Jump to content

BILL_EOS

Members
 • Posts

  78
 • Joined

 • Last visited

About BILL_EOS

Other Info

 • Car Type
  Eos

BILL_EOS's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

 1. Καλημέρα σε όλους. Συμφωνώ με τον lyko81....θέλει σχετική περιποίηση. Μετα από 6+ μήνες συμβίωσης με το EOS εχθές έκανα τον πρώτο καθαρισμό στις τσιμούχες. Λόγω δουλειάς άργησα να το κάνω και είχαν όλα τα λάστιχα της οροφης πολύ λάσπη και βρώμα. Τα τριξίματα τις τελευταίες μέρες ήταν πολλά και είχα προβληματιστεί. Όμως μετά απο ενα (οχι και πολύ καλό...λόγω αρκετής μπίχλας) καθάρισμα τα τριξίματα έχουν εξαφανιστεί κατα 90%+. Το καθάρισμα το έκανα με τα μαντιλάκια που μου είχαν δώσει μαζί με το αυτοκίνητο. Επειδή είχα αργήσει να καθαρίσω τις τσιμούχες...το Σ/Κ θα κάνω αλλο ενα καλό-λεπτομερές καθάρισμα, αφού υπήρξε τόσο μεγάλη διαφορά! Προσωπικά κατέληξα ότι θα καθαρίζω την οροφή κάθε 3 μήνες με τα μαντηλάκια και κάθε 6 με το ειδικό υγρό. Όσο για το τζάμι απόσο γνωρίζω έχει βγάλει η VW επίσημη διαδικασία για την διόρθωσή του....οπότε λογικά θα την έχει εφαρμόσει στις νέες παραγωγές της. Σε όσους εμφανιστεί πάντως λογικά θα είναι μέσα στην εγγύηση.
 2. BILL_EOS

  Eos Service

  Και τα δύο λιπαντικά είναι της μαμάς vw. Το μπουκαλάκι είναι το G-052172-A1 και κοστίζει 38,48euros και το σπρέϊ G-052172-A2 και κοστίζει 43,21euros. Τις ζάντες τις σκεφτόμουν και εγώ αλλά λόγω κόστους, πιθανή αύξηση τριγμών, μείωση της άνεσης και αύξηση κατανάλωσης συγκρατήθηκα και δεν τις έχω αγοράσει...(ακομα) Την συντήρηση θα την κάνω αυτό το σκ...οπότε απο δευτέρα θα γράψω τα αποτελέσματα.
 3. BILL_EOS

  Eos Service

  Οι μικροτριγμοί θα μειωθούν...τώρα αν θα εξαλειφθούν τελείως δεν ξέρω. Στο manual λέει ότι πρέπει να περάσεις όλες τις τσιμούχες που βρίσκονται στην ηλιοροφή, στις πόρτες και στο πορπαγκαζ. Ακόμα υπάρχει και ένα άλλο σπρεϊ για τα ελαστικά που βρίσκονται στις αρθρώσεις τις οροφής. θα το χρησιμοποιήσω μέσα στο σ/κ για πρώτη φορά. Σχετικά με τον μηχανισμό της οροφής δεν θυμάμαι εαν λέει κάτι το manual ... αλλα αποτι μου είχε πει ενας τεχνιτης θέλει έλεγχο και ρύθμισμα 1 φορά το χρόνο. Θέλει λίγο ψάξιμο και το manual πάλι. Εαν βρώ κάτι θα κανω post.
 4. BILL_EOS

