Jump to content

zzgiannis

Members
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

About zzgiannis

User Information

  • Gender
    Male

Other Info

  • Car Type
    Polo 9N

zzgiannis's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

0

Reputation

  1. Έμεινα απο μπαταρία λόγω ακινησίας τριών εβδομάδων. Επιλέγω την αντικατάσταση γιατί είναι είδη 4 ετών (+) και μιας και έρχεται χειμώνας και το οδηγεί η σύζηγος ας έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο με μία καινούρια. Η προηγούμενη είναι μια Alfaline 55AH 480A-Εκκίνησης με διαστάσεις Μ:24,2 Π:17,5 Υ:19 cm. Επειδή όμως βρίσκω σε καλή τιμή ποιοτικότερες μπαταρίες 54-55ΑΗ με 530Α-Εκκ. αλλά μικρότερες σε μήκος (είναι 20,7) τί γίνεται σε τέτοια περίπτωση? Υπάρχει θέμα?
  2. Λοιπόν, το ίδιο πρόβλημα είχα πριν δύο χρόνια. Όταν άφηνα το αμάξι στον ήλιο δε δούλευε το a/c με τίποτα. Την επόμενη μέρα το πρωί με τη δροσούλα, όλα μια χαρά! Φίλε μου δε γλιτώνεις το ξήλωμα ταμπλό. Είναι ένας αισθητήρας περίπου στη μέση του ταμπλό, κάτω από εκεί που πατάει το παρμπρίζ. Βγαίνει όλο σου λέω. Ο αισθητήρας αυτός όταν διαβάσει μία τιμή θερμοκρασίας πάνω από αυτή που πρέπει, κόβει! Όταν η τιμή θερμοκρασίας που πρέπει να κόβει ο αισθητήρας χαμηλώσει, τότε σημαίνει ότι "τα 'παιξε". Γι'αυτό και όταν έχει ζέστη ή το αμάξι είναι πολύ ώρα στον ήλιο, δε δουλέυει το a/c. Πρέπει να έχω κρατήσει τον αισθητήρα και τη διεύθυνση του ηλεκτρολόγου (κάπου στη Φραντζή). Άνέμενε...
  3. Σηκωvεις το μπρατσο και φερνεις το λαστιχο καθετα στο μπρατσο. Τραβας λιγο και βγαινει. 25 ευρω εχουν.
  4. Οτι κυκλοφορεί στην αγορά πρώτης τοποθέτησης. Υπάρχουν και τα "γνήσια" που τσιμπάνε λίγο αλλά δεν έχουν διαφορά. Αν ψαχτείς μόνος σου για ανταλλακτικά service (τα κλασικά) φίλτρα, μπουζί, λάδια θα έχεις διαφορά 20-30 ευρό ανάλογα το αμάξι. Αυτά για τα συνεργεία που ψωνίζουν από καταστήματα ανταλλακτικών. Υπάρχουν όμως και συνεργεία που έχουν δική τους αποθήκη με ανταλλακτικά, τα οποία χρεώνουν ότι τους κατέβει! πχ service που έκανα πριν 4 χρόνια στη Λάρισα μπουζί Χ4 40ευρώ (τα απλά), ARAL 10W40 4Lt 40ευρώ άντε γειά! Λιανική έχουν στη μισή τιμή! Όσο αφορά τον Μπούτρη στα Κ.Πατήσια, με κλειστά μάτια, είναι πολύ εντάξει!!!
  5. Πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωσή σου. Τελικά έγινε τίποτα? Λύθηκε το πρόβλημα?
  6. Ωραίος....παράθυρα οκ! Αύριο θα κοιτάξω και τις ασφάλειες. Ελπίζω να βρω κάποια καμμένη και να μην είναι τίποτα άλλο!
