Jump to content

toympano

Members
  • Posts

    136
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by toympano

  1. Σε παρακαλω πολυ δεν μπορεις να μας προσβαλλεις ετσι ευκολα .. ποιος νομιζεις οτι εισαι;;; Εδω τα πετρελαια ειναι τα καλυτερα στο κοσμο κατι λαθος εχεις κανει.. Μπραβο σου για το ταξιδι παντως αλλα ρε φιλε ξεκουρασου και λιγο εναν υπνακο πχ... Το πετρελαιο ειναι οτι πρεπει για μακρινα ταξιδια παντως!
  2. Εν κινησει η σε καποιες στροφες ρελαντι, ισως συντονιζουν τα πλαστικα σωληνακια στον πλαστικο οδηγο, απο πισω απο την τρομπα καυσιμου εως τον κινητηρα μπροστα και δεξια εκει που ειναι το δοχειο νερου του παραφλου. Εγω αυτο που εκανα ηταν να τραβηξω με σχετικη δυναμη τα σωληνακια, ετσι ωστε να τα τεντωσω ( χωρις να τα κοψω) και μολις μαζεψα τα μποσικα επιασα με tyre up και τα κρατησα τεντωμενα δεμενα πανω στο λαμακι που πιανει το κατω σημειο του αμορτισερ του καπο. Ετσι ο συντονισμος εφυγε αφου πλεον τα σωληνακια καυσιμου δεν ειναι πλεον χαλαρα μεσα στον πλαστικο οδηγο τους κ ετσι ησυχασα!
  3. Μιλα με αντιρποσωπεια καθως μου κανει για software.
  4. Με κλειστα τα ματια ειναι πολλαπλασιαστης -στες. Βρες ενα βαγκ κομ κανε σκανερ στον κινητηρα. Ποσα κμ εχει ο κινητηρας σου και αν εχεις αλλαξει ποτε πολλαπλασιαστες; Επισης αν αλλαξεις σου προτεινω να βαλεις καλους απο RS5 AUDI η οτι πιο βελτιωμενο υπαρχει για να δινει δυνατα ρευματα στα μπουζι. Θα με θυμηθεις. Απο κει κ περα να βαζεις σε αξιοπιστα πρατηρια καυσιμο καθως παιζει το ενδεχομενο κακης καυσης οχι τοσο απο αδυναμια αναφλεξης οπως προειπα αλλα απο νοθεια καυσιμου.
  5. Δεν εχουν βαλβολινες τα DSG μοναχα λαδι σασμαν. Παντως στο δικο μου 6αρι σασμαν DSG καθε 50-55 χιλιαδες αλλαγη λαδιου κανω και χρηση παντως τυπου. Σκισιμο η χαλαρα ειμαι μια χαρα!
  6. Καλησπέρα φίλε. Απο εχτές το βράδυ 'άκουσα και εγω τον εν λογω θορυβο μεταξυ καντραν κ μηχανης. Ακουγεται σε επιφανειακες μικρες ανωμαλιες, λακουβες και ειναι οπως τον περιγραφεις. Ανοιξα καπο και ολα ειναι οκ κουμπωμενα σωστα κτλ. Ανοιξα στο πλαι την κολωνα του οδηγου κ ολα ειναι στη θεση του και σταθερα. Τελικα εχεις υποψην σου τι μπορει να ειναι; EDIT *** Ενταξει παιδια οκ το βρηκα. Το αμαξι ειναι μια χαρα για την ακρίβεια ειναι συναρμολογημενο κομπλε και ποιοτικο πολυ. Αυτο που χτυπουσε ειναι το πλαστικο κουτί απο την κεντρικη μοναδα του συναγερμου που ειχε παρατησει σε ενα σημειο χυμα ο μ*λ*κ*ς ο ηλεκτρολογος γιαυτο κ σε ανωμαλιες χοροπηδουσε συνεχως κ χτυπουσε πανω σε αλλα πλαστικα εσωτερικα. Τελικα Κανενα αμαξι δε πρεπει να αποσυναρμολογειται κ να μη βαζει χερι κανεις γιατι μετα ειναι ολο προβληματα. Θα μπορουσε με ενα απο tyre up να το πιασει το πλαστικο αυτο κουτι κ να ειναι κομπλε. Τωρα εχω ακρα ησυχια μεσα μεχρι να εμφανιστει κατι αλλο απο παραγοντα τριτου και οχι του εργοστασιου!
  7. Οχι ιμαντα δεν εχω αλλαξει ακομα εχω 95.000 km.
