Jump to content

dimitris7uk

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dimitris7uk

  1. Κατι τετοια περιστατικα αυξανουν τις πιθανοτητες "road rage" φαινομενων που λενε και οι φιλοι μας οι Αγγλοι. Και πειτε μου, αν πιο κατω πεφταμε σε κινηση και κατεβαινα εγω (ή ο οποιοσδηποτε παθων στη θεση μου) και του εσκαγε δυο μπουκετα που εβαλε σε κινδυνο τη ζωη μιας οικογενειας ολοκληρης (και της δικης του, αλλη μια)... μετα τι θα λεγαμε? Για βια ΚΑΙ στους δρομους? Ποσο ψυχραιμος μπορεις να μεινεις οταν βλεπεις οτι οχι απο αμελεια αλλα απο πεντακαθαρο δολο ο αλλος παιζει με τη ζωη σου γιατι θεωρει εαυτον "μαγκα...ναουμε"? Και κατι ακομα, επι τη ευκαιρια, που μου εφερε στο μυαλο το post του GIANNIS 1979. Το καλοκαιρι που μας περασε, στον επαρχιακο δρομο προς τη Βορεια Ευβοια (τοπος καταγωγης), βγαινω για προσπεραση σε μεγαλη ευθεια, σε ντοπιο ταριφα με γκρι Mercedes E200 Kompressor ο οποιος την ωρα που βγαινω, επιταχυνει. Ετσι πηγαινουμε πορτα-πορτα με 100 χλμ, οποτε ανοιγω το παραθυρο και του λεω "μπραβο ρε, εισαι μεγαλος μαγκας". Και, λες και ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο, ο τυπος τσαμπουκαλευεται, "τι θες ρε φιλε, τι θες?", εγω φρεναρω, μπαινω απο πισω του, εκεινος κανει δεξια, τον περναω και μετα επιταχυνει και ερχεται απο πισω μου αναβοσβηνοντας φωτα. Πηγαμε ετσι 2-3 χλμ μεχρι που βαρεθηκε και σταματησε. Τελικα αυτο το ροπαλο του baseball που να το στερεωσω να μην κουνιεται στις στροφες? Μιλαμε για ολα τα κομπλεξ της καθημερινοτητας να βγαινουν συσσωρευμενα στο τιμονι με εντονες δοσεις επιθετικοτητας και αγνοιας του ποσο επικινδυνο ειναι αυτο που κανει ο καθενας wannabe Σκληρος του Μαιαμι.
  2. Να καταθεσω κι εγω τη μαρτυρια μου για ενα απο τα λιγα περιστατικα που με εκνευρισαν και με τρομαξαν στο δρομο τοσο πολυ που ευχαριστως θα επαιζα ξυλο. Κυριακατικη επιστροφη στην Αθηνα, στο υψος της Μαλακασας. Εγω με το 1.6 FSI μου πηγαινω σταθερα αριστερα, η λωριδα δεν εχει πολυ κοσμο, κινουμαι περιπου με 140km/h. Μπροστα μου ειναι ενα Mondeo με 4 ατομα που πηγαινει με 110km περιπου. Εχω μεσα τους γονεις μου και την αδερφη μου. Αναβοσβηνω τα φωτα, καμια αντιδραση. Ειμαι παντα σε μια λογικη αποσταση (σιχαινομαι τον "προφυλακτηρα"), και αφου δεν βλεπω καμια αντιδραση ή προθεση αλλαγης λωριδας, ξανα-αναβω τα φωτα. Και τι κανει ο τυπος τοτε? Παταει φρενο με ολη του τη δυναμη !!! Αντιλαμβανεστε πανικο μεσα στο αυτοκινητο, κατατρομαξαμε ολοι, ευτυχως φρεναρω εγκαιρως και κρατιεμαι λιγο πιο πισω. Και μετα απο 3 δευτερολεπτα, ξαναπεφτει στα φρενα !!! Προσπερναω απο τη δεξια λωριδα, του σκαμε 8 φασκελα οικογενειακως, ακομα τρομοκρατημενοι, και ο μουστακαλης χασαπης looalike εχει βρει την ολη φαση αστεια και μας απανταει γελωντας.
  3. Κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα φιλε stelios 17@ με aftermarket xenon στο 1.6 FSI μου, και μαλιστα το ειχα συνεχεια, σε σημειο εκνευριστικο. Η πλακα ειναι οτι αν ανοιγοκλεινα 5-6 φορες τον διακοπτη των φωτων, μπορει να τυχαινε καποια φορα να εκανε επαφη και να αναβαν κανονικα και οι 2 προβολεις. Αλλες φορες παλι οχι, και πηγαινα σαν το μονοφθαλμο. Την 1η φορα καλυπτομουν απ τη μονοετη εγγυηση και μου αντικατεστησαν το ballast. Τη δευτερη....στο αλλο φαναρι δλδ, το πληρωσα απο μονος μου. Καταραμενα aftermarket !!!
