Jump to content

aqua

Members
  • Posts

    132
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by aqua

  1. Ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, ίδιας χρονολογίας μου έβγαλε με τον ίδιο τρόπο (σε αλλαγή με λίγες στροφές) σαζμάν στα 41000 χλμ και στα 2,5 χρόνια. Εμένα όμως ακινητοποιήθηκε, καθώς δν έμπαινε 1η /2α. Ευτυχώς τότε το κάλυψε η επέκταση εγγύησης. 10 ημέρες κράτησε η ιστορία, έκαναν ανακατασκευή, το κόστος ήταν αυτό που λες και εσύ (2.200). Τώρα ελπίζω να μην το ξαναβγάλει. Θυμάμαι (αρχικά πριν έρθει η έγκριση της εγγύησης) μου πρότειναν ανακατασκευή, παρά να πάρω μεταχειρισμένο. Οπότε δες την ανακατασκευή του δικού σου και σώστε ότι μπορείτε για να μειωθεί το κόστος.
  2. Έψαξα λίγο αλλά δεν κατάφερα να βρω πρόσφατη απάντηση: Golf TSI 122 στα 93.000 χλμ και 4,5 χρόνια τι αλλάζουμε πέρα από φίλτρα / λάδια; Και υγρά φρένων επίσης καθώς έχουν κλείσει 2ετία. Βαλβολίνες χρειάζεται; Ξεχνάω κάτι; τι τιμές περιμένω σε αντιπροσωπεία και έξω; ευχαριστώ
  3. Σέρβις 90.000 χλμ και 4,5 χρόνια τι αλλάζω και τι τιμές περιμένω σε αντιπροσωπεία και έξω; Φίλτρα (βενζίνης, αέρα, λαδιού) - λάδια σίγουρα. Από εκεί και πέρα? Υγρά φρένων άλλαξε πριν 2+ χρόνια και 47000 χλμ - άρα μάλλον τα αλλάζω? Μπουζί στις 60000 πριν 1,5 χρόνο, άρα δεν χρειάζεται ακόμα? Και μάλλον πάω και για τακάκια εμπρός γιατί έχω σχεδόν 60.000 με αυτά... Ξεχνάω κάτι?
  4. όντως ρώτησα και εγώ αν γίνεται κάτι τέτοιο αλλά δεν γίνεται. Πάντως η επέκταση άξιζε και στη δικιά μου περίπτωση. Πέρα από διάφορες μικρές ζημιές που κάλυψαν, αντικατέστησα και ένα σασμάν εντός της επέκτασης. Επίσης, ποτέ δεν είχα πρόβλημα που να αποδωθεί σε "κακή χρήση", όσες φορές τη χρειάστηκα (και τη χρειάστηκα αρκετές). Προσωπικά θεωρώ ότι σε αυτοκίνητα που τα χρειάζεσαι καθημερινά στη δουλειά, δεν τσιγκουνεύεσαι τα χρήματα της επέκτασης. Ενδεχόμενη βλάβη μπορεί να κοστίσει 4ψήφιο ποσό και αυτό δεν βρίσκεται εύκολα τη στιγμή που το χρειάζεσαι, ενώ παράλληλα μένεις χωρίς αμάξι για να μαζέψεις το ποσό. Αν ήταν αυτοκίνητο που γράφει 5.000χλμ/ έτος ή 2ο-3ο ενδεχομένως και εγώ να το ρίσκαρα.
  5. Τελικά το είχα κάνει στην Αθήνα στο Φιλοσίδη με 165 ευρώ. Σέρβις λαδιών + ΚΕΚ + υγρά φρενών. Όλα δικά τους. Καθώς φτάνω όμως στο επόμενο σέρβις θα με ενδιέφερε τι άποψη έχετε για τις αντιπροσωπείες στην Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα, όσοι έχετε κάνει σέρβις σε εξουσιοδοτημένο το τελευταίο 3μηνο.
  6. Έχουμε άποψη για την καρέντα Αμαρουσίου ή την καρέντα Αργυρούπολης (Βουλιαγμένης)? Ενδιαφέρομαι για προγραμματισμένο service 45000χλμ Επίσης, πόσο φτηνότερο θα βγει αν το πάω στην Κόρινθο ή στη Χαλκίδα; Να δω αν συμφέρει να πληρώσω τις βενζίνες/διόδια και να χάσω το χρόνο μου. Αν είναι για εξοικονόμηση 20ευρώ δεν το κάνω, αλλά για 50άρι πάω.
  7. ¶λλαξα και εγώ τακάκια σε 122 με 17άρες με 33000χλμ. Φθορά μεγαλύτερη πίσω, παρά εμπρός. Πολύ σύντομα μου φάνηκε, ελπίζω τα νέα να είναι μεγαλύτερης αντοχής.
