIT : στην τελευταία παράγραφο αναφέρομαι στη νέα Μ3 και την τελική της, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις ότι μιλάω για το GTI...
  7. ioannitis

    Golf Mk5 Gti Owners

    Εμένα στα πρώτα 4000 χιλιόμετα είχε κάψει περίπου 700 κυβικά εκατοστά. Μου είχε φανεί αρκετό αλλά τα χιλιόμετρα έγιναν μέσα στον Αύγουστο και συν τοις άλλοις μετά το στρώσιμο άρχιζα να το πιέζω και αρκετά. Πήρα μια ανησυχία και εγώ όπως και εσύ τώρα αλλά από εκεί και έπειτα και μέχρι τώρα στα 10.000 χιλιόμετρα δεν έχει κάψει καθόλου παρόλο που δεν το "σέβομαι" και ιδιαίτερα ! Τηρώ βέβαια ευλαβικά όλα τα απαραίτητα που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε καλή συμπόρευση από έναν αντικειμενικά πολύ καλό και με ελάχιστα προβλήματα κινητήρα (εννοώ σταδιακό άνοιγμα μέχρι να ζεσταθούν όλα τα παρελκόμενα, σωστο "κρύωμα" κ.α) Νομίζω ότι όλα είναι οκ πάντως με το λαδάκι σου. Αν μου επιτρέπεις πάντως μια συμβουλή, μην τον αμελείς τον έλεγχο. Εγώ κάθε 1000-1500 χλμ και ανάλογα τη χρήση ρίχνω μια ματιά. Είναι βαρετό βέβαια αλλά το λαδάκι είναι η "τροφή" του κινητήρα και όχι η βενζίνη! ¶λλωστε ας μην ξεχνάμε και τους φουκαράδες με τα RX8 που όπου και να γυρίσουν το βλέμμα τους μέσα στο αυτοκίνητο τους βλέπουν το περιβόητο μήνυμα "παρακαλώ κάθε δύο γεμίσματα στο ρεζερβουάρ ελέγχετε τη στάθμη λαδιού" ! εκεί πραγματικά θα βαριόμουνα !
  8. Όχι ρε σύ ! Σα πελάτης είμαι πολύ καλός και συνεργάσιμος.Είμαι από αυτούς που μερικές φορές ντρέπονται να πουν στη πωλήτρια ότι δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλουν και τελικά πάνε στο ταμείο και το αγοράζουν (όχι τώρα πια βέβαια αλλά παλιότερα κάποιες φορές) ¶λλωστε για το "ποιόν" του χαρακτήρα μου θα μπορούσαν να σε διαβεβαιώσουν και οι φίλοι μου. Αν ειχα ! Δεν διαφωνώ με κάποιον προλαλήσαντα αλλά από την άλλη "δείχνω" περίεργος γιατί απλά ψάχνω να βρω ιντερνετικές απαντήσεις. Πριν 10-15 χρόνια που ούτε περιοδικά, ούτε ίντερνετ υπήρχαν, ήσουνα έρμαιο της τύχης σου και του τιουνερά. άμα ήσουν τυχερός θα έβαζες στο αυτοκίνητο σου αυτά που ήθελες και έπρεπε αν όμως δεν ήσουν τότε "κλάφτα Χαράλαμπε", έπαιρνες κάτι πολύ χειρότερο από αυτό που είχες πριν. Πιο απλά κάνω εδώ κάποιες ερωτήσεις ίσως κουραστικές ή "δύστροπες" απλά για να αποκομίσω την "εμπειρία" κάποιων που προηγούνται από μένα χρονικά. Ούτως ή άλλως δεν με βιάζει κάτι και απλά το "ψάχνω" με την ησυχία μου. Πάντως, προσωπικά, αποκόμισα πολλά οφέλη σχεδόν απ' όλες τις απαντήσεις και (ξανά)ευχαριστώ όλους !
  9. Thanks για την απάντηση ! Όντως,όσον αφορά τους δρόμους, θα γίνουμε λίγο άνθρωποι με τη νέα άσφαλτο. Μακάρι να γινόταν ένα θαύμα και να άλλαζε η άσφαλτος σε όλο το λεκανοπέδιο. Χάρμα θα ήταν...
