Jump to content

vagzaf

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by vagzaf

  1. Σε ευχαριστώ πολύ αρχηγέ μου,, ναί, με την κεφαλή έχω θέμα, απλά κοιτάζω για καμια μεταχειρισμένη και τις αναφέρουν σε πολλές περιπτώσεις ως ''κεφαλάρια'' Θα πάρω τηλέφωνο και θα πάω μια βόλτα απο εκεί. Να είσαι καλά.
  2. Θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει ή όποιον θυμάται απο τα παλιά, 1,4 100ps, aub έχω πρόβλημα με το κεφαλάρι, (εκκεντροφόροι, ωστήρια, βαλβίδες) και το μοτέρ κάνει σαν πετρέλαιο... Όταν βάλω νεκρά και το γκαζώνω, δε βαράει κόφτη, πάει μέχρι τις 5.000στρ και μένει εκεί... Αυτό μάλλον σημαίνει οτι δεν ανοίγουν μέχρι τέρμα οι βαλβίδες... Έχετε συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα στο παρελθόν? Γνωρίζετε κάποιον παλιό μάστορα στην Αθήνα που τα ξέρει απ'έξω για να το πάω εκεί...?
  3. Γειά σε όλους. έχω το 6n2 1,4 100ps. Το πρόβλημα είναι οτι ο κινητήρας ακούγεται σαν πετρέλαιο... Δεν ξέρω τί μπορεί να είναι, αλλα θα ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει, αν οι βαλβίδες είναι υδραυλικά ρυθμιζόμενες ή θα πρέπει να ανοιχθεί το καπάκι και να ρυθμιστούν με το φίλλερ...? Ευχαριστώ.
  4. Πλεον καταλήγω στο συμπέρασμα οτι μάλλον έχει πρόβλημα ο εγκέφαλος... Φαίνεται πως δε μπορεί να κρατήσει τις βασικές ρυθμίσεις... Όταν του κανω reset βγάζοντας τον αρνητικό πόλο για 40 λεπτά, τότε παίρνει εμπρος ο κινητήρας τρέμωντας και μετά απο μισή ώρα λειτουργίας στρώνει κανονικά. Έπειτα του ρυθμίζω και τα ηλ.παράθυρα κρατώντας το κλειδί αριστερά μέχρι να ανοίξουν τέρμα και όλα ok. Μετά απο λίγες βόλτες και άναμα-σβήσιμο μηχανής, ο κινητήρας δυσκολεύεται να πάρει εμπρός,μέχρι που κάποια στιγμή δεν παίρνει καθόλου, και τα παράθυρα χάνουν το αυτόματο σήκωμα- κατέβασμα στην δεύτερη σκάλα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τεστάρω τον εγκέφαλο?
  5. Αυτα τα λίγα μόνο...? ε τοτε ντάξει... Μήπως να το πετάξω καλύτερα...? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Μάλλον δεν πρόκειται να βρεθεί λύση μεσα απο το forum. θα το βάλω συνεργείο και βλέπουμε. Θα ενημερώσω όταν το φτιάξω.
  6. Δυστυχώς επανέρχομαι μετα απο καιρό..., τελικά δεν έγινε τίποτα... το πρόβλημα παραμένει... Το αμάξι έχει φτάσει σε σημείο πλέον να μην παίρνει εμπρός... Έχω αλλάξει πεταλούδα γκαζιού, αισθητήρα MAP, βαλβίδα ανακύκλωσης EGR, έχω καθαρίσει τους αισθητήρες λ, έχω αλλάξει καταλύτη,και μάλιστα έχω κάνει ρυθμίσεις πεταλούδας και reset στον εγκέφαλο... Έχει αρχίσει να ρετάρει ενώ υπήρξαν και στιγμές που δούλευε με 3 κυλίνδρους... άλλες φορές δουλεύει κανονικά και άλλες όχι... Δεν ξέρω πλέον τί να κάνω... βοηθήστε με σας παρακαλώ.. 1 Fault Found 16556 - Fuel Trim; Bank 1: System Too Rich P0172 - 35-00 - - Readiness: 0000 0000
  7. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε..., ήταν η ηλεκτρική πεταλούδα του γκαζιού που είχε ξερυθμιστεί... Δεν είχε κάποια βλάβη, απλά είχε χάσει τις ρυθμίσεις της και όσες φορές και να τις ξαναπέρναγα με το vag com (ενώ έδειχνε οτι της πέρναγε) δεν γινόταν τίποτα, γιατί πολύ απλά έπρεπε να τις περάσω όταν το αμάξι ήταν ΖΕΣΤΟ στους 75-80 βαθμούς κελσίου και όχι όταν ήταν στους 90 ή όταν ήταν παγωμένο... Στη λύση του προβλήματος με βοήθησε ένα εξαιρετικό θέμα - how to, που διάβασα σε ένα forum τις Seat, και είναι πολύ κατατοπιστικό με εικόνες και κωδικούς, καθώς επίσης αφορά και τους φίλους της βελτίωσης για συγκεκριμένα μοντέλα vw... : http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=7871 Ευχαριστώ.
