Jump to content

panoskr

Members
  • Posts

    211
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by panoskr

  1. Βαλε αγγελια, την επομενη φορα warn.
  2. Εγώ έχω την σπορ ανάρτηση του Sport πακέτου Sienna, δεν κάνει?
  3. Φίλε Στέλιο μπορείς να δώσεις περισσότερςες πληροφορίες για τα ελατήρια που έβαλες, μοντέλο/τιμή/τοποθέτηση? Σκέφτομαι να πειράξω και εγώ την ανάρτηση αλλά όχι σε βαθμό που να θυσιαστεί πολύ η άνεση..
  4. Απλά εγώ δε θα το λεγα σφύριγμα, είναι σαν να γρατζουνιόνται δύο μέταλλα στιγμιαία, και φοβήθηκα μήπως είναι το DSG-7 που έχω και επειδή είμαι με πρόγραμμα και είμαι πιο τσίτα έπαθε κάτι. Αλλά γενικά δεν το έχω σκίσει και πολλές φορές το αμάξι. Επίσης ακούγεται πολλές φορές και στις αλλαγές ταχυτήτων που γίνονται χαμηλόστροφοα!!! Αυτός πως εξηγείται? Εγώ από εκεί συμπέρανα ότι μπορεί να είναι το σασμάν...
  5. Εγώ έχω παρατηρήσει ότι όταν χαϊδεύω το γκάζι δεν το κάνει, αλλά αν το πατήσω από το 1/3 και κάτω σε χαμηλές στροφές ακούγεται. Επίσης ακούγεται όταν το έχω στο D σε μερικές αλλαγές που γίνονται σε σχετικά χαμηλές στροφές. Πάντως όταν αλλάζω στον κόφτη ή π.χ. μετά τις 4000 στροφές στο S ή στο manual δεν τον ακούω τον ήχο... Λέτε δλδ να μην ανησυχώ?
  6. Παιδιά να ρωτήσω κάτι σε όσους έχουν DSG-7? Όταν είμαι σε σχετικά χαμηλές στροφές (έως 2500) και πατήσω γκάζι λίγο απότομα (όχι όμως τέρμα) ενώ είμαι χωρίς γκάζι και το αμάξι ρολάρει με ταχύτητα, ακούγεται στιγμιαία ένας μεταλλικός ήχος σαν να γρατζουνάς σκουριασμένη κιθάρα παράλληλα με την τσικ που κάνει ο κομπρέσσορας όταν παίρνει μπροστά... Το έχει ακούσει κανείς γιατί γενικά με ανησυχεί λίγο.
  7. Ξέρετε κάποιον καλό λαστιχά/βουλκανιζατέρ να πάω να το δούνε? Νότια προάστεια Αθήνας. Θέλω να είναι όπως ήταν πριν.. Ξενέρωσα τόσο που σκεφτόμουν μέχρι και να αλλάξω όλο το λάστιχο :@
  8. Παιδιά καλησπέρα, σήμερα πάτησα μία βίδα και έσκασε το πίσω αριστερό λάστιχό μου. Πήγα σε βενζινάδικο και μου βάλανε αυτή τη κόλλα με το σουβλί. Με διαβεβαίωσε ότι δε θα έχω κανένα πρόβλημα για 1 χρόνο τουλάχιστον. Ίσχύει αυτό? Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Ρωτάω γιατί εάν πάω ταξίδι μπορεί να κινηθώ και με ταχύτητες 200+ για λίγο. Μήπως δεν αντέξει η κόλλα σε σπορ οδήγηση? Ευχαριστώ.
  9. Να αλλάξω τα λάδια στα 2.000 χλμ ? Έχω Tsi 160 με πρόγραμμα στα 215. Ενοείται πως θα μπουν Mobil 1 ESP αλλά το θέμα είναι το πότε είναι το σωστό TIMING? Υπάρχει η λογική να αφήσουμε τα μαμά εργοστασιακά λάδια μέχρι τα 7-8000 χλμ επειδή είναι ειδικά για στρώσιμο?
  10. Φίλε μου και η Overload σου το κάνει από 140 - 160 άλογα... Τι πάει να πει αυτό? Επειδή ο άλλος ανακοινώνει λιγότερα άλογα είναι και πιο safe το πρόγραμμα? Επειδή βλέπω ότι είσαι νέος στο φόρουμ καλό θα είναι να διαβάσεις "κάποιες" από τις 285 σελίδες αυτού του τόπικ και θα καταλάβεις τι παίζεται και τι ισχύει με τη βελτίωση του 1.4 TSI 140/150/160/170 ps.
  11. Τι παράπονα έχεις ακούσει για την overload φίλε μου?
  12. Πλέον τα παιδιά στην Overload σου δίνουν 3 επιλογές (όσον αφορά τον TSI 160), 1) πρόγραμμα που δουλεύει με 95ρα και αν βάλεις 100ρα δε βλέπεις διαφορά, 2) universal δουλεύει και με 95ρα αλλά με 100ρα βλέπεις βελτίωση σε επιδόσεις, 3) 100ρα μόνο, δε κάνει να βάλεις 95ρα με τπτ εκτός αν πηγαίνεις πολύ αργά με 2000 στρ μέχρι να βρεις βενζινάδικο με 100ρα Εγώ επέλεξα το 2ο που πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση καθώς εάν πάω κάπου και δε βρίσκω 100ρα μπορώ να βάλω 95ρα και να είμαι safe.
