Jump to content

profchaos

Members
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

About profchaos

Other Info

  • Car Type
    Golf MK 5

profchaos's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. λογικό αυτο που γράφεις . Βρήκα το χαρτί του σέρβις και μου άλλαξε αναλυτικά τα παρακάτω: Επισκευή κεφαλής - Πανισμα - Φρεζάρισμα - Αλλαγή βαλβίδων εξαγωγής και 8 οδηγών εξαγωγής - μοντάρισμα βαλβίδων - σετ φλάτζες κεφαλής = 435 ευρώ + 300 η εργασία.. = 735 συνολο Τα υπόλοιπα 300 ηταν το σερβις που έπρεπε να γίνει. Πάντως μου έδειξε τα πιστόνια με τις κεφαλές τους οξυδωμένες αρκετά . Ωστόσο αν και άσχετος απο αυτοκίνητα τα επιασα στο χέρι μου και αναρωτήθηκα πως η οξύδωση επηρέασε σε τόσο μεγάλο βαθμό και εαν θα μπορούσε να τις καθαρίσει τρίψει με κάποιο υλικό. Μου φάνηκε οτι γινοταν. Δεν ειμαι και σίγουρος όμως. Μην λέω και ανακρίβειες γιατι δεν ξέρω και πολλά .
  2. Στην δική μου περίπτωση και το πιο πιθανό και στην δική σου ηταν οι κύλινδροι .. Τους άλλαξε εκανε ενα γενικό σέρβις και το αμάξι ειναι σαν το πηρα χθες.. Ηταν οξυδομένοι μου τους έδειξε όλους εναν προς έναν. Το αμάξι ξεμπουκωσε και καίει το μισό απο τι έκαιγε πλέον.. Τελικό κόστος 1000 ευρώ μαζί με την εργασία. Η αλλη επιλογή που είχαν ηταν να μου βάλει μεταχειρισμένη μηχανή με κόστος 1500 ευρώ. Αυτα για το κόσμο που διαβάζει το φόρουμ και θέλει να δώσει τα ζεστα λεφτουδάκια του σε VW να το ξανασκεφτεί διπλα και τριπλά.
  3. Λοιπόν να στα πω αναλυτικά. Στα 80.000 είχε τρέμουλο και μικρό κροτάλισμα το οποίο εγινε μεγάλο κροτάλισμα απο την μηχανή . Μου είπε οτι άλλαξε 1 ρουλεμαν το οποίο ηταν φαγωμένο. Για να το κάνει αυτό επίσης μου είπε οτι κατέβασε μηχανή και κιβώτιο ταχυτήτων γι αυτό και ξεμόνταρε και την 5η ταχύτητα η οποία παραμένει με το κλώτσημα που έγραψα παραπάνω. Τα παραπάνω προ 3ετίας περίπου και ναι μου πήρε 300 ή 350 δεν θυμάμαι για ενα ρουλεμαν. Η σκέψη σου ειναι σωστή και αξίζει να ρωτήσουμε ενα τεχνικό που ασχολείτε με golf εαν ειναι να κατεβάσει ολοκληρη μηχανη να αλλάξει όλα τα ρουλεμαν. Φυσικα εαν γίνεται κατι τέτοιο δεν γνωρίζω. Σήμερα τωρα στα 90.000+ μου κάνει ενα τρέμουλο στο ρελαντί χωρίς ευτυχως μεταλλικό θόρυβο. Μόλις ανάψω το αμάξι το σηματάκι του κινητήρα αναβοσβήνει και μετα απο λίγο παραμένει σταθερό. Σε σπάνιες περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση το αμάξι να μπουκώσει, να πατάς γκάζι και να ζορίζεται να ανεβάσει στροφές. Πατας περισσότερο συμπλέκτη για να μην σβήσει ενώ σε ανηφόρα πάει οριακα με τέρμα συμπλέκτη επίσης για να μην σβήσει. Τρέμει σίγουρα περισσότερο. Μόλις όμως σβήσεις μηχανή και ξαναανοίξεις σταματάει αυτό. Παραμένει ωστόσο το αρχικό τρέμουλο που πλέον εχει σταθερά. Αυτο να συμβαίνει μια φορά το μήνα. Για τέτοια συχνότητα μιλάμε αλλά το τρέμουλο ειναι μόνιμο και καθημερινο χωρίς να επηρεάζει ωστόσο την απόδοση τόσο πολύ. Ειμαι σίγουρος όμως οτι το αμάξι καίει κατα πολύ παραπάνω .. Τώρα ενα εμπειρος και σωστός τεχνικός εαν του περιγράψεις τα περιστατικά θα σου βγάλει ακριβή διάγνωση . Ολοι οι υπόλοιποι λένε αερολογίες.. Βαζουν βγάζουν και οτι τους κάτσει.
