Jump to content

gogos

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gogos

  1. Φυσικά η όλη φάση δεν έγινε σε στιλ κόντρας αλλά σε στιλ γρήγορης βόλτας. Το φιέστα ήταν στο στοιχείο του στις κλειστές και στις αλλεπάληλες στροφές όπου το γκόλφ όντας αρκετά βαρύ έχει θέμα με τη μεταφορά βάρους. Αντίθετα στις πιο ανοιχτές το γκολφ βολεύονταν καλύτερα συν το ότι είχα παντού περισσότερο γκάζι ώστε να πλησιάζω. Αφησα γκάζι αρκετές φορές ώστε να μην του κολάω.
  2. Ενα βιντεάκι απόλυτης οδηγικής νιρβάνας που γυρίσαμε μαζί με έναν φίλο μου του φιέστα κλαμπ (fiesta st έχει με KW ανάρτηση) στον πρόσφατα ασφαλτοστρωμένο δρόμο από Δοτσικό Γρεβενών εως το Επταχώρι Καστοριάς. Ο εσωτερικός του καθρέφτης είναι στραμένος προς την κάμερα ώστε να φαίνομαι και εγώ που ακολουθώ. Το αυτοκίνητό μου Golf GT τελείως μαμά.
  3. Xaros μπορεί να ήταν το insignia το δίλιτρο με τα 220 άλογα και 35,7 ροπή (0-100 7,7sec τελική 240) και λόγω διαφοράς βάρους και φυσικά προγράμματος να του έφευγες ελαφρά. Συν το οτι βγαίνει και 4Χ4 οπότε αν ηταν το τετρακίνητο στα ψηλά χάνει. autocar test
  4. Φίλε έχω και εγώ το GT 170 με 74.500χλμ και πρίν λίγο καιρό μου άναψε λαμπάκι κινητήρα. Καμία διαφορά το αυτοκίνητο μη σου πω πήγαινε και ελαφρός καλύτερα. Το πάω αμέσως αντιπροσωπεία το βάζει στο VAS και βγάζει το σφάλμα που λες: "Υπερταχυνση Στροφειου Τουρμπο". Τελικά έφταιγε ένα σωληνάκι που οδηγεί στην βαλβίδα Ν75 (είχε φθαρεί-κοπεί) και έτσι αυτή δεν έπερνε σωστα δεδομένα με αποτέλεσμα να αφήνει την τουρμπίνα να στροφάρει πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο γι αυτό και το αισθανόμουν να πηγαίνει καλά. Αλλαγή στο σωληνάκι και όλα ΟΚ. Πήγαινε το να στο δούνε μήπως έχεις το ίδιο πρόβλημα. Δεν κάνει να στροφάρει το τούρμο εκτός ορίων..
  5. Αν και γράφω πολύ σπάνια θα ήθελα να μοιραστώ μια "κοντρίτσα" που είχα σήμερα γυρίζοντας απο Θεσσαλονίκη πίσω στην Καβάλα.έχω ένα GT170 3ων ετών με 70.000χιλιόμετρα αισίως.καθώς πήγαινα σταθερά 140 τσούπ πετάγεται ένα leon με διπλή εξάτμιση (σαν του δικού μου περίπου) και με περνάει με καμιά 170.Λέω αντε να το πατήσω λίγο να δω τι γίνεται.Δεν κατεβάζω και επιταχύνω με 6η.Αρχίζω να τον φτάνω αλλά καταλαβαίνω ότι έχει μπει στο παιχνίδι και επιταχύνει και αυτός.τον φτάνω στα 200χλμ περίπου κάνει δεξιά και τον περνάω.Πιάνω 220 και η διαφορά έχει γίνει 2 αυτοκίνητα..(ίσως κάπου εκεί να άφησα στιγμιαία το γκάζι πιστεύοντας ότι η κόντρα τελείωσε).Κάπου εκεί όμως καταλαβαίνω ότι η διαφορά μας έχει σταθεροποιηθεί..σανιδώνω ξανά.Εντομεταξύ ο δρόμος σε εκείνω το σημείο είναι ελαφρά κατηφορικός και κοιτώντας το κοντέρ βλέπω 235-240(δεν τα ακούμπησε)και το αυτοκίνητο να μην μπορεί να ανοίξει άλλο.Ισιώνει ο δρόμος και κάνω δεξιά.Αυτός πίσω μου (του έκοβα και τον αέρα! ) με τάση να με μαζεύει,έτσι βγάζει φλάς καi στην ευθεία πλέον που ακολουθεί (όχι κατηφόρα) έχει μαζέψει τη διαφορά και βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα μου.Κάπου εκεί σύναντώ αυτοκίνητο μπροστά μου στην δεξιά λωρίδα.Έτσι φρενάρω περνάει αυτός απο αριστερά και χαλαρώνω πάλι στα 140.Εγώ είμουν μόνος αυτός με την κοπέλα του.Μικροκαμωμένος αυτός και η κοπέλα του εγώ 85 κιλά.Τι λεόν λέτε να ήταν?? υποψιάζομαι 1.8 με 160 παίζει να ήταν το fr? Ξέρει κανείς διαφορές στην τελική του GT με το λεόν tsi160? ¶σχετο αλλά πριν 3 μέρες έκανα service και άλλαξα και την αντλία και έτσι ξεσκούριασε και η κούνια μου!