  10. Δεν εκφράστηκα εγώ σωστά πριν. Αυτό εννοούσα, που αναφέρεις. Απλά αναρωτιόμουνα επειδή δεν έχω προσέξει να αναφέρεται κάπου, αν υπάρχει κάποιος που να το έχει ήδη τοποθετήσει και να μας μεταφέρει εντυπώσεις. Για την επικοινωνία με την ΜΤΜ σίγουρα είναι η καλυτερη πηγή για κάθε πληροφορία περί τιμών και ότι άλλο αλλά πρώτα θα ήθελα να μάθω αν γίνεται απόψεις ιδιοκτητών για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη προτού αρχίσω την επιτόπου έρευνα. ¶λλωστε, ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ειδικά στην Ελλάδα... Μια που μπήκες και σε δύο αυτοκίνητα +1 στην ερώτηση του Black V GTI. Πως σου είχε φανεί ο ήχος της εξάτμιση σε σχέση με τη μαμα, πάνω από 150-170, αν το είχες προσέξει βέβαια? Οφτοπικ : ρίχνουν άσφαλτο στη Σολωμού! Ανάσταση !! /Οφτοπικ
  11. Όταν έγραψα θορυβώδης εννοούσα και το ανάφερα κιόλας, ότι μιλάω για πολύωρο ταξίδι, κατά τα υπόλοιπα έγραψα ότι είναι πολύ καλή για μαμά. Ξέρω τι αυτοκίνητο αγόρασα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αυτοκίνητο που πήρα δεν έχει αρνητικά και ότι κάποια σημεία που εμένα δεν μου αρέσουν δεν μπορώ να ψάξω κατά πόσο μπορώ να τα βελτιώσω-διορθώσω χωρίς πάντα ο απώτερος σκοπός να είναι τα πολλά άλογα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εξατμίσεις πιο αποδοτικές από τη μαμά, με περισσότερο γλυκό μπάσο και λιγότερο περιττό θόρυβο. Απλά ΔΕΝ γνωρίζω προς το παρόν ποιες είναι και για αυτό τις ψάχνω εδώ. Αν είναι της ΜΤΜ ακόμη καλύτερα...
  12. Να επανέλθω με μια ερώτηση προς του ΜΤΜάδες του φόρουμ. Η ΜΤΜ δίνει την φουλ εξάτμιση από εξαγωγή κινητήρα μέχρι πίσω περίπου στα 3300 ευρώ (γελοιωδώς ακριβή για μένα αλλά δεν το κάνω θέμα! ). Αν έχω καταλάβει σωστά όμως και χωρίς να το δείχνει στο επίσημο σάιτ της πουλάει και μόνο τελικό. Και εδώ έρχεται η ερωτησή(εις) μου : πρώτα απόλα αν γνωρίζει κανείς τιμή του τελικού στο περίπου αν και έχω μια υποψία ότι παίζει στα 13 κατοστάρικα, χωρίς να είμαι σίγουρος. Το κυριότερο όμως είναι το θέμα του θορύβου και της απόδοσης. Υποθέτω ότι από απόδοση δεν θα προσφέρει και κάτι το τρομερό ίσως μια ανετότερη "ανάσα" του κινητήρα με όλα τα συνεπακόλουθα αλλά από θόρυβο θα ήθελα να μάθω από κάποιον που την έχει τοποθετήσει τι ακριβώς αλλαγές είδε στον ήχο. Θα μου άρεσε να έδινε μεν μπάσο αλλά ταυτόχρονα να μπορούσες να κάνεις το ταξίδι σου συνολικά πιο "ήσυχος" από τη μαμίσια εξάτμιση. Η οποία μαμίσια για "μαμίσια" είναι Ποοολύ καλή καθώς αφήνει αρκετό μπάσο και ήχο να ξεφύγει αλλά ταυτόχρονα δεν μου αρέσει σε πολύωρα ταξίδια καθώς με κουράζει αρκετά και για αυτό σκεφτόμουνα τι εναλλακτικές έχω στην κατηγορία "μ'ένα σμπάρο δύο τρυγόνια!" δηλαδή και λίγο καλύτερη απόδοση αλλά και πιο ήσυχη με περισσότερο μπάσο.
  13. Εεε τότε θα το πάρω και εγώ το κορίτσι αφού είναι τόσο καλό! Αλλά όχι πολύ γρήγορα, να "ψηθεί" λίγο η δουλειά. Μη μας πούνε και λιγούρια των αλόγων! Ευχαριστώ και τους δύο για τις απάντησεις, ήταν πολύ χρήσιμες για μένα...