  4. εμενα στα 80.000 μου το έβγαλε το πρόβλημα με το κροτάλισμα.. Ο Απατεωνόπουλος ή Παζαρόπουλος τότε στην Ν.Ιωνία είχε πεί αστο μέχρι να χαλάσει τελείως... Ασχετοσύνη και ανευθυνότητα εις το έπακρον. Η έσχατη λύση που είχαν δώσει τότε μετα απο επιμονή και φασαρία δική μου ηταν να αλλάξουν βαλβολίνες για τα μάτια του κόσμου. Φυσικά η κομπογιανίτικη λύση που πήγε να δώσει η αντιπροσωπεία δεν εφερε κανένα αποτέλεσμα. Την λύση την βρήκα στο συνεργείο που προανέφερα οπου και άλλαξε το ρουλεμάν. Τώρα μετα απο 3 χρόνια ειμαι στα 98.000 μιας και δεν το πολυχρησιμοποιώ και εχει αρχίσει το "Παρκινσον" τρέμουλο δηλαδή.. Να δούμε τι ειναι αυτό πάλι. Εχω αποφασίσει πάντως πως μόλις το φτιάξω σωστά να το βάλω αγγελία και δεν θα ξανακοιτάξω ποτε VW στην ζωη μου. Μακριά και αγαπημένοι.
  5. Ισχύει φίλε μου. Οσο το αφήνει ο μεταλλικός ήχος θα χειροτερεύει . Θα φαγώνεται όλο και πιο πολύ.. Το είχα αφήσει διότι ειχα βαρεθεί να το τρέχω κάθε τόσο στα service και ο ήχος χειροτέρευε σε σημείο που ακουγόταν δυνατά εξω απο το αμάξι.. Εγώ το είχα πάει στον Τσακουλέρη γιατι το προετείνουν στο φόρουμ και μου είχε φύγει ενα 300άρι - 350άρι προ 3ετίας .. για αλλαγή μόνο ενος ρουλεμαν. Δεν ξέρω αν ηταν πολλά τότε αλλά το είχε φτιάξει..Είχε κάνει όμως λάθος στις ταχύτητες και κλώτσαγε η 5η . ΤΟ πήγα το έφτιαξε και μετα απο λίγους μήνες την ξαναπέταξε την 5η. Ε μετα δεν το ξαναπήγα..
  6. τόν ίδιο θόρυβο εκανε κι εμενα μεταλλικό αλλά στο 5άρι με μηχανή απο το 4 ουσιαστικά μιας και δεν ειναι το FSI. Σου τρέμει το αμάξι; Μου άλλαξε ενα ρουλεμαν απο το σασμάν το οποίο είχε φαγωθεί- σπάσει..
  7. Καλησπέρα σας.. Εχω το golf to V 2004 1.4 στα 90.000χμ Οχι το FSI.. Χαλαρή και προσεκτική οδήγηση. Απο τοτε που το αγόρασα δεν το εχω χαρεί το αμάξι.. Κάθε χρόνο και προβληματάκια . Πολλαπλαστιαστές εχω αλλάξει 3 φορές εκ των οποίων την μια τους άλλαξε όλους. Το χειρότερο πρόβλημα το παρουσίασε πριν 2-3 χρόνια με ενα ρουλεμαν του σασμάν . Το αμάξι έτρεμε και μετά αφου το άφησα διότι πίστευα οτι ειναι πάλι πολλαπλασιαστής αρχισε να κάνει ενα μεταλλικό ήχο. Τοτε ηταν που το πήγα. Το έφτιαξε και το αμάξι ηταν εντάξει για λίγο καιρό. Δεν πρόλαβα να χαρώ όμως μετα απο λίγους μήνες άρχισε να ξανατρέμει. Αυτο απο περισυ περίπου. Εκτός του οτι τρέμει , σε κάποιες περιπτώσεις μπουκώνει και πέφτει η απόδοση κατα πολύ. Μόλις το σβήσεις και το ξαναανοίξεις επανέρχεται με το καθιερωμένο τρέμουλο αλλα ξεμπουκώνει και αποδίδει ας πουμε ικανοποιητικά. Λέω "ας πουμε ικανοποιητικά" γιατι πραγματικά εχω ξεχάσει πως ειναι να λειτουργεί σωστά ο κινητήρας αυτου του αμαξιού. Επίσης καίει λες και έχω φορτηγό . Στο Κτέο δεν πήρα κάρτα καυσαερίου διότι το μέτρησαν πάνω απο το επιτρεπόμενο. Το είχα πάει σε εαν συνοικιακό μου είχε πει οτι δεν ειναι πολλαπλασιαστές αλλά κάτι με την συμπίεση στο κινητήρα και οτι δεν αξίζει να το φτιάξω. Βεβαια αυτον δεν τον εμπιστεύομαι και πολύ οπότε πρέπει να το τσεκάρω σε άλλο μάστορα. Διάβασα σε ενα αντίστοιχο θέμα που έψαξα με το φαινόμενο του τρέμουλου στο αμάξι τα παρακάτω. 