  8. Τελείως άδικος τρόπος υπολογισμού για τα παλιά αυτοκίνητα (προ του 2010). Για τα υπόλοιπα είναι σωστό, δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν κάτι αντιστοιχο και στα παλαιότερα; Είναι δυνατόν golf του 2007/2008/2009 να πληρώνει με τα τέλη του 2011, τα τέλη του 2009 αυξημένα μάλιστα κατά 15%?? Δηλαδή 232¤? Τα ίδια που πληρώνει ένα οποιοδήποτε 1400άρι του 1990-1995, αν και το golf του 09 είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο που παράγεται και τώρα, και από το 2011 θα πληρώνει 144¤... Κατά την άποψη μου, για τα παλαιότερα οχήματα έπρεπε να διατηρηθούν τα τέλη όπως ήταν πέρσι, χωρίς την έκτακτη εισφορά. Το εν λόγω golf θα πλήρωνε 184¤, αλλά τα παλαιότερα οχήματα θα πλήρωναν περισσότερο. Έτσι θα επιβράβευαν τα καινούρια οχήματα (που μολύνουν λιγότερο, αφού θέλουν να τα ονομάσουν πράσινα τέλη).
  9. @ Miltos_Golf6 ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. ¶χαρος ο ήχος, αλλά τελικά λένε όλοι ότι είναι φυσιολογικό.
  10. Θα το κοιτάξω με μεγαλύτερη προσοχή. Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση. edit τελικά δεν ισχύει ότι ο θόρυβος ακούγεται μόνο στην αλλαγή κατεύθυνσης (στην περίπτωση μου τουλάχιστον). Το κάνει και ενώ κινούμαι συνεχώς μπροστά ή πίσω, πάντα με μικρές ταχύτητες. πχ σήμερα το έκανε ενώ μετατοπίστηκα λίγο μπροστά για να πληρώσω τα διόδια. Miltos_Golf6 περιμένω τα νέα σου, αν και από ότι φαίνεται μάλλον πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό το "ΤΑΚ" πλέον.
  11. Τα είχα διαβάσει. Αλλά όσα "προβλήματα" είδα αναφέρονται στο θόρυβο που κάνει το αυτοκίνητο όταν στρίβεις το τιμόνι με μικρές ταχύτητες, ενώ πχ παρκάρεις. Εμένα το κάνει στην ευθεία (με κλίση), κινούμενος με μικρή ταχύτητα, μόλις πατήσω ελάχιστα φρένο. Αν εννοείς και αυτό ότι έχει απαντηθεί και οφείλεται στην μετατόπιση των τακακιών, οκ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό με το δικό μου θέμα. @Miltos_Golf6 πρέπει να εννοούμε το ίδιο πράγμα. Και εγώ κυρίως στην όπισθεν το ακούω, μερικές φορές και με πρώτη. Ρώτησε και εσύ και ενημέρωσε εδώ για να πάρω άλλη μια άποψη. Αν και εφησυχάζω αν το ακούς και εσύ...
  12. καλησπέρα παιδιά! σε golf V tsi ακούγεται ένας περίεργος ήχος (σαν ΤΑΚ) όταν φρενάρω πατώντας απαλά το φρένο, με μικρή ταχύτητα. Νομίζω ακούγεται από τους πίσω τροχούς, σαν να πιάνει η δαγκάνα. Δεν ξέρω αν το είχα και πιο παλιά, αλλά το παρατήρησα τελευταία. Στην αντιπροσωπεία είπαν ότι είναι φυσιολογικό, αλλά θέλω να πάρω άλλη μια άποψη από εδώ. Το αυτοκίνητο έχει 30.000χλμ και όπως είπαν στο σέρβις στα 27 δε χρήζει αλλαγής στα τακάκια, ακόμα, οπότε γενικά δεν μπορώ να φανταστώ τι φταίει. Δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στην απόδοση των φρένων. Ίσως έχω γίνει καχύποπτος και το ακούω συνέχεια. Τι λέτε? edit επίσης να προσθέσω ότι ο θόρυβος ακούγεται μόνο στην πρώτη και στην όπισθεν, σε ταχύτητες μέχρι 15-20χλμ/ώρα και όχι πάντα...
  13. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=34364&st=0
  14. Ευχαριστώ. Και εγώ από όσο διάβασα (και κατάφερα να δω στο αυτοκίνητο μέχρι 4η) δεν το κάνει σε άλλες ταχύτητες. πολλές μέρες όμως το κρατάνε μέσα. Θα δω αν θα το αλλάξω τώρα στο σέρβις ή το χειμώνα στην Αθήνα. Από όσο έχω καταλάβει δεν κάνει ζημιά κάπου, πέρα της ηχορύπανσης που προκαλεί; Golf_Mk2 έχεις απόλυτο δίκαιο. Το έκανα για να δω τι γίνεται και στην αντίθετη περίπτωση. Δεν το κάνω ποτέ (δεν είναι λογικό άλλωστε) οπότε μάλλον δε θα ασχοληθώ με αυτό.