  13. Λογικά θα γίνει λίγο πιο μπάσος / sport ο ήχος όπως και του GTI. Καλύτερα ρώτα σε thread για εξατμίσεις γιατί ξέρω ότι είναι αρκετή σε Golf 5 που το έχουν κάνει.
  14. 1Ον) Μπροστινά φρένα, το 122 έχει 288 mm ενώ το 160 έχει 312 mm (θέλει λίγο εξάσκησει για να το ξεχωρίσεις), 2ον) απλά ανοίγεις το καπό και είναι τελείως διαφορετική η διάταξη μέσα.
  15. 235 κοντερίσια είναι 220 με GPS περίπου που ανακοινώνει και η VW σαν τελική για το μοτέρ
  16. Φίλε stef80, έχεις δίκιο σε αυτό που λές αλλά δε ξερώ εάν έχεις υπόψιν σου καθόλου το DSG-7? Έχει πολύ πυκνότερη κλιμάκωση από το 6ρι, δοκιμάσαμε να ξεκινήσουμε και οι δύο από 2ες αλλά το δικό μου πετάχτικε πολύ ευκολότερα και άνοιγε διαφορά.. Επίσης το DSG κάνει πολύ γρήγορες αλλαγές στον κόφτη οπότε και εκεί κερδίζω λίγο χρόνο. Αυτό που μου έμεινε είναι ότι με μία σχέση πάνω εγώ πηγαίναμε κόπιες. Ενημερωτικά η κλιμάκωση των σχέσεων του DSG είναι: 1η 45χλμ/ώρα (6600 στρ), 2η - 80χλμ/ώρα, 3η - 111 χλμ/ώρα, 4η - 151 χλμ/ώρα, 5η - 199 χλμ/ώρα, 6η & 7η 220 χλμ/ώρα. Σίγουρα η 3η δική μου δεν αντιστοιχεί ακριβώς στη 2α του manual αλλά τη προσεγγίζει περισσότερο απ' ότι η 2α μου.
  17. Παιδιά σήμερα ανοίξαμε μερικές φορές με έναν φίλο μου, εγώ με Golf 6 160ps DSG-7 Overloaded, εκείνος scirocco 160 manual Revo, 100ρα καλή βενζίνη και οι δύο. Στην αρχή δοκιμάσαμε 2ες και οι δύο (πάντα εγώ χωρίς να κάνω kick down) αλλά το δικό μου άνοιξε αμέσως 2-3 αμάξια (λόγω κοντότερων σχέσεων του DSG) οπότε πάντα δοκιμάζαμε εγώ με μία σχέση παραπάνω. 2α εκείνος 3η εγώ μαζί δίπλα δίπλα, 3η εκείνος 4η εγώ πάλι μαζί εκτός από τον κόφτη που έκανε αστραπιαία αλλαγή το DSG και έφευγα. Τι λέτε είναι αντικειμενικός ο τρόπος που τα μετρήσαμε? Φαίνεται πως δύο προγράμματα πάνε τα ίδια...
  18. Έκανα μία αλλά θα γίνει και μία ρύθμιση τη Δευτέρα και θα ποστάρω την τελική. Στην πρώτη έβγαλε 207 άλογα.
  19. Παιδιά όσοι έχετε βάλει πρόγραμμα έχετε βγάλει και τον πνίχτη ή έχετε βάλει ελεύθερο φίλτρο panel ή συνδυασμό και των δύο? Εάν ναι υπάρχει διαφορά στην απόδοση? Μιλάω με πρόγραμμα στα 200+ άλογα και όχι stock (που απ' όσο ξέρω δεν αλλάζει κάτι).
  20. Ναι ε? Τι είχε κανείς πρόβλημα με panel φιλτρο pipercross?
  21. Εγώ πάντως πιστεύω ότι εάν γίνεται συνετή οδήγηση και δεν πηγαίνεις κόφτες μέρα - νύχτα με το που βάλεις το πρόγραμμα αλλά που και που του δίνεις και καμιά γκαζιά δεν επηρεάζεις τη ζωή του κινητήρα.
  22. Ρε παιδιά τα K&N δεν έχουν λάδι (έστω και λίγο)? Γιατί δε βάζετε pipercross που είναι αποδεδειγμένα τα μόνα ξηρού τύπου (είναι και made in England)? Εγώ πάντως το πήρα από Αγγλία μαζί με μεταφορικά από το επίσημο site της Pipercross 39 euro εάν θυμάμαι καλά!
  23. Στην ουσία και 4η να έχουν και τα δύο αμάξια, αυτό με το DSG είναι σαν να έχει 3η κουμπωμένει! Κι αυτό γιατί η 4η (όπως και όλες οι σχέσεις 1-6) του DSG είναι κοντότερη από του manual! Manual vs DSG με ίδια ισχύ πάντα είναι μπροστά το DSG.
  24. @ twoface εάν βάλεις το κιβώτιο στη θέση manual (+ -) τότε και 1000 στρ να έχεις εάν δώσεις τέρμα γκάζι (χωρίς να πατήσεις το κουμπάκι του kick down με το πόδι σου) γεμίζει κανονικά όποια ταχύτητα θέλεις σαν να είναι manual κιβώτιο! @ Κοσμά, προς το παρών δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω (δε θέλω να ξεφύγω πολύ και σε ροπή λόγω DSG) άλλωστε είπα και σοτν Κύριλλο να μην μου το ανεβάσει όσο πάει κανονικά ένα 160ρι με 100αρα αλλά λίγο πιο χαλαρά. Μπορεί του χρόνου να βάλω και καμιά εξάτμιση. Πάντως είναι πραγματικά πολύ δυνατό τώρα, καμία σχέση με το A3, σε κρατάει στο κάθισμα με τέρμα γκάζι μέχρι τον κόφτη.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.