  8. Ο g71 είναι ο αισθητήρας πίεσης αέρα? πού ακριβώς βρίσκεται? Την βαλβίδα ανακύκλωσης την έχω αλλαξει πριν 2 χρόνια, δε νομίζω να είναι αυτή... Την εισαγωγή δεν τη έχω πειράξει, και απ'ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι οτι δεν τραβάει αρκετό αέρα μέσα στο μοτέρ... φίλτρο αέρα είναι οκ, Παίζει να είναι η πεταλούδα του γκαζιού? Πώς μπορώ να την τσεκάρω?
  9. Hi σε όλους, έχω το 6n2 1,4 16v 100ps. Το πρόβλημα που έχω είναι με το γκάζι που κάνει τα τρελά του..., μερικές φορές μαρσάρει μόνο του, και τις περισσότερες φορές ο κινητήρας δυσκολεύεται να πάρει εμπρός και πρέπει να μιζάρω συνέχεια, μέχρι να ξεκινήσει στις 300 στροφές και ύστερα να πάει στις 900 κανονικά... Έχω καθαρήσει την πεταλούδα, και πέρασα και τις βασικές ρυθμίσεις με το vag com, αλλα το πρόβλημα συνεχίζεται όλο και πιο έντονα... Τα σφάλματα που δείχνει το vag είναι τα εξής: 2 Faults Found 17563 - Manifold Pressure Sensor (G71): Short to Plus P1155 - 35-10 - - - Intermittent 17598 - Linear O2 Sensor; Reference Voltage: Implausible P1190 - 35-10 - - - Intermittent Readiness: 0000 0000 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...? Ευχαριστώ.
  10. Εννοείται οτι έχω ξεκλειδώσει το τιμόνι. Γυρνάει το κλειδί κανονικά. Απλά δεν μιζάριζε... Τώρα του έριξα λίγο σπρέυ επαφών μέσα στον διακόπτη και έφτιαξε.
  11. Χαιρετώ τους φίλους. εΧθές το αμάξι μου παρουσίασε την εξής βλάβη: Μόλις γύρναγα το κλειδί για να βάλω εμπρός τον κινητήρα, δεν μιζάριζε καθόλου... δεν έκανε ούτε τακ... Μετά απο πολλές προσπάθειες που έκανα, τότε αποφάσησε να γυρίσει η μίζα και να πάρει μπρος... Παρατήρησα οτι κατα την διάρκεια στις προσπάθειες που έκανα, μου άναβε για λίγο το λαμπάκι του immobilaizer-συναγερμού... την μπαταρία την έΧω πολλά Χρόνια και η αλήθεια είναι οτι είναι λίγο πεσμένη, αλλα δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό...
  12. Εννοώ οτι αν ξεριθμιστεί ο εγκέφαλος και χάσει τις ρυθμίσεις του, πως γίνεται να τις ξαναπεράσω...?
  13. Πρόσφατα καθάρισα την πεταλούδα γκαζιού και είχα βγάλει την μπαταρία για 2 μέρες για να την φορτίσω. Τώρα θέλει πέρασμα ξανά τις βασικές ρυθμίσεις... Ξέρει κανείς αν μπορώ να περάσω τις βασικές ρυθμίσεις στον εγκέφαλο και στην πεταλούδα με το vag com...? Τί πρέπει να πατήσω...?
  14. Φίλε "tatas" ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, για εμένα που μένω επαρχία νομίζω πως θα είναι μια χαρά. Έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα: 1. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά? Δηλαδή δεν πληρώνεις τίποτα? 2. Για παραγγελία με πίσω δισκόφρενα πόσο κοστίζει επιπλέον...? 3. Το ρεζερβουάρ του,πόσα λίτρα χωράει...? 4. Άμα τύχει και με πιάσουν εντός Αθήνας,πόσο είναι το πρόστιμο...?
  15. Οκ ας μην είμαι απόλυτος...,αλλα μέχρι και το 9Ν3, τρίζαν σχεδόν όλα... Βέβαια εσείς έχετε το καινούργιο μοντέλο που δεν έχει δοκιμαστεί σε πολλά χλμ ακόμα, αλλά απ'ότι βλέπω δεν είναι και λίγα τα προβλήματα και οι βλάβες...(Ρε παιδιά καινούργιο αμάξι και να σβήνει στα καλά καθούμενα...απο την πρώτη μέρα τρέχα στις αντιπρωσοπείες με update κ.λ.π...,έλεος...) Εν το μεταξύ μόλις είδα οτι εξακολουθεί να έχει ιμάντες σε σχέση με τον ανταγωνισμό (καδένα), και το φίλτρο λαδιού να το φοράει 'καπέλο' απο επάνω...,δεν με έπεισε καθόλου... Με λίγα λόγια η VW και η αντιπρωσοπείες της, σε θέλουν συνέχεια εκεί, και μετα το πέραν της εγγύησης πάλι εκεί... Τα έχουν κάνει έτσι που δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε τα λάδια-φίλτρα σε ένα έξω συνεργείο... χρειάζεσαι σύριγγες απορόφησης κ.τ.λ... Γιατί δεν βάζουν μια απλή τάπα όπως παλιά...? Γιατί δεν έχει το φίλτρο στα πλάγια όπως παλιά? Για να αλλάξεις φίλτρο δηλαδή,πρέπει να λερωθεί με λάδια όλος ο κινητήρας...? Παιδιά εύχομαι απο καρδιάς τα καλύτερα για τα δικά σας αυτοκίνητα, αλλά αυτά που σας λέω είναι πραγματικότητα...