  6. Golf GT 170 Σεπτέμβριος 2007 69.000 χιλιόμετρα. Αλλαγή σκάστρας (έβγαζε σφάλμα) και Ν75 (προληπτικά). Αλλαγή ρουλεμάν ιμάντα δυναμό γιατί έκανε θόρυβο και αλλαγή τσιμούχας στον μπροστινό άξονα από όπου έχανε και λίγες βαλβολίνες.. κατα τ'αλλα δεν καίει καθόλου λάδι και την σκουριασμένη κούνια την έχω σχεδόν από την αρχή με κάπως αυξανόμενο θόρυβο όσο περνούσαν τα χιλιόμετρα. όλα καλυφθηκαν από εγγύηση (έχω και επέκταση).
  7. εγω παντος βαζω παντα την φθηνη 100αρα απο 2 συγκεκριμενα πρατηρια που τα εχω δοκιμασει εδω και 43.000 χιλιομετρα στο Golf GT μου και δεν ειχα ποτε τετοια προβληματα (κοψιματα, κομπιασματα, safe mode). μαλλον επεσες στην περιπτωση. το θεμα ειναι να εχεις αναπτυξει σχεση εμπιστοσυνης και να εμπιστευεσαι standar πρατηρια. παντος και οταν ειμαι σε ταξιδι παλι απο φθηνες κατοσταρες βαζω (aegean, revoil) και δεν ειχα ποτε προβλημα. ισως να ειμαι και τυχερος.
  8. Στην Καβάλα παιδια χθες εριξε τρελο χαλάζι.Ολα τα αυτοκινητα της γειτονιας μου εχουν βαθουλοματακια. Απο οτι ξερω σχεδον σε ολη τη Πολη εριξε ετσι οποτε τα περισσοτερα αυτοκινητα εγιναν χαλια! Συμπαράσταση στον φιλο μου τον turbomakis! ευτυχως εγω ελειπα Σερρες χθες και δεν με βρικε το χαλαζι...
  9. 20 χιλιομετρα ειχε το δικο μου (Golf V GT).το πηρα ετοιμοπαραδοτο απο την αντιπροσωπεια Ξανθης..αλλα πριν μου το παραδωσουν στον τελικο ελεγχο που καναν το βαλαν στον εγκεφαλο και μου μηδενισαν τα χιλιομετρα.....! μου ειπαν οτι παντα παραδιδουν καινουργια αυτοκινητα με 0 χιλιομετρα. το βρίσκετε normal αυτο που εκαναν?
  10. εκανα και εγω την αναβαθμιση στο GT μου και εχω παρατηρησει καποια διαφορα στις στροφες που εχουν να κανουν με τον kompressora. μετα απο μερικες δοκιμες (δεν προλαβα να το δοκιμασω πολυ μεσα σε 2 μερες.) παρατηρησα οτι πατωντας το γκαζι σε χαμηλες στροφες κυριως δεν εχει αυτο το αποτομο τιναγμα αλλα επιταχυνει πιο ομαλα,πιο γλυκα.ισως γι αυτο να εχουμε την εντυπωση οτι δεν παει τοσο καλα το αμαξι. Απλα πιστευω οτι αυτη την εντυπωση την εχουμε επειδη πλεον μπαινει πιο ομαλα ο kompressoras σε λειτουργια. Επισης εχω την εντυπωση οτι βελτιωθηκε ελαφρα η αποκριση στο γκαζι σ αυτες τις στροφες. Στις ψηλες στροφες δεν παρατηρησα καποια διαφορα μεχρι στιγμης..