  14. Τώρα που το αναφέρεις ξαναδιάβασα τις τελευταίες σελίδες και το διευκρίνησα. Μια ερώτηση μόνο για να μου λυθεί μια ακόμη απόρια:για να διορθωθεί στη Γερμανία σημαίνει ότι η βλάβη οφείλεται σε κάτι από την ΜΤΜ ή η διετής εγγύηση της ΜΤΜ καλύπτει αβλεπει τα πάντα πάνω στη μηχανή χωρίς να διερευνά αν ευθύνονται οι δικές της αλλάγες ή είναι ευθύνη της vw?
  15. Να σου πω την αλήθεια εγώ έχω μπερδευτεί ! Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε το θέμα "διακοπές" στο GTI Tuning και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει (η τουλάχιστον εγώ δεν το έχω καταλάβει να ξεκαθάρισε). Κάποιος φίλος ανάφερε ότι ξεκινώντας με ΜΤΜ όλα ήταν τέλεια και μόλις άλλαξε εισαγωγή άρχισαν διακοπές. Ακόμη και όταν γύρισε στη μαμά εισαγωγή οι διακοπές συνεχίζοταν. Μάλιστα δεν έχω καταλάβει ακόμη αν οι διακοπές είναι πάνω από 5500-6000 στρόφες όπου ο κινητήρας αρχίζει και φτάνει τα όρια του ή στις χαμηλομεσαίες το οποίο θα ήταν και τραγικό για την ευχρηστία και την καθημερινότητα του αυτοκινήτου. Εσύ από ότι έχω δει σε άλλες δημοσιεύσεις σου έχεις αλλάξει εισαγωγή και έχεις βάλεις πρόγραμμα (όσον αφορά στον κινητήρα γιατί από τα υπόλοιπα έχεις βάλει πολλά πάνω και όλα είναι πολύ τέλεια! Έχεις καλό γούστο!) . Απο τότε που έχεις κάνει αυτές τις αλλαγές δεν είχες ΚΑΜΙΑ διακοπή ή κάτι άλλο αξιοπερίεργο? Όλα δουλεύουν ρολόι? Είναι ένα θέμα το οποίο με προβληματίζει πολύ καθώς άμα είναι για 45 άλογα να ανοίξω "πηγαινε-έλα" στην ΜΤΜ και να έχω "βηξήματα" στα πολλά ή άλλου είδους ιστορίες δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει! Μακάρι φυσικά όλα να δουλεύουν ρολόι για όλους. Δεν είμαι απαισιόδοξος μεν αλλά το θέμα "τρόμπα" και διακοπες εμφανίστηκε πριν λίγες εβδομάδες (ή τουλάχιστον εγώ τώρα το πήρα είδηση) και δεν ξέρω σε ποιο STG της ΜΤΜ αρχίζει και κάνει έντονη την παρουσία του (γιατί ότι σίγουρα θα δημιουργείται κάποιο πρόβλημα όταν πας στα πολλά άτια αυτό πιστεύω είναι σίγουρο...)