  4. Μολις την περασμενη βδομαδα αγορασα ενα μεταχειρισμενο Golf V GTI DSG με aftermarket xenon, τοποθετημενα στο Φιλοσιδη, για τα οποια ο 1ος κατοχος πληρωσε 800 ευρω. Οταν λοιπον ο διακοπτης των φωτων ειναι στην ενδειξη "αισθητηρες φωτων", και βαζω μπροστα, τοτε τις περισσοτερες φορες αναβει ο ενας προβολεας μονο και οχι και οι δυο. Αντιθετα, αν ο διακοπτης φωτων ειναι στο "off" και βαλω μπροστα και τοτε παω το διακοπτη στο "αυτοματο", τοτε αναβουν κανονικα και τα δυο. Υπαρχει καμια λογικη εξηγηση? Συμβαινει σε κανεναν αλλον? Ή απλα, το καλυτερο ειναι πρωτα να βαζω μπροστα και μετα να ενεργοποιω τον αισθητηρα φωτων?
  5. Το ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα 5-6 φορες στο Golf V FSI 1.6 που ειχα, καθε φορα το πηγαινα συνεργειο, το εβαζαν στο διαγνωστικο και απλα εσβηναν τη βλαβη. Ποτε δεν μου εδωσαν πειστικη εκδοχη για το τι ειναι, απλα συνεστησαν να βαζω μονο super unleaded και το προβλημα θα λυνοταν. Ετσι εκανα λοιπον αν και μια φορα αναψε η ενδειξη παρα την 100αρα βενζινη και φυσικα απεδωθη παλι στις βενζινες. Τελικα ειναι ή δεν ειναι θεμα βενζινης? Κανενας απο την VW δεν εδωσε πειστικη απαντηση!
  6. Ευχαριστω iasonas, οντως ειμαι κατενθουσιασμενος )) KIRRA συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις. Αλλωστε δεν μπορει να γραφει ανακριβειες το εργοστασιακο manual και μαλιστα σε ενα θεμα που δεν χωρανε παρερμηνειες. Το λεει καθετα και οντως αναρωτιεμαι αν υπαρχει λογος αμφισβητησης του.
  7. Διαβαζοντας το βιβλιαρακι του νεο-αποκτηθεντος μου GTI DSG λεει καθαρα οτι στο φαναρι διατηρουμε το D πατωντας ταυτοχρονα φρενο. Στο συνεργειο ειπαν το ιδιο οποτε....δεν ξερω αν τα λογια καποιου μηχανικου ειναι πιο αξιοπιστα απο τα παραπανω δεδομενα - χωρις να θελω να προσβαλλω κανεναν!
  8. Πολλοι μου λενε οτι σε ολα τα αυτοματα, συμπεριλαμβανομενου και του DSG, οταν σταματας προσωρινα με τη μηχανη αναμμενη πχ σε ενα φαναρι ή σε traffic, το καλυτερο ειναι να βαζεις νεκρο. Γνωριζετε αν οντως ενδεικνυται αυτο?
  9. Ρε παιδια, οσοι τυχεροι πηραν το TSI με το facelift, σηκωστε καμια φωτογραφιουλα να δουμε να ζηλεψουμε κι εμεις οι κακομοιροι fsi-ακηδες !!!
  10. kage, αν καταλαβα καλα εισαι κατα της αλλαγης της 16'' ζαντας μαμα με 17''. οντως ρε παιδια μπορει να ειναι επικινδυνο αυτο για το αυτοκινητο και τη συμπεριφορα του ? προβληματιστηκα
  11. Να ρωτησω κατι πιο πρακτικο ρε παιδια. Εχω το 5αρι 1.6 FSI με τις 16αρες ζαντες και το μεγιστο που εχω δει στο κοντερ ειναι 205-207 χλμ. Αλλαζοντας ζαντες και βαζοντας τις 17αρες του GTI, εχει κανεις απο σας ιδεα κατα ποσα χλμ αναμενεται να μειωθει η τελικη ταχυτητα μου ?
  12. Φιλοι μου δεν ξερω αν αυτο που ρωταω ειναι εφικτο ή ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας μου, αλλα αντι να βαλω στο FSI μου τις 17αρες Golf GTI, αλλαζοντας και διαστασεις ελαστικων, δεν μπορω να κρατησω τη διασταση 205/55/16 βαζοντας πανω τη 16αρα ζαντα του Polo GTI?? Αναρωτιεμαι αφενος εαν γινεται, αφετερου αν ειναι οικονομικοτερο απο πλευρας ζαντων (απο πλευρας ελαστικων προφανως θα ειναι) και τελος εαν εσεις θα το προτεινατε.