  Eos Service

  Σχετικά με τις τσιμούχες. Υπάρχει και το υγρό που ανέφερες και εναλλακτικά υπάρχουν και κάτι μαντιλάκια μιασ χρήσης, όπως αναφέρει και το manual. Όταν παρέλαβα το Eos είχε μέσα ενα σετ με 3 μαντιλάκια. Προσωπική άποψη...αλλά τα μαντιλάκια είναι πιο βολικά. Κάνε μια ερώτηση πριν αγοράσεισ. Τιμή για μαντιλάκια νομίζω κάτι λιγότερο από 10euros.
 5. Κόστος αντικατάστασης καθρέπτη (ηλεκτρικά ναδιπλούμενος & θερμ) Βάση με μηχανισμό ¤240 Καθρέπτης ¤50 Καπάκι ¤45 Εργασία ¤55 Σύνολο περί τα ¤390 όλο το σετ. Στην δική μου περίπτωση ¤295...αντε και σε καλη μου μεριά!
 6. Ευχαριστώ παιδιά! Έπρεπε να τον πετύχω την ώρα που το έκανε...τουλάχιστον δεν θα είχα νευρά σήμερα όλη μέρα! Το μεσημέρι θα πάω στο συνεργείο να το δούνε!
 7. Ο ποιο συντομος τρόπος για να ξυπνάς το πρωι πριν πασ στη δουλειά σου......σπασμένος ο αριστερός καθρέπτης!!!!! Χωρίς να έχει καμιά άλλη γούβα η οτιδήποτε! Μάλλον κάποιοι το έκαναν για "χαβαλέ".. Για ενημέρωση θα κάνω post το κόστος αντικατάστασης του καθρέπτη (είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενος & θερμαινόμενος) Ελπίζω να μην συμβεί σε κάποιον άλλον! Καλημέρες!
 8. Μια εβδομάδα πρίν την εβδομάδα παραγωγής κλειδώνει ουσιαστικά και η ημέρα παραγωγής. (Αυτή μπορεί να την δει ο έμπορος από το σύστημα) Ο χρόνος παραγωγής του αυτοκινήτου είναι 1-2 ώρες. Ο αριθμός πλαισίου φαίνεται στο σύστημα του κάθε εμπόρου 1-2 ημέρες μετά από ημέρα παραγωγής. Μετά την παραγωγή του σε 3-4 εβδομάδες είναι ελλάδα....και σε 2-3 μέρες γίνεται εκτελωνισμός και στη συνέχεια καλές βόλτες. Σύμφωνα με αυτά που σας έχουν πεί: παραγωγή: 12/2008 -> 17 εώς 21 Μαρτίου παραλαβή: 21 εώς 25 Απριλίου παραγωγή: 14/2008-> 31 Μαρτίου εώς 4 Απριλίου παραλαβή: 5 εώς 9 Μαϊου Εαν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος στις προσθέσεις αυτα είναι τα μέγιστα...τώρα αν είσαστε τυχεροι και παραχθεί την πρώτη ημέρα της εβδομάδας και στη συνέχεια κάνει 3 εβδομάδες να έρθει τότε μιλάμε για 1,5 εβδομάδα μείον!!!! Καλή αναμονή και στους δύο!!!
 9. Όλα τα EOS ΜΥ07 & ΜΥ08 έρχονται ελλάδα με το "αλουμίνιο" στην κεντρική κονσόλα. Το πακέτο αλουμινίου (εκτός των άλλων) περιλαμβάνει την οριζόντια "λουρίδα αλουμινίου" όπως φαίνεται στην φωτο 1 που έχεις βάλει
 10. Ευχαριστώ! Ρωτησα επειδή κοίταγα σε ebay για το RNS510 και δίνουν κ σε αυτό κάρτα. Ξέρεις μήπως τι γίνεται αν καποιος θέλει να πουλήσει το RCD? πχ μέσω ebay σε χώρα εκτός ελλάδας.
 11. Επαναφέρω αυτήν την ερώτηση για να δω αν και άλλοι με MY08 δεν εχουν κάρτα με κωδικό για το RCD300 MP3. Κακώς βέβαια το άφησα τόσο καιρό αλλά το ξανακοιτάω τώρα επειδή θα το αλλάξω σε 1-2 εβδομάδες! Αν έχει/δεν εχεν κανεις κάρτα με ΜΥ08 παρακαλώ ας μου στείλει ενα pm για να δω αν ο έμπορος από τον οποίο το πήρα έχει κάνει καμια *&^%$%^&*&^%! Ευχαριστώ!
 12. Λίγο πρίν παραλάβω το δικό μου ο έμπορος μου είχε πει και μου είχε δείξει ενα χαρτί από karenta (είχε όλες τις αλλαγές για τα ΜΥ08) που έλεγε ότι η αυτόματη αλλαγή κλίσης του καθρέπτη του συνοδηγού είναι μαζί με τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Τώρα για την ηλεκτρική αναδίπλωση των καθρεπτών στο δικό μου είναι στο πακέτο Light & Sight. Coming home: μετά το κλείδωμα του eos τα φώτα μένουν ανοικτά για χρονικό διάστημα που επιλέγεις από το μενού Leaving home: με το ξεκλείδωμα ανοίγουν τα φώτα πάλι για χρονικό διάστημα που επιλέγεις από το μενού
 13. Χωρις να είμαι σίγουρος θυμάμαι ότι υπάρχει ενας χρονικός περιορισμός από την αγορά του αυτοκινήτου μέχρι να κάνεις την επέκταση της εγγύησης. Ρώτησε το για να είσαι σίγουρος. Για άλλη τιμή δεν μου είχαν πει κάτι. Αλλά ξαναλέω δεν ειμαι και σίγουρος έχουν περάσει και 5,5 μήνες!
 14. Εαν δεν εχει κλειδώσει η εβδομάδα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Τώρα το πότε κλειδώνει δεν ξέρω ακριβώς αλλά στην περίπτωσή μου κλείδωσε 1-1,5 εβδομάδα πριν την παραγωγή του! Καλή αναμονή.
 15. Κοίταξα στο site της abt και είδα την εξάτμιση. Ωραία είναι αλλά σκεφτόμουν κάτι πιο low profile όπως την εργοστασιακή εξάτμιση (φωτό). Εχεις το 1.6 η το 2.0? Ρωτάω για να δω αν αξίζει να βάλει κανείς τις 18" στο 1.6. Το ξέρω ότι είναι υπερβολικές οι chicago (φωτό) για το 1.6 αλλά είναι πανέμορφες!!!! Οταν τις έβαλες είδες διαφορά ώς προς την άνεση? Έγινε πιο "σκληρό" ως προς τις ανωμαλίες του δρόμου?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.