  16. Όταν πρωτοξεκίνησα να το οδηγώ και εγώ είχα πέσει στην ίδια "παγίδα" ! Οταν δηλαδή άρχιζα να πιέζω στις στροφές ένιωθα κάπως την ουρά να "ψαλιδίζει", φαινόταν δηλαδή σαν να ήταν ελαφρώς ασταθής. Και μάλιστα σκεφτόμουνα για τους συνήθεις ύποπτους (τους συντάκτες αυτοκινήτου εννοώ!): ρε τι λένε αυτοί για "βράχος" κλπ ?!?! Οσο όμως πίεζα παραπάνω και όσο περνούσαν οι ώρες πίσω από το τιμόνι τόσο πιο βεντούζα γινότανε το αυτοκίνητο και τόσο πιο σταθερή η ουρά. Φυσικά αν θέλεις να παίξεις μπορείς να το κάνεις με τα κατάλληλα τσαλιμάκια στο τιμόνι, στα φρένα και στο γκάζι (και εκεί πιστεύω ότι έγκειται και η γοητεία της οδηγικής συμπεριφοράς του 5) και το αυτοκίνητο και θα γλιστρήσει και θα πετάξει ελαφρώς τον πισινό και ακόμη πιο εύκολα θα μπρουμιτιάσει... Αν μιλάς και για υψηλές ταχύτητες τότε ακόμη περισσότερο (μιλάω για το GTI το οποίο είναι αρκετά σκληρό στις ψηλές ταχύτητες αλλά πιστεύω ότι οι υπόλοιπες εκδόσεις λόγω πιο ενδοτικών αναρτήσεων δεν θα υστερούν τόσο στην αίσθηση και την ασφάλεια και ταυτόχρονα θα προσφέρουν και λίγο παραπάνω άνεση) πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι πολύ καλό για την εποχή μας. Σχετικά ήσυχο μέχρι τα 180 και γενικά καλό έλεγχος από τιμόνι,αναρτήσεις, φρένα κλπ (ένας αρκετά "ανήσυχος" φίλος με ένα TSI είναι απόλυτα ευχαριστημένος.) ΟΜΩΣ αν κάποιος δεν θέλει να ψάξει το κάτι παραπάνω, πιστεύω ότι το 5 συνεπικουρούμενο από την καταπληκτική πίσω ανάρτηση θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο από πολλά στραβά αρκεί φυσικά ταυτόχρονα ο οδηγός να το εμπιστευτεί ...
  17. ioannitis

    Golf Mk5 Gti Owners

    Δυστυχώς σήμερα θα τελειώσω αργά και μάλλον δεν προλαβαίνω. Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω και θα είμαι παρών ! Για το Χαλάνδρι, όπου εκεί μεγάλωσα και βγαίνω χρόνια για τον καφέ μου, όντως τα πράγματα έχουν αρχίσει τα τελευταία 2-3 χρόνια και γίνονται πολύ "καλά" !
  18. Adam, σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την "άτυπη" σύγκριση των GTI-S3 και κατα πόσο έχουν νόημα τα άλογα τα πολλά στους ελληνικούς δρόμους πέρα από την προσωπική ευχαρίστηση που αντλείς βελτιώνοντας κάποιο μηχάνημα. Έκει όμως που διαφωνώ κάθετα είναι στο "πιο απολαυστικό" που αναφέρεις για το S3. Θεωρώ ότι ένα τετρακίνητο δύσκολα μπορεί να γίνει απολαυστικό. Πιο "σοβαρό" στο δρόμο, πιο γρήγορο σε άγνωστο δρόμο και ίσως λίγο περισσότερο ασφαλές μπορεί "ναι" ,αλλά θεωρώ ότι δύσκολα μπορέι να γίνει απολαυστικό. Να θυμίσω εδώ μια ατάκα του Πατέλου από το Drive στον επίλογο του τεστ του S3 ( όχι ότι θεωρώ τα περιοδικά τίποτα ευαγγέλια αλλά μου είχε μείνει αυτή η φράση) , έγραφε λοιπόν ότι αν σταματούσε η παραγωγή του GTI πολλοί θα τα βάφανε μαύρα αλλά δεν ήταν σίγουρος αν θα συνέβαινε το ίδιο και με το S3 ακριβώς γιατί λείπει από το s3 αυτός ο fun-factor που έχει το GTI ! Ν' αναφέρω εδώ ότι ΔΕΝ ευλογάω τα γένια μου ( "πωπω οδηγάω GTI άρα οδηγάω το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου και ενδεχόμενως καλύτερο και από το Starship Enterprise!" είναι σκέψεις πολύ μακρία από μένα!) και ούτε το S3 είναι διακαής πόθος και τώρα το "μειώνω" (όταν έψαχνα για αυτοκίνητο ήταν στη λίστα μαζί με το GTI,του έκανα και ένα τεστ ντραιβ αλλά απορρίφθηκε για λόγους που δεν είναι του παρόντος και θα κουράσουν) και μάλιστα είμαι (ήμουν για να ακριβολογώ) της άποψης ότι "διασκεδαστικά-απολαυστικά" αυτοκίνητα είναι κατά κύριο λόγο τα πισωκίνητα. Φυσικά αυτά πρέπει να έχουν αρκετά άλογα και ένα καλό στήσιμο. Με το GTI όμως είδα ότι "χωράει" διασκέδαση και στα μπροστιοκίνητα και θεωρώ ότι αυτος είναι και ένας απ΄τους βασικότερους παράγοντες της επιτύχιας του 5ou GTI (μην ξεχνάμε ότι το 4 είχε φάει απίστευτο θάψιμο από τον είδικο τύπο, για οποιον διαβάζει από παλιά...).Διάβασα τις διθυραμβικές κριτικές τα τελευταία 2 χρόνια σε όλα τα περιοδικά και σκεφτόμουνα : "τι έγινε ρε γαμώτο, που βρίσκουν "διασκεδαση" σε ένα προσθιοκίνητο?" .Τελικά είδα οδηγώντας το αυτοκίνητο ότι χωράνε όλα , αρκεί να υπάρχει μεράκι και πολύ δουλειά από πίσω. Nα κλείσω και με μια ψιλοαυθαίρετη υπόθεση: έχω την υποψία ότι για να βγεί τόσο "καλό" το GTI (και μάλιστα όχι μόνο εδώ αλλά παντού) πρέπει να έχει παίξει ρόλο το πόσο "κακό" ήταν το 4ο GTI! Εξηγούμαι: πιστεύω ότι κάποιος από τους υπεύθυνους-σχεδιαστές του 4 τα πήρε πολύ άσχημα με το θάψιμο στο προηγούμενο (ο Κλάρκσον αναφέρει ότι το προηγούμενο GTI ήταν πιο ΑΡΓΟ από το ντιζελ Γκολφ!!!) και αποφάσισε να κλείσει στόματα. Και μάλλον τα κατάφερε απ'οτι φαίνεται !
  19. Στο βιβλιαράκι οδηγιών γράφει ότι μπορείς να αλλάξεις τη γλώσσα χρησιμοποιώντας το μενού και το μοχλό των υαλοκαθαριστήρων. Το που ακριβώς είναι το μενού της γλώσσας δεν μπορώ να στο πω γιατί δεν έχω κοντά το βιβλιαρακί. Αν πάντως κοιτάξεις προσεκτικά στο βιβλιαρακί τη δομη του μενου ακόμη και αν δεν ξερεις γερμανικα θα καταλάβεις που ειναι... Κάτι τελευταίο, έγω έχω την πλας μεν αλλά ο πωλητής μου είχε πει οτι η γλωσσα αλλάζει απο το χρήστη και στις δυο. Σε κάποιο άλλο θρεντ όμως εδω μέσα κάποιος φίλος είχε αναφέρει με σχετική βεβαιότητα ότι στην απλά οθόνη ΔΕΝ μπορεί ο χρήστης να αλλάξει τη γλώσσα και χρειάζεται vag-com στην αντιπροσωπεία. Αν δεν βγάλεις άκρη από το βιβλιαράκι στο οποίο αναφέρει οδηγίες και για τις δύο οθόνες, οπότε έχεις χρόνο πέρνα από μια αντιπροσωπεία να το σιγουρέψεις...
  20. ioannitis

    Golf Mk5 Gti Owners

    & εγώ μέσα είμαι αλλά δεν ξέρω ακόμη τι ώρα ακριβώς θα τελειώσω τη δουλειά. Υπολογίζω όμως κατα τις 9 +- θα είμαι ελεύθερος. Αν μπορούν και άλλοι και κανονιστεί για εκείνη την ώρα είναι οκ. Θα είμαι δίπλα στην Αττική Οδό οπότε κάποιο ραντεβού που να το "εξυπηρετεί" η Α.Ο. θα ήταν ότι το καλύτερο, σε συνάρτηση βέβαια με το τι βολεύει και την πλειοψηφία... @geopan, σε λίγο θα είμαι στο δρόμο και δεν θα βλέπω το φόρουμ και τι θα κανονίζετε. Οπότε αν τελικά κανονιστεί στείλε μου σε παρακαλώ ένα sms για τις λεπτομέρειες. Ευχαριστώ !