  16. Δεν ξέρω πόση ποσότητα παίρνει, αλλα αν θες να το αλλάξεις αυτό γίνεται μόνο με ειδικό μηχάνημα σε συνεργείο, που σου το συνδέει πάνω στα σωληνάκια και το γεμίζει αυτόματα το μηχάνημα. Κόστος περίπου 70€ μαζί με αλλαγή λαδιών στον κομπρέσσορα του A/C. Μη νομίζεις οτι το φρέον μπορεί να συμπληρώθεί χειροκίνητα απο εσένα, όπως γίνεται με το νερό στο ψυγείο ή με τα λάδια της μηχανής...
  17. Παίδες λίγες ερωτήσεις επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα...: 1. Δεν σας πειράζει που είναι 3-κύλινδρο...? Δε μου αρέσει η ιδέα του 3-κυλινδρου ρε γαμότο... 2. Πιστεύετε οτι αξίζει η αγορά του για κάποιον που μένει σε επαρχία ορεινά...? (ανηφόρες - Κατηφόρες) 3. Απο service και κόστος ανταλλακτικών τί γίνεται...? Ακριβά ή φθηνά...? 4. Με την λήξη της εγγύησης θα βρίσκουμε ιμιτασιόν (φθηνότερα) ανταλλακτικά...? Ευχαριστώ.
  18. Φίλος δεν ξέρω πως πάνε τα οικονομικά σου, αλλα εγώ αν θα αγόραζα αυτοκίνητο, θα κοίταζα πολύ την αξιοπιστία όσον αφορά τις βλάβες, (για να μην τα σκάω κάθε μήνα στα συνεργεία) και επίσης θα επέλεγα κάποιο που να έχει καδένα αντί για ιμάντες χρονισμού, λόγο κόστους service... Τέλος ρίξε μια ματιά σε όλα τα forum στην κατηγορία 'προβλήματα' και απο εκεί θα δεις ποια είναι αξιόπιστα και ποια όχι... Και στην τελική σιγά την ποιότητα της vw..., δεν υπάρχει Polo που να μην τρίζει...
  19. Ξεθάβω το θέμα μετα απο 3 χρόνια... Έχω το 6Ν2 το 100αρι και πρόσφατα του κατέβασα σασμάν για να αλλάξω δίσκο. Με την ντίζα δεν είχα ποτέ πρόβλημα, και απλά την έβγαλα για να κατεβάσω το σασμάν. Τώρα που πρέπει να την ξαναβάλω, πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση...? Χρειάζεται να την συσπειρώσω και να γρασάρω την καστάνια...? Πως γίνεται αυτό? Ανοίγει η ντίζα εκει που έχει ένα κλιπσάκι σαν βαρελάκι...? Είχα συνηθήσει με παλαιότερα αμάξια και δεν έχω ξαναδεί τέτοια ντίζα αυτορυθμιζόμενη... Μάγκες βοηθήστε με να το δέσω να τελειώνω...
  20. http://www.saveltrade.gr/%CE%A0%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%93%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BF%CF%8D/%CE%A0%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B1-%CE%93%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BF%CF%8D-VDO-408237111011Z-VW-Polo/Ibiza-AFH-%CE%9C%CE%B7%CF%87.%CE%93%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B9/flypage.tpl.html
  21. Ευχαριστώ πολύ φίλε Tormentor. Ελπίζω να κάνουν όλοι το ίδιο και για τα άλλα μοντέλα polo και vw γενικά.
  22. Tsakhs τελικα έβαλα 75w/90 GL 5. Το νούμερο 5 στο GL τί σημαίνει...? Μου είπαν οτι είναι πιο συνθετική η βαλβολίνη. ισχύει...?
  23. Έχεις δίκιο...Μπέρδεμα... Μάλλον θα επιλέξω την 75W-90. Τα νούμερα τί αντιπροσωπεύουν...? Ας πούμε η 75W-90 είναι πιο παχύρευστη απο την 75W-80...?
  24. Δεν ξέρω τί φοράω Τσάκη... Αλλα τα τεχνικά στοιχεία μου είναι αυτά...: http://img412.imageshack.us/i/6n21416v100ps.jpg/ Αν μπορείς σε παρακαλώ βοήθησέ με, γιατί πρέπει να τις αλλάξω σύντομα...
  25. Παίδες εγώ έχω το 6Ν2 το 100αρι. Θέλω να αλλάξω βαλβολίνες στο σασμαν και δεν ξέρω ποιές να βάλω. Για πείτε καμια πρόταση...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.