Jump to content

bourasnik

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bourasnik

  1. Το βεντιλατέρ παίρνει δύο φίσες μία με ρεύμα (+-) που λογικά είναι εντάξει αφού δουλεύει (έστω και μόνιμα) και μια φίσα απο το σχετικό εγκέφαλο. Αυτή τη φίσα τσέκαρε (βγάλτη-βάλτη) γιατί αν χάσει επαφή με τον εγκέφαλο μην ξέροντας αν χρειάζεται να κάνει κάτι δουλεύει. Αν έχεις και πρόσβαση σε vag-com τσεκαρέ το.
  2. Μια χαρά λοιπόν όλα υπολογισμένα. Το αυτοκίνητο έχει 25 κιλα ροπής στις 1500 στροφές. Τι άλλο να ζητήσεις. Άντε με το καλό
  3. Μην ανυσηχείς για τις επιδόσεις ειναι πολύ καλές. Κατα τα άλλα σιγουρέψου ότι το diesel είναι η ενδεδειγμένη για σένα επιλογή. Το λέω γιατί έχει 3 χιλιάρικα παραπάνω. Επίσης ανέφερες ότι για μέσα στην πόλη υπάρχει άλλο αυτοκίνητο. Υπολόγισε καλά τα εκτιμόμενα ετήσια χιλιόμετρα και το κόστος κτήσης και χρήσης (κατανάλωση, τέλη κυκλοφορίας κλπ.). Ίσως στην περιπτωσή σου να σε συμφέρει το 1.2.TSI ή το 1.4 TSI (έχουν μεταξύ τους την ίδια τιμή). Ξανασκέψου του πιο "λογιστικά"
  4. Και στο πήγαινε και στο έλα είμαστε 4 άτομα (μαζί με μένα). Έχω DSG, συμφωνώ ότι σε επαρχιακούς φιδωτούς δρόμους είναι η μόνη περίπτωση που σκέφτεσαι καμιά χειροκίνητη αλλαγή αλλού ποτέ. Σε συνθήκες πόλης είναι εντυπωσιακό απο στενό σε στενό να χρησιμοποιεί (το DSG) 2-3-4 και με το που φτάνεις τα 45 χαω να έχεις 6η. Σχετικά με την κατανάλωση τώρα ειδικά το Touran λόγω μετωπικής επιφάνειας είναι πολύ ενεργοβόρο όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα. Ειδικά αν πηγαίνεις με 90 αντί για 120, μην εκπλαγείται αν η κατανάλωση είναι στο 5 ή λίγο παραπάνω.
  5. Να αναφέρω και γω: Αθήνα Καλαμάτα (χωριό λίγο πρίν) Απόσταση 225 χλμ. Πήγαινε κατανάλωση 7.2 Γύρνα 6.8 Παρατηρήσεις: 1.Στο γυρισμό είχα 500 κιλά παραπάνω (τα ξύλα του τζακιού) 2.Οδήγηση ίδια με ίδια κίνηση και χρήση cruise control στα 120 όπου έχει ευθείες. 3.Δικαιολογώ την "περίεργη" μείωση στην κατανάλωση στην επιστροφή στο ότι το χωριό είναι 500 μέτρα πιο ψηλά απο το σπίτι μου. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο αλλά το υψομετρικό επηρεάζει πιο πολύ απο ότι φανταζόμαστε. Επίσης το επιπλέον βάρος λειτουργούσε θετικά στις κατηφόρες που απενεργοποιούσα το cruise control και χωρίς γκάζι έπιανε τα 140km/h.
  6. Γεια χαρά στην παρέα. Σκέφτομαι ότι θα ήταν χρήσιμο ένα αρχειάκι τύπου excel που να περιλάμβανε τα πράγματα που πρέπει να αλλάζουμε (λάδια, φίλτρα κλπ.) καθώς και τι εργασίες πρέπει να γίνονται ανα χιλιόμετρα και χρόνους. Στην ουσία να έχουμε σε ένα πίνακα μίας σελίδας συγκεντρωτικά όλα αυτά που αναφέρονται διάσπαρτα στο βιβλίο συντήρησης. Τι λέτε να το προχωρήσουμε ;
  7. Δικό μου το λάθος, τα λάδια είναι 5-30.
  8. Λιπαντικό Σέρβις αυτοκινήτων TSI 1.4 με 77 Ευρώ απο Παζαρόπουλο. Δεν είναι λίγο φτηνό? Αναφέρει ότι περιλαμβάνει Λάδια 0-30, φίλτρο και ροδελίτσα τάπας. Αν τα λάδια είναι Longlife (και αν πράγματι τα αλλάζουν) μοιάζει τρομερή τιμή. Δεν είναι βέβαια και το καλύτερο συνεργείο αλλά πόσο χάλια μπορεί να αλλάξουν λάδια και φίλτρο?