1) Πολλαπλασιαστές που ειναι το πιο συνηθες στα VW 2) Μπεκ 3) Μπουζί 3)Φθαρμένο /Σπασμένο σωληνάκι 4) Σπασμένο πιστόνι 5) Κυλινδροκεφαλή που απο τι διάβασα ειναι και το χειρότερο απο οικονομικής άποψης. Με τα παραπάνω συμπτώματα εαν εξαιρέσουνε το ενδεχόμενο να είναι πολλαπλασιαστές με ποια σειρά να τα κοιτάξω τα υπόλοιπα πιθανά προβλήματα πριν φτάσω στο χειρότερο; Ευχαριστώ και πραγματικά αποτρέπω ολους του γνωστους και φίλους απο την αγορά VW μιας και εκτός απο προβληματικά αμάξια εχουν και άθλιο service. Να μην ανοίξω το θέμα με τον Παζαρόπουλο στην Ν.Ιωνία που έκλεισε μου έρχεται τάση προς έμμετο. Σκέφτομαι να το φτιάξω εαν αξίζει , και να το πουλήσω να αγοράσω ενα αξιοπρεπές αμάξι με σωστό σερβις. Τέλος ζητώ συγνώμη εαν βγάζω κάποια πικρία απο το ποστ μου αλλά πραγματικά εχει χαλάσει πολλές φορές την ψυχολογία μου το συγκεκριμένο αμάξι τα 11 χρόνια που το έχω..!
  8. Καλησπέρα είδα απο ebay κρύσταλλα για τον αριστερό καθρέφτη μου .(Golf V 2004) Είχε FLAT aspheric και convex.. ΤΙ να επιλέξω απο αυτά τα 3 και τι διαφορές έχουν; Εργοστασιακά τι έχει το golf V; Επίσης αν ξέρετε μαγαζί για να αγοράσω μόνο το κρύσταλο με κόστος το μέγιστο 15 ευρώ προτείνετε μου αν θέλετε. Στο ebay κοστίζουν με μεταφορικά κάτω απο 15.. Ευχαριστώ.
  9. δες και μερικά τοπικ πιο κάτω είχα κι εγώ πρόβλημα με μια πλακέτα στο σασμάν την οποία μου την άλαξαν οπως είσης και δισκο πλατό στα 72000 χμ με πολύ λιγότερα απο τι ακούω εδω μέσα.βέβαια το πρόβλημα το δικο μου ηταν ενας θόρυβος που έκανε το αμάξι και οχι οτι δεν εμπαιναν οι ταχύτητες.Αν θες οποιαδήποτε πληροφορία PM με να σου πω.
  10. Λοιπόν το πήγα για θέμα σασμάν και δίσκο πλατό στον Ηλία Τσουκαλέρη απλά να πώ οτι το αμάξι ειναι αψογο τώρα.Χαλάλι την διαδρομή που κάνω να κατέβω Αιγαλεο επιτέλους βρήκα ανθρωπο να πηγαίνω το αμάξι.Εκτός απο πολύ καλό παιδί ειναι συννενοήσιμος και σου εξηγεί οπως προαναφέρει και ο φίλος πιο πανω τι συμβαίνει.Οχι σαν μερικούς που τους ρωτάς και κατεβάζουν τα μουτρα τους μέχρι το πάτωμα λες και τους βρίζεις.Αυτα χωρίς να θέλω να κανω καμια διαφήμιση απλα ειμαι πολύ ικανοποιημένος πελάτης.
  11. Λοιπόν μια ρύθμιση ηταν μεσα σε μια ώρα το είχε τελειώσει ο Ηλίας Το αμάξι αψογο!
  12. Δεν το έκανε η αλήθεια ειναι.Εντάξει ο Ηλίας ειναι απο τα πολύ καλά παιδιά που έχω γνωρίσει στον χώρο πιστευω οτι θα το διορθώσει άμεσα.κάποιο μοντάρισμα θα θέλει.
  13. το πρόβλημα λύθηκε το πήγα στον Ηλία τσουκαλέρη στο Αιγάλεο που προτείνανε τα παιδιά στο φορουμ.Μου άλλαξε μια πλακέτα ρουλεμάν στο σασμάν που δημιουργούσε το πρόβλημα και δίσκο πλατό.Το αμάξι λειτουργεί άψογα εκτός απο ενα περίεργο που παρουσίαζει οταν βάζω 5η ταχύητα και οποτε παταω γκάζι στην 5η ταχύτητα πάντα η ταχύτηα κάνει κίνηση μπρος πίσω..Εργοστασίακα δεν το έκανε .Με διαβεβαίωσε οτι είναι φυσιολογικό αλλα η κίνηση που κάνει ειναι μεγαλούτσικη οπότε θα το πάω μέσα στην εβδομάδα να το δεί για να μου φύγει ο οποιος ενδοιασμός.
  14. αν θες πάντως πάρε με ένα τηλ 2108317811

    για να μου πεις τι ακριβώς γίνεται και να σου πω τι μπορούμε να κάνουμε.ζήτα τον κωστα.

  15. Για να δουμε μιας και εχω γινει πολυ επιφυλακτικός μετα απο οσα εχω τραβήξει με εξουσιωδοτημένους και επίσημα σερβις.Θα τον πάρω αυριο να μάθω για τον θόρυβο στο ρουλεμαν να μου πεί την γνώμη του.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.