  21. Όλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, δυνατά και όμορφα ! Με ποια ακριβώς σειρά προχώρησες στις μετατροπές σου? Η μήπως ακολούθησες το δρόμο "μια και έξω", όλα μαζί ? Το προφανές είναι ότι πήρες ποοοολύ δύναμη στο δεξί σου πόδι (55% αύξηση στην ισχύ, δεν είναι λίγο !) ! Υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες ή όλα κυλάνε ρολόι? Τίποτα λαμπάκια περίεργα στην οθόνη?Με το θέμα "εγγύηση" και σερβις στα εξουσιοδοτημένα το είχες ψάξει πριν προχωρήσεις ή δεν σε ενδιέφερε τόσο πολύ αφού είπες να το πας τόσο "ψηλά" ? Στην καθημερινή χρήση τι αλλαγές είδες? Με το θέμα θόρυβος απο την εξάτμιση τι έχεις παρατηρήσει σε σχέση με την "μαμά" ? Γενικά ποια είναι πιο ήσυχη (στο ταξίδι και στην πόλη) ? Πόση εγγύηση δίνει στην εξάτμιση η ΜΤΜ? Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά από ότι κατάλαβα από τις φωτογραφίες λογικά πρέπει να έχεις "εξαντλήσει" την ΜΤΜ και αυτό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και από απόδοση και από εμφάνιση και από κόστος !
  22. Επειδή θα ήθελα να μην εξελιχθεί σε flame war (και) αυτό το thread θα ήθελα να εστιάσουμε όχι στο ΑΝ είναι χρήσιμο το tuning ΑΛΛΑ στο ΤΙ προβλήματα αλλά και θετικά αυτό επιφέρει. Μπορεί να φαίνεται κάπως περιττό το thread αφού υπάρχει το GTI Tuning αλλά εκεί (ίσως λόγω παλαιότητας του thread) η κατάσταση πηγαίνει λίγο πιο extreme και αρκετές φορές do it yourself . Οπότε σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να υπάρχουν συγκεντρωμένες κάποιες πληροφορίες-προβλήματα για την ΜΤΜ για κάποιον (νέο ή παλιό χρήστη) ενδιαφέρεται απλώς να ακολουθήσει ένα "επίσημο" δρόμο στο tuning. Για παράδειγμα, αυτά που αναφέρει ο lancer, έχουν περάσει και από το δικό μου μυαλό (θόρυβος από εξάτμιση, εγγύηση, κεκ, πρόβλημα στα ηλεκτρονικά βοηθήματα κ.α. ) και για αυτό προσπαθώ να το διερευνήσω κάπως. (για τα 200 άλογα πάντως διαφωνώ κάθετα! Τα άλογα ΠΟΤΕ δεν είναι αρκετά ! ) Αυτά προς το παρόν . Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους για την "παροχή" γνώσεων και εμπειριών! @geopan (ψιλόofftopic!) έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις! Απλά σκέφτηκα να είναι "μαζεμένη" η γνώση και να συμμετέχουν οι απανταχού Έλληνες (Αθήνα, Θεσσαλονικη, Πάτρα, Κρητη κλπ). Και τέλος, η παρουσία μου σε κάποια συνάντηση όντως έχει γίνει σήριαλ αλλά το παλεύω!
  23. Αν και υπάρχει ήδη ξεχωριστό θέμα για το GTI Tuning σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να υπάρχει (αν συμφωνούν και οι Moderators φυσικά!) ένα ξεχωριστό θέμα για την ΜΤΜ και το GTI, ούτως ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένες και ευκολότερα προσβάσιμες (μέσα σε λίγες μόνο σελίδες) όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος, είτε παλιότερος είτε νεότερος. Κυρίως αναφέρομαι στις εμπειρίες όσων ήδη έχουν προχωρήσει σε κάποια αναβάθμιση. Για αρχή θα μεταφέρω εδώ τι στάδια εξέλιξης προσφέρει η ΜΤΜ για το GTI και τα αντίστοιχα κόστη ( για Γερμανία ) : ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1) Description: Modified MTM-motronic computer with improved max. torque about 355 Nm (245 ΗΡ) Kitprice 1.199 