  8. Αν εννοεις εμενα οχι πλεον ειναι εντελως αθορυβο μετα απο το στριμωγμα του υφασματος.
  9. Τα σωληνακια βενζινης κανουν ενα ειδος συντονισμου καπου στα 60 km/h και σταματουν +- στα χιλιομετρα αυτα. Εγω ειχα παρομοιο προβλημα και η λυση ειναι ευκολη. Ανοιξα καπο τα εντοπισα πισω απο το παγουρι του G12 νερου κινητηρα τα τραβηξα προς τα επανω για να τεντωσουν τα ενωσα με ταιρ απ και εβαλα ενα δευτερο ταιρ απ και τα μαγκωσα προς τα επανω στο σασι και στην ουσια τα κολλησα και τα τεντωσα για να μην παλατζαρουν. Αυριο ισως βαλω και φωτο...
  10. Εκανα την ερευνα μου και τελικα ειδα οτι το πλαστκο πισω δεξια στο εσωτερικο μερος του πορτ μπαγκαζ ειναι κουμπωμενο μεν αλλα εχει ενα κενακι δε οπου αυτο το κενακι με τους κραδασμους τρεμο επαιζε και χτυπουσε εκει που παταει στο μεταλλικο μερος τους πορτ μπαγκαζ στο υψος του φαναριου. Ετσι εβγαλα το πλαστικο καπακι που αλλαζουμε λαμπιτσα και αναμεσα στο πλαστικο πλαισιο και την λαμαρινα τοποθετησα λιγο υφασμα με πιεση και ετσι το κενο πλεον καλυπτεται. Ετσι σταματησε ο τριγμος κ ησυχασα. Δειτε την εικονα πιο κατω. Το υφασμα το μαζεψα προς τα μεσα κ δε φαινεται οπως στην εικονα ομως και ετσι να εμενε μου εφτανε που σταματησε ο τριγμος. ps το αυτοκινητο απο το εργοστασιο ηταν πενα απλα ο μαστορας που περασε τα καλωδια του parktronic οταν ξεκουμπωνε πλαστικα εσπασε ενα μερος τους εσωτερικα και τα κλιπς δεν ειχαν κατα το κουμπωμα την τελεια επαφη. Ετσι εγινε ο τζογος ... Ηθικο διδαγμα αν μπορουμε δεν βαζουμε τιποτα after market οσο μπορουμε γιατι στο μελλον κανει ζημια .
  11. Πισω δεξια το ακουω κ εγω καποιες ημερες τωρα, αν ειναι το φαναρι βγαινει ευκολα και με μερικα χτυπηματα με το χερι κουμπωνει. Αν ειναι το λαστιχο που κλεινει το πορτ μπαγκαζ τοτε μπορεις με λιγο πουδρα ταλκ να περασεις με το χερι γυρω γυρω ολο το λαστιχο ετσι ωστε να μαλακωσει και ο τριγμος απο την επαφη να εξαφανιστει.
  12. Το γνωρίζω ότι έχει ιμάντα χρονισμού ο κινητήρας μου όμως εγώ λέω την καδένα που παίρνει κίνηση ο μεταβλητός χρονισμός που είναι επάνω δεξιά στους εκκεντροφόρους η κίνηση μεταδίδεται με αλυσίδα και το πρόβλημα είναι και εκεί. The FSI engine uses a timing belt on the passenger side of the engine, but the driver’s side has a timing chain that keeps the 2 camshafts in time. The first component in this system is the Cam Chain Adjuster, which is mounted on the exhaust cam and uses oil pressure to adjust cam timing. This adjuster is used to execute the control of the variable valve timing on the 2.0T FSI engine. Since this part uses oil pressure to adjust the timing, if this part becomes clogged it may no longer be able to adjust the timing. Ρίξε μία ματιά εδώ : http://shopdap.com/2-0t-fsi-timing-chain-chain-adjuster-and-chain-tensioner-problems/ Οπότε να σκεφτώ ίσως τα δισκάκια του DSG; Ας πεί κάποιος κάτοχος με DSG 6 αν έχει κροτάλισμα σαν συντονισμός την ώρα που ο κινητήρας ρίχνει τις στροφές μετά από κρύα εκκίνηση κινητήρα παιδιά.