  15. Το έψαξα σήμερα και τελικά πράγματι το κάνει, γύρω στις 5.000στροφές. Το παρατηρώ μερικές φορές και σε χαμηλότερες ταχύτητες. Θα πάω να το κοιτάξουν σε 2 εβδομάδες που θα το πάω για σέρβις. Οι ερωτήσεις μου πλέον είναι 2: -Αν γνωρίζει κανείς πόσο διάστημα κρατάνε το αυτοκίνητο για να το επισκευάσουν; -Μου το έκανε και σε κατέβασμα ταχύτητας από 2α σε 1η με πολλές στροφές (από τις 3000 της 2ας στις 5000 της 1ης περίπου). Μπορεί να παίζει κάτι και με την 1η? Επίσης καθαρά πληροφοριακά μπορεί να του ξανασυμβεί ή λύνεται το πρόβλημα δια παντός; Και τι μπορεί να συμβεί στο αμάξι έχοντας αυτό το πρόβλημα; Ευχαριστώ.
  16. Δεν είχα προσωπικά, αλλά έχει τύχει σε γνωστό και πράγματι οφειλόταν σε κακή ποιότητα βενζίνης. Πρόσεχε από που βάζεις βενζίνη, και κάνε ένα γέμισμα με 100άρα (που ακόμα και νοθευμένη να είναι θα εμπλουτίσει αυτή που εχεις τώρα).
  17. Ας το γράψω και εδώ για να βρίσκεται και σε αυτό το θέμα, ώστε να το δούνε περισσότεροι: Μάλλον άρχισε να μου το κάνει και εμένα. golf V 26000χλμ, με το μικρό tsi. Γενικά προσέχω και δεν οδηγώ σε υψηλές στροφές αλλά το έχω προσέξει. Αύριο θα επιδιώξω να αλλάξω μερικές ταχύτητες γύρω στις 5.000 να δω αν το κάνει, για να "επιβεβαιώσω" το πρόβλημα. Είμαι ακόμα στην εργοστασιακή εγγύηση, έχω και επέκταση, αλλά επειδή θα το πάω για το σέρβις των 30000 σε κανένα μήνα θα τους πιέσω να το κοιτάξουν/αλλάξουν. Έχουν κάποιο λόγο να αρνηθούν; Το αμάξι πρέπει να μείνει μέσα πάνω από 1 πρωινό; Τέλος, σε περίπτωση που δεν το αλλάξω (λέμε τώρα), τι προβλήματα δημιουργεί το γρατζούνισμα; ευχαριστώ ΥΓ εντός εργοστασιακής εγγύησης δεν πιστεύω να μου χρεώσουν τίποτα;; http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=22869&view=findpost&p=393372
  18. Μάλλον άρχισε να μου το κάνει και εμένα. golf V 26000χλμ, με το μικρό tsi. Γενικά προσέχω και δεν οδηγώ σε υψηλές στροφές αλλά το έχω προσέξει. Αύριο θα επιδιώξω να αλλάξω μερικές ταχύτητες γύρω στις 5.000 να δω αν το κάνει, για να "επιβεβαιώσω" το πρόβλημα. Είμαι ακόμα στην εργοστασιακή εγγύηση, έχω και επέκταση, αλλά επειδή θα το πάω για το σέρβις των 30000 σε κανένα μήνα θα τους πιέσω να το κοιτάξουν/αλλάξουν. Έχουν κάποιο λόγο να αρνηθούν; Το αμάξι πρέπει να μείνει μέσα πάνω από 1 πρωινό; Τέλος, σε περίπτωση που δεν το αλλάξω (λέμε τώρα), τι προβλήματα δημιουργεί το γρατζούνισμα; ευχαριστώ ΥΓ εντός εργοστασιακής εγγύησης δεν πιστεύω να μου χρεώσουν τίποτα;;
  19. Θα δω πόση ώρα θα μου πούνε ότι θα χρειαστούν για σέρβις 30.000 χλμ και ίσως το πάω εκεί. Είναι μεν νότια προάστια (μακριά απο εκεί που μένω) αλλά αν το τελειώνουν γρήγορα, τους παρακολουθώ κιόλας και έχω ένα χώρο να περάσω την ώρα μου σαν άνθρωπος, με συμφέρει από το να πηγαινοέρχομαι στις αντιπροσωπείες.