Assembly costs 155 EUR Comparison mtm-performance with series-performance mtm Series max. performance kW/Umin 180 / 5200 147 / 5100 max. torque Nm/Umin 355 / 1850 280 / 1800 v-max 242 km/h 235 km/h 0-100 km/h - 7,2 sec. consumption 8,5 l 8,1 l 2) Description: Like 245 HP, but in addition with MTM Middle- and rear silencer max. torque about 363 Nm (250ΗΡ) Kitprice 2.605 Assembly costs 233 EUR Comparison mtm-performance with series-performance mtm Series max. performance kW/Umin 184 / 5200 147 / 5100 max. torque Nm/Umin 363 / 1850 280 / 1800 v-max 246 235 km/h 0-100 km/h 6,3 7,2 sec. consumption 8,7 8,1 l 3) Description: Like 250 HP, but in addition with MTM 1st middle silencer and downpipe with metalcatalyst max. torque about 370 Nm (272 ΗΡ) Kitprice 4.816 Assembly costs 387 EUR Comparison mtm-performance with series-performance mtm Series max. performance kW/Umin 200 / 5200 147 / 5100 max. torque Nm/Umin 370 / 1850 280 / 1800 v-max 250 km/h 235 km/h 0-100 km/h 6,2 sec 7,2 sec. consumption 9,0 l 8,1 l 4) Description: Like 272 HP, but in addition with MTM exhaust mani fold, turbocharger max. torque about 395 Nm Also possible with DSG gearbox. (310 ΗΡ) Kitprice 7.948 Assembly costs 774 EUR Comparison mtm-performance with series-performance mtm Series max. performance kW/Umin 228 / 147 / 5100 max. torque Nm/Umin 395 / 1850 280 / 1800 v-max folgt 235 km/h 0-100 km/h folgt 7,2 sec. consumption folgt 8,1 l ΕΞΑΤΜΙΣΗ Description: MTM exhaust system cat back for VW GOLF 2,0TFSI fr Tailpipe 2x76 mm Kitprice 1.406 Assembly costs 117 EUR rear pipe diametre 2x76mm material stainless steel ΤΡΟΧΟΙ/ΕΛΑΣΤΙΚΑ 1) Ζάντες :set rims MTM bimoto 8,5 x 19 ET 50 LK 5x112 1.877 EUR 2) Ζάντες+λάστιχα : set wheels bimoto 8,5 x 19 ET 50 LK 5x112 with tyre 235/35 19 XL Sportcont. Continental 3.078 EUR ΦΡΕΝΑ 1) MTM rear braking kit 310x22 mm 728 EUR 2) MTM-Brembo brake 330 X 32 mm 6.038 EUR 3) MTM-Brembo brake kit 365 x 34 3.311 EUR 4) MTM- brake 380 X 34 mm with Brembo 8 piston calipers 4.098 EUR ================================================= Όλα τα προηγούμενα προέρχονται από το site της ΜΤΜ οπότε οι τίμες είναι Γερμανίας και λογικά στην Ελλάδα θα είναι κάπως υψηλότερες. Τις παραθέτω όμως για να υπάρχει μια κάποια εικόνα για τι κόστος μιλάμε . Συνοψίζοντας θα ήθελα απο όποιον ήδη έχει κάνει κάποια αναβάθμιση στο GTI του με ΜΤΜ (ή ακόμη και από όποιον έχει κάνει καποια "ερευνα" σε άλλα φόρουμ) να μας μεταφέρει εδώ τις εντυπώσεις του από αυτή την αναβάθμιση και αν θέλει φυσικά και το αντίστοιχο κόστος. Και κάτι τελευταίο: υποθέτω πως ότιδήποτε βάλεις από αυτά τα προιόντα στο αυτοκίνητο σου έχεις βγει αυτόματα εκτός εγγύησης από την ελληνική αντιπροσωπεία. Σώστα υποθέτω ?
  24. Γνωστό σενάριο και έργο ! Το μόνο που μπορεί να δικαιολογήσει διαφορές είναι το ένα αυτοκίνητο να έχει στρωμένο και ανοιγμένο αυτοκίνητο με αρκετά χλμ και το άλλο να έχει "του κουτιού" . Αν δεν σου κάνει κόπο, μια που αγόρασες το περιοδικά, δεν ανεβάζεις και τις επιδόσεις που αναφέρουν και τα δύο καθώς και αν έχουν τα ίδια αυτοκίνητα ή όχι και με τι χλμ (αν το αναφέρουν το τελέυταίο φυσικά)...