  13. Να ρωτησω το εξης: τον συγκεκριμενο ηχο τον κανει οταν ο κινητηρας ζεσταθει άρα το κανει οταν πεφτουν οι στροφες. Στο δικο μου gplf gti 2006 κανει το ιδιο. Βαζω μπροστα το αμαξι εχει στροφες υψηλες και μολις πεσουν και ζεσταθει ακουγεται ενα παρατεταμενο κροταλισμα η σποραδικο. Σημασια εχει οτι το ακουω και εγω. Τι μπορει να ειναι; Το μυαλο μου παει σε δισκακια DSG η σε στην καδενα του μοτερ!
  14. you're welcome με την k04 και μπεκ s3 ειμαι στο 1,2 οβερ περιπου 300 με 100αρες. Εγω βαζω μονο 95αρες καθως εχω ρυθμισει και με 95αρες. Ολα τα αλλα μαμα.... ακομα κ το φιλτρο στον παπα.
  15. Εχεις δικιο φιλε μου Quicksilver αλλα εχω μετανοιωσει για το χρονο και το χρημα που σπαταλησα σε αυτες τις μ@λ@κιες ειλικρινα. Με την γκολφω μου εχω αραξει κ ειμαι ευτυχισμενος και ζω την ζωη μου οπως θα επρεπε πραγματικα και οχι χωμενος μεσα σε συνεργεια να τα τροφοδοτω μα χρημα... Σε ευχαριστω πολυ παντως για την προοτροπη σου καλο μεσημερι στο φορουμ!
  16. Οχι ευχαριστω, προτεινω να μην γινω παραδειγμα προς μιμηση!
  17. Οχι οκ το εξαντλησα το θεμα, συγνωμη για το οφ τοπικ πραγματικα. Καλη συνεχεια παιδες.
  18. Ηταν και αλλα μεσα πολλα απο εκκεντρα εως ζουμια μαγικα πεταλουδες καπακια ροικες και και και και ουφφ πολλα λεφτα...
  19. Πανε αυτα παλια δεν τα ξαναεκανα. Ο κυριλος...... οκ! Αντε να εκλεβε 50 αλογα να πουμε 600;; Καλα ειναι ..
  20. Πολυ καλα οποτε συμπερασμα ειναι οτι αν ριξουμε λιγο την ροπη του (δηλαδη το οβερ στο τουρμπο) και δεν ξεπερασουμε τα 50 nm αλλα να παραμεινουμε στα αλογα που επιθυμουμε τοτε το σασμαν ενδεχεται να ζησει κοντα στα 50 nm.
  21. Δεν με καταλαβες. Απλα παρεθεσα τι ακριβως εχει το αυτοκινητο επανω, ετσι ωστε να βγαλει την δυναμη αυτη, με απροβληματιστη μεταδοση. Σκοπος ειναι να ξερουν οι φιλοι οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν εχει βγαλει προβλημα με τα specs αυτα στα χιλιομετρα αυτα. ps την τουρμπινα που εχεις τωρα την ειχα στο πρωην αυτοκινητο μου ενα leon 20vt και εβγαλα στο vamag στη Πατρα 654 αλογα,
  22. Ειμαι κοντα 300 με μονη αλλαγη φιλτρο στο παππα οπου ειχα ελευθερο (γαζας) πλεον εβαλα παλι χαρτινο, τουρμπο k04, μπεκ s3, σκαστρα s3, προγραμματισμενο με καυσιμο 95 RON, 89.000 χιλιομετρα εχω κ η οδηγηση πλην σπανιων περιπτωσεων ειναι χαλαρη ταξιτζιδικη θα ελεγε κανεις. Και οντως δεν εχει κανει κιχ...
  23. 55 nm περιπου ειπα. Αν δηλαδη ελεγα 50 nm θα ειχαμε λυσει το προβλημα; Η αντοχη του DSG 6 εχει να κανει με την αντοχη υλικων καθαρα. Απο κει και περα αν η δυναμη βγαινει ομαλα και οχι με τρομερο οβερμπουστ κτλ ολα ειναι πιθανα. Εγω με το δικο μου DSG 6 σε GTI 5 και με k04 τουρμπο κοντα στα 300 αλογα το σασμαν μου δεν εχει κανει κιχ. Και ξερεις γιατι; Γιατι πρωτα απο ολα δεν το σκιζω, δευτερον δεν εχω πανω απο 1,2 στιγμιαιο οβερ και τριτον εχω πολυ καλο προγραμμα στο σασμαν ...
  24. Η ροπη ειναι αυτη που καταπονει το σασμαν και οχι τοσο η ιπποδυναμη. Στα 30 αλογα που πηρε το αμαξι ομως θεωρω οτι δε θα πρεπε να ανησυχεις αντιθετα να απολαυσεις το αμαξι την δυναμη του κ την ανεση του σασμαν
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.