Jump to content

peter39

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

About peter39

Other Info

  • Car Type
    Passat

peter39's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Απ΄ότι γνωρίζω, ο λόγος που όταν πατάς ανακύκλωση το χειμώνα μπαίνει σε λειτουργία το clima, είναι για να μην θολώσουν τα τζάμια επειδή δεν ανανεώνεται ο αέρας στο εσωτερικό. Και μένα δεν μ΄αρέσει αυτή η λειτουργία αλλά είνα εργοστασιακή ρύθμιση και δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε τίποτε...
  2. Στο δικό μου έχω τους απλούς που λειτουργούν μόνο μέσω του ABS. Στο manual αναφέρεται το σύστημα ως '' 'ελεγχος κατάστασης ελαστικών''. Το άλλο με τους αισθητήρες στις βαλβίδες αναφέρεται ως ''ελεγχος πίεσης ελαστικών''. Βασικά κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.
  3. Τελικά, πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπία και μου είπανε ότι τα πρώτα Passat, 2005, 2006 δεν χρησιμοποιούν αισθητήρες στα ελαστικά αλλά παρακολουθούν την περίμετρο κύλισης του τροχού μόνο μέσω του ABS, και ανάβει η προειδοποιητική λυχνία σε περίπτωση απώλειας πίεσης. ¨Ολα καλά λοιπόν. Την απάντηση μου την έδωσε η αντιπροσωπία Φιλιππαίος VW στον Κηφησσό όπου αγόρασα το αυτοκίνητο γιατί η εδώ αντιπροσωπία που μένω πλέον (Τρίκαλα) στη οποία ρώτησα πρώτα είχε μαύρα μεσάνυχτα!!!!!!
  4. Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα το διαβάσω και ελπίζω να μου λυθούν όλες οι απορίες!
  5. Ναι, έτσι ακριβώς είναι και στο manual λέει ότι το abs συνεργάζεται με τους αισθητήρες στις βαλβίδες. Οι οποίοι μάλιστα αναφέρει πρέπει να αντικαθιστούνται κάθε έξι χρόνια! ¨Αρα και πάνω στα ελαστικά κάτι πρέπει να υπάρχει για να πέρνει ένδειξη το ABS.
  6. Μόλις σήμερα άλλαξα ελαστικά στο Passat μου, (1,6 FSI SPORTLINE). Και ενώ τόσο καιρό πίστευα ότι έχω αισθητήρες πίεσης ελαστικών, αφού έτσι το παράγγειλα, διαπιστώνω ότι στις βαλβίδες των ελαστικών που θα έπρεπε να βρίσκονται, σύμφωνα με το manual, οι αισθητήρες , δεν υπάρχει τίποτε!!!!! Στην κονσόλα δίπλα στις ταχύτητες υπάρχει το κουμπί ενεργοποίησης και στο ταμλώ η αντίστοιχη ένδειξη λειτουργεί κανονικά με το ηχητικό σήμα όταν κάνεις chek στο σύστημα!!!!!! Οπότε πιστεύω ότι διακόπτης και λαμπάκι είναι απλώς διακοσμιτικά στοιχεία!!!!!!! Υπάρχει περίπτωση να μην τοποθέτησε τους αισθητήρες το εργοστάσιο? ¨Η συμβαίνει κάτι άλλο με την εδώ αντιπροσωπία?
  7. Νομίζω ότι το RCD-300 δεν έχει λειτουργία AF. Σ΄ευχαριστώ πάντως. Αν υπάρχει κάποια άλλη συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
  8. To ΤP είναι απενεργοποιημένο. Έχω δοκιμάσει πιστεύω τα πάντα κι εχω απελπιστεί!!!!
  9. Εχω μια απορία σχετικά με κάποια λειτουργία του ηχοσυστήματος σε Passat 1.6 FSI. Ενώ επιλέγω να ακούσω ένα συγκεκριμένο σταθμό, το ραδιόφωνο από μόνο του αλλάζει συχνότητα και μεταβαίνει σε άλλον σταθμό!! Το παρουσιάζει μόνο σ΄ένα συγκεκριμένο σταθμό(από 97,3 μεταβαίνει στον 92,2). Θα ήθελα να προσθέσω ότι είτε εχω την λειτουργία RDS REG στο AUTO είτε στο OFF μέσω του set-up, κάνει το ίδιο πράγμα. Μήπως γνωρίζει κάποιος πώς απενεργοποιήται αυτή η λειτουργία; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
  10. Είμαι κάτοχος ενός Passat 1.6 FSI Sportline. ΄Λίγο καιρό μετά την αγορά του, όταν το βάζω μπροστά το πρωί, ακούγεται ένασ μεταλλικός θόρυβος, κάτι σαν ''γρατζούνισμα'' κάποιου ρουλεμάν άπό το διαμέρισμα του κινητήρα. Νομίζω ότι προέρχεται από το κιβώτιο ταχυτήτων. Μόλις πατάω συμπλέκτη σταματάει ο θόρυβος. Ο θόρυβος αυτός εξαφανίζεται όταν περάσουν περίπου πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση του κινητήρα και δεν τον ξανακάνει παρά μόνο όταν το άλλο πρωί που είναι κρύο το αυτοκίνητο το θέσω σε λειτουργία. Περίεργο είναι επίσης ότι κάποιες φορές μπορεί για αρκετές μέρες να εξαφανιστεί εντελώς και μετά εμφανίζεται πάλι. Αν μπορεί καποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ. Το θεμα μετακινηθηκε εδω.
  11. Πιστεύω πως οι προδιαγραφές πλέον των λιπαντικών είναι τέτοιες που δεν υπάρχει κίνδυνος να τα φτάνεις στα όριά τους.
  12. H εδώ αντιπροσωπία μου βάζει το Shell Helix (SAE10-40). Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι προδιαγραφών Longlife. Διαβάζω και ακούω διάφορους κατόχους Passat ότι με Longlife λάδια τους ανάβει η ένδειξη για service από 20,000 εως 30,000 KM
  13. Γίνεται όμως, αν το ζητήσω εκ των υστέρων, μετατροπή των service σε longlife;
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.