  7. Έπειτα από μπλακ αουτ λόγω μπαταρίας, αλλάχτηκε με νέα. Όμως απέκτησα τα εξής προβλήματα: 1)Δεν ανάβει ο φωτισμος του ταμπλό (ασφάλεια?) 2)Το παράθυρο του οδηγού δεν ανεβαίνει/κατεβαίνει με ένα πάτημα του κουμπιού.Πρέπει να το πατάω συνεχώς. Υπάρχει κάποια ρύθμιση? Το μπλακ αουτ προκλήθηκε όταν πήγα να βάλω μπροστά, έκαψε στοιχείο η μπαταρία και έσβησαν τα πάντα. Γυρνούσα ή όχι το κλειδί τίποτα, όλα νεκρά. Τελικά πήρε αφού συνδέθηκε εκκινητής και πήγα για την αλλαγή.
  8. Ναι CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 2, αλλά όχι πάνω από 240¤.
  9. VW 501.14 είναι υγρά φρένων. Δες το servicebook Εγώ που έχω το 9Ν1 η προδιαγραφή μου είναι VW 502.00. Σε 'σενα μάλλον θα είναι νεότερη (αν όχι η ίδια).
  10. Δε θα πάθει κάτι το αμάξι αρκεί να βάλεις το συντομότερο αυτά που πρέπει.Δες το βιβλίο που σου είπε ο προηγούμενος φίλος ή θα δεις αυτοκόλλητο κάτω από το καπό. Το λάδι που συμπλήρωσες είναι αυτό: ΑPI SL/CF, ACEA A3/ B3/ B4, JASO SG+, VW 505.00 (10W-40), 505.00 (15W-50), BMW Longlife-98 PSA e-98 Level 1, FIAT 9.55535G2 (10W-40), MB 229.1, Ford M2C-15E, SAAB: Approved Γράφει το βιβλίο σου VW 505.00?
  11. έτσι και αλλιώς τρίζει, μου έρχεται να το Θα το αναλάβει το μαστόρι όμως!
  12. Και πως ανήγει κανονικά το module 01-Engine? Από το Fault Codes είδα πρόβλημα στην ανάφλεξη 4 κυλίνδρου και συγκεκριμένα πολλαπλασιαστή. P0350 αν θυμάμαι καλά. (τρακτερ το αμάξι) Πάω για παιχνίδι και βλέπω....! Το παιχνίδι με autoscan μας έβγαλε: 01271 - Can't Decode, CODE File Not Loaded από νετ είναι Positioning Motor for Temperature Flap (V68) (μοτερ κλαπετου καλοριφερ?) 01596 - Can't Decode, CODE File Not Loaded από νετ είναι Motor for Outside/Recirculated Air Flap (V154) Γιατί δε φορτώνει τους κωδικούς?
  13. Μια ερώτηση και από μένα! Polo 9Ν 2002 μοντέλο, VCDS 805.0 πρόγραμμα. Στη main screen η επιλογή OBD-II πρέπει να δουλέψει ή έχει σχέση με το cun bus που δε διαθέτει το αμάξι? Διαβάζει κανονικά σφάλματα.
  14. Θα συμφωνήσω πολύ καλός ο Μάκης, αλλά δε μας λύνεις την απορία!
  15. Επανέρχομαι για να μην ανοίγω νέο θέμα! Έπειτα από πρόσφατο service ψάξαμε λίγο το θέμα με το καλοριφέρ και ο μηχανικός σε επικοινωνία που είχε με ηλεκτρολόγο αντιπροσωπείας μου ανέφερε ότι θέλει αλλαγή το μοτεράκι του aircondition (εβαπορέτα κάτι τέτοιο) Κόστος 300¤!!! Πολλά τα χρήματα και είχα σκοπό να το κρατήσω κι άλλο το polaki. Αξίζει να τα δώσω? Πρέπει να πω ότι το χειμώνα αντέχεται ο πολύ ζεστός αέρας που βγάζει, το καλοκαίρι όμως? Επίσης ,για μείωση του κόστους, θα μπορούσε να γίνει αντικατάσταση με μεταχειρισμένο μοτεράκι αλλά επειδή βγαίνει όλο το ταμπλό είναι κάπως ρίσκο! Υπάρχει κάποια άλλη λύση μήπως?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.