  9. Έχει μια διαφορά το αυτοκίνητο προς το καλύτερο, δεν είναι πάντως τρομερή. Το ενδιαφέρον είναι ότι απο το πρώτο σερβις τους έλεγα:"Μη γραμμική απόκριση γκαζιού χαμηλά - σαν να κάνει ένα σκαλοπάτι - και μετά εκτοξεύεται η δυναμή του". Όλα αυτά σε χαμηλές στροφές 1000-1500 οπότε δεν ήταν θέμα turbo αλλά κάποιας λειτουργίας εμπλοκής η όχι του κομπρέσσορα. Οι δυο βαλβίδες που αλλάχτηκαν είναι duty cycle δηλαδή ανοιγοκλείνουν για να εξομοιόσουν την κατάσταση "βαλβίδα μισάνοιχτη". Δούλευαν καλά λοιπόν ανοιχτές, καλά κλειστές και στην ενδιάμεση κατάσταση ("όταν επιταχύνω με λίγο γκάζι όμως"-όπως τους έλεγα) ήταν το πρόβλημα. Καταλήξαμε λοιπόν να κάνουμε αυτοδιάγνωση (βλέπε πρώτο ποστ) και να τους καθοδηγούμε. Ας είναι, γι'αυτό πήρα το διαγνωστικό, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στους τεχνικούς. Η ειρωνία είναι ότι είμαι εκπαιδευτικός και διδάσκω το μάθημα "Τεχνολογία Ελέγχου & Διαγνώσεων" σε τεχνικό σχολείο οπότε ξέρω το επίπεδο της εκπαιδευσής τους.
  10. Επανέρχομαι για να ενημερώσω. Επίσκεψη σε Φιλιππαίο. Αντικατάσταση Ν249 & Ν75 Καλύπτονται απο επέκταση εγγύησης. Τέλος καλό. Υ.Γ. Ευχαριστημένος απο Φιλιππαίο
  11. Μετά απο κάτι ύποπτα συμπτώματα (κακή απόδοση χαμηλά και ειδικά στην περιοχή 2200 σαλ έκανα ένα λογκάρισμα με VCDS (Vag-com) και βρήκα σφάλμα στην N249. Αναρωτιέμαι αν έχει πρόβλημα και η Ν75 που υποτίθεται ότι δεν καταγράφει σφάλμα. Είναι αρκετό να κάνω ένα output test στην Ν75 απο το vcds; Μήπως πρέπει να τσεκάρω κάτι άλλο; Εννοείται ότι θα πάω αντιπροσωπεία απλά θέλω να πάω "διαβασμένος" και προετοιμασμένος.
  12. Θα κάνω εγώ μια περιγραφή και θέλω να μου πείς αν μοιάζει με το δικό σου θόρυβο. Εμένα κάνει θόρυβο σαν να χτυπά το μπρελόκ του κλειδιού στο πλαστικό του ταμπλώ. Δεν το κάνει πάντα (όπως είπες) και έχω DSG οπότε δεν μπορώ να κάνω τις δοκιμές με συμπλέκτη η χωρίς. Ενημερωσέ με αν ο θόρυβος μοιάζει.
  13. Έχω το Touran 1.4 TSI με DSG. Θεωρώ ότι το Sharan είναι πολύ μεγάλο για τις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός και άν έίστε 5+ άτομα. Μου μοιάζει ανόητο να κουβαλάς ένα βαρύ σασί (και να καταναλώνεις) για τις 2-3 φορές το χρόνο που θα χρειαστείς τον παραπάνω χώρο. Ότι και να κάνεις στο τέλος εξοικοιώνεσαι. Παίρνεις κάτι μεγαλύτερο, στην αρχή λές τι μεγάλο που είναι και μετά απο 2-3 μήνες λες ότι ήθελες ακόμα μαγαλύτερο. Απο την άλλη αν πάρφεις κάτι μικρότερο συνήθίζεις και ανακαλύπτεις μετά απο 2-3 μήνες ότι τελκά χώραγες στο μικρότερο. Σκέψου επίσης πως ο ίδιος κινητήρας που στο Touran είναι υπερ-αρκετός στο Sharan είναι κάπως πιο οριακός (λόγω βάρους). Εγώ πάντως άν ξαναδιάλεγα θα επέλεγα ακόμα μικρότερο κινητήρα (Touran 1.2 TSi BlueMotion) για ακόμη χαμηλότερο κόστος χρήσης. Αυτά απο μένα και καλή επιλογή
  14. 1500W δια 12V σημαίνει ασφάλεια 125Α και καλώδιο 50 καρέ. Μήπως κάτι δεν σκέφτεσαι σωστά???
  15. Και γω άλλαξα την αντλία νερού και σε ενα μήνα επανεμφανίστηκε ο ήχος. Τρία πράγματα συμβαίνουν: 1.Δεν μου άλλαξαν την αντλία και απλώς μου την "χρέωσαν" 2.Μου έβαλαν το παλιό ανταλλακτικό για να ξεστωκάρουν. 3.Και το καινούργιο ανταλλακτικό έχει πρόβλημα. Αλήθεια πως θα τσεκάρουμε αν αλλάχτηκε ή όχι???
  16. Εμένα (1.4 ΤSI DSG-6) καίει σε εθνικό-επαρχιακό δίκτυο απο 6.9-7.9 (με τελική απο 120-150 αντίστοιχα) και μέσα στην πόλη απο 9-12 (εξαρτάται απο την διαδρομή). Όλες οι μετρήσεις με Α/C και στα ταξίδια φούλ φόρτωμα.