  11. παιδια σας ειχα πει πιο παλια οτι η σταθμη μου ειχε πεσει απο το max σχεδον οταν το ειχα παρει, σχεδον στο min στα 8000χλμ. εβαλα απιονισμενο νερο στα 8000χλμ περιπου και το εφτασα μεχρι το max παλι. τωρα εχω 10700χλμ και σ'αυτα τα 2700χλμ περιπου εχει υποχωρησει λιγο απο το max χωρις βεβαια να εχει πεσει πολυ.απλα μου κανει εντυπωση γιατι για 2700χλμ "καταναλωσε" εστω και καποια μικρη ποσοτητα. υπαρχει περιπτωση να εχω διαρροη? ειναι φυσιολογικο? προβληματα θερμοκρασιας δεν εχω..
  12. το δικο μου το ρελαντι παντως οταν ζεσταθει το αυτοκινητο σταθεροποιειται στις 700 περιπου στροφες, ενω οταν ειναι πιο κρυο και αφου εχει πεσει το αυτοματο τσοκ που λεμε ειναι εκει γυρω στις 800 στροφες. Golf GT
  13. Golf GT 170 8/2007 Continental Sport Contact 2 10.000χιλιομετρα. Φοβερο λαστιχο
  14. αληθεια σου λεω ειναι πολυ αθορυβος! κοιτα τα πρωτα kompressor οντως στιγκλιζαν αλλα με το facelift που ειχε γινει υπηρξαν και αλλαγες στο μοτερ ωστε να γινει πιο πολιτισμενο (+αντικραδασμικοι αξονες καλυτερη ηχομονωση κτλ) ετσι τα τελευταια C200k και C230k του προιγουμενου πλεον μοντελου ηταν πολυ αθορυβα. ακομα και κοντα στον κοφτη ο κινητηρας ισα που ακουγεται.δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου το αμαξι το οδηγαω συχνα.πιστευω η κατασταση στο καινουργιο μοντελο να ειναι ακομα καλυτερη. ενταξει απο στησιμο τπτ το ιδιαιτερο αλλα η εκδοση που οδηγαω ονομαζεται C230k Evolution και βγηκε σε λιγα κοματια χαμηλομενη σε σχεση με την avantgarde ακομα περισοτερο και με ακομα μεγαλυτερα φρενα (λαστιχα 225Χ45Χ17 εμπρος 245Χ40Χ17 πισω, τετραπιστονες δαγκανες εμπρος + τρυπητα δισκοφρενα εργοστασιακα ολα αυτα!) οποτε το αμαξι εχει ΠΟΛΥ προσφιση και καλο κρατημα. τωρα αν ζητας οδηγικη απολαυση δεν κανει...ξερεις
  15. το εχω 4 μηνες και εχω 8100 χλμ
  16. ο 1.8 kompressor της mercedes φιλε μου εχει πολυ καλυτερες επιδοσεις απο τον 2.0 με τα 150 της bwm τουλαχιστον σε ολες τις μετρησεις που εχουν δημοσιευτει στον ειδικο τυπο και ιδιως στις ρεπριζ λογω kompressor... εγω οτι εμπειρια εχω απο το εν λογω μοτερ ειναι απο την εκδοση C230 kompressor που τυχαινει να ειναι το οικογενειακο μας αυτοκινητο με κινιτηρα 1.8 192ps 26,5kgr ροπη (εβγαινε απο το 2002-2005) . το εχω οδηγησει πολυ και ο κινητηρας ειναι πραγματικα καλος και αθορυβος. με οποιαδηποτε σχεση στο κιβωτιο τραβαει πολυ καλα και σε επιδοσεις οσες φορες εχω ανοιξει με bmw μεχρι και 325 τα ειχα παντου και παντα. οσο για την καταναλωση μεσα στην πολη γυρω στα 10-11λιτρα ενω στον αυτοκινητοδρομο με ταχυτητες 140-170 εχω δει και 8 λιτρα στα 100χλμ! αυτα απο προσωπικες εμπειριες με kompressor. παντως το Golfaki μου (GT 170) δεν το αλλαζω με τιποτα!!
  17. 2,5 bar= 1 bar ατμοσφαιρικη πιεση+ 1,5 bar πιεση υπερπληρωσης
  18. σας ευχαριστω για την βοηθεια παιδια
  19. παντως το 1ο πραγμα που με ρωτησαν απο την αντιπροσωπεια οταν τους το ανεφερα ηταν αν δουλευα πολυ τον κλιματισμο και οτι ισως οφειλεται σ'αυτο δηλαδη επειδη το αμαξι το πηρα καλοκαιρι 8/07 καινουργιο+αδουλευτο γι αυτο να ειχα απωλειες. παντως τον κλιματισμο δεν τον δουλευω πολυ και γενικα ειμαι κατα του κλιματισμου (κοβει και αλογα )
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.