  25. ioannitis

    Golf Mk5 Gti Owners

    Ήμουνα νιός (όταν το "έκλεινα") και γέρασα (τώρα που το παρέλαβα) ! (Δεν μετάνοιωσα όμως καθόλου για την επιλογή μου!!) Εδώ και λίγες ημέρες είμαι κάτοχος ενός Golf Gti MK5. Είναι manual, χρώμα μπλέ του γραφίτη και τετράθυρο (μη "βαράτε" όλοι μαζί για τις 2 παραπάνω θύρες ! Ένας και ένας και με τη σειρά παρακαλώ! Αλλά μου άρεσε πιο πολύ έτσι. ) Από εξοπλισμό είναι με οροφή, ξένον, δέρμα, i-pod+υποβραχιόνιο( μεγάλη "πατάτα" η διαχείριση του i-pod. Ούτε που να το σκέφτεται, αν υπάρχει κάποιος που να το σκέφτεται!), πολυλειτουργικό τιμόνι και κάποια άλλα μπιχλιμπίδια... Έχω "γράψει" περίπου 1500 χιλιόμετρα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Τιμόνι πολύ καλό, φρένα εξίσου δυνατά, κιβώτιο πολύ καλό όπως και ο συμπλέκτης (αλλά 2-3 φορές μου σκάλωσε απο 2α σε 3η. ίσως όμως να ήταν το χέρι μου ασυνήθιστο), αρκετά ήσυχο για άνετο ταξίδι και πολύ καλές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις ( δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση για αυτό, μετά τα περιοδικά, από τους γονείς μου που είμασταν εθνική με αρκετά χιλιόμετρα και βρεθήκαμε στη γνωστές "φουρτούνες" της ασφάλτου όπου οι δικοί μου μου είπαν ότι έχει πολύ "καλές" αναρτήσεις. Οχι "άνετες" αλλά "καλές" ! Οπότε η λειτουργεία της ανάρτησης το πέρασε το "τέστ των γονιών"!) .Τα καθίσματα είναι πολύ καλά όπως και η γενικότερη διαρρύθμιση και οι προσφερόμενοι χώροι.Γενικά το αυτοκίνητο αποπνέει έναν αέρα αρχοντιάς, ποιοτικής και προσεγμένης σε κάθε λεπτομέρεια, κατασκευής καθώς και ότι αυτοί που το σχεδίαζαν και το κατασκεύαζαν είχαν "μεράκι" για αυτό που κάνανε. Υπάρχουν βέβαια και μερικά "περίεργα" αλλά δεν γκρινιάζω και πολύ καθώς είμαι φανατικός οπαδός του "δεν υπάρχει τίποτα τέλειο!" . Για παράδειγμα μετά από 3-4 ώρες στον δυνατό ήλιο η θήκη για τα γυαλιά άνοιγε στις λακούβες μόνη της. Εκανα ένα κλικ μικροστράβωμα στο πλαστικό για να πιάνει καλύτερα στη "θηλειά" μέσα και τώρα σταμάτησε αλλά δεν έτυχα ξανά σε τόσο ήλιο για να το επιβεβαιώσω ότι όντως λύθηκε. Πίσω από τον οδηγό ακούγεται ένα τριγμός από την περιοχή της εταζέρας περίπου αλλά για να το προσδιορίσω ακριβώς πρέπει να βάλω κάποιον άλλον να το οδηγήσει και εγώ να καθήσω πίσω (και δεν το έχω σκόπο αυτό στο άμεσο μέλλον!!). Μετά από αυτά τα ολίγα για το αυτοκίνητο να συστηθώ κιόλας (γιατί με το άλτσχάιμερ που με κυνηγά, δεν θύμαμαι αν έχω συστηθεί παλιότερα σε αυτό το thread) ! Λέγομαι Σπύρος, μένω στην Αθήνα και είμαι 34 χρονών. Είμαι μαθηματικός (όσοι και όσες πιστεύετε ότι οι μαθηματικοί είναι βλαμμένοι και τρελλοί έχετε απόλυτο... δίκιο! Το βλέπω σε συναδέλφους μου.Είναι σε γενικές γραμμές ανισόροπα άτομα και σας συμβουλεύω να τους αποφεύγετε, αν μπορείτε! Απλά εγώ είμαι φυσιολογικός έτσι ώστε ως εξαίρεση να επιβεβαιώνεται ο κανόνας ) Ανεβάζω ακολούθως 3 φωτό από το αυτοκίνητο (αν και δεν διαφέρει σε κάτι ιδιαίτερα από ένα κλασσικό GTI! Είναι όμως το "δικό" μου και αυτό μου δίνει χαρά που τη μοιράζομαι εδώ !) : Αυτά τα ολίγα προς το παρόν !!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.