  17. Για ρίξε μια ματιά στο συγκεκριμένο θέμα: Προβλήματα DSG
  18. Επανέρχομαι με τα νεότερα: Αλλάχτηκε το mechatronics (πήρε 3 μέρες, αφού το συνδύασα με αλλαγή αντλίας νερού-το γνωστό τσίριγμα) Υπάρχει διαφορά η οποία ελπίζω να μην σταματήσει μετά την "εκμάθηση" του τρόπου οδήγησης. Συγκεκριμένα: 1.Εξαλείφθηκε το πρόβλημα του σκορτσαρίσματος στην 1η & όπισθεν με ζεστό κιβώτιο. 2.Αλλάζει λίγο πιο ψηλά ταχύτητες (πριν άλλαζε απελπιστικά χαμηλα) Επίσης το αυτοκίνητο "τσιμπάει" πιο εύκολα και 'εχει λίγο μικρότερη κατανάλωση αλλά δεν ξέρω αν ευθύνεται το κιβώτιο ή η αλλαγή της αντλίας νερού. Λεπτομέρεια αλλά ο υπάλληλος που διέγνωσε τις 2 βλάβες πήρε δρόμο (τυχαίο...δεν νομίζω). Επίσης μου είπαν ότι όλα μαζί θα πάρουν 1 μέρα ενώ πήραν 3 μέρες. Τέλος δεν μου έδωσαν κανένα χαρτί....θα περάσω να ρωτήσω γιατί. Επίσης έχω την απορία αν με την αλλαγή που έκαναν έγινε και η αλλαγή λαδιών του κιβωτίου (κάπου διάβασα πως αφαιρείς το λάδι για αυτή την αλλαγή)
  19. Ξέρει κανείς πως μπορούμε να "ελέγξουμε" την ποιότητα της βενζίνης με το Vag-Com?
  20. Παιδιά γεια σας. Έχω να αναφέρω αλλαγή mechatronics. Έχει παραγγελθεί και σε 1 εβδομάδα με φωνάζουν να το περάσω. Το ενδιαφέρον είναι τα συμπτώματα που ήταν σχετικά ήπια. Ούτε άναψε κάποιο λαμπάκι ούτε αναβόσβηναν οι ενδείξεις των σχέσεων ούτε μπήκε το αυτοκίνητο σε νεκρά ποτέ. Το μοναδικό σύμπτωμα που είχα ήταν ότι με ζεστό κιβώτιο-κινητήρα (μετά απο 10 λεπτά οδήγηση) όταν εκκινούσα ήπια έκανε ένα σκορτσάρισμα (λαγουδάκια το προσδιόρισε ο σύμβουλος σέρβις). Αν επέμενες στο γκάζι έφευγε κανονικά. Φανταζόμουν ότι χρειαζόταν κάποιο update ή επαναπρογραμματισμό ή calibration. Τελικά αλλάζεται όλο το mechatronics. Να χαρώ ή να λυπηθώ? Να χαρώ γιατί μου αλλάζουν κάτι μέσα στη εγγύηση. Να λυπηθώ γιατί αν ξαναχρειαστεί δεν θέλω να ξέρω πόσο θα στοιχίσει. Να σημειώσω πως παραπονιόμουν για το κιβώτιο αλλά μου έλεγαν όλα καλά είναι. Τουλάχιστον βρέθηκε ένας σύμβουλος που είπε ότι δεν είμαι τρελός. Σε μια δυο εβδομάδες θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
  21. Για τι κόστος μιλάμε (προ και μετά έκπτωσης) Αναλυσέ το αν μπορείς και ανταλακτικό και εργατικά. Αν είναι να τη σπάσουμε πρίν σπάσει (πιπέρι..πιπέρι..)
  22. bourasnik

    Touran

    Στο αριστερό μέρος του τιμονιού έχει ένα πολύ ρηχό ντουλαπάκι. Το ανοίγεις και απορείς τι να βάλεις σε ένα τόσο μικρό ντουλαπάκι. Αν συνεχίσεις να το τραβάς θα έρθει ακόμα πιο έξω αποκαλύπτωντας ασφάλειες και OBD θύρα (για Vag-Com) Και γω την πρώτη φορά ανησήχυσα μληπως το σπάσω. Στο δεξί μέρος απο το ντουλαπάκι θα δεις ένα αυτάκι (είναι αυτό που πρέπει να περάσει) Προσοχή και καλή τύχη
  23. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω και εγώ. Το αγόρασα απο Παζαρόπουλο τον 12/2007. Έχει εκείνο το μπλέ-ελετρίκ λαμπάκι στο ταμπλώ. Τώρα η σειρήνα αν είναι κόκκινη θα σε γελάσω. Εμένα πάντως είναι SatAlarm. Μου δώσανε και εγχειρίδιο μετά απο πίεσή μου (ελπίζω να είναι το σωστό). Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα- χτυπά χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Αντε να δούμε τι θα κάνουμε...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.