  13. Ενταξει λοιπον, για την ωρα βεβαια βλεπω μονο εμας τους δυο. Αν θελεις παρε μια προσφορα για εμας ή αν ειναι περιμενουμε κι αλλους. Αλλα δε βλεπω προθυμια γενικα
  14. Εγω εξακολουθω να ενδιαφερομαι, goldengolf....τι τιμες σου εχουν δωσει ??? Nikgt δεν πειραζει ρε φιλε, ολοι περναμε αφραγκιες κατα καιρους
  15. Nik, αν εξακολουθεις να ενδιαφερεσαι, εγω ειμαι στανταρ μεσα.
  16. Παιδια, για να καταλαβω κι εγω, επειδη δεν ξερω τι μου γινεται, απο που μπορω να βρω το σετ της πεταλιερας για gti ? Μονο σε αντιπροσωπεια? Και 2ον, επειδη οπως εχω γραψει και αλλου, δεν εχω ιδεα απο το...σπορ.....που μπορω να απευθυνθω για τοποθετηση? Σας ευχαριστω πολυ.
  17. Ευχαριστω konstantinos , ετσι ειναι οπως τα λες, εχει αποκτησει νευρο, ροπη (δλδ εκει που κινουμουν με 2α, τωρα εχω μεσα 3η και παω ανετα) και γενικα ηταν μια εξαιρετικη αποφαση. Οσον αφορα το κοστος, ο επαναπρογραμματισμος πηγε 400, το φιλτρο 80 και αλλα 400 η εξατμιση
  18. Φιλε nik gt, κι εγω ενδιαφερομαι για τη δυναμομετρηση, κι ας εχω το ταπεινο 1.6 fsi. Σε προλαβα ή την εκανες ηδη?
  19. Εγω το εχω το 1.6 FSI 3 χρονια και αθροιστικα μου το εχει κανει καμια 10αρια φορες. Αναβει το φωτακι EPC (κινητηρας συμφωνα με το βιβλιαρακι) και δεν εχω καθολου γκαζι. Πρεπει να κανω στην ακρη, να σβησω και μολις ξαναβαλω μπροστα το φωτακι υφισταται αλλα απο τροφοδοσια ειμαι μια χαρα. Την επομενη φορα που θα ξαναβαλω μπροστα, το φωτακι εχει εξαφανιστει. Εχω παει 3-4 φορες στο service, το εχουν βαλει στον εγκεφαλο, βλεπουν τη βλαβη, τη διαγραφουν αλλα δεν γινεται τιποτα. Εχω βαλει αυτα τα υγρα που και καλα καθαριζουν, αλλα εξακολουθει και το κανει. Εχω επισης σταματησει να βαζω απλη αμολυβδη αλλα και παλι υφισταται. Η μονη εκδοχη που μου εδωσαν στο service VW ηταν οτι οταν η βενζινη δεν ειναι καλη, ανιχνευεται υπερβολικα πλουσιο μειγμα και για λογους ασφαλειας διακοπτεται η παροχη καυσιμου. !!! Ευτυχως εμενα, σε αντιθεση με το φιλο, δεν μου το εχει κανει σε υψηλες ταχυτητες....ολες οι φορες ηταν μεσα στην Αθηνα.
  20. Κι εγω παιδια, μετα απο 2 χρονια συνυπαρξης αρχισα να νιωθω την αναγκη ενος πιο ....σπιρτοζου κινητηρα. Ειδικα η φτωχη ροπη με εκνευριζε απιστευτα. ... κι ετσι μετα απο ερευνα (οχι και διεξοδικη, ουτως ή αλλως απο μηχανικα δεν ξερω παρα ελαχιστα), κατεληξα στην ΑΜΤ Developments στους Αγ.Αναργυρους οπου εβαλα αρχικα προγραμμα + φιλτρο και μετα απο κανεναμηνα και το catback. Δεν το εχω παει σε δυναμομετρηση, τα παιδια εκει μου ειπαν οτι κατοχος 1.6 fsi τους εφερε τη δυναμομετρηση που ειχε παρει + 11hp μονο απο το προγραμμα+φιλτρο. Αν ενδιαφερεται κανεις και χρειαστει περισσοτερα στοιχεια, εδω ειμαστε. Παντως η συνεργασια με τα παιδια εκει ηταν αψογη, οπως και η ποιοτητα δουλειας. Και εν τελει ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
  21. Φιλε lefteris ειναι οντως πανεμορφο !!! Αλλα μαλλον για μια αλλη χωρα, με καλυτερη ποιοτητα οδοστρωματος, λιγοτερα σαμαρακια, λιγοτερες λακουβες - αρκουδοπαγιδες κλπ κλπ Αλλα ειναι κουκλι !!! Να το δεις αυτο στον καθρεφτη σου να σου παιζει φωτα,ε?
  22. Εγω εβαλα στο Golfακι V 1.6 περυσι catback με 2πλη τετραγωνη αποληξη...μια ομορφια, στο Ζαπατινα στους Αγ.Αναργυρους. Φοβερη δουλεια και φοβερο κοψιμο....αφου το κοιταω και νομιζω ωρες ωρες οτι ειχε το ανοιγμα ο προφυλακτηρας ηδη, σαν τα gt/gti.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.