  20. Υπάρχουν αντιπροσωπείες που έχουν χώρο αναμονής για τους πελάτες;; (και από ότι βλέπω με ενιαία πολιτική = υπερυψωμένη καφετέρια που βλέπει το συνεργείο κλπ)... Εγώ έχω υπόψη μου αντιπροσωπεία (το φανοποιείο της συγκεκριμένα) που καθόμουν μέσα στο δρόμο και στον ήλιο και έκαναν 40λεπτά να μου φέρουν το αμάξι. Κατά τα άλλα δεν είχα παράπονα, αλλά ούτε τουαλέτα δεν είχαν για τους πελάτες... Είναι διαφορετική η κατάσταση στην Καρέντα της Βουλιαγμένης και στον παζαρόπουλο (αυτός στο mall?)?
  21. Ρε παιδιά απορώ... Τον συμβουλεύετε να βγάλει τους ηλ. καθρέπτες. Είτε δε μένει κανείς από εσάς στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη, είτε δεν τους έχει κανείς βάλει. Δε φαντάζεστε ευκολία που είναι, να μην γυρνάς γύρω γύρω το αυτοκίνητο για να κλείσεις τους καθρέπτες, κάθε φορά που παρκάρεις. +αν θυμάμαι καλά, μέσα σε αυτό το πακέτο έχει και κάτι αισθητήρες (βροχής, φωτων) και καθρέπτη που βοηθά τη στάθμευση κλπ Κατά την άποψη μου πρέπει να κάνεις το 1ο. Να βάλεις την ανάρτηση, η οποία είναι χρήσιμη και τις 16". Όταν βαρεθείς τις 16", μπορείς με την ανάρτηση σου να πας και σε 17". Ούτως ή άλλως από εκεί και πέρα είναι πλεονασμός. Δεν έχουμε τζιπ.
  22. Το ερώτημα είναι απλό. Αν κινείσαι περισσότερο από 70% μέσα στην πόλη, το 122 είναι μονόδρομος. Αν κινείσαι εκτός πόλης κυρίως πάρε 160. Και όταν γράφω εκτός πόλης εννοώ σε αυτοκινητόδρομο και με ταχύτητες άνω των 160. Εκεί θα δεις πραγματική διαφορά μεταξύ των 2 κινητήρων. Αλλιώς και τα 2 τραβάνε εξίσου καλά. Σε κατανάλωση, το 122 είναι 2-4λίτρα οικονομικότερο από ότι το 160, ανάλογα με το πως οδηγάς και το πού κινείσαι. @ costas41 Αν ήθελες να μην αλλάζεις ταχύτητα και να ανεβαίνεις τις ανηφόρες με 4η (!), έκανες λάθος επιλογή αυτοκινήτου, και πιο ειδικά κιβωτίου. Η κατανάλωση σου με τις 4ες θα είναι στο θεό, με το 122 DSG θα σου έβαζε αυτόματα τη σωστή ταχύτητα και θα συνέχιζες απροβλημάτιστος. Οι πωλητές λένε μ@λ@κιες. Εμένα μου έλεγε να πάρω το 170 (golf V) γιατί με τον εξοπλισμό που έβαλα στο 122, ήθελα ΜΟΝΟ άλλες 3.000¤ για γυμνό/3θυρο 170.
  23. Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα πάω στη Ζάκυνθο αρχές Ιουλίου (οπότε και θα έχω τα 30.000χλμ) και σκέφτομαι να κάνω εκεί το σέρβις, αν είναι φτηνότερο από την Αθήνα. Αν έχει κάποιος άλλος άποψη για σέρβις 30.000χλμ σε 122άρι στην Αθήνα ας μου πει... Ευχαριστώ
  24. Καλησπέρα και χρόνια πολλά να ρωτήσω και εγώ κάτι μιας και πρόκειται μάλλον να σας επισκεφτώ. Έκανα, πριν μερικές μέρες, ένα βαθούλωμα στην πόρτα, ακουμπώντας πάνω σε ένα δέντρο. Δε φαινόταν πολύ αλλά τώρα που το έπλυνα μου φαίνεται έντονα. Έχω διαβάσει καλά λόγια και χαίρομαι που είστε εξυπηρετικοί. Ελπίζω να μη μου κοστίσει υπερβολικά, εφόσον θεωρώ ότι φτιάχνεται σχετικά απλά. Ωστόσο βρίσκεστε αρκετά μακριά από εμένα, δεδομένου και ότι δεν λειτουργεί ο ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο. Επειδή εργάζομαι, υπάρχει δυνατότητα να το φέρω μεσημέρι το αυτοκίνητο και να το πάρω αργότερα την ίδια μέρα (πχ μέχρι τις 7-8, μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά?) ή να το αφήσω μεσημέρι και να το πάρω την επόμενη μέρα το απόγευμα; Από άποψη ασφάλειας μπορώ να αφήσω αυτοκίνητο/κλειδιά στο μαγαζί, ώστε να το αναλάβετε